Конфигуратор на БМВ-БГ...
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Конфигуратор на БМВ-БГ...
Е.Димитров написа:Skisa,опитай в опера или мозила,с експлорера не става много успешно,а най-добре опитай в ...камор
Tи намери къде да го пратиш

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ми Иво,кат пише една екстраи като си добавиш слага и труда 

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
X5 E70 написа:Е.Димитров написа:Skisa,опитай в опера или мозила,с експлорера не става много успешно,а най-добре опитай в ...камор
Tи намери къде да го пратиш
Споко, няма да ходи там

Иначе съм съгласна с конфигуратора, по принцип не ми показва докрай страницата с екстрите, а и мишката играе и не мога да чеквам.....

Едва ли конфигуратора не смята вярно. Ще кажа само че имам опит с изработката на такъв софтуер и под една или друга форма съм имал допир с BMW конфигуратор. Работи се с променливи, а не с числа и вероятността да объркаш събиране и извждане на променливите е малка, предвид точната логика, която стои зад тези опции.
BMW имат опции, които се предлагат само в комбинация с друга опция, както и опции които не се предлагат в комбинации.
Ето един пример - добавяте си спортен волан или джанти, но след това решавате да добавите М пакет. Цената обаче не се увеличава с цената на M пакета, а реално с по-малко, защото се вади спортния волан или джантите добавени в началото, защото те се съдържа в М пакета. Обратното също е възможно - да добавите опция, а цената да се увеличи с повече от тази изписана срещу нея, защото софтуера автоматично добавя и опцията, която въврви задължително с избраната от вас опция.
Дано да съм бил полезен и да сте разбрали, защо сметките не всеки път излизат така, както си мислим че трябва.
BMW имат опции, които се предлагат само в комбинация с друга опция, както и опции които не се предлагат в комбинации.
Ето един пример - добавяте си спортен волан или джанти, но след това решавате да добавите М пакет. Цената обаче не се увеличава с цената на M пакета, а реално с по-малко, защото се вади спортния волан или джантите добавени в началото, защото те се съдържа в М пакета. Обратното също е възможно - да добавите опция, а цената да се увеличи с повече от тази изписана срещу нея, защото софтуера автоматично добавя и опцията, която въврви задължително с избраната от вас опция.
Дано да съм бил полезен и да сте разбрали, защо сметките не всеки път излизат така, както си мислим че трябва.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
BMX написа:Ето един пример - добавяте си спортен волан или джанти, но след това решавате да добавите М пакет. Цената обаче не се увеличава с цената на M пакета, а реално с по-малко, защото се вади спортния волан или джантите добавени в началото, защото те се съдържа в М пакета. Обратното също е възможно - да добавите опция, а цената да се увеличи с повече от тази изписана срещу нея, защото софтуера автоматично добавя и опцията, която въврви задължително с избраната от вас опция.
Ти обаче не отчиташ едно нещо - самият конфигуратор ти дава "конфликт с оборудването" и ти обяснява кои опции се слага и кои трябва да се премахнат... т.е. почти никога не става автоматично и без да се покаже на потребителя.
Не казвам, че става зад гърба на потребителя, просто трябва да се вземе под внимание това. Като цяло, тези системи, както и всякакви лизингови калкулатори без значение дали са на сайт на BMW, на банка, лизингова компания и т.н. са, за да се ориентираш приблизително. Винаги има фактори, които се порменят почти ежедневно, които не се отчитат.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
аз ако мога да си цъкна екстрите без да ми играе мишката ,па цените ше си ги сметна с елката сам!!!!
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Иво, проблемът е в твоя телевизор- и през Опера, и през Гугъл Хром спокойно си работи всичко...
Грубо казано: почти всички екстри (без 19 или 20'' джанти, спортни седалки и още нещо по седалките май, но пък с кожен салон за 6к, ел. седалки за всички + отопление и вентилация) излизат още 100 бона върху цената
Печката ти струва 3 бона- скромни са, аз очаквах поне 5 да е
Иначе пък М Кожен волан => няма и 500 кинта
ПС: Тея хора май не ги познават парите...
Пропуснал съм неща за около 10 бона и сметката е тази:

Грубо казано: почти всички екстри (без 19 или 20'' джанти, спортни седалки и още нещо по седалките май, но пък с кожен салон за 6к, ел. седалки за всички + отопление и вентилация) излизат още 100 бона върху цената

ПС: Тея хора май не ги познават парите...
Пропуснал съм неща за около 10 бона и сметката е тази:

Toку що се загледах за пореден път в кафяво 118d с 3 врати и открих, че ми трябват поне 5к лв. чисто на месец...
Затова... дотогава ще си карам Мерца
Затова... дотогава ще си карам Мерца

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Абе и при мен го има този проблем, със закачането на мишката ... а компа си е наред дето викаш ... явно просто при теб не се бъгва.
- SKISA
-
-
бъга се получава и в офиса и у дома и на лаптопито и други хора се оплакват!
така че хич не е само в моя телевизор проблема!
иначе като екстрички е ясно ,че става зор,ма ти си нацъкал много излишни неща!
печка -ясно ,ма тиви-функцията в тояга или РиБ ше ми я турат -барабар със задните монитори и дивиди за 1/3 от парите в конфигуратора. и има много скъпи и излишни екстри, а пък има и много евтини ,но полезни!
мойта сметка над голата 110к показа към 150к с всичко ,което искам, ма преписано на ръка и вадено от каталога на хартия! предполагам, че тия не смятат ,че човек ,който ще даде толкова кинти за кола трябва да има такива проблеми с конфигурирането.
п.с. и ако ми каеш що ти е отменало 676 и 677 едновременно с двете цени!?!? ем хай фай ,ем хай фай про лоджик7!?!?!?
така че хич не е само в моя телевизор проблема!
иначе като екстрички е ясно ,че става зор,ма ти си нацъкал много излишни неща!
печка -ясно ,ма тиви-функцията в тояга или РиБ ше ми я турат -барабар със задните монитори и дивиди за 1/3 от парите в конфигуратора. и има много скъпи и излишни екстри, а пък има и много евтини ,но полезни!
мойта сметка над голата 110к показа към 150к с всичко ,което искам, ма преписано на ръка и вадено от каталога на хартия! предполагам, че тия не смятат ,че човек ,който ще даде толкова кинти за кола трябва да има такива проблеми с конфигурирането.
п.с. и ако ми каеш що ти е отменало 676 и 677 едновременно с двете цени!?!? ем хай фай ,ем хай фай про лоджик7!?!?!?
Последна промяна SKISA на 04 Май 2010, 22:41, променена общо 1 път
- Mollov
- Мародератор
-
ms написа:Пропуснал съм неща за около 10 бона и сметката е тази:
Аз не мога да разбера как системата ти е позволила да избереш "HiFi" озвучителна система + "HiFi Logic 7"... като двете са различни екстри сама по себе си... и би следвало да се взаимоизключват...
- SKISA
-
-
а дали па не написах абсолютно същото в същата секунда!!!!!
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Не ме питай- на Х6 ми се оплака веднага
Иво, явно моя телевизор е от малкото дето нямат проблем
Нацъках един тон излишни неща да видя дали няма някъде да се запъне- е не ще бе, всичко е идеално... Сега разцъках и на Х6- забучих му екстри за 80+ бона, грижи с конфигуратора никакви...

Иво, явно моя телевизор е от малкото дето нямат проблем

- Mollov
- Мародератор
-
В случая предполагам, че HiFi го имаш default, а за Logic7 доплащаш 1775лв (или нещо такова беше)... и затова не го отчита като конфликт, щото такъв реално няма...
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3