Тежка катастрофа 23.04.2010 Автомагистрала Хемус
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Тежка катастрофа 23.04.2010 Автомагистрала Хемус
Простотии съм бил писал ... еми хубаво аз само ги пиша, други хора дето се нанизват на мантанилети мисля че ги правят простотиите в действителност. Пожеланието към тях явно не трябва да е "лека му пръст" ми лека му мантинелаИ ако е била толкова китайска и фалшива мантинелата , интересно как е успяла да пробие цялата кола
Няма лошо да си караш с 200+ ма точно на тоя участък ли требва да е, дето е супер опасен ?
Абе ти може ли да си толкова прост

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
както и да е-скоростта е била фатална, и гредата на мантинелата е била твърде остра за такава скорост.
нито едно е редно, нито другото.
и не мислиш , че за докато смъртта е необратима , по другия въпрос може да се направи нещо , за да не сме ние следващите набучени на този кол , защото и със 90 да се лепнеш на такава мантинела пак си пътник

Работата е там, че с 90км/ч. едва ли ще захапеш мантинелата. Или пък ако караш със 130км/ч., колкото е ограничението. 

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ачо ,не си прав! тия колци ,дето се държеше тая мантинела с нормална скороста няма как да ги откъснеш сичките и мантинелата беше беличка-не ръждясала и със сигурност ще издържи сериозен удар, но просто наистина скоростта е била ужасяващо висока и нищо не е можела да го спаси тоя човечец...
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
acho.rs написа:Простотии съм бил писал ... еми хубаво аз само ги пиша, други хора дето се нанизват на мантанилети мисля че ги правят простотиите в действителност. Пожеланието към тях явно не трябва да е "лека му пръст" ми лека му мантинелаИ ако е била толкова китайска и фалшива мантинелата , интересно как е успяла да пробие цялата кола
Няма лошо да си караш с 200+ ма точно на тоя участък ли требва да е, дето е супер опасен ?
Абе ти може ли да си толкова прост![]()
![]()
Все е имало умствено недоразвити , ама ти минаваш всякакви граници
Как не спря 100 поста да се подиграваш на загиналия човек и да постваш усмивчици и малоумни ебавки . Вземи и помисли малко с онова нещо на раменете си , дето го ползваш за баланс - как щеше да се почувстваш , ако това беше твой роднина или близък приятел и влезеш в някой форум и гледаш , как некав елемент като тебе , сипе ебавки и "лол"-чета по повод смъртта на млад човек
Доста тъпо е мисленето че си заслужава смъртта щом е циганин. Още повече че е бил един работещ честно изкарващ си парите циганин! Друг във форума се дървеше че видял единия работник как се подпирал на мантинелата - ами на всеки е позволено да поспре работа за минутка! Странно е да се обиждат работещите цигани в Титан след като нито един софиянец никога няма да облече оранжевата жилетка и да вземе в ръка метла и тръгне из центъра на София дори срещу 900 лв. мес.заплата!
едит: пу да еба..обърках темите

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
SKISA написа:ачо ,не си прав! тия колци ,дето се държеше тая мантинела с нормална скороста няма как да ги откъснеш сичките и мантинелата беше беличка-не ръждясала и със сигурност ще издържи сериозен удар, но просто наистина скоростта е била ужасяващо висока и нищо не е можела да го спаси тоя човечец...
Началник , не си ли виждал обратно презастъпени мантинели . Даже и да е нова , ако не е свързана правилно , пак е опасна .
Работата е там, че с 90км/ч. едва ли ще захапеш мантинелата. Или пък ако караш със 130км/ч., колкото е ограничението.
Мога да изброя поне 20 случая в които дори със 120 можеш да се нанижеш на подобно нещо ... А ако е зима

acho.rs написа:Мога да изброя поне 20 случая в които дори със 120 можеш да се нанижеш на подобно нещо ... А ако е зимаА ако е мокро
Или има калчица и пепел
А ако вземем първо да мислим?

Като е зима, има лед и сняг, или пък е мокро, или има кал и пепел или каквито и да било други неприятни фактори ти със 120км/ч. ли ще караш?!

- SKISA
-
-
acho.rs написа:SKISA написа:ачо ,не си прав! тия колци ,дето се държеше тая мантинела с нормална скороста няма как да ги откъснеш сичките и мантинелата беше беличка-не ръждясала и със сигурност ще издържи сериозен удар, но просто наистина скоростта е била ужасяващо висока и нищо не е можела да го спаси тоя човечец...
Началник , не си ли виждал обратно презастъпени мантинели . Даже и да е нова , ако не е свързана правилно , пак е опасна .Работата е там, че с 90км/ч. едва ли ще захапеш мантинелата. Или пък ако караш със 130км/ч., колкото е ограничението.
Мога да изброя поне 20 случая в които дори със 120 можеш да се нанижеш на подобно нещо ... А ако е зимаА ако е мокро
Или има калчица и пепел
началник,аз бях там и мантинелата си беше абсолютно правилно застъпена....
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Fear написа:А ако вземем първо да мислим?![]()
Като е зима, има лед и сняг, или пък е мокро, или има кал и пепел или каквито и да било други неприятни фактори ти със 120км/ч. ли ще караш?!
Такива като този с S-класата - ми да, що не... ти (образно казано) с акъл ли караш с 240 км/ч по нашите хубави магистрали? Едва ли...

Mollov написа:Fear написа:А ако вземем първо да мислим?![]()
Такива като този с S-класата - ми да, що не... ти (образно казано) с акъл ли караш с 240 км/ч по нашите хубави магистрали? Едва ли...
И обрaзно казано, щяхме да четем пак за потрошена S класа, само дето най-вероятно "героят" щеше да е жив и здрав. Аз пък много се радвам на такива, които като се качат в такава кола, смятат че са над законите... Законите в ЗДП може би, ама не и над законите на физиката.

А по нашите "магистрали" не бих карал с 240км/ч. дори и с Bugatti Veyron
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ти май не си виждал достатъчно простотии през зимно време... че да се чудиш как някой би карал с 120км/ч в кофти условия... преди няколко месеца, когато за пореден път "Тракия" беше затрупана имаше разни "водачи", които не им се чакаше зад снегорините, ами сами си "снегоринеха" с 60-70-80км/ч в аварийното платно... колко смелчаци с щар по щар минаха... не е истина... масово си вярват на автомобила и си мислят, че няма 6-5 и не може да се прибият.
Mи що па да не се хиля на такива, дето даже и награди им раздават, точно с цел да им се смееме
Ето тука има като тоя още на килограм http://lemons.btourism.com/darwin.php
Мерак за пилотиране
Магистрален патрул от Аризона забелязал пушещи метални останки, вградени в скала, надвиснала над един завой. Останките наподобявали сцена от самолетна катастрофа, но били от автомобил... Ето какво е заключението на екипа по съдебна медицина: Изглежда някой се е сдобил с JATO (Jet Assisted Take Off), което всъщност е солидна ракета, която се използва при тежкотоварните военни самолети, като им дава допълнителна тяга, когато излитат от по-къси писти. Та този "някой" (полицията продължава да работи по установяване на самоличността му), е карал Шевролет Импала в пустинята, докато е стигнал до широка и права отсечка на пътя. След това, той е монтирал JATO-то към автомобила си, качил се е отново, дал мръсна газ и запалил JATO-то... Фактите, доколкото могат да бъдат описани са, че операторът на 38-годишната Импалата, запалил JATO-то на около 5 километра от мястото на катастрофата. За това говори изгорелият и разтопен асфалт на тази позиция. Едно нормално функциониращо JATO, развива максимално ускорение за около 5 секунди. Това е накарало Шевролета да развие свръхскорост от 563 км/ч. и е поддържало максимално ускорение за около 20-25 секунди. Шофьорът (или по-скоро ПИЛОТЪТ), най-вероятно е изпитал G-сили, обикновенно запазени за пилот на F-14 в бойни условия, които най-вероятно са го направили напълно индифирентен към случките след този момент. Както и да е, автомобилът е бил на магистралата в продължение на около 5 км. (15-тина секунди), преди шофьорът да натисне спирачките, с което напълно ги е разтопил - както говорят дебелите черни следи по повърхността на пътя. След това се отделил от земната повърхност за допълнителни 2,5 км. и се е срещнал с твърдата скала на височина от около 38 метра, оставяйки опушен кратер с дълбочина 1 метър в скалата. Голяма част от останките на шофьора е неидентифицируема, въпреки това, малки парченца от кости, зъби и коса са били извлечени oт кратера от експертите. Допълнително, късчета нокти и костици са били намерени и в останките, за които се предполага, че са от волана.

Ето тука има като тоя още на килограм http://lemons.btourism.com/darwin.php
Мерак за пилотиране
Магистрален патрул от Аризона забелязал пушещи метални останки, вградени в скала, надвиснала над един завой. Останките наподобявали сцена от самолетна катастрофа, но били от автомобил... Ето какво е заключението на екипа по съдебна медицина: Изглежда някой се е сдобил с JATO (Jet Assisted Take Off), което всъщност е солидна ракета, която се използва при тежкотоварните военни самолети, като им дава допълнителна тяга, когато излитат от по-къси писти. Та този "някой" (полицията продължава да работи по установяване на самоличността му), е карал Шевролет Импала в пустинята, докато е стигнал до широка и права отсечка на пътя. След това, той е монтирал JATO-то към автомобила си, качил се е отново, дал мръсна газ и запалил JATO-то... Фактите, доколкото могат да бъдат описани са, че операторът на 38-годишната Импалата, запалил JATO-то на около 5 километра от мястото на катастрофата. За това говори изгорелият и разтопен асфалт на тази позиция. Едно нормално функциониращо JATO, развива максимално ускорение за около 5 секунди. Това е накарало Шевролета да развие свръхскорост от 563 км/ч. и е поддържало максимално ускорение за около 20-25 секунди. Шофьорът (или по-скоро ПИЛОТЪТ), най-вероятно е изпитал G-сили, обикновенно запазени за пилот на F-14 в бойни условия, които най-вероятно са го направили напълно индифирентен към случките след този момент. Както и да е, автомобилът е бил на магистралата в продължение на около 5 км. (15-тина секунди), преди шофьорът да натисне спирачките, с което напълно ги е разтопил - както говорят дебелите черни следи по повърхността на пътя. След това се отделил от земната повърхност за допълнителни 2,5 км. и се е срещнал с твърдата скала на височина от около 38 метра, оставяйки опушен кратер с дълбочина 1 метър в скалата. Голяма част от останките на шофьора е неидентифицируема, въпреки това, малки парченца от кости, зъби и коса са били извлечени oт кратера от експертите. Допълнително, късчета нокти и костици са били намерени и в останките, за които се предполага, че са от волана.
Mollov написа:Ти май не си виждал достатъчно простотии през зимно време... че да се чудиш как някой би карал с 120км/ч в кофти условия... преди няколко месеца, когато за пореден път "Тракия" беше затрупана имаше разни "водачи", които не им се чакаше зад снегорините, ами сами си "снегоринеха" с 60-70-80км/ч в аварийното платно... колко смелчаци с щар по щар минаха... не е истина... масово си вярват на автомобила и си мислят, че няма 6-5 и не може да се прибият.
Знам, че има. Виждал съм повече от достатъчно такива хубостници.

Обаче някакси ми става тъпо, когато някой от тях се претрепе, а после сума ти народ обяснява, как била виновна мантинелата или тези, които са я проектирали/построили, след това държавата, че им е позволила, след това пътищата и дупките, после това, че въпросният индивид карал хубава кола, за която не било проблем да се кара по този начин и т.н.
Разбираш ли, всичко друго е криво, само не и факта, че въпросният индивид е карал като идиот. Ето това ме дразни.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
dimithur написа:Дали ще му връчат награда Дарвин на тоя - Аз съм комунистическо чадо, карам С-класа и съм безсмъртенАма ядец
Ще го гледаме с подробности сигурно във http://www.bestgore.com. Там ги има много такива . Бтв това Хемус ако е магистрала, аз съм трамвай. Там и 130 са много особенно като е влажно и разните стърчащи железа по мостовете, направо те изтрелват във въздуха с 3та свръхзвукова , требва да си уникално шеметно тъп да караш с 200 точно там

По тая магистрала лично мене ме е страх да карам с над 120 какво остава за 200

Миналата седмица ходихме на семинар до Троян и един колега на един завой десен сенчест
в средната лента със 130 - 140 караше пред мен се подметна в другата лента

Не вярвах че има легнали полицаи по магистралата

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- SKISA
-
-
не знам как го разкрихте ква му е политическата ориентация -аз минах покрай човека и верно -кръвта му беше червена ,ма и мойта е червена -нищо ,че съм син!!
спорете по същината на нещата ,не абстрактно дали е бил червена отрепка,реститут или бедняк -откраднал мерца.....
спорете по същината на нещата ,не абстрактно дали е бил червена отрепка,реститут или бедняк -откраднал мерца.....