За или против ПЪЛНАТА забрана за пушение НА ЗАКРИТО?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За или против ПЪЛНАТА забрана за пушение НА ЗАКРИТО?

Анкетата свършва на 28 Май 2010, 14:32

Пушач съм и съм за
13
8%
Пушач съм и съм за, но не чак пълна
14
9%
Пушач съм и съм против
25
15%
Непушач съм и съм за
95
58%
Непушач съм и съм за, но не чак пълна
10
6%
Непушач съм и съм против
6
4%

Общо гласове : 163
BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Re: За или против ПЪЛНАТА забрана за пушение НА ЗАКРИТО?

Мнение от BMWPetar » 30 Апр 2010, 0:27

Непушач съм и съм против
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 30 Апр 2010, 0:35

Ако не ми забранят да пуша, никога няма да спра, така че ЗА! ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 30 Апр 2010, 11:48

nightdriver написа:
но и има доста лицемерие в тази забрана - колко ли струва един раково болен на държавата ?

А ти защо си мислиш ,че държавата дава някакви пари за раковоболните щото аз като пряко засегната мога да ти кажа ,че не дава една стотинка :evil:
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 30 Апр 2010, 13:29

Bella написа:
nightdriver написа:
но и има доста лицемерие в тази забрана - колко ли струва един раково болен на държавата ?

А ти защо си мислиш ,че държавата дава някакви пари за раковоболните щото аз като пряко засегната мога да ти кажа ,че не дава една стотинка :evil:

...защото ако си здравно осигурена , държавата ти поема лечението и след лечението отиваш в ТЕЛК и ти дават до една година пенсия ! препоръчвам ти да се информираш по-добре !

...ако след операцията няма никакви шансове , ТЕЛК ти дават 100% пенсия до живот !

това са така наречените клинични пътеки , които в момента се спазват много добре , понеже държавата е била съдена на три пъти в Страсбург !

...във всички евродържави онкологичните болести се лекуват за сметка на държавата при наличието на здравна осигуровка от страна на болния :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 30 Апр 2010, 15:51

Spoony написа:Против, защото когато ние не пушим, пушачите не страдат от това, а когато те пушат ние непушачите индиректно също понасяме негативи.
Все едно да с пита: за или против мастурбирането в парка. Еми на човек може да му харесва, но никой не е длъжен д асе съобразява с прищевките му.

Абсолютно съм съгласен :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 30 Апр 2010, 16:05

flame написа:Аз пък си мисля, че може да се намери компромис - като например отделни помещения за пушачи и непушачи в едно и също заведение ;)
И все пак който иска има конституционното право да се трови - да умре от рак на белите дробове, а не от киснене навън в минусови температури за 1 цигара :lol:

Флейме, отделните помещения не са решение, щото се израждат до сегашната ситуация, в която се пуши навсякъде. Причината е, че много рядко една компания ще е изцяло от пушачи или непушачи, съответно се отива в помещението за пушачи и се пуши, в 90% от случаите.
И за друго не си прав - имаш право да избираш как да мреш (не съвсем, щото на някои места опитите за самоубийство са подсъдни, ама да не се отклоняваме :mhihi: ), обаче това право свършва там, където навлизаш в правото на околните да дишат чист въздух. Тоя спор съм го гледал и водил много пъти и като цяло позицията на пушачите е малко по-егоистична именно заради стремежа им да запазят право, което накърнява правата на останалите. Така че - не пуша и одобрявам забраната, съжалявам. :)

П.П. Кристъл, ти пък кога ги отказа?
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 04 Май 2010, 9:09

Feanor написа:
Флейме, отделните помещения не са решение, щото се израждат до сегашната ситуация, в която се пуши навсякъде. Причината е, че много рядко една компания ще е изцяло от пушачи или непушачи, съответно се отива в помещението за пушачи и се пуши, в 90% от случаите.
И за друго не си прав - имаш право да избираш как да мреш (не съвсем, щото на някои места опитите за самоубийство са подсъдни, ама да не се отклоняваме :mhihi: ), обаче това право свършва там, където навлизаш в правото на околните да дишат чист въздух. Тоя спор съм го гледал и водил много пъти и като цяло позицията на пушачите е малко по-егоистична именно заради стремежа им да запазят право, което накърнява правата на останалите. Така че - не пуша и одобрявам забраната, съжалявам. :)

П.П. Кристъл, ти пък кога ги отказа?

Е хубаво, ама за тая ситуация ние пушачите ли сме виновни, или г-дата управляващи, дето не могат да си приложат напрактика приетите закони ? Не знам кога го приеха тоя закон , 2004 или 2005, тогава бачках в едно компютърно клубче. Според тоя закон обаче пушенето на такива места автоматично се забрани (въпреки че си имаше идеална вентилационно система и 90% от клиентите беха пушачи). Та веднага почна да се довтасва една лелка от ХЕИ с една тетрадка , ама буквално всеки ден се довличаше и се па ме хващаше с цигара :mhihi: Искаше некакви актове да ми пише да и давам личната си карта да ходя с нея до ХЕИ да давам писмени обяснения :kuku: :mhihi: И с полиция чак заплашваше, само дето накрая не ме наби с тетрадката :mhihi: Е в крайна сметка нито дойде полиция, ни па аз и дадох някакви документи за самоличност (тя не че и има право да ми иска такива ;) ) , ни пак съм им платил и левче глоба :mhihi: Просто закона е малоумен - що пък да няма право да се пуши в пц клубовете, като в тоя така или иначе имаше 2 зали и спокойно едната можеше да си е за непушачи ? :dunno: Ма не, не можело. Еми като не може, ще се пуши навсекъде е така за инат :evil:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 04 Май 2010, 10:57

