Мислите ли че американците са тъпи?
Модератор: Общи модератори
61 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Мислите ли че американците са тъпи?
ukelichko написа: И понеже съм работил с американци, мога да ви кажа че са богове в областта в която си изкарват парите.
Тука мисля всички сме съгласни, ама я пусни един такъв американец в гората или дори го остави безнадзорен на софийското летище - ще умре от глад за отрицателно време

dimithur написа:Точно па в техния строй не мога да видя едно хубаво нещоИмали хубави пътища - ми айде ходете да карате там - ма веднага ще ви олепат за превишена скорост и после цел живот не можеш да си платиш глобата

Това по филмите ли го гледаш? Лошо ли е да живееш и всичко да ти е уредено, щом предпочиташ да се мъчиш жсекидневно няма проблем

А за глобите само 2 факта:
- за 4 години непрекъснато превишаване на скороста - 1 акт на стойност $70. за 17 мили превишаване. в БГ колко е глобата за превишаване с 27.2 км/ч (17 мили)? Я провери и кажи дали е $70. Да не се окаже че е малко повече

- на път за Вегас с Мазерати: 170 мили (около 270км/ч).... ми не ме хванаха и още карам
Eми браво на тебе
Ма като размажеш некой със 170 мили тука вероятно ще се измъкнеш с условна присъда, а там ще изгниеш в затвора
И мразя всичко да ми е уредено или както се казва - "Слабите се стремят към порядък, силните владеят хаоса"
Ай със здраве 

dimithur написа:Eми браво на тебеМа като размажеш некой със 170 мили тука вероятно ще се измъкнеш с условна присъда, а там ще изгниеш в затвора
Мда, ама вероятността да се размажеш със 170 е неизмеримо по-малка... просто няма дупки, няма кучета по магистралата, няма бабуни, мантинелите са истински - не от най-нискокачестжената възможна ламарина, болниците си имат хеликотери и каква ли не апаратура. Ако имам избор да се размажа в УС или в БГ, все пак май предпочитам УСА.....
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Само ми стана интересно...в кой щат за 17 мили е $70 ?
Аз за 15 мили отнесох $150 преди 4 години...едно от двете ми нарушения на скоростта.
Второто - при ограничение 100км плясках с 230км (моментно)...и после си дадох сметка, че със или без вазелин...ще боли!
Аз за 15 мили отнесох $150 преди 4 години...едно от двете ми нарушения на скоростта.
Второто - при ограничение 100км плясках с 230км (моментно)...и после си дадох сметка, че със или без вазелин...ще боли!

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Dimitroff написа:Само ми стана интересно...в кой щат за 17 мили е $70 ?
Има едно основно правило в Щатите - движиш се с трафика! На магистралите постоянно минаваш под мостовете на пресичащите магистралата пътища (говоря в градовете и близко до тях, където инфраструктурата е по-нагъсто) и на всеки има камери, и не си ли с трафика, рано или късно се лепва някой патрул зад теб. Глобите не знам как са, но предполагам са солени..
Dimitroff написа:Само ми стана интересно...в кой щат за 17 мили е $70 ?
невада. Има си тънкости - плащаш веднага (и дават намаление

Иначе за затвора не е чак толкова страшно. Преди години един приятел караше със 120 и го хванаха (бях в колата) и това вече е скорост за затвор, ама полицая писа 99. Те също знаят че могат да те преебат много лошо и ако не си отворен са разбрани. Та за тези 99, което е 34 над разрешето акта беше $350.
- FaceOff
- ентусиаст
-
Escape написа:Да не говорим, че подобни клипчета изобщо не са показателни. Тука не показват всички интервюирани а само тъпанарите. 100% съм сигурен че е имало много хора които са отговорили правилно, ама не е интересно да ги показват.
А това че не знаят за Айфеловата кула критерий ли е? Ако питат средностатистическия българин на улицата въпроси от рода на:
1. в кой щат се намира Гранд Каньон
2. къде се намира парка Евърглейд (Everglades)
3. кога са издълбани лицата на президентите в планината Ръшмор.
Та колко по различни отговори мислите че ще чуете?
Това че ние сме в европа и Айфеловата кула и Венеция са на 2ч със самолет и всеки ги знае изоообщо не е критерии. Ама нека си стоим в мизерията и да си мислим че сме най-великите и интелигентни на света. А през това време хамериканците ще си ходят в университетите и ще се ограмотяват. И да... техните университети са сериозни и хората наистина получават образование там....
За някои неща си доста прав, но все пак Европа е 'Старият континент' и общата култура на всеки би трябвало да включва и тези познания, но при хАмериканците е друго, много слабо ги интересува какво става извън собственият им щат, камо ли в Европа, и донякъде имат право. Там новини не гледах, освен времето и малко СНН, но струва ми се, че другите новинарски канали са по-гледаеми. И да... по-уредено е, но със сигурност не и по-лесно, дори просяците им са просяци само защото така искат..
kokobm написа:...
Мда така си е. Ама то до някъде опира и до самия човек. Останах супер изненадан когато в среадата на нищото (Аризона) в една крайпътна закусвалня, 50 годишната продавачка знаеше за България. Дори знаеше че е до Турция и Гърция а никога не беше ходила в Европа.
Училищата найстина са смотани и не дават обща култура, но за сметка на това университети са истински. Все ми се струва че в БГ е малко на обратно системата.
В училище учихме какво ли не, а в СУ разни предмети от преди 30 години. И първия ми работен ден в БГ беше лек шок - установих че нищо не знам. Просто университета освен общите познания грам не ми помогна за по нататъчна реализация. УСА-та е на 180 градуса - единствено и само практически предмети (поне от няколкото унита в които имам познати)
- FaceOff
- ентусиаст
-
Escape написа:kokobm написа:...
Мда така си е. Ама то до някъде опира и до самия човек. Останах супер изненадан когато в среадата на нищото (Аризона) в една крайпътна закусвалня, 50 годишната продавачка знаеше за България. Дори знаеше че е до Турция и Гърция а никога не беше ходила в Европа.
Училищата найстина са смотани и не дават обща култура, но за сметка на това университети са истински. Все ми се струва че в БГ е малко на обратно системата.
В училище учихме какво ли не, а в СУ разни предмети от преди 30 години. И първия ми работен ден в БГ беше лек шок - установих че нищо не знам. Просто университета освен общите познания грам не ми помогна за по нататъчна реализация. УСА-та е на 180 градуса - единствено и само практически предмети (поне от няколкото унита в които имам познати)
Това за образованието е точно така, с изключение на един-два ВУЗ-а в БГ, като УАСГ (ВИАС) например..
Escape написа:kokobm написа:...
Радвам се, че са им хубави унитата, ама за да си позволиш колеж трябва да теглиш студентски заем, който после не можеш да изплатиш до пенсия

