Тежка катастрофа 23.04.2010 Автомагистрала Хемус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Re: Тежка катастрофа 23.04.2010 Автомагистрала Хемус

Мнение от bmwfena » 27 Апр 2010, 10:48

dimithur написа:
martoto написа:
ms написа:Такива дето се мислят за безсмъртни не ги съжалявам като се утрепят- важното е да не взимат други хора със себе си в гроба ...

Може да ви звучи грубо- не ми дреме изобщо... Кой както ще да умира, не ме вълнува- само да не повлича други с него...
Т'ва е разбираемо но не е съвсем правилно. По-принцип всеки човешки живот е ценен сам по-себе си за държавата и обществото, щото ако не е някой абсолютно криминален тип, най-вероятно тоя човек нещо работи и носи своя принос ако щете дори за брутния вътрешен продукт. Затова трябва да се взимат превантивни мерки, дори за тия хора дето или не разбират или умишлено са готови да поемат тия безмислени рискове. Но средствата за това определено не са в техническото обезопасяване на пътните съоръжения (въпросните мантинели например) или пък превозните средства. Не щото е невъзможно ами просто това би струвало безумно скъпо. Затова основната причина, може би не за конкретния случай но за големия брой подобни, е липсата на адекватен контрол от страна на КАТ. Или другояче казано - корупцията, щото закони си имаме. Просто ситуацията на пътя в България е огледало на положението в обществото и държавата ни като цяло. Тъжно но факт :confused:

Kaто гледам в колко часа си писал, май не си от тука , вероятно си от зад океана ? Както знаеш тук всичко ни е наопаки - не си прави илюзии, че тея с тея коли са полезни за държавата и плащат някакви данъци . Точно обратното е - най-много да им срещнеш имената в криминалната хроника как са точили ДДС или са измисляли някакви други схеми за "елегантни" кражби на държавата. Мисля че вече и в друга тема го коментирахме - никой, който си изкарва честно парите в България, няма да си купи точно па S-класа.

P.S Абе са друга теория започна да ми се върти в главата - може па е решил да се самоубива бе :shock: Да се хвърли от моста и толкова - ма мантинелата се е оказала по-здрава отколкото е изглеждала ;)

Да караш такъв Мерц и да се убиваш :roll: :roll: -нема логика
самоубиват се хора които немат и колело.
А и друго ме съмнява-дали не е прекалил с дрогата
А може чисто и просто да си е едно ПТП породено от високата скорост и шоферската грешка
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 27 Апр 2010, 10:52

http://videos.botevgrad.com/view/10678/ ... testLocal/

Накрая е интересното след 1:30 - шофьори спряли, за да кажат на пътните полицаи, че са излезли коне на магистралата :clap: :kuku:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Аватар

Мнение от dimithur » 27 Апр 2010, 11:10

Наистина беше ужасно , мантинелата беше пробила колата , явно от удара се е откъснала и заедно с автомобила беше продължила около 50 м.Кагато спрях и отидах да колата , мъжа все още даваше признаци на живот , но не можах да отворя шофьорската врата и затова разбих задното стъкло със крика на моята кола , отворих вратата и вътре гледката беше ужасна , полувината двигател беши в колата , мантинелата го беше вкарала вътре.Мъжа само хрипаше легнал към таблото и не посмях да го вдигна, защото мислех, че мантинелата е минала през нега , от към бъбреците се виждаше голяма рана.Обадих се на №112 , един друг човек се обади на полицията .Магистралната полиция дойде много бързо , заедно с нея спря и една лекарка да помогне , жената си разбираше от работата и каза така "ако е минала мантинелата през него никой няма да може да помогне и за това трябва да разберем, какво можем да направим ". Разчистихме и го изправихме .... ще ви спястя това което видяхме , гледката беше ужасна....тогава дойдоха линейката от Ботевград и хората от 112.
Жалко за момчето , издъхна пред очите ни, беше на около 35-40г.Трудно се забравя това , дори и след няколко безсънни нощи !

