Тежка катастрофа 23.04.2010 Автомагистрала Хемус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Re: Тежка катастрофа 23.04.2010 Автомагистрала Хемус

Мнение от dimithur » 29 Апр 2010, 22:24

И все пак, това че колата има АБС, не значи , че не трябва да има спирачен път :shock: Предполагам катаджийчета, колкото и да са некадърни, все пак трябва да могат да кажат със сигурност дали е имало или нямало, без на пътя да има оставени дебели следи от гумите :shock: А ако наистина няма, това потвърждава тезата ми, че е искал да се метне от моста, ма мантинелата го е спряла ;) Хората тотално изтрещяха, не мислете, че тея дето карат еС класи, особенно па на лизинг, са цъфнали та са вързали ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 30 Апр 2010, 0:31

ms написа:Добре де, да не се е нацелил с 200+ в мантинелата... Но все си мисля, че щом Е61 минава същият завой със 170 без грам грижа, то с 200 е напълно в границите на възможното една S класа да го вземе... Не забравяйте, че тея коли имат 100кила поне компютри дето това им е работата- да те задържат в пътя... Което ме навежда на простия извод- карал е с доста над 200, ЕСП-то не е удържало колата (то всичко си има лимит) и просто е изправил завоя... Логично е скочил с двата крака на големият педал и е намалил доста преди удара, но не е било достатъчно просто...
Винаги ги има факторите "гуми, окачване, магаре зад волана"... При нова S класа обаче май остава само "магарето зад волана"...

К'во беше- "То не става само с ядене, трябва и акъл"... Само да намачкаш педала няма много полза, не един и двама съм виждал да се стряскат като ги срита АБС-а, да не говорим докато спира да мисли накъде да завие за да се отърве... 90% от шАфьорите сигурно си мислят, че нова кола ли е тя сама прави всичко...

И А6 Ц5 минава със 170 от там , но работата е в друго . Да , тоя е карал със 220-240 , НО НЕ СЕ Е УДАРИЛ С ТОЛКОВА :idea: :idea: :idea: Това , че е нямало спирачен път е мега глупост , при тази скорост ако провлекат гумите , Мерцедес ще ги разстрелят до един . Намалил е много преди да се удари и НЯМА КАК колата да е толкова запазен при челен удар с 200 . Според мен , даже и 130 са много . Стиин показа снимки какво става при удар със 170 , смятаите този удар с колко е бил .
Пределно ясно е че тази мантинела е причинла смъртта на човека , но всичко ще се потули и тва е :ranting:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 30 Апр 2010, 1:52

steeN написа:Изображение

Изображение

ето това е удар със 170 км/ч в дърво... за нищо ги нямате тези скорости. (audi rs6...)

http://www.germancarforum.com/a6-s6-rs6 ... -pics.html

Доста странно този с аудито е пътувал сам и му няма нищо. След като се е изцепил в дърво със 170 ... поне така пише във форума :)

SKISA написа:4 ден поред минавам от там и пробвам с колко и как се влиза в тоя завой! спокойто се минава с 160-170 и няма никакъв проблем. усеща се леко повдигане и то само започващо при 170,но мисля ,че мога и с малко повече да мина. скока е след мястото -не преди ,така че не го е изхвърлило скокче. просто наистина е карал ужасяващо бързо-сигурен съм в това и без да мога да се подпиша под това според мен скоростта е била 230-240......
пак казвам-съжалявам за човека ,но наистина не си е преценил възможностите в тоя завой. и няма мантинела на света /нормална -не изследователска/ ,която да удържи такъв удар.

Ааа стига пробва 160 е добре ... :oops:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 30 Апр 2010, 10:08

сега се сещам, че на лявата мантинела преди откъснатата имаше следи от влачене ,но не знам дали са от тая кола. възможно е да е пренавил нещона завоя и да се е ударил първо в ляво и после да е излетял в дясната ,но не знам дали ше се коментира тва някъде и да разбереме.
аз повече следствения действия не мисля да правя -за мене истината е ,че скоростта е свършила свойта работа. и с 130 да се е ударил е много. а и удара не е бил челен ,а страничен в откъснатата мантинела и съвсем спокойно може да е бил с много повече ,а и мантинелата не е дърво като на снимките с аудито

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 30 Апр 2010, 10:27

този клип-на катастрофата, трябва да го видят от Мерцедес...