- FaceOff
- ентусиаст
-
dimithur написа:Escape написа:kokobm написа:...
Радвам се, че са им хубави унитата, ама за да си позволиш колеж трябва да теглиш студентски заем, който после не можеш да изплатиш до пенсияНали го гледах последното творение на чичо ви Майкъл Мур- пилоти от гражданската авиация работят втора работа като разносвачи на пица, щото пилотската им заплата от 20к годишно не им стига за нищо.
Нещо имам чувството, че хамериканците вместо да освободят черните от робство, поробиха са всичките си поданици най-неусетно
. Щото тъпите хора се управляват най-лесно. Дай му една 50" плазмичка, облъчвай го с малоумни предавания, тъпчи го с ГМО и може да си правиш с тоя човек каквото си поискаш. Не мерси, не ща дори и да чувам за такъв начин на живот. Предпочитам да си уча тука за устройство и принцип на работа на Правец 16, да живея с 1к Евро ан месец, отколкото да преследвам некакви илюзьорни американски мечти
Този филм на Мур не съм го гледал и ми е много интересно за коя (кои) авиокомпания става въпрос, то не е казано, че ако си адвокат задължително ще си милионер, ма някои са.... То и в България за нула време се пръкнаха безброй предприемачи 'милионери' ма сега повечето са на фалит.. та всичко е въпрос на оцеляване в дадена ситуация..
Да, има много малоумна ТВ продукция, но и много, която не е, пак си зависи от човека.
И което ми е най-интересно от твоя пост - кой по дяволите ти даде 1К Евро заплата да висиш по цял ден пред компютъра (разбирай в БМВ форума)????????????????????????????? И ако е така, то наистина бъди доволен, че си в БГ, защото в Щатите щеше да умреш от глад!!!!!!!!!!!!!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Чета тука нек'ви мнения...
Ако пуснели американец некаде щял да умре от глад-надали,ако го пуснат с парашут-всички знаем резултата,а иначе човека си има пара-се ще си купи нещо за ядене,нашите познания стигат до там как да го преджобим и оберем-щото сме Ентелегентни,знаем поне 32 начина да го уайдучин без да разбере , поне 4 начина да го измамим и поне 3 начина да го оберем насилствено,че после да запомни къде е България,ама с цел никога да не стъпва там...
Били тъпи и не можели да си завият една крушка-вервай ми че този американец който знае да завие крушката така се е специализирал в това упражнение че едва ли ще има някой който да я завие по успешно и именно той е човека който завива само крушки на тези дето не знаят,защото тези които не знаят работят друга работа,с която ще платят завиването на тая крушка...тука знаем всички как да завием крушката щото мизерията диктува тези познания и винаги крушката е завита накриво,защото завиващият българин крушката работи и като механик в автосервиз (BTW-колко от механиците в България,пък и в тоя форум са инженери и имат образование за ремонт на автомобили???)или полага асвалтова настилка...и после и 2 те му работи кофти,асвалта се прецаква,крушката не свети...
Тъпи ли са американците-незнам,ама целия свят работи за тях,дължат ли много пари-очевидно,но не ги виждам притеснени ,облъчва ли ги телевизията-може,но по-вероятно нас да ни облъчва далеч повече с разни биг брадъри и тн...пък за гмо ,при нас е толкова некачествена храната че и гмо не могат да виреят...Предпочитам да живея тъп и щастлив,отколкото умен,беден ,болен и нещастен...
Ако пуснели американец некаде щял да умре от глад-надали,ако го пуснат с парашут-всички знаем резултата,а иначе човека си има пара-се ще си купи нещо за ядене,нашите познания стигат до там как да го преджобим и оберем-щото сме Ентелегентни,знаем поне 32 начина да го уайдучин без да разбере , поне 4 начина да го измамим и поне 3 начина да го оберем насилствено,че после да запомни къде е България,ама с цел никога да не стъпва там...
Били тъпи и не можели да си завият една крушка-вервай ми че този американец който знае да завие крушката така се е специализирал в това упражнение че едва ли ще има някой който да я завие по успешно и именно той е човека който завива само крушки на тези дето не знаят,защото тези които не знаят работят друга работа,с която ще платят завиването на тая крушка...тука знаем всички как да завием крушката щото мизерията диктува тези познания и винаги крушката е завита накриво,защото завиващият българин крушката работи и като механик в автосервиз (BTW-колко от механиците в България,пък и в тоя форум са инженери и имат образование за ремонт на автомобили???)или полага асвалтова настилка...и после и 2 те му работи кофти,асвалта се прецаква,крушката не свети...
Тъпи ли са американците-незнам,ама целия свят работи за тях,дължат ли много пари-очевидно,но не ги виждам притеснени ,облъчва ли ги телевизията-може,но по-вероятно нас да ни облъчва далеч повече с разни биг брадъри и тн...пък за гмо ,при нас е толкова некачествена храната че и гмо не могат да виреят...Предпочитам да живея тъп и щастлив,отколкото умен,беден ,болен и нещастен...
Е.Димитров написа:Били тъпи и не можели да си завият една крушка-вервай ми че този американец който знае да завие крушката така се е специализирал в това упражнение че едва ли ще има някой който да я завие по успешно и именно той е човека който завива само крушки на тези дето не знаят,защото тези които не знаят работят друга работа,с която ще платят завиването на тая крушка...тука знаем всички как да завием крушката щото мизерията диктува тези познания и винаги крушката е завита накриво,защото завиващият българин крушката работи и като механик в автосервиз (BTW-колко от механиците в България,пък и в тоя форум са инженери и имат образование за ремонт на автомобили???)или полага асвалтова настилка...и после и 2 те му работи кофти,асвалта се прецаква,крушката не свети...

Мноооооого на място казано! У нас всеки разбира от всичко и затова накрая нищо не му е както трябва!

kokobm написа:И което ми е най-интересно от твоя пост - кой по дяволите ти даде 1К Евро заплата да висиш по цял ден пред компютъра (разбирай в БМВ форума)????????????????????????????? И ако е така, то наистина бъди доволен, че си в БГ, защото в Щатите щеше да умреш от глад!!!!!!!!!!!!!
А и къде съм написал , че са от заплата. Що всички тука седите и чакате ЗАПЛАТА

61 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5