Windows въпрос...?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Windows въпрос...?

Мнение от Leon » 10 Окт 2005, 12:47

Инсталирах Ундоус 2000, обаче не иска да разпознава нищо написано на кирилица. Пробвах да сложа в уиндоуските шрифтове един кирилизиран (така оправих '98), ама сега не стана. Може ли някой да даде съвет или да ми пусне шрифт, с който е успявал... Че така много кофти... Благодаря предварително!
Never mistake motion for action...

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар
Кара: Миксер. BMW i4 M50

Мнение от Един » 10 Окт 2005, 14:05

Control panel -> Regional settings. Оттам му обясняваш че си в България и искаш да пишеш на български. Стандартно в 2000 има само БДС подредба, ако ти трябва фонетична виж тук http://injinera.bgplus.com/na4alo.htm
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 10 Окт 2005, 19:52

еми по-добре смени самия уиндоус, преди и аз бях с него. 2000 за мене е един от най-пробитите, по-добре с 98 + ,отколкото с този ;)
Tux0 Ca !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 11 Окт 2005, 10:13

Един написа:Control panel -> Regional settings. Оттам му обясняваш че си в България и искаш да пишеш на български. Стандартно в 2000 има само БДС подредба, ако ти трябва фонетична виж тук http://injinera.bgplus.com/na4alo.htm

Това съм го направил. Офис пакета ми е ок с кирилицата. Проблема е,че имената на файлове, написани на кирилица (каквито и да е файлове) излизат на маймуни. Тоест, като работя с Уърд, всичко е ок, но извън него кирилицата е терра инкогнита :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 11 Окт 2005, 10:26

Не съветвам никого да слага имена на файлове на кирилица , мноо кофти се получава така понякога - няма отваряне файла :D
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар

Мнение от Един » 11 Окт 2005, 12:30

Lion написа:Това съм го направил. Офис пакета ми е ок с кирилицата. Проблема е,че имената на файлове, написани на кирилица (каквито и да е файлове) излизат на маймуни. Тоест, като работя с Уърд, всичко е ок, но извън него кирилицата е терра инкогнита :roll:

Слагал ли си FlexType?
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

RE:

Мнение от turboto » 11 Окт 2005, 17:39

А тоя FlexType триаа да го забранят със закон, после нема изчегъртване! Ако не успееш да го подкараш драсни на Л.С. Идеята с инжинера е ок но може и да не тръгне. По-повод записването на файлове с имена на кирилица е направо недопустимо. Но не и непоправимо! :-) Не искам да кажа че не работят, но главоболията са повече от ползите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toper78 » 12 Окт 2005, 8:39

Lion написа:
Един написа:Control panel -> Regional settings. Оттам му обясняваш че си в България и искаш да пишеш на български. Стандартно в 2000 има само БДС подредба, ако ти трябва фонетична виж тук http://injinera.bgplus.com/na4alo.htm

Това съм го направил. Офис пакета ми е ок с кирилицата. Проблема е,че имената на файлове, написани на кирилица (каквито и да е файлове) излизат на маймуни. Тоест, като работя с Уърд, всичко е ок, но извън него кирилицата е терра инкогнита :roll:

Пич, тези файлове ги забрави завинаги!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 12 Окт 2005, 11:14

Моят съвет е да забравиш за имена на файлове на кирилица.
Имената на файлове само с латински букви.
Touring & windsurf club

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_batko » 13 Окт 2005, 0:45

от както преди 5 години имах проблем с файлове на кирилица под win98 от тогова никога вече файл на кирилица :roll:
моят съвет е ако можеш сложи си XP SP2

а представяте ли си ако руснаците бяха измислили компютъра колко гадно щеше да им е на американците :twisted: :twisted: :twisted:

как можем да пишем със символи които ги ползват такива тъпаци !!! http://x602.putfile.com/videos/a1-27502044854.wmv

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 13 Окт 2005, 1:18

bobi_batko написа:...а представяте ли си ако руснаците бяха измислили компютъра колко гадно щеше да им е на американците :twisted: :twisted: :twisted: ...

Хахаха! :mhihi: Мъкааа! Системная грешкь - system error!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 13 Окт 2005, 11:15

Georgieff написа:Моят съвет е да забравиш за имена на файлове на кирилица.
Имената на файлове само с латински букви.

Хехе, не съм идиот и това правило го спазвам стриктно, ама нали се сещате,че не работя само със суъздадени от мен файлове. Пък и 98-та си ми работеше ок с файлове на кирилица. Флекстайпа ми е последната версия, брат ми го бодна докато намеря файла с фонетика за вградения кирилизатор на Уиндоуса. Ама ше го боря някак... Благодаря ви!

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар

Мнение от Един » 13 Окт 2005, 15:44

Lion написа:
Georgieff написа: Флекстайпа ми е последната версия, брат ми го бодна докато намеря файла с фонетика за вградения кирилизатор на Уиндоуса. Ама ше го боря някак... Благодаря ви!

Пробвай от настройките на флекстайпа да смениш системните шрифтове с кирилски. Ако това не помогне или ако вече си го направил се страхувам че единствената оправия включва любимата ми команда
Код: Избери целия код
 format c:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 13 Окт 2005, 16:04

Аз мисля че съм оправял такива файлове.
Ако по никакъв начин нестава да го отвориш или преименуваш под windows, пускаш няква друга ОС (примерно лайнукс) който поддържа FAT или NTFS, маунтваш си patitiona, и би трябвало да не е проблем да си ги преименуваш фаиловете на латиница или да си ги копираш.
тва само в случай че са мноооо важни файловете и няма друг начин, щото си е играчка.. :lol:
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Назад към Извън Темата