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 30 Апр 2010, 10:46

acho.rs написа:.... Намалил е много преди да се удари и НЯМА КАК колата да е толкова запазен при челен удар с 200 . Според мен , даже и 130 са много . Стиин показа снимки какво става при удар със 170 , смятаите този удар с колко е бил .
Пределно ясно е че тази мантинела е причинла смъртта на човека , но всичко ще се потули и тва е :ranting:

Че е намалил- 100% е... Че Скиса-та е прав за разликата м/у дърво и мантинела- прав е... Че проблема е самата мантинела също е вярно... Тея железа трябва без грижи да поемат и издържат удар със 130 от к'вато и да е кола, че дори и бус, който далеч не тежи 2 тона ;)

Проблемът е и другаде- магистралите ни са правени (и проектирани) преди незнайно колко години когато най-бързата кола беше баба Лада... Е тогава скорости над 130 бяха рядък случай, а и за кратко + това колата тежи около 1тон... Сега 80% от колите могат да поддържат спокойно 160-180км/ч и тежат доста повече => енергията която трябва да поемат тея съоръжения е далееееч по-голяма... Няма да се учудя, ако удържането на 2-тонен Мерцедес каращ със 130-150 е над възможностите на мантинелата :roll:

ПС: Ачо, това е много далеч от "челен удар" :roll:
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 30 Апр 2010, 10:51

тия мостове са били в дипломната работа на майка ми-тя е учила железобетонни конструкции в ботев-строителния там неква специалност! сещате ли се аз като съм на 41 кога е била тя дипломантка!?!?!? станаха реалност чак ,когато поотраснах ,а са проектирани незнайно колко петилетки преди тва за москвичи и жигулки....! ясно ,че са неспасяеми за новите коли. и въпреки това от сички изредени и неспоменати фактори скоростта на колата е била в проценти най-важният фактор,заради който се е случило най-лошото....

Аватар

Мнение от dimithur » 30 Апр 2010, 10:53

ms написа:Че е намалил- 100% е... Че Скиса-та е прав за разликата м/у дърво и мантинела- прав е... Че проблема е самата мантинела също е вярно... Тея железа трябва без грижи да поемат и издържат удар със 130 от к'вато и да е кола, че дори и бус, който далеч не тежи 2 тона ;)

Колега виж по-горе бех ги сметнал кинетичните енергии при удар на бус 4 тона със 120 и на 2 тона кола със 200 - колата има точно 2но по-голяма кинетична енергия , просто защото във формулата скоростта е на квадрат ;)
Н.Хайтов

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 30 Апр 2010, 10:58

dimithur написа:Колега виж по-горе бех ги сметнал кинетичните енергии при удар на бус 4 тона със 120 и на 2 тона кола със 200 - колата има точно 2но по-голяма кинетична енергия , просто защото във формулата скоростта е на квадрат ;)

Мите, щом не те мързи я удари сметката при 130км/ч к'ва е разликата м/у баба Лада (900 кила има-няма) и Мерника дето спокойно стига 2 тона ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 30 Апр 2010, 10:58

Абе той човека "заминал" вече, ама ...
Проблемът е и другаде- магистралите ни са правени (и проектирани) преди незнайно колко години когато най-бързата кола беше баба Лада... Е тогава скорости над 130 бяха рядък случай, а и за кратко + това колата тежи около 1тон...

Магистралите са проектирани за скорост 120 км, ама това значи, че при тая скорост пътника не трябва да усеща дискомфорт. Това ще рече, че скоростта с която може да се вземе даден завой е над 120 и зависи от колата и шофера ;)
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 30 Апр 2010, 10:59

е па разликата е същата като между мерца и буса и кинетично печели винаги мерца....!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 30 Апр 2010, 11:03

Ето ей тука същото, но без жертви, просто кофти късмет:
http://news.automedia.bg/read/8589.html

Тва си е често срещано явление нещо:

Изображение

И оная снимка с дървото няма нищо общо, щото аз съм бил в кола /лада 4ка/, и сме рязали улична лампа с 130 , просто не си личеше къде сме го целнали, щетите бяха от последвалите кълбета. Ако беше дърво най-вероятно ся немаше да пиша.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 30 Апр 2010, 11:08

Ами този с Р8-цата километража и оборотомера са зацепили при удъра. И доколкото виждам скороста е била около 100км/ч. Цяло чудо е че няма жертви. Вече се обеждавам, че всичко е малшанс.

ЕДИТ: Ебати сега видях и лагуната. Абе тия мантинели за какво са ги сложили бе ... егати :shock: Явно има доста такива случаи.

Аватар

Мнение от dimithur » 30 Апр 2010, 11:13

ms написа:
dimithur написа:Колега виж по-горе бех ги сметнал кинетичните енергии при удар на бус 4 тона със 120 и на 2 тона кола със 200 - колата има точно 2но по-голяма кинетична енергия , просто защото във формулата скоростта е на квадрат ;)

Мите, щом не те мързи я удари сметката при 130км/ч к'ва е разликата м/у баба Лада (900 кила има-няма) и Мерника дето спокойно стига 2 тона ;)

При 130 (36 м/сек)

Лада 583.2
Мерц 1296
Бус (4 тона при 130) 2592
Мерц при 200км/ч - 3136
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 30 Апр 2010, 11:40

:OT: Много леки ги изкарахте тия ладички, масата на тая кола е едва 50 кг. по- малко от тая на BMW E30 (по книжка-1030кг. срещу 1080кг.) И като я тунинговат ладата с 60 литрова газова бутилка + един бордюр в багажника за стабилност и става като танк :shock:
Никой не мое ма връне на селу!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата