само ревът за заплати
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
само ревът за заплати
само ревът че са им малки заплатите смотаните лекари,и как да нямат таван на запрати доходи и прочие
http://www.dnes.bg/stranata/2010/04/28/ ... -9-g.90153
откачих като прочетох това за детенцето,защото на моя син преди време като получи недостиг на въздух заради ларикса,отношението беше същото,даже парцала гаден и беше криво че сме я събудили
http://www.dnes.bg/stranata/2010/04/28/ ... -9-g.90153
откачих като прочетох това за детенцето,защото на моя син преди време като получи недостиг на въздух заради ларикса,отношението беше същото,даже парцала гаден и беше криво че сме я събудили

Re: само ревът за заплати
Реват тия некадърните, от държавните/общинските болници, дето знаят, че никой няма да им стъпи в частния кабинет ако си открият такъв
Те затова само гледат как повече пари да изцедят от Здравната каса и протестират ако "държавата" им спре плащанията.
Аз не съм видял кадърен лекар да протестира - най-малкото, защото има достатъчно работа и пациенти на главата.
И повечето кадърни лекари въобще НЕ работят със Здравната каса. За съжаление.
А това, което се е случило, наистина е ужансно...
Такива бездушници в бели престилки само петнят името на може би най-благородната професия.
На такива трябва да им сложат по една табелка "държавен чиновник" на белите манти, за да ги отбягват хората докато е време.
Ако бях аз щях да им вдигна цялата селска болница на крак и всички от директора до линейкаджията да "танцуват" докато не се оправи детето
Но за съжаление някои хора ги е срам или пък се доверяват безрезервно на такива "лекари"...

Те затова само гледат как повече пари да изцедят от Здравната каса и протестират ако "държавата" им спре плащанията.
Аз не съм видял кадърен лекар да протестира - най-малкото, защото има достатъчно работа и пациенти на главата.
И повечето кадърни лекари въобще НЕ работят със Здравната каса. За съжаление.
А това, което се е случило, наистина е ужансно...
Такива бездушници в бели престилки само петнят името на може би най-благородната професия.
На такива трябва да им сложат по една табелка "държавен чиновник" на белите манти, за да ги отбягват хората докато е време.
Ако бях аз щях да им вдигна цялата селска болница на крак и всички от директора до линейкаджията да "танцуват" докато не се оправи детето

Но за съжаление някои хора ги е срам или пък се доверяват безрезервно на такива "лекари"...
Ми какво да ви кажа - в държавните болници кадърните и работливи лекари взимат егати жалките заплати
За сметка на това онея бацили шефовете им взимат по над 10к
Ма те са шефове, нема да седнат да си цапат ръцете, да бъркат по дупките на некой болен. Пък тея дето работят немат стимул. Системата е просто един порочен кръг. 
Бтв на мойта приятелка майка и е лекарка в бърза помощ в Ямбол, ще проуча какъв е наистина случая и ще пиша, щото те журналистите както винаги обичат да изопачават нещата

Бтв на мойта приятелка майка и е лекарка в бърза помощ в Ямбол, ще проуча какъв е наистина случая и ще пиша, щото те журналистите както винаги обичат да изопачават нещата

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Е как няма да реват, откакто тия гербери са на власт парите, които се превеждат от здравната каса идват супер нередовно и с голямо закъснение, най- често под формата на "аванси", а хората не знаят кога ще си получат възнагражденията, няма заплати и за персонала-сестри, счетоводители... Как предишните, които "много" крадяли, им превеждаха парите без закъснение, а тия просто се лигавят с българското здравеопазване, оставиха ги без преводи преди коледните празници-какво да говорим повече
Бачкал си честно и почтено и в един момент се изтапанва оня очилатия с огромния заем в щатите и с мазен гласец обяснява, че пари няма...

Никой не мое ма връне на селу!
Политика нема да меся в мнението си.
Лекарите взимат заплати. Държавните лекари взимат държавни заплати, които според мен не са добре разпределени. Трябва лекарите да взимат диференцирано заплатите си, според това кой-каква работа върши и как я върши. Оценяването - с анкетни карти.
Частните лекари са друга бира - могат и милиони да взимат. Но ако е добър даден доктор и взима да кажем 3х колкото някой държавен, който обаче го боли кура за мен, при кого ще отида?(верно, че е 2лв. потр. такса)Не съм съгасен да плащам осигуровки, а да не могат да ми дадат направление за нанякъде.
Лекарите взимат заплати. Държавните лекари взимат държавни заплати, които според мен не са добре разпределени. Трябва лекарите да взимат диференцирано заплатите си, според това кой-каква работа върши и как я върши. Оценяването - с анкетни карти.
Частните лекари са друга бира - могат и милиони да взимат. Но ако е добър даден доктор и взима да кажем 3х колкото някой държавен, който обаче го боли кура за мен, при кого ще отида?(верно, че е 2лв. потр. такса)Не съм съгасен да плащам осигуровки, а да не могат да ми дадат направление за нанякъде.
аххаха доктори ....дано да не ти трябват никога в тоя живот!еле пък в БГ !
преди 8г един ми разпра кракът с фут. обувка и резултат 10см рана ...отивам в пирогов в спешното масажиста на отбора вика ,момчето трябва да се зашие ...доктора му вика ,ей тамън излизам да обядвам
излезна мина покрай мен и тва беше ,чакание ... 
преди 8г един ми разпра кракът с фут. обувка и резултат 10см рана ...отивам в пирогов в спешното масажиста на отбора вика ,момчето трябва да се зашие ...доктора му вика ,ей тамън излизам да обядвам

“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
По белия свят, лекарите са едни от най-високо платените професии и са стълб в обществото. За съжаление у нас, те се превърнаха в символ на евтина корупция, некомпетентност и една клика на частни интереси. И досега мнозина от тях работят така както преди 20 г. и са с тогавашното мислене. Прекалено много кибици има по разни болници, прекалено много пари се наливат в бездънни каци в здравеопазването. Лекарят в държавна или общинска болница не е мотивиран да е специалист, той е мотивиран от всичко друго, не и от Хипократовата клетва. Когато тук стане важно, в коя болница си лекар, когато трябва да се доказваш че си специлист, когато вземаш 10 и повече хиляди лева, не защото си шеф на болница, а защото си квалифициран кадър, който всеки ден се доказва, тогава тези репортажи ще намалеят и имаме шанс да получим това, за което си плащаме. Да се издигне лекарската професия на нивото на което трябва да е, поддържаща и запазваща живота. А не някаква шайка от мошеници и крадци, без никакво чувство за срам и морал, да взема пари и да си царува необезпокоявано.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
нещастниците само те гледат в ръцете какво ще им бутнеш, иначе плащам осигоровки
докато не видя осъден или пребит и е*ан лекар , нема да се оправят нещата. когато малкия ми беше в болница ми взимаха по 20 лв. на ден за това ,че го придружавам и че им пикая в кенефа. и ако не бях там нямаше кои даже да му махне системата от абоката след като приключи вливането, просто съм тотално разочарован. да не говориме че нощно време хлебарките ти се разхождат по възглавницата и могат да ти влязат в устата докато спиш, и това е детско отделение

докато не видя осъден или пребит и е*ан лекар , нема да се оправят нещата. когато малкия ми беше в болница ми взимаха по 20 лв. на ден за това ,че го придружавам и че им пикая в кенефа. и ако не бях там нямаше кои даже да му махне системата от абоката след като приключи вливането, просто съм тотално разочарован. да не говориме че нощно време хлебарките ти се разхождат по възглавницата и могат да ти влязат в устата докато спиш, и това е детско отделение

NAPSTERS написа:нещастниците само те гледат в ръцете какво ще им бутнеш, иначе плащам осигоровки![]()
Споко мангалите редовно ги бият

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Кадърните лекари винаги имат работа и не се оплакват
Като цяло съм много зле настроен към съсловието, защото съм пряко потърпевш от поредица от погрешни диагнози, съответно лечение. Гледат те само в ръцете, но тяхното си е узаконена корупция... Никой не пести за здравето си, но понякога резултатите не оправдават поверената им отговорност 

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
да ви кажа ли ,че тия -дето са спасени от лекари са 75% от влезлите в болница!?!? само че те няма да седнат да пишат и да се радват -просто го смятат за задължително и то се е случило.тия ,които са недоволни -естествено се жалват.
доктора също е човек и също яде,сере,храни деца и прочие... ясно ,че е пълно с простотии и куци неща в здравеопазването ни ,но и да ги отречеме изцяло е глупаво. ловят с трици маймуни и работят с апаратура от татово време,а понякога правят чудеса с тая апаратура.
навсякъде по света докторите взимат огромни заплати,никой не им казва да не взимат повече от президента или премиера на страната ,щото там взимат в пъти повече от него и въпреки това и там умират хора,осакатяват се и не могат да извадят всички от гроба.
че има измикяри и пумияри също е вярно и те петнят името на съсловието,както и гадните ,подкупни санитари,измикярските сестри,дето искат 5лв за инжекция да бият и прочие.....! и е истина ,че при починал роднина за потърпевшия тва е 100 от 100% неуспеваемост ,но мислете малко по-реално.
и съм убеден ,че който и да изреве на умрело в софия ,па и в близост вика като заклан:"Карайте ме в Пирогов!" -не вика "карайте ме в болница" . и също съм убеден ,че в кризисен момент и спешност няма къде другаде да го оправят по-добре...
доктора също е човек и също яде,сере,храни деца и прочие... ясно ,че е пълно с простотии и куци неща в здравеопазването ни ,но и да ги отречеме изцяло е глупаво. ловят с трици маймуни и работят с апаратура от татово време,а понякога правят чудеса с тая апаратура.
навсякъде по света докторите взимат огромни заплати,никой не им казва да не взимат повече от президента или премиера на страната ,щото там взимат в пъти повече от него и въпреки това и там умират хора,осакатяват се и не могат да извадят всички от гроба.
че има измикяри и пумияри също е вярно и те петнят името на съсловието,както и гадните ,подкупни санитари,измикярските сестри,дето искат 5лв за инжекция да бият и прочие.....! и е истина ,че при починал роднина за потърпевшия тва е 100 от 100% неуспеваемост ,но мислете малко по-реално.
и съм убеден ,че който и да изреве на умрело в софия ,па и в близост вика като заклан:"Карайте ме в Пирогов!" -не вика "карайте ме в болница" . и също съм убеден ,че в кризисен момент и спешност няма къде другаде да го оправят по-добре...
- sharksfin
- младши ентусиаст
-
- Кара: МБ W140 V8
Ами като се замисля как се става лекар днес и чии деца стават лекари, как се уреждат на специализация... Гнусна работа.
Аз лично не мога да преценя дали някой лекар е компетентен или не, но мога да споделя последния си горчив опит с вас. 6 месеца една професорка ме лекува от пневмония (!!!), която впоследствие се оказа алергия. За тези месеци олекнах с 15 килограма и близо 3 хиляди евро. После алерголожката ме върна към живота с две инжекции за по 10 лева...
А не ме плаши нищо друго освен арогантното отношение на НЯКОИ лекари към хорските проблеми, здраве и смърт.
Аз лично не мога да преценя дали някой лекар е компетентен или не, но мога да споделя последния си горчив опит с вас. 6 месеца една професорка ме лекува от пневмония (!!!), която впоследствие се оказа алергия. За тези месеци олекнах с 15 килограма и близо 3 хиляди евро. После алерголожката ме върна към живота с две инжекции за по 10 лева...
А не ме плаши нищо друго освен арогантното отношение на НЯКОИ лекари към хорските проблеми, здраве и смърт.
Акълът е нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.
saleen написа:Е как няма да реват, откакто тия гербери са на власт парите, които се превеждат от здравната каса идват супер нередовно и с голямо закъснение, най- често под формата на "аванси", а хората не знаят кога ще си получат възнагражденията, няма заплати и за персонала-сестри, счетоводители...
Бъркаш "лекар" с "държавен чиновник"!
Едните са положили Хипократовата клетва, която ги задължава да поставят пациента на първо място НЕЗАВИСИМО ОТ ВСИЧКО ОСТАНАЛО!

На другите девиза им е "Бал съм ви таковата - за толкова пари няма да се напрягам да работя!", а на вратата виси табела "Тук не е информация!"

И аз лично съм на мнение, че "държавните чиновници" сред лекарите просто трябва да напуснат системата, за да не петнят името на най-хуманната професия!

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Нищо не бъркам колега, мой близък работи в ЧАСТНА болница, където 90% от операциите на пациентите се поемат от здравната каса (излишна е да коментирам, че хората са бедни и гледат да минат по клинични пътеки, които се поемат от касата), лекарите оперират кадърно, клиентела има, но когато в края на месеца дойде ред да им се преведат парите от здравната каса им ги бавят, или им дават само част от тях и за целият персонал няма заплати-като почнеш лекари, анестезиoлози мед. сестри и свършиш с чистачките, хората не могат да се разплатят с персонала, защото държавата решила, че е по- изгодно да не си изпълнява договорените задължения, под предлог, че няма пари.
Ако говорим за мародерите в частните кабинети-те не реват за заплати, защото полулегално си изкарват много пари от пациенти, които плащат кешовица и не им трябва здравна каса, но мисля, че не става дума за тях в тази тема.
Ако говорим за мародерите в частните кабинети-те не реват за заплати, защото полулегално си изкарват много пари от пациенти, които плащат кешовица и не им трябва здравна каса, но мисля, че не става дума за тях в тази тема.
Никой не мое ма връне на селу!
saleen написа:лекарите оперират кадърно, клиентела има, но когато в края на месеца дойде ред да им се преведат парите от здравната каса им ги бавят, или им дават само част от тях и за целият персонал няма заплати-като почнеш лекари, анестезилози мед. сестри и свършиш с чистачките, хората не могат да се разплатят с персонала
Една "кадърна" болница, с къдърни лекари, получаващи добри възнаграждения, мисля, че не би си позволила да остава на червено всеки месец при забавени плащания!
Ти ако получаваш 5 хил. месечна заплата и някоя заплата ти я забавят - няма да ревеш на умряло и да спреш детето от детска градина, щото няма пари, нали?!
Според мен всеки нормален човек си прави сметката и заделя бели пари за черни дни.
А държавата колкото и да бави едно плащане - 100% сигурно е, че ще го плати.
Но нали е по-лесно да се оплакваш постоянно и да искаш, да искаш...
Както споменах добрите лекари от много работа не им остава време да се оплакват

31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3