Aйде това дано послужи за урок на всички камикадзета ;)
Н.Хайтов

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 27 Апр 2010, 11:54

начатихте ли се ве... :censored:
поне малко не ви ли беше срам?!
а модераторите? :bowdown:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 27 Апр 2010, 12:15

Минах оттам към час след случилото се, бяха откарали шофьора вече, но се сещам нещо,
което ми направи зверско впечатление.
Пътувах в посока София, а в насрещното имаше куче километър преди катастрофата или там някъде.
На магистрала куче :kuku: изгледах го точно ей така.
И си ходеше спокойно по лявата лента в близост до мантинелата..
what a helluva ride

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 27 Апр 2010, 13:53

На тази "магистрала" преди около две години излязох очи в очи срещу цяло стадо крави, ти за някакво куче се притесняваш. :mhihi:
Добре, че не бях първи, а имаше и други коли пред мен, които пълзяха и заобикаляха "препятствията", та се разминах без проблем, защото ги видях и намалих. :banghead:
А мястото беше след завой без много видимост, цяло чудо беше, че нямаше никой, който да се е нацепил в стадото. :censored:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 27 Апр 2010, 14:01

Да го питаш малоумника, който ги пасе с какъв акъл ги е пуснал да пасат там, че може да отвори страхотна беля на шофьорите-как да е, ами нали тия треви около пътя са покрити с всякакви възможни отрови, от автомобилния трафик :banghead: После "изберете българското" :censored:
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар

Мнение от dimithur » 27 Апр 2010, 14:06

Eee са па вие никога ли не сте пасли крави :mhihi: Човека е ударил половин ока домашна парцуца на обед, налегнало го е дрямката и се е излегнал под некоя дебела сянка, боли го х*я за кравите :mhihi: А това нещо Хемус ако все пак претендира да е магистрала, да вземе да сложат малко мрежи ;) Ма май е по-лесно направо по едни знак 90 и бързо ще си разрешат проблемите общините ;)
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 тд
Мечтае да кара: самолет
Детайли за колата: невзрачна

Мнение от BMario » 27 Апр 2010, 15:36

Май сме вече за ключ?А? :idea:
Искаш ли да направиш нещо,намираш начин.Не искаш ли-намираш причина и то важна!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 29 Апр 2010, 18:58

steeN написа:за да се наниже са били застъпани наобратно или въобще не са били застъпани... което може да е проблем и със разрешената скорост.
също има и много наистина както каза димитров, които си стръчат и не са закривени и постоянно се нанизват коли на тях... аз лично съм виждал 2-3 такива катастрофи.
+ това всички знаем колко катастрофи на магистралата има от преминали коли в насрещното, което е абсолютно недопустимо. това малък проблем ли е според вас ?
както и да е. никой не може да ме убеди, че са адекватни тези съоръжения.

на такъв мост трябва да има специална бетонна ограда, не метална мантинела... а мантинелата трябва се прави с меки колчета(дори от дърво) които се чупят за да обират някаква енергия, а мантинелата само се разтяга без да се прекъсва.

