Различна гледна точка относно ограниченията на скоростта?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Бихте ли карали с ограниченията?

Да, даже и сега така правя
9
7%
Да, но не мога да го постигна, защото все бързам на някъде (... или други субективни причини)
3
2%
Да, но с малки превишения (до 20 км/ч).
113
86%
Не, за мен ограниченията са сложени за наивните блондинки, за пичове като мен те не важат
2
2%
Не, защото карам за адреналин и не мисля за възможните последици
4
3%

Общо гласове : 131
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Различна гледна точка относно ограниченията на скоростта?

Мнение от Spoony » 26 Апр 2010, 20:23

Само един въпрос до тези, които карате бързо (с 200-300 и т.н.)- защо го правите? До преди няколко години и аз бях като повечето от вас "джигит", карах като луд и в един момент просто си казах- ами ако реша да карам с 90, да спазвам ограниченията от 60 извън града, защото не са сложени случайно и т.н. и какво стана- никога не съм закъснявал за никакъв ангажимент, даже преди две седмици пътувах в командировка 370 км, през цялото време карах със 70-80 и пак подраних малко.

Та мисълта ми е, че като толкова бързате тръгвайте по-рано, правете си сметката къде как да карате и къде и за колко да почивате и гаранция, че и с 90 ще стигнете за където сте тръгнали. А и ако всички извън града караха с нормална скорост 90-100 всичко щеше да е по-лесно: изпреварвания, каране в колона, не като сега да се чудиш като тръгнеш да изпреварваш на някоя права да не ти изскочи някой, каращ със 200, който просто е нямалко как да предвидите?

Пък и има друга гледна точка: представете си карате София - Русе и карате по онзи натоварен участък след Плевен. Карате със 130-140. Налага ви се да изпреварвате всякакви коли, камиони и автобуси, което като цяло е доста изнервящо. Ако не можете да изпреварите камион дълго време и карате зад него се изнервяте, защото ви е убил скоростта (макар и реално да си карате с 80, което не е чак толкова лошо). Освен това поддържането на въпросните 130-140 вдига разхода, колата е малко по-шумна, очите и тялото се уморяват, защото вниманите е непрекъснато напрегнато. А ако изскочи каруца или велосипед, трактор или просто дупка става лошо.
Втори вариант- карате си със 70-80 постоянна скорост, свалили сте прозорците за малко вятър в косите (даже и гюрука ако сте с подходящата кола). Не се притеснявате за полицаи, а се кефите на пейзажа. Почти не следите пътя както се казва, защото не ви се налага да изпреварвате почти никой, колата харчи малко и е тиха. При опаснот от някъде лесно ще я избегнете и като цяло пълна идилия.

Идеята на цялата тема е да ви накарам да се замислите за това нещо, че рано или късно ще стигнете, независимо дали карате със 50 или със 150.
А и една забавна гледна точка: ако сте с някоя мацка, която иска да ви прави "специфични удоволствия" при ниска скорост, особено на свалени прозорци е далеч по-лесно и забавно. Само се пазете от сеирджиите с бусове, че ... :mhihi:

П.П. Има и анкета, че как иначе...
.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Re: Различна гледна точка относно ограниченията на скоростта?

Мнение от dimithur » 26 Апр 2010, 20:39

Относно мацката и специфичните удоволствия, един такъв "удоволетворител" нацели на един познат семейството , при това в града с 40-50 да е било и гледката не беше никак приятна , имаше избити зъби , прехапани езици и прочие ;)

Изпреварвам само като имам 100% видимост, като изкокне некой камион , връщам гаста, паля си един фас да запазвам самообладание и си карам след него . Или пък ако съм пътувал много дълго спирам на първата отбивка, тъкмо да се разтъпча малко ;) Отделно карането зад камион прави егати икономията на гориво, щото нямаш почти никакво въздушно съпротивление .

Инак за изкачането, досега какво ли не ми е изкачало - като почнеш от дупки, минеш през малки кученца и стигнеш до лелка куха лейка с пазарска чанта :mhihi: Ма досега немам нито спукана гума, нито изкривена джанта. :yes: Бързото каране ме натоварва, точно 15мин ми е забавно да изпреварвам малоумно със 130-140 и после ми писва :dunno: Така че 10-20км над ограничението макс и това е ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 26 Апр 2010, 20:44

+20 км/ч и Дон Омар да кънти от клариона в багажника... за адреналин има полигони и писти! Не искам и мене да ме пишат как съм сбръчкал 50 метра мантинела :!:
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 26 Апр 2010, 20:56

За мен не важи нито едно от горните в анкетата... защото понякога, някои ограничения не са много адекватни на обстановката... като например ограничение 50 км/ч на трилентов път (в посока), с мантинела... щото по Цариградско можело с 80км/ч, ама по "България" е само 70км/ч... каква е разликата... докато в междублоковите улички трябва да се кара с 20-30км/ч МАКС, ама и това не се спазва...

Затова трябва да има и адекватност на ситуацията и преценка... лошото е, че малко хора изобщо се занимават с подобна преценка и си карат според както им е кеф... и после "мантинелата минала през автомобила...".

Слави
Аватар

Мнение от © » 26 Апр 2010, 21:12

ако не ги спазвам, то е защото мисля, че са неадекватни за условията на пътя
то май всички така смятат като прескочат ограниченията :mhihi:
въпроса е наистина да можеш точно да прецениш това

иначе тези причини които си изброил в анкетата ясно, че са малоумни и едва ли някой ще ги посочи като причина за неспазване

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 26 Апр 2010, 21:15

:OT: ее викам си не беше пускал скоро анкета ... :winky:

Да, но с малки превишения (до 20 км/ч). :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 26 Апр 2010, 21:21

http://vbox7.com/play:44b95e02 Не че не е гледано, обаче доста добре онагледява последиците от "малките" превишения на скоростните ограничения.
И това е интересно: http://vbox7.com/play:f4913950&al=1&vid=2781842
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар

Мнение от dimithur » 26 Апр 2010, 21:27

saleen написа:http://vbox7.com/play:44b95e02 Не че не е гледано, обаче доста добре онагледява последиците от "малките" превишения на скоростните ограничения.
И това е интересно: http://vbox7.com/play:f4913950&al=1&vid=2781842

Ха , е по-поучително от тея клипчета, здраве му кажи :yes:
Н.Хайтов

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Апр 2010, 21:32

независимо от колата аз карам с най-много 20км над разрешеното.

но личния ми опит е че в повече от 50% от случаите означеното ограничение е точно толкова колкото трябва да бъде и по-бързото каране е предпоставка за болезнени и/или скъпи често животопроменящи изненади.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар

Мнение от dimithur » 26 Апр 2010, 21:42

Meн ми прави впечатлението, че никой не спазва ограничението от 60км по първокласните пътища, където има кръстовища :dunno: Даже повечето гледат да се възповат да изпреварват именно там, щото има допълнителна лента за ляв завой обикновено :kuku: И после четем по новините - "отнел предимството и се натресли" . Е па как нема да му го отнеме като е летял с 200 по главния път, то трябва да имаш теле кинетични способности да гадаеш кой кога с колко, ще ти изкочи от зад завоя :kuku:
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MaNiNC » 26 Апр 2010, 21:51

Аз лично карам кола горе доло от септември(към 6-7000км) месец и до момента не съм спирал освен едни 7 седмици заради инцидент поради несъобрзяване на обстановката се запознах със собственика на един мерцедес пред мен... както и да е.
Когато искам да стигна на някъде навреме тръгвам по рано и стигам със сигурност и подранявам без изобщо да ми се налага да бързам.
Друг е въпроса когато вече се кара за удоволсвие и след едно нормално шофиране, както аз обичам да казвам да искарам заждите от мотора за известен период от време ;)
Но има и хора който не ги разбирам които карат като на уволнение, и правят рисковани изпреварвания примерно, или съм виждал слънца на уживени булеварди по време на трафик ...
А относно ограничения, в повечето случай не съм съгласен и смятам, че трябва да са с още +20, +30(но не винаги) - съвсем друг е въпроса за пътищата, които ако бяха в доста по - добро състояние съм убеден, че и ПТП ще са доспо по - малко...
(Да с малки превишения)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 26 Апр 2010, 21:54

Карам бързо, когато няма никой пред мен. И какво от това. За сметка на това не съм изпреварвал без видимост поне от три години. Не съм минавал на червено от както имам книжка. Не се врязвам ударно на път с предимство. Карам внимателно по сняг и лед. Е само едното бързо каране по магистрала ми остана. То пък едни магистрали.....

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 26 Апр 2010, 22:12

с малки превишения..
на 30г. съм и карам активно от около 6 години- с всяка изминала година-все по-бавно... :roll:

П.П. От комична гледна точка-специално сегашния ми условно да го обознача като "автомобил" :mhihi: :mhihi: ,извънградско няма техническата възможност да превиши сериозно ограничението :lol: :lol: :lol: :mhihi:
Последна промяна Bogat-Beden на 26 Апр 2010, 22:23, променена общо 1 път
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 26 Апр 2010, 22:15

Аз също отбелязах, че карам по ограниченията с малки изключения и превишаване с до 20-30 км/ч.
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 26 Апр 2010, 22:57

Аз обикновенно гледам да ги спазвам особено в града, пък ако съм и някъде с повечко прешедоци дори под ограничението карам.

Докато в един момент не изтрескам и искам десния ми крак ми да мине през стелката и ламарината. А отсечката ОМВ - черни връх направо стискам зъби на нея като гледам да я карам с 80мк/ч Най-лошо пък е като покарам атв-то или мотор, после искам и колата да тръгне на задни гуми. :mrgreen: Хубаво е ,че гледам да става на празен път или си отивам към Алеко от Драгалевци.

Тия дето карат с 200 са идиоти, и по зле идиоти с пари, не се опитвайте да ги разберете.
И не е от опита или възраста - познавам хора на по 40-50 год, които не с 200 ми с 300 карат.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Следваща

Назад към Извън Темата