някой с газ.инж. BSM ?!?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5is;E30 325i
Детайли за колата: дизела е за тракторите;)

някой с газ.инж. BSM ?!?

Мнение от tuning_mania » 16 Фев 2010, 18:08

колеги ,има ли някой който кара с балгарски газов инжекцион с koмп. на BSM. Казват че всичко по уредбата е италианско ...само софт'а бил български :roll: ...ако кара някой с такъв,моля да сподели :!: :?: ...говорим за 6 цилиндъра! и по точно 325ci... -avtomat.cabrio 8)
ще карам дизел,като стана земеделец!!![/color]

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F07 530GT xDrive

Re: някой с газ.инж. BSM ?!?

Мнение от mitiwww » 19 Фев 2010, 10:04

tuning_mania написа:колеги ,има ли някой който кара с балгарски газов инжекцион с koмп. на BSM. Казват че всичко по уредбата е италианско ...само софт'а бил български :roll: ...ако кара някой с такъв,моля да сподели :!: :?: ...говорим за 6 цилиндъра! и по точно 325ci... -avtomat.cabrio 8)

Вече 10 000 км. съм навъртял с подобен и нямам никви дертове !!!Нищо,че е 318 !!Разхода не се е вдигал над 11 на 100 при 140-150 км !!Слагай спокойно и зависи все пак от майсторите !!

Потребител
Аватар
Кара: Е46 318i 2000г.

Мнение от AIR_MEN » 21 Фев 2010, 15:58

здравейте пичове,
аз карам 318 118-119 коня (там колкото е) 2000година... та, от края на 10.2009 година съм с последния писък на БСМ газов инжекцион, който може да чете грешките от бензиновия компютър през газовия... факт - италианско е всичко, а софтуера е български... за да стане перфектно колата и да върви почти без разлика и усещане на газ спрямо бензина сложихме най-бързите дюзи с най-големите рейки... до момента съм минал над 30 000км откакто имам газ и постоянно пътувам из цяла България и Гърция... досега е нямало придърпване, невървене (освен, ако не случа на лоша газ и то най-вече се отразява в разхода отколкото във вървежа). Понеже го слага мой много добър приятел във Варна, който смея да твърдя че е и може би един от най-добрите газаджии в този град, след като всичко беше готово сменихме свещите и въздушния филтър... вечерта закачихме лаптопа със софтуера и тругнахме по магистралата... над 4 пъти правихме настройки и накрая при 200км/ч на бензин ламбда сондата показваше стойност 0.9V ... така направи картата на газта, че когато карам на газ с 200км/ч да показва пак 0.9V ... Дефакто при 140-150км/ч както и при колегата, така и при мен гори към 11л ... в града 12, а ако карам като идиот стига 14... извънградско съм я свалял до 8.6л на 100км ... но това е при скорост не повече от 110км/ч и никакво излишно напъване Бургас - София... т.е. на магистралата 110-120 ... а по пътя от карнобат до ст. загора 70-90 и редки изпреварвания... ако се наложи сръчквам... но задължително на 8 000км макс 16 000км смяна на свещи (аз на 8 000км си сменям маслото)... но задължително смяна на въздушен филтър и почистване на газовия на всяка смяна на ммаслото... никакви проблеми с колата на газ... и вървеж, и динамика, и разход... абе с две ръце съм ЗА...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Мнение от vitaliss » 24 Фев 2010, 2:38

колега нещо като цена да кажеш общто колко ти е излезнало?

Потребител
Аватар

Мнение от AIR_MEN » 25 Фев 2010, 2:31

Да, колега мога да ти кажа ориентировачна цена - 1300-1500лв ... при мене всичко си стъпа на 1500лв... но аз сменях свещи, масла навсякъде защото малко преди това я бях купил колата...

преди малко ходих до Варна и се върнах... на отиване до сл. бряг карах 140-150км/ч ... в прохода средно бързо и после до варна пак около 140... по сметки с колонката на ОМВ и пробега ми... смесения ми разход излезе 10.7л/100км
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от AIR_MEN » 01 Май 2010, 1:13

вече и колегата garrett04bg е със същата инжекционова система като моята... искрено се надявам да е доволен, но след някоя друга седмица ще си каже мнението предполагам и той как се държи красавицата му...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 17 Май 2010, 15:34

някой с 6 цилиндров мотор няма ли да сподели впечатления, че и аз в момента проучвам въпроса да слагам. Другото ми БМВ 318 Е36 вече 45 000км го карам на газ и нямам грижи, но тва на Е46цата М52Б20ТУ като го види някой газаджия и вдига рамене, само сервиз на БСМ с предложение за БАРДОЛИНИ се навиха да го правят и казаха, че са правили такива и ставало доста добре, но все пак ще се радвам и някой да спедели опит.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от AIR_MEN » 23 Май 2010, 11:20

Колега, с БСМ става идеално 6-цилиндровия... моят приятел във варна, който ми слагаше газовото е правил такъв мотор и продължава... съветвам те само да не допускаш да ти сложат новата серия, която е с име .... нещо си Италия... пак е БСМ, но момчето което прави софтуера го продава на италианците и те го осъкатяват иначе е същия... с точност не мога да говоря... преди 2-3 седмици си бях в бг и се запознах с едно момче от софия, което е с БСМ газово с ОБД функцията... 530и-то му върви според него доста добре и почти няма разлика... във варна в следващите дни моят газаджия слагаше същото газово на 528и автомат.... получи се доста добре... ако просто си претръпнал и искаш да си слагаш газово - БСМ... ако момчетата си знаят работата ще останеш доста приятно изненадан :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slick5_19 » 24 Май 2010, 0:46

Не се занимавайте с български боклуци. Дайте някой лев в повече и вземете BRC. :bowdown: :bowdown: :bowdown: Те са най добрите в газифицирането и го казвам от опит. Нали знаете че евтиното винаги излиза по-скъпо. :banghead: После да няма ама тя защо харчи много, защо прекъсва, ама защо трупа грешки и т.н. Дайте 300тина лева в повече за да ви е мирна главата и да нямате ядове. Тези пари се връщат от икономията на газ за 3000км. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 24 Май 2010, 11:12

аз че съм претръпнал, претръпнал съм и как да не съм като Е36цата вече 45 000км без грам проблем си я карам, вече освен че уредбата и колата почти избих вече ;) Сега мисля да постъпя по същия начин и с Е46цата, там обаче ситуацията малко по-друга. Там управлението на бензиновите дюзи е "пълен сикуент" тоест всяка се управлява по отделно, докато при 4цил е "фул груп" и нещата са далеч по-прости. Аз обаче съм истински ентусиаст на тази тема, след като съм говорил и с немци и видях и там хората какви коли и на какво ги карат :wave:

П.С. Разликата между БРЦто и Бардолинито не е 300лв а поне 600-700 ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 24 Май 2010, 23:31

Здравейте,

Мисля че моят е такъв от старгаз, симгаз са го кръстили.
Всичко е италиано, само изпарителя + компа + софтуер са български ?
Мотора е 6 цил. 2.2 170 коня
Някой беше казал, че до 180 коня се ползва един изпарител, ако е по-мощна два

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JORO_86 » 25 Май 2010, 0:39

Bi-turbo ти май беше писъл в форума БСМ за твоя двигател, (ако не се лъжа)! Аз карам с БСМ, но М43 и като цяло впечатленията са ми добри за 40000 километра няма проблеми. Но нещото което най ми харесва, че в техния форум производителя директно ти обяснява от какво може да е ако имаш проблем. Следователно трябва просто да намериш читав майстор, който да я инсталира съвестно и да е бил на обученията на фирмата, което е много важно за настройката. В София мисля, че знаеш кой може да ти свърши много добре работата, а за Пловдив от БСМ препоръчват един сервиз ама няма много отзиви за него, поне аз не съм срещал в форума. А относно този двигател и газифициране ще кажа, че преди месец официален дилър на БМВ за областта Тюрингиа( в Германия) в Ерфурт продаваше две premiar selection Е46 туринг с еднакви пакети т.е., екстри едната беше 1 година по-стара с 50000 километра повече и с газов инжекцион и беше с 1000 евро по-скъпа от другата без газово. Това мисля недвусмислено говори, че митовете за БМВ и газ са разбити.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 25 Май 2010, 10:38

JORO_86 написа:Bi-turbo ти май беше писъл в форума БСМ за твоя двигател, (ако не се лъжа)! Аз карам с БСМ, но М43 и като цяло впечатленията са ми добри за 40000 километра няма проблеми. Но нещото което най ми харесва, че в техния форум производителя директно ти обяснява от какво може да е ако имаш проблем. Следователно трябва просто да намериш читав майстор, който да я инсталира съвестно и да е бил на обученията на фирмата, което е много важно за настройката. В София мисля, че знаеш кой може да ти свърши много добре работата, а за Пловдив от БСМ препоръчват един сервиз ама няма много отзиви за него, поне аз не съм срещал в форума. А относно този двигател и газифициране ще кажа, че преди месец официален дилър на БМВ за областта Тюрингиа( в Германия) в Ерфурт продаваше две premiar selection Е46 туринг с еднакви пакети т.е., екстри едната беше 1 година по-стара с 50000 километра повече и с газов инжекцион и беше с 1000 евро по-скъпа от другата без газово. Това мисля недвусмислено говори, че митовете за БМВ и газ са разбити.

:yes: :yes:

Аз съм в БСМ форума да, това наистина е много добро, че може дирекно с шефа да говориш. Аз я сложих уредбата, ама има още да се донстройва по нея. Аз също карам М43 на газ и в Германия като бях винаги спираше някой зад мен на газовата колонка, като това са били 328ци, Е39ки, дори А6 и А8 Аудита от последните. В Германия се кара вече здраво на газ, сега друг е въпроса че техните урдби са по 2000евро а нашите са по 600, ама както и да е, щом работи не виждам проблема :wave:

П.С. В мобилето съм засичал и няколко М3 Е36 и Е46 да се продават с газ
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от baiblagoi » 25 Май 2010, 10:49

Който го интересува може да погледне тук
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Bo ... 1950280676

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JORO_86 » 25 Май 2010, 11:28

Да съгласен съм, че в Германия уредбите са по 2000 Евро, но ти много добре знаеш, че в Германия и стандарта е по-висок т.е. една стока която в Бг струва '"X'' лева в Германия ако тази стока не е от първостепенна нужда нормално може да струва и "3*X'" и особенно ако няма конкуренция на тази стока или има до някаква степен създаден картел т.е. няколко фирми са се договорили да продават на едни и същи цени, и като добавим и една 3 пъти по-скъпа инсталация в сервиза и цената си идва на мястото според мен. Та затова си мисля или поне се надявам, че не караме с някакви толкова големи боклуци в сравнение с техните уредби!
А сега по твоята тема - Сам ли си я инсталира? Добре ли е във високите обороти? И как е откъм разлика в разхода спрямо бензин?

Следваща

Назад към E46