Абсолютно съгласен ! Точно този участък го минавам почти всяка седмица и в завойте може да се влезе с много висока скорост (реално около 170-200 зависи от колата) но тази кола НЕ СЕ Е БЛЪСНАЛА С 200 :idea: :idea: :idea: НЯМА КАК !
Както показаха и на симулацията , сигурно се е поднесла , шофьора е натиснал спирачка , но въпреки системите за сигурност , не е успял да я удържи и подходил към мантинелата , според мен с не повече от 120-140 км/ч иначе няма как на колата да не са и смачкани ламаринитие - та за бога , тя е като нова отстрани . Сещате ли се какво , ще стане с тая кола ако се удари с 200 ? И пак шибаните медии - следи от спирачен път няма - какъв спирачен път в 21 век , мамка им смотана , ти коли карат ли , тва да не е москвича на дядо им дето при всяко натискане на спирачката стърже гума :banghead: :banghead: :banghead: И ако беше тръгнал да недозавива с 200+ , преди да се шибне в мантинелата , нямаше ли да има следи от гума на асфалта (въпреки ЕСПто) .
Цялата работа , пак е на потулване на кретенското състояние на пътищата ни , това е ПОРЕДНАТА ОБРАТНО ЗАСТЪПЕНА МАНТИНЕЛА и вместо да се даде гласност на това , ще се наблегне на злободневното - маминото синче , си карало лимузината с 200 и се прибил - така му се полага , като има пари и кара хубава кола - много са прости , някой хора . Утре , не дай боже , на някой да му гръмне предна гума и да кара дори с 130 , такава мантиенла пак спокойно ще си го убие и по телевизията ще кажат- поредната жертва на високата скорост :banghead:
И защо ми се струва , че във форума , всички сте супер примерни шофьор ? Я си сложете ръка на сърцето и си признайте - има ли човек , който да НЕ Е КАРАЛ със 200 км/ч (освен Спууни) .
ПС:колегата dimithur - изключително ГРОЗНО беше да пълниш , тема за починал колега със хиляда усмивки и ебавки за загиналия човек - това е безкрайно селско и не знам , ако някой познат на човека , чете , как би се почувствал :nono:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 29 Апр 2010, 18:59

dimithur написа:Eee са па вие никога ли не сте пасли крави :mhihi: Човека е ударил половин ока домашна парцуца на обед, налегнало го е дрямката и се е излегнал под некоя дебела сянка, боли го х*я за кравите :mhihi: А това нещо Хемус ако все пак претендира да е магистрала, да вземе да сложат малко мрежи ;) Ма май е по-лесно направо по едни знак 90 и бързо ще си разрешат проблемите общините ;)

Има доста знаци за ограничена скорост на ХЕМУС - вкл. 70 и 90 :ranting:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MaNiNC » 29 Апр 2010, 20:44

Такова нещо не съм виждал дано и не видя, защото е ужасно ...
С каква скорост е карано за да откърти 15 метра мантинела, и не просто да я откърти, а да мине през колата :banghead:
Най - общо казано хубавите Български пътища не са направени за подобни скорости, няма и да ги направят скоро.
С такава скорост в Германия, Австрия може, но не и България

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 29 Апр 2010, 21:46

4 ден поред минавам от там и пробвам с колко и как се влиза в тоя завой! спокойто се минава с 160-170 и няма никакъв проблем. усеща се леко повдигане и то само започващо при 170,но мисля ,че мога и с малко повече да мина. скока е след мястото -не преди ,така че не го е изхвърлило скокче. просто наистина е карал ужасяващо бързо-сигурен съм в това и без да мога да се подпиша под това според мен скоростта е била 230-240......
пак казвам-съжалявам за човека ,но наистина не си е преценил възможностите в тоя завой. и няма мантинела на света /нормална -не изследователска/ ,която да удържи такъв удар.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 29 Апр 2010, 21:52

Изображение

Изображение

ето това е удар със 170 км/ч в дърво... за нищо ги нямате тези скорости. (audi rs6...)

http://www.germancarforum.com/a6-s6-rs6 ... -pics.html
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 29 Апр 2010, 22:13

Добре де, да не се е нацелил с 200+ в мантинелата... Но все си мисля, че щом Е61 минава същият завой със 170 без грам грижа, то с 200 е напълно в границите на възможното една S класа да го вземе... Не забравяйте, че тея коли имат 100кила поне компютри дето това им е работата- да те задържат в пътя... Което ме навежда на простия извод- карал е с доста над 200, ЕСП-то не е удържало колата (то всичко си има лимит) и просто е изправил завоя... Логично е скочил с двата крака на големият педал и е намалил доста преди удара, но не е било достатъчно просто...
Винаги ги има факторите "гуми, окачване, магаре зад волана"... При нова S класа обаче май остава само "магарето зад волана"...

К'во беше- "То не става само с ядене, трябва и акъл"... Само да намачкаш педала няма много полза, не един и двама съм виждал да се стряскат като ги срита АБС-а, да не говорим докато спира да мисли накъде да завие за да се отърве... 90% от шАфьорите сигурно си мислят, че нова кола ли е тя сама прави всичко...
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата