Мнения за Субару Аутбек ~'98?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнения за Субару Аутбек ~'98?

Мнение от NeoPrint » 04 Май 2010, 19:49

Нарочно питам тук, а не в Субару форума защото искам да чуя по-скоро скептичните мнения и особено в сравнение с Е34 520 М50В20. Дано има хора карали и двете марки та да споделят преки лични впечатления.
По конкретно става въпрос за 2,5 автомат. Интересува ме как е с динамиката, въртящия момент, разход и слаби места.
Из нета не попаднах на директно сравнение Е34 vs Аутбек :paranoid:
Долничката ми мисъл е дали си заслужава да сменя моята Е34 за Аутбек?

master of the force
Аватар

Re: Мнения за Субару Аутбек ~'98?

Мнение от alx » 04 Май 2010, 19:59

аз лично бих го сменил ако скубито е в добро състояние.

боксера е вечен, трансмисията и дифовете са добри, вътре е простичко и удобно. колата седи високо и е проходима.

но...

единствения проблем е че седи като пияно прасе на ледена пързалка на пътя и това 130-140км по магистралата са си изживяване. контрола е... никакъв.

та.. ако няма да го гониш- бива.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 04 Май 2010, 21:45

М50-то не е "вечно" :kuku:
въобще не видях от поста ти по какво превъзхожда Е34-ката това субару? защото аз съм се возил вътре и е като москвич алеко и возията и интериора и окачването, мотора не можа да ме впечетли също :D
Изображение

бай печатар
Аватар

Мнение от NeoPrint » 04 Май 2010, 22:07

Само по годината, автоматика и по въртящия момент. Тегля каравана затова ми е важен.
Като интериор това което гледам е с
алкантара и сумати екстри. Абе става без да е нищо особено.
Плашат ме разхода и поддръжката най-вече.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

Мнение от ZLATEN » 04 Май 2010, 22:18

NeoPrint написа:Само по годината, автоматика и по въртящия момент. Тегля каравана затова ми е важен.
Като интериор това което гледам е с
алкантара и сумати екстри. Абе става без да е нищо особено.
Плашат ме разхода и поддръжката най-вече.

имахме субару легаси 2.0 турбо 94 година и съм го карал доста.
Незнам колко са еднакви с Аутбека, но предполагам са подобни.

За поведението на пътя не съм съгласен - карал съм го и с 240 и не съм усетил
да има проблеми някакви. Тази вървеше много или поне така ми се струваше тогава :mhihi:
Поддръжката е много много дебела, и почти няма части освен оригинални.
Помня че съединител комплект беше към 3к $ (керамичен).
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 04 Май 2010, 22:23

ако само заради караваната ще си сменяш колата, защото ти идва слаба по-добре тдс, или ако го мразиш Б25, имат си по 250-260 нютона
ама японска кола в европа някак си :lol: ще ти се стори че плащаш за ролс, а караш джуган :mhihi: колкото и да е "проста", то сметките няма да са такива, пък и частите повечето ще са на "на поръчка", "с доставка" и т.н. :yes:
аз ти препоръчвам студен душ за осмисляне :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 04 Май 2010, 22:35

Да ти докарам моето комби да си помислиш дали си заслужава покупката му? :mhihi: Ама ще се разделя с него срещу доста голяма сума. :mrgreen: Вече е с нов кожен салон и спортни пружини weitech.

Карай си м50-то и си свиркай. Мани го това Субару, че само обслужването на мотора както трябва е 1000лв.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Май 2010, 22:40

Stanchev написа:М50-то не е "вечно" :kuku:
въобще не видях от поста ти по какво превъзхожда Е34-ката това субару? защото аз съм се возил вътре и е като москвич алеко и возията и интериора и окачването, мотора не можа да ме впечетли също :D

извинявай, но скубито аз го имам за доста по-надеждно от което и да е бмв.

най-голямото преимущество което виждам е здравата ходова част. бмв-то в това отношение е ювелирно. нищо лошо- но просто е строено за други цели на пътя.

за скъпите части- аз така или иначе не карам с не-оригинални части която и да е кола така че цените ще са сходни. да не кажа че за бмв-то ще са по-скъпи.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 04 Май 2010, 22:59

Е то всяка кола ако хванеш да я поддържаш с оригинални части ще е доста дебело. Говорим за части закупени от представителен сервиз. За мен лично това си е безумно. Каква е разликата между БМВ масло 10в40 купено от Дару, Вари, Камор или от Ауто+ Варна (примерно)? Вискозитета ли е различен - не, а само цената на придобиване. Същото е с доста други части произведени за БМВ от Беер (термостат) или Хепу (водна помпа) която в +са е 80лв (примерно) а в Дару е 184лв (проверено). Какъв е смисъла да плащаш надценката на бай-х*й, като може да си спестиш парите и да заведеш семейството на почивка или нещо подобно?

И пак казвам въпрос на избор е къде и на кой да си даваш парите. Ако ги изкарваш лесно и по много ОК плащай. Пожелавам на всички колеги така да имат възможност да купуват оригинални части от производителя.

ПП. Да допълня има и наливно масло БМВ 10в40 на 8лв./литъра и е с доказан произход (варел закупен от БМВ) защо тогава литъра на същото е 29 лв в Дару? 21лв надценка? Бах мама му 29лв*7л= 203лв масло оригинално, същото такова можеш да го закупиш (наливно 56лв, а бутилирано 82лв за 7 литра). Простата сметка е 203-82=121лв спестени и с тях можеш да си направиш 1 добра разходка, вечер или каквото избереш. Прав ли съм?

ПП 2 Единствения + на оригиналните части е ако ги слагаш в сервиз на БМВ/Опел и тн е че дават гаранция на ремонта. Ама като сложиш и парите за труд, и надценката на частите, и ми се струва, че е по-добре да поемеш риска от дефектна част.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 04 Май 2010, 23:07

alx написа:
Stanchev написа:М50-то не е "вечно" :kuku:

извинявай, но скубито аз го имам за доста по-надеждно от което и да е бмв.

най-голямото преимущество което виждам е здравата ходова част. бмв-то в това отношение е ювелирно. нищо лошо- но просто е строено за други цели на пътя.

за скъпите части- аз така или иначе не карам с не-оригинални части която и да е кола така че цените ще са сходни. да не кажа че за бмв-то ще са по-скъпи.

колега, голям почитател съм на почти всички твои постове, но тук ме разочароваш.
явно и идея си нямаш за пазара на части в българия, предполагам и за окачването на Е34 в реални условия :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Май 2010, 23:18

направо можеш да я смениш с 525i ;)
междо другото баш въртящият момент е един от недостатъците на боксерите... особено пък атмосферни.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

бай печатар
Аватар

Мнение от NeoPrint » 05 Май 2010, 7:09

Хубава дискусия се заформи май.
Ще се опитам с две думи да отговоря на всички.
Първо естествено мислех и търсих Е34 ТДС (преди две години) и ама ядец. Само "милионери", уморени и на последно раздаване. От това което видях си правя извода, че на тези години адски трудно се намира читав ТДС.
Взех да се оглеждам във ванове ама освен Вито и то Амбиенте като на Явката всички други трудно се преживяват като интериор. Плюс това вановете с дизел под капака са 99% доста спънати за моите разбирания.
Държа на автоматик + темпомат заради многото магистрални км. извън БГ, а и жената ще помага в карането ;)
След повече от седмица мислене взех да го сънувам пустия Аутбек :dummy: Това беше единствената кола дето като седнах се почувствах уютно и удобно като в БМВ-то и не е правена от кофички за кисело мляко пластмасата. Имат си богато оборудване и звука на боксера е приятен.
Или ще е Субито или ще е Е39 ама М54В30! За БМВ-то обаче ще трябва да почакам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 05 Май 2010, 9:31

NeoPrint написа:...
Или ще е Субито или ще е Е39 ама М54В30! За БМВ-то обаче ще трябва да почакам.

С 2 ръце, 2 крака, и някой други работи за е39-та :!:
М54Б30 ми е огромна слабост и лично за мене е един от най-добрите мотори правени от БМВ :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 05 Май 2010, 10:32

ха, повдигнато Субаро Легна-си :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Не бих казал че 4х4 би било голямо предимство за теглене на каравана.
И аз също мисля че ти трябва нещо малко по едролитражно, с подобна цифра на поддръжката като М50, и естествено логичния отговор е М60 или М54 :twisted:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: "пъргава" 316-ка
Мечтае да кара: IS-ka

Мнение от 6per40 » 05 Май 2010, 11:06

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

А мислил ли си за такова :roll: също е 4х4, а имат и турбо версий та може би е по-добро от оутбека-а, ама някой който е имал опит с тази кола нека сподели мнение

Следваща

Назад към Извън Темата