AUDI S8 , Mercedes S500 или M5 E39
Модератор: Общи модератори
67 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- HeBePeH
- Lulin Boys Cska Sofia
-
- Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
- Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG
Re: AUDI S8 , Mercedes S500 или M5 E39
Ако аз бях пред тази дилема , бездасе замислям избирам М5.Другите две коли са много комерсялни , особено мерца.
Аз също много хоресвам ауди С8-цата , много добра стойка има , но като знам как върви е39 , 540 , какво остава за М-ката.
Вярно е че по комфорд им отстъпва по возия също , но със сигорност ще е по меко от е46 , а и ти съмия ще си по ухилен в е39-ка пълна с екстри и спортноелегантен външен вид
Аз също много хоресвам ауди С8-цата , много добра стойка има , но като знам как върви е39 , 540 , какво остава за М-ката.
Вярно е че по комфорд им отстъпва по возия също , но със сигорност ще е по меко от е46 , а и ти съмия ще си по ухилен в е39-ка пълна с екстри и спортноелегантен външен вид
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Като цяло това са 3 много различни коли, Мерца и Аудито са по близо един до друг, въпреки че двигателите не са изобщо в конкуретен клас, а М5 е съвсем друга бира, така че избирай сам е моят съвет. Както някои колеги казаха задай си въпроса какво ще правиш с този автомобил. Покарай и прецени, различни габарите, различно поведение на пътя, различна динамика, еднаква поддръжка (разбирай скъпа)
Успех!

Успех!

- Plamenavramov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ...
- Мечтае да кара: годзила
acho.rs написа:павката написа::mhihi: ,пак ше става весела тема.
много коне и куатро,трудна и скъпа поддръжка,разход до небето,ебем ти и убийствения интериор.
бенца,ако не е с амг външност,грозее като на бенгъл седмицата,разхода може да е добър,ако е с новите скорости,поддръжка пак като на совалка,там проблемите със счупените скорости и диференциали няма,че 300+ коня са малко.
е60-то как да го наредиш до тия трандафорикеф ти да търкаляш-400 коня,кеф ти да се поизпотиш,копчето и ай още стотина отгоре.определено няма да си с шофьор,тъй че отзад не ти трябва да се шириш..пак скъпа поддръжка,ама имаш външност,интериор,вървеж,лек разход и онова М отзад!
Първо да кажа , че и аз не разбрах , защо след като в темата е написано Е39 М5 всички говорят за Е60 . Друго , което не ми е ясно - защо си мислите че 400 коня на задно са фасулска работа - някой от вас карал ли е или само си плямпате ??? Защо на мен и 300 коня на задно са ми страшно много , особено ако вали , а за зима като предната изобщо няма да коментирам .
Казваш С8цата скъпа поддръжка - на М5ца да не би да е евтина или гори по-малко , защото във форума няколко човека споделиха , преди време , че просто не пада под 18 извъградско и колкото си искаш градско .
еС класата е много добър автомобил , но като че ли изостава на визия , интериор и двигател а за куатрото , вече казахме . И Мерцедес и БМВ се усетиха , че в една лимузина за дълги пътуваня и 50 000 км на година , АВДто е силно препоръчително и вижте колко 4матика се навъдиха и сега вече и 7ци Хдрайв . Не мисля , че 7ците и еС класите са коли за дрифтене и фън каране , за да се държи на задното , напротив , приоритети са съвсем други и като се има впредвит състоянието на БГ пътищата през студения сезон

Вервай ми ако я караш до 120км/ч гори около 11л.
За 18л. трябва да я посплашиш доста!
От време на време като ти чета постовете и ти се обаждаш от нищото неподготвен!
По темата .....ТВЪРДО М5!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Е, ще дам и аз моето мнение:
Трябва да покараш тези коли, за да усетиш коя е за теб. Иначе ако избереш някоя, която не ти допада после ще е много трудно да я продадеш и намериш това което търсиш. А междувременно ще си на загуба хиляди левове
Трябва да покараш тези коли, за да усетиш коя е за теб. Иначе ако избереш някоя, която не ти допада после ще е много трудно да я продадеш и намериш това което търсиш. А междувременно ще си на загуба хиляди левове

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
best_buy написа:... Да поясня колата е за каране , не за возене . Просто искам малко комфорт и приятна возия че всички тия Е46-ци дето съм ги имал са доста НЕкомфортни от към отношение возия ...
Сложно стана- за каране взимаш М5, другите са съвсем различен тип коли... Обаче "комфорт и приятна возия" пък са леко далеч идеята от М5...
Като гледам ти се намира едно М3- спортна кола имаш... Мятай се на някоя от лимузините- най-малко заради това, че са в по-горният клас ще са по-комфортни от една 5-та серия... А пък от М5 със сигурност

Само едно е сигурно- на всичките поддръжката им е скъпа

бенц-а - ще разберещ защо 

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
не че съм сектант ама за М5 съм 

Ако говорим за провинция, питай Хемингуей ...
acho.rs написа:Първо да кажа , че и аз не разбрах , защо след като в темата е написано Е39 М5 всички говорят за Е60 . Друго , което не ми е ясно - защо си мислите че 400 коня на задно са фасулска работа - някой от вас карал ли е или само си плямпате ??? Защо на мен и 300 коня на задно са ми страшно много , особено ако вали , а за зима като предната изобщо няма да коментирам .
Казваш С8цата скъпа поддръжка - на М5ца да не би да е евтина или гори по-малко , защото във форума няколко човека споделиха , преди време , че просто не пада под 18 извъградско и колкото си искаш градско .
еС класата е много добър автомобил , но като че ли изостава на визия , интериор и двигател а за куатрото , вече казахме . И Мерцедес и БМВ се усетиха , че в една лимузина за дълги пътуваня и 50 000 км на година , АВДто е силно препоръчително и вижте колко 4матика се навъдиха и сега вече и 7ци Хдрайв . Не мисля , че 7ците и еС класите са коли за дрифтене и фън каране , за да се държи на задното , напротив , приоритети са съвсем други и като се има впредвит състоянието на БГ пътищата през студения сезон
Абе ти не се ли умори да ни обясняваш колко трудно се кара кола със задно и много коне и как марсианците са донесли на алди куатрото

Иначе по темата аз бих се чудил м-у бенц-а и м5-та.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
A някъде да видяхте въпроси относно поддръжката?
Много ясно че М5, с мерца ще те мислят за шофьор
С8 също си я бива, но все пак "quattro ist fur sissies"
Остава М5-цата
Много ясно че М5, с мерца ще те мислят за шофьор

С8 също си я бива, но все пак "quattro ist fur sissies"

Остава М5-цата

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Много обичам да ви чета сектантските глупости...
Не знам защо сложихте М5 при колите с комфорт и приятна возия- да не я сравнявате с Е30
Те не са дори в един клас, отделно М5 е "спортен седан" и е мноооого далеч от комфорта и возията на Мерника и Кенефа, то просто идеята му е друга... Подходящ избор е М5 ако искаш хем голяма, хем спортна кола- гледам обаче човека май си има М3, значи спортна не му е толкова нужна...
То изобщо щом избора е сведен до БМВ 5, Ауди С8 и Мерник еС класа и говорим за комфорт петицата губи безславно...
ПС: Като ще е нещо комфортно що не вземеш Е38 740иЛ фейслифтова- има всичко, конете и са достатъчно... Е, ако не ти стигат разбира се винаги има 12 цилиндров модел
Не знам защо сложихте М5 при колите с комфорт и приятна возия- да не я сравнявате с Е30

То изобщо щом избора е сведен до БМВ 5, Ауди С8 и Мерник еС класа и говорим за комфорт петицата губи безславно...
ПС: Като ще е нещо комфортно що не вземеш Е38 740иЛ фейслифтова- има всичко, конете и са достатъчно... Е, ако не ти стигат разбира се винаги има 12 цилиндров модел

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Аз преди време избирах точно между е39 М5 и такъв Мерцедес, но 4матик.
И двете коли са много добри, но са съвсем различни.
Поддръжката и разхода ги пиши 1:1, и двете имат някои части със стряскащи цени.
М5-цата има изненадващо приличен комфорт на возене, набира доста добре и е доста "цивилизована" като за кола 400 к.с., т.е. лесно се кара. Аз лично си представях, че върви повече. Единственото, което не ми хареса, е че скоростният лост не се движи достатъчно прецизно и самото превключване не отива на характера на колата. Ама за това има шортшифтъри и т.н.
В S-класата усещането е по-друго. Това, че нямало удоволствие от шофирането, са пълни глупости. Просто удоволствието е по-различно. Много по-комфортна, по-тиха, по-широка, повече екстри. Колата те предразполага да караш плавно и те успокоява, задръстванията не те притесняват толкова и т.н. Идеална е за бързи завои(магистрали), както и за градско. НЕ става за бързо каране по планински пътчета и т.н.
Аз избрах 500 4матик, но това беше главно от съображения за практичност - заради 4х4-то и по-евтиният тогава акциз; освен това, БМВ-то има много малък клирънс и нископрофилни гуми. Все неща, с които няма смисъл да се съобразяваш в UK
А дали бих взел е39М5 - ами май вече не, по-скоро 335i ръчка.
С8 не съм карал, но съм карал 2-3 такива а8-ци с други мотори и според мен са доста дървени за кола от високия клас. Хем е тясно, хем друса.
И двете коли са много добри, но са съвсем различни.
Поддръжката и разхода ги пиши 1:1, и двете имат някои части със стряскащи цени.
М5-цата има изненадващо приличен комфорт на возене, набира доста добре и е доста "цивилизована" като за кола 400 к.с., т.е. лесно се кара. Аз лично си представях, че върви повече. Единственото, което не ми хареса, е че скоростният лост не се движи достатъчно прецизно и самото превключване не отива на характера на колата. Ама за това има шортшифтъри и т.н.
В S-класата усещането е по-друго. Това, че нямало удоволствие от шофирането, са пълни глупости. Просто удоволствието е по-различно. Много по-комфортна, по-тиха, по-широка, повече екстри. Колата те предразполага да караш плавно и те успокоява, задръстванията не те притесняват толкова и т.н. Идеална е за бързи завои(магистрали), както и за градско. НЕ става за бързо каране по планински пътчета и т.н.
Аз избрах 500 4матик, но това беше главно от съображения за практичност - заради 4х4-то и по-евтиният тогава акциз; освен това, БМВ-то има много малък клирънс и нископрофилни гуми. Все неща, с които няма смисъл да се съобразяваш в UK

С8 не съм карал, но съм карал 2-3 такива а8-ци с други мотори и според мен са доста дървени за кола от високия клас. Хем е тясно, хем друса.
I love the sound of V8 in the morning...
М5... 'nuff said.
Е39 макар и малко старичко вече, можеш да отидеш на бизнес среща без да те е срам (като с някоя Е46
) , а по пътя може да се забавляваш ето така - http://www.youtube.com/watch?v=lSeI3iLODTA (нищо, че клипчето е с Е60 - идеята е важна).
Освен това М5 с хубави зимни гуми няма абсолютно никакви проблеми на заснежено...
Е39 макар и малко старичко вече, можеш да отидеш на бизнес среща без да те е срам (като с някоя Е46

Освен това М5 с хубави зимни гуми няма абсолютно никакви проблеми на заснежено...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Колегата msi200 добре е обобщил нещата
Абе S500 си е Мерцедес отвсякъде

Абе S500 си е Мерцедес отвсякъде

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Бе явно хората ,които са споменали нещо за 18л./100км при М5 Е39 извънград. нямат или въобще не са виждали М5!!!
Вервай ми ако я караш до 120км/ч гори около 11л.
За 18л. трябва да я посплашиш доста!
От време на време като ти чета постовете и ти се обаждаш от нищото неподготвен!
По темата .....ТВЪРДО М5!
Ами всъщност се коментираше Е39 М5 преди време и хората си бяха доста навътре в нещата , но сега не мога да намеря темата и за това , не искам да коментирам . Това 11 е моментен разход и е далеч от реалното , още повече че тази кола силно те стимулира да пришпорваш .
Абе ти не се ли умори да ни обясняваш колко трудно се кара кола със задно и много коне и как марсианците са донесли на алди куатротоИ,да карал съм кола с много коне на задно и съм жив още.
Кола на задно с много коне се кара трудно или МНОГО ТРУДНО на мокро или хлъзгаво . Знам , че много от форума тука са карали мощна кола на задно (170-180 коня) за 15 минути на сухо , но като започнеш да и въртиш 40-50 000 км на година , колкото е нормално за голяма,скъпа кола друга песен ще запееш

И да ти дам една справка - над 32% от продадените БМВта за 2008ма са със Хдрайв , за 2009та и 2010та не знам , но като се има впредвит Х1 и 7ца Хдрайв сигурно броя се е увеличил , та сигурно има защо да се купува толкова БМВ с 4х4 .
Имаше тема за Е92 335д и там колега се оплакваше , че нещата стават сложни на мокро , но пак се извъдиха професори да обясняват , че 300-400 коня на задните гуми са фасулска работа .
"ms" се изказа изчерпателно , поне няколко пъти,та не виждам смисъл повече да се приповтарят нещата ...
67 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5