В случая дори не е въпросът в прилагането на съществуващите закони. Въпросът е, че смесените компании - които не са малко и които всъщност са проблемните - не искат да се делят. Което си е в реда на нещата, като се замислиш. Така че идеята за отделни помещения е неприложима на практика. А отношението "он ли че ми каже, я че си пушим на инат" по-добре не го демонстрирай в подобни спорове, защото в никакъв случай не печели симпатии за отбора на пушачите.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 04 Май 2010, 12:33

Виж ся Флейм, нема да стане така, че да ходим на кафета за непушачи, нали ти е ясно? :mrgreen: :smoke:

А за забраната съм против, защото аз имам прави да си решавам дали да пуша или не. И да не ми мрънкат пасивните пушачи, защото ако искат да не се тровят да се махат от големите градове и да вървят в планината на чист въздух. Един час на Орлов мост в София се равнява на две кутии цигари. Хем ми седите по градовете, хем искате да живеете здравословно. Че даже веднъж видях един олигофрен да търчи за здраве на тротоара на Цариградско. На някой му се умирисвали дрехите в дискотеките от цигарите: абе, а тоя дим, който го пускат сигурно хич не ти влияе? Не ти пука, че около теб никой не се е къпал от три години, а обърна внимание на цигарите? Интересна забележка.

Пасивно пушене, алергии от цигарен дим, дрън-дрън бабини ви трънкини...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 04 Май 2010, 12:42

Ферди, хайде да не опитваш да минеш с евтини оправдания от сорта на "ми то и <избери си замърсител> трови въздуха>". Ъхъ. Само че транспортът например е жизнено важен за обществото. А вашето пушене не е. Така че съжалявам, ама все пак не искам да ми задимявате обстановката, точно както не искам и хора с куцаща хигиена да ми я "ароматизират".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 04 Май 2010, 12:48

Feanor, ами ние си оправихме цялата държава и опряхме до пушенето май?

Транспортът е жизненоважен, но защо не се работи в посока той да стане по-екологичен? Защото няма воля за това.

Аз не се оправдавам за нищо, а просто ви посочвам абсурда. Ти си от София: трови те въздуха, който дишаш и страшния смог в равнината, водата, която пиеш идва по водопровод от 56-та година най-късно и е много вероятно да има азбест в материалите, от които е изграден, да не говорим за тежките метали, храната, която пазаруваш от магазините е повече ПВЦ, отколкото органична и т.н. и т.н.

Обаче това не те дразни, а цигарите, защото всичко друго ни е наред?

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 04 Май 2010, 12:52

ferdy написа:Виж ся Флейм, нема да стане така, че да ходим на кафета за непушачи, нали ти е ясно? :mrgreen: :smoke:

А за забраната съм против, защото аз имам прави да си решавам дали да пуша или не. И да не ми мрънкат пасивните пушачи, защото ако искат да не се тровят да се махат от големите градове и да вървят в планината на чист въздух. Един час на Орлов мост в София се равнява на две кутии цигари. Хем ми седите по градовете, хем искате да живеете здравословно. Че даже веднъж видях един олигофрен да търчи за здраве на тротоара на Цариградско. На някой му се умирисвали дрехите в дискотеките от цигарите: абе, а тоя дим, който го пускат сигурно хич не ти влияе? Не ти пука, че около теб никой не се е къпал от три години, а обърна внимание на цигарите? Интересна забележка.

И много интересно защо пък някой трябва да се съобразява с вас пушачите, а не точно обратното, я да помислим кой на кого вреди? И като казваш че ще правиш каквото си искаш, моля те не го прави за сметка на някой друг, капиш? :censored:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 04 Май 2010, 12:54

Projektzwo написа:
ferdy написа:Виж ся Флейм, нема да стане така, че да ходим на кафета за непушачи, нали ти е ясно? :mrgreen: :smoke:

И много интересно защо пък някой трябва да се съобразява с вас пушачите, а не точно обратното, я да помислим кой на кого вреди? И като казваш че ще правиш каквото си искаш, моля те не го прави за сметка на някой друг, капиш? :censored:

Ами ти ако не се къпеш, със сигурност ми вредиш повече, отколкото аз на теб с цигарите, капиш?

Не съм чула аз да вредя на някой, с който съм по заведения.

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 04 Май 2010, 12:58

ferdy написа:
Projektzwo написа:

Ами ти ако не се къпеш, със сигурност ми вредиш повече, отколкото аз на теб с цигарите, капиш?

Не съм чула аз да вредя на някой, с който съм по заведения.

Аз обичам уринирането по голяма нужда, ама не съм си заврял дирника в устата ти, нали? И можеш ли да ми обясниш по какъв начин ти вредя при положение, че не съм се изкъпал, имам в предвид здравословно?! :dummy:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 04 Май 2010, 13:18

ferdy написа:Feanor, ами ние си оправихме цялата държава и опряхме до пушенето май?

Транспортът е жизненоважен, но защо не се работи в посока той да стане по-екологичен? Защото няма воля за това.

Аз не се оправдавам за нищо, а просто ви посочвам абсурда. Ти си от София: трови те въздуха, който дишаш и страшния смог в равнината, водата, която пиеш идва по водопровод от 56-та година най-късно и е много вероятно да има азбест в материалите, от които е изграден, да не говорим за тежките метали, храната, която пазаруваш от магазините е повече ПВЦ, отколкото органична и т.н. и т.н.

Обаче това не те дразни, а цигарите, защото всичко друго ни е наред?

Не че не ме дразни "всичко това", просто ми е необходимо. Вашите цигари не са. При тях разликата между ползи и вреди е чувствително по-голяма, затова и повече дразнят. На всичкото отгоре е несравнимо по-лесно просто да се забрани пушенето на закрито, отколкото да се подмени водопроводната инсталация или пък транспортът на средно голям град.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата