За или против ПЪЛНАТА забрана за пушение НА ЗАКРИТО?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За или против ПЪЛНАТА забрана за пушение НА ЗАКРИТО?

Анкетата свършва на 28 Май 2010, 14:32

Пушач съм и съм за
13
8%
Пушач съм и съм за, но не чак пълна
14
9%
Пушач съм и съм против
25
15%
Непушач съм и съм за
95
58%
Непушач съм и съм за, но не чак пълна
10
6%
Непушач съм и съм против
6
4%

Общо гласове : 163
младши ентусиаст
Аватар

Re: За или против ПЪЛНАТА забрана за пушение НА ЗАКРИТО?

Мнение от Doberman_vas » 04 Май 2010, 13:28

Абе все българина, най-големият тарикат.
Като в повечето държави които гоним НЕ се пуши на закрито, и при нас трябва да е така.
Щом мръсните анадолци я въведоха тази забрана, сметнете ние кво малоумно племе сме :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 04 Май 2010, 13:30

Feanor написа:
ferdy написа:Feanor, ами ние си оправихме цялата държава и опряхме до пушенето май?

Транспортът е жизненоважен, но защо не се работи в посока той да стане по-екологичен? Защото няма воля за това.

Аз не се оправдавам за нищо, а просто ви посочвам абсурда. Ти си от София: трови те въздуха, който дишаш и страшния смог в равнината, водата, която пиеш идва по водопровод от 56-та година най-късно и е много вероятно да има азбест в материалите, от които е изграден, да не говорим за тежките метали, храната, която пазаруваш от магазините е повече ПВЦ, отколкото органична и т.н. и т.н.

Обаче това не те дразни, а цигарите, защото всичко друго ни е наред?

Не че не ме дразни "всичко това", просто ми е необходимо. Вашите цигари не са. При тях разликата между ползи и вреди е чувствително по-голяма, затова и повече дразнят. На всичкото отгоре е несравнимо по-лесно просто да се забрани пушенето на закрито, отколкото да се подмени водопроводната инсталация или пък транспортът на средно голям град.

Аз пък не виждам защо да се забрани, като всяко едно заведение без вентилация, просто не може да се пусне в експлоатация и ако някой не пуши на твоята маса, изобщо не го усещаш.
А вече, ако е на твоята маса, това си е личен проблем.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 04 Май 2010, 13:33

ferdy написа:Аз пък не виждам защо да се забрани, като всяко едно заведение без вентилация, просто не може да се пусне в експлоатация и ако някой не пуши на твоята маса, изобщо не го усещаш.

Защото личните проблеми, когато засягат достатъчно на брой личности, се решават със закони, които казват кое е по-добре за обществото. Затова. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 04 Май 2010, 13:54

Feanor написа:
ferdy написа:Аз пък не виждам защо да се забрани, като всяко едно заведение без вентилация, просто не може да се пусне в експлоатация и ако някой не пуши на твоята маса, изобщо не го усещаш.

Защото личните проблеми, когато засягат достатъчно на брой личности, се решават със закони, които казват кое е по-добре за обществото. Затова. ;)

Някой от компанията ти като пуши, ваш проблем си е в коя част на заведението ще седнете, а не на законодателя.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 04 Май 2010, 14:37

Би било вярно, ако ставаше дума за частен случай. Понеже е често срещано явление, проблемът е обществен, а от там - и на законодателя. Знам, че не ти е приятно да го приемеш, но това е положението.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 04 Май 2010, 14:55

Нали знаеш, пушачите трудно приемат каквито и да било доводи. Винаги някой друг е виновен за това, че пушат - държавата, производителите, системата, рекламите по телевизията. Те са им вързали ръцете, набутали са им цигарата в устата и са я запалили. И винаги искат да забранят другите замърсители като автомобилите, ТЕЦ-овете, скарите на открито и какво ли още не, нищо, че без тях цивилизацията е невъзможно да съществува. Всичко ще измислят и забранят, само и само да не си признаят, че единственият виновник е собствената им глупост, че изобщо някога са решили да посегнат към цигарите. ;)
Последна промяна Fear на 04 Май 2010, 17:26, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 04 Май 2010, 17:06

ferdy написа:Виж ся Флейм, нема да стане така, че да ходим на кафета за непушачи, нали ти е ясно? :mrgreen: :smoke:

Пфффффф! :mrgreen: Не само ше ходиме, ми и в очите ше се гледаме! :winky: :mhihi:

ferdy написа:И да не ми мрънкат пасивните пушачи, защото ако искат да не се тровят да се махат от големите градове и да вървят в планината на чист въздух.

Е па ако се ожениме с тебе ше треа да одиме на Балкана да гледаме децата и да доиме кравите ли?! :lol: :ok:

ferdy написа:Пасивно пушене, алергии от цигарен дим, дрън-дрън бабини ви трънкини...

Обаче гледам, че си отново в сипваща форма и много ме радваш! :winky: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 05 Май 2010, 13:43

В Балкана с кравите ми харесва най-много. Без компютри и телефони обаче, това е много важно. :mrgreen: :smoke:

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 05 Май 2010, 16:47

Непушач съм и съм твърдо за ПЪЛНАТА забрана! Писна ми да ме тровят където и да отида, писна ми като изляза някъде на заведение да не мога да дишам нормално, писна ми като се прибера да ВОНЯ на цигари, писна ми да ме горят по дискотеките и да ми викат "Опа, извиняяй, не те видях" и да ми съсипват дрехите, писна ми като реша да дишам активно повече от 10 минути да ми излиза дим от устата без да съм пушач!

И най-вече ми писна от такива като ferdy пращащи всички останали на м*****а си и мрънкящи, че, разбирате ли, непушачите сме им НАРУШАВАЛИ ПРАВОТО ДА ПУШАТ! :ranting:
В цяла Европа е забранено тютюнопушенето на закрито, във Франция си спомням като ходих за пръв път още преди 10-тина години как всичко пушеше на тротоара пред заведенията, ТУРЦИЯ забрани тютюнопушенето на закрито, явно има причина. Но не, ferdy е най-умният/умната, над тия неща е и за него/нея т'ва е пълна простотия.

п.п. Нищо лично.
Изображение

I wanna leave you far behind....

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 05 Май 2010, 17:18

Вие не разбрахте ли, че няма как да те принудят да пушиш навънка? :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 05 Май 2010, 17:22

Toneloker написа:Вие не разбрахте ли, че няма как да те принудят да пушиш навънка? :mhihi:

О, има. Експериментално е доказано, че е възможно. При това в доста страни. ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Toneloker » 05 Май 2010, 17:25

Feanor написа:
Toneloker написа:Вие не разбрахте ли, че няма как да те принудят да пушиш навънка? :mhihi:

О, има. Експериментално е доказано, че е възможно. При това в доста страни. ;)

Говорим за България. :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 05 Май 2010, 17:39

Няма значение. Хората са едни и същи навсякъде. :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Toneloker » 05 Май 2010, 18:09

Ще почакаме и ще видим как няма да пуша по кафенетата. :mhihi:
Изображение

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 05 Май 2010, 18:15

Като ти се пуши - сядаш отвън и пушиш.
Изображение

I wanna leave you far behind....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата