AUDI S8 , Mercedes S500 или M5 E39
Модератор: Общи модератори
67 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: AUDI S8 , Mercedes S500 или M5 E39
acho.rs написа:Бе явно хората ,които са споменали нещо за 18л./100км при М5 Е39 извънград. нямат или въобще не са виждали М5!!!
Вервай ми ако я караш до 120км/ч гори около 11л.
За 18л. трябва да я посплашиш доста!
От време на време като ти чета постовете и ти се обаждаш от нищото неподготвен!
По темата .....ТВЪРДО М5!
Ами всъщност се коментираше Е39 М5 преди време и хората си бяха доста навътре в нещата , но сега не мога да намеря темата и за това , не искам да коментирам . Това 11 е моментен разход и е далеч от реалното , още повече че тази кола силно те стимулира да пришпорваш .Абе ти не се ли умори да ни обясняваш колко трудно се кара кола със задно и много коне и как марсианците са донесли на алди куатротоИ,да карал съм кола с много коне на задно и съм жив още.
Кола на задно с много коне се кара трудно или МНОГО ТРУДНО на мокро или хлъзгаво . Знам , че много от форума тука са карали мощна кола на задно (170-180 коня) за 15 минути на сухо , но като започнеш да и въртиш 40-50 000 км на година , колкото е нормално за голяма,скъпа кола друга песен ще запеешИ НИКЪДЕ не съм казвал - куатрото е мега технология , по-добра от Хдрайв и 4 матик , но просто е АВД технология .
И да ти дам една справка - над 32% от продадените БМВта за 2008ма са със Хдрайв , за 2009та и 2010та не знам , но като се има впредвит Х1 и 7ца Хдрайв сигурно броя се е увеличил , та сигурно има защо да се купува толкова БМВ с 4х4 .
Имаше тема за Е92 335д и там колега се оплакваше , че нещата стават сложни на мокро , но пак се извъдиха професори да обясняват , че 300-400 коня на задните гуми са фасулска работа .
"ms" се изказа изчерпателно , поне няколко пъти,та не виждам смисъл повече да се приповтарят нещата ...
Пич ма ти сериозно ли ги мислиш тия работи?
Чесно мислех си че4 си правиш ташак?
Пишеш така сякаш като седнеш в колата и газта е като на електронна игра на ПЦ или дупка газ или нищо?!?

Седни покарай някоя кола на мокро и на сняг и тогава говори, то като нямаш усет и с 8х8 ше се утрепаш с 20 коня

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
За мен АВД в лимузина за чести и дълги пътувания може да бъде само и единствено в голям плюс .Няма смисъл да продължавам . Който е искал е разбрал,какво имам впредвит .
точно тва ауди е дървено, е39-ката е стара. нема такъв ларж в бенза, ама щом ви кефи да потите джама 

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
best_buy написа: ... Бюджета ми е до 7к паунда ........., М5-ца е доста трудно да си намериш читав екземпляр за около 7к и чвсно казано не ми се рискува много с някоя м5-ца 1999г и на 160 000 мили . .....
М5-цата без грам да се замислям.
но гледам че читав екземпляр не ти влиза в бюджета .....,
вземи колата която можеш да си позволиш Читава и я карай с кеф и гордост, няма смисъл да се вкарваш в приключения, които не са ти по силите.., губи се магията
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Оу объркал съм еС8цата . Тази наистина е дървена . . . Защо не погледнеш Е38 740и или Е65 745и в този случай - имаш си М3ка , трябва ти и лимузина 

- Plamenavramov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ...
- Мечтае да кара: годзила
acho.rs .......................... бла бла
Май М5 си виждал от 100 метра на кръстовище,за сядане няма да говорим!!!
А хората дето там навътре биле с М5-ците някаде ....май са биле вътре ама не се знае точно каде! Айде не ми коментриай за разхода на М5 става ли?
Май М5 си виждал от 100 метра на кръстовище,за сядане няма да говорим!!!
А хората дето там навътре биле с М5-ците някаде ....май са биле вътре ама не се знае точно каде! Айде не ми коментриай за разхода на М5 става ли?

acho.rs написа:Бе явно хората ,които са споменали нещо за 18л./100км при М5 Е39 извънград. нямат или въобще не са виждали М5!!!
Вервай ми ако я караш до 120км/ч гори около 11л.
За 18л. трябва да я посплашиш доста!
От време на време като ти чета постовете и ти се обаждаш от нищото неподготвен!
По темата .....ТВЪРДО М5!
Ами всъщност се коментираше Е39 М5 преди време и хората си бяха доста навътре в нещата , но сега не мога да намеря темата и за това , не искам да коментирам . Това 11 е моментен разход и е далеч от реалното , още повече че тази кола силно те стимулира да пришпорваш .Абе ти не се ли умори да ни обясняваш колко трудно се кара кола със задно и много коне и как марсианците са донесли на алди куатротоИ,да карал съм кола с много коне на задно и съм жив още.
Кола на задно с много коне се кара трудно или МНОГО ТРУДНО на мокро или хлъзгаво . Знам , че много от форума тука са карали мощна кола на задно (170-180 коня) за 15 минути на сухо , но като започнеш да и въртиш 40-50 000 км на година , колкото е нормално за голяма,скъпа кола друга песен ще запеешИ НИКЪДЕ не съм казвал - куатрото е мега технология , по-добра от Хдрайв и 4 матик , но просто е АВД технология .
И да ти дам една справка - над 32% от продадените БМВта за 2008ма са със Хдрайв , за 2009та и 2010та не знам , но като се има впредвит Х1 и 7ца Хдрайв сигурно броя се е увеличил , та сигурно има защо да се купува толкова БМВ с 4х4 .
Имаше тема за Е92 335д и там колега се оплакваше , че нещата стават сложни на мокро , но пак се извъдиха професори да обясняват , че 300-400 коня на задните гуми са фасулска работа .
"ms" се изказа изчерпателно , поне няколко пъти,та не виждам смисъл повече да се приповтарят нещата ...

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Иначе по въпроса с куатрото,не съм сигорен дали е по добро от х драив и 4матик
Ма аз къде съм казвал , че е по-добро ? Нямам представа , знам само че да го имаш е много голям плюс и при всички положения е по-добре от задно , освен ако не търсиш дрифтачка

http://vbox7.com/play:f244fd21
доста тъпо , само се сещаш защо предния мост не дръпна колата

Ок за това кое е по-добро аз съм в грешка не съм ти прочел правилно поста.Ок 4х4 е по-удобно за кола която няма спортни претенции,обаче твърдението,че едва ли не кола със задно е невъзможна за нормално каране,освен с вратите,е абсурдно.При нормално каране с хубави гуми проблеми,освен на неопесъчен сняг,няма,ако нарочно си ги търсиш де 

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Добре де, явно не съм достатъчно запознат, но защо Х-драйва излезе а Аудито не, чисто технически? Иначе мислех, че това е 8-цата, която колегата сравнява с Бенца и Е39 М5, само че преди фейса, ако е старата.....много ясно че М5!!
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Понеже междинния диф. на A8-цата е отворен(т.е. няма механичен блокаж - нито принудителен, нито LSD), ролята на блокаж се играе от електрониката(ESP), която набива спирачките на буксуващите колела. В случая с това клипче, според мен, просто са спрели електрониката на А8-цата. Ако на клипа се приложи спирачно усилие към задните колела, част от мощността ще иде към предните и колата излиза.
I love the sound of V8 in the morning...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
msi200 написа:Понеже междинния диф. на A8-цата е отворен(т.е. няма механичен блокаж - нито принудителен, нито LSD), ролята на блокаж се играе от електрониката(ESP), която набива спирачките на буксуващите колела. В случая с това клипче, според мен, просто са спрели електрониката на А8-цата. Ако на клипа се приложи спирачно усилие към задните колела, част от мощността ще иде към предните и колата излиза.
Да - ЕСПто е изключено иначе , съвсем спокойно и издрапва .
- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ф30 328и
- Мечтае да кара: ф30 340и
- Детайли за колата: В поргрес да си я ъпгрейдна на макс :)
audi-то е по спортна кола
мерцедеса по луксозна кола за возия
бмв-то няма смисъл

баси как сте ги наредили тия коли..
няколко случайни мисли..
за 7к паунда ще е кошница и ще трябва да я правиш. и за 3-те коли частите са скъпи а диагностиката- само за разбиращи общо взето.
аудито е най-практично за родните условия. за бг куатрото е полезно. седи добре на пътя и е добър компромис возия/динамика. здрави са отдолу и нямат някакви отявлени проблеми особено ако са били подържани. това е колата за човека които иска на всяка цена да стигне от т.а до т.б независимо от условията.
мерцедеса е най-представителен и вози най-меко, но седи най-глупаво на пътя и дори да си на волана- все се возиш. аз лично не бих си взел такъв защото са страшни боклуци като надеждност и кан бус-а е допотопен извор за безкрайни проблеми. да не говориме че той заедно с бмв-то при зимни условия са комични- дори с хубави зимни гуми. а, и ще ти изгние долу на праговете между предните и задните врати.
бмв-то седи най-добре на пътя, но за родните условия е твърдо и чупливо. имат също проблеми с горната част на двигателя (ваноси, клапани и тн). също трансмисията е слаба (съединителя е малък за конете). за зимата- аз съм изкарал 3 зими с е39 м5 преди много години и такава безпомощност няма. хем бях със зимни гуми. стигна се до там че като има сняг/лед по пътя взимам друго возило щото не мога да се нервя- да не мога да издрапам по наклон дето дори не можеш да го усетиш ама е там щото колата седи на едно място и дори можеш да излезеш и да я буташ докато е на скорост....
та... аз лично бих си взел м5-цата защото е най-динамична. но избора го правя с широко отворени очи съзнавайки недостатъците на колата за родните условия. а като се заледи/заснежи - бих внимавал много... всъщност бих я оставил в гаража...
за разхода... е39 м5 на дълъг път дава 11-12/100 ако не я караш с 240... ако я караш с 240 и я натискаш периодично до край- е 18/100 примерно
няколко случайни мисли..
за 7к паунда ще е кошница и ще трябва да я правиш. и за 3-те коли частите са скъпи а диагностиката- само за разбиращи общо взето.
аудито е най-практично за родните условия. за бг куатрото е полезно. седи добре на пътя и е добър компромис возия/динамика. здрави са отдолу и нямат някакви отявлени проблеми особено ако са били подържани. това е колата за човека които иска на всяка цена да стигне от т.а до т.б независимо от условията.
мерцедеса е най-представителен и вози най-меко, но седи най-глупаво на пътя и дори да си на волана- все се возиш. аз лично не бих си взел такъв защото са страшни боклуци като надеждност и кан бус-а е допотопен извор за безкрайни проблеми. да не говориме че той заедно с бмв-то при зимни условия са комични- дори с хубави зимни гуми. а, и ще ти изгние долу на праговете между предните и задните врати.
бмв-то седи най-добре на пътя, но за родните условия е твърдо и чупливо. имат също проблеми с горната част на двигателя (ваноси, клапани и тн). също трансмисията е слаба (съединителя е малък за конете). за зимата- аз съм изкарал 3 зими с е39 м5 преди много години и такава безпомощност няма. хем бях със зимни гуми. стигна се до там че като има сняг/лед по пътя взимам друго возило щото не мога да се нервя- да не мога да издрапам по наклон дето дори не можеш да го усетиш ама е там щото колата седи на едно място и дори можеш да излезеш и да я буташ докато е на скорост....
та... аз лично бих си взел м5-цата защото е най-динамична. но избора го правя с широко отворени очи съзнавайки недостатъците на колата за родните условия. а като се заледи/заснежи - бих внимавал много... всъщност бих я оставил в гаража...
за разхода... е39 м5 на дълъг път дава 11-12/100 ако не я караш с 240... ако я караш с 240 и я натискаш периодично до край- е 18/100 примерно
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
bmwe46m3 написа:audi-то е по спортна коламерцедеса по луксозна кола за возия