какво се прави при нотариус при бартер
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
какво се прави при нотариус при бартер
Как се процедира когато се прави бартер на 2 коли? Пишат се 2 отделни договора за продажба или някакъв за бартер?
www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
- devil_vas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp
Re: какво се прави при нотариус при бартер
точно. пишат се два договора съответно за едната и другата кола. цената на услугата остава непроменена.
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
И е хубаво да намериш нотариус, който да ти пише колата на стойност 200-300 лева 

BMW only!
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
ясно.лошото е че от другата страна ще има доплащане и ония мрънка да е на вноски,заеби пак некав филм ще е ... 

www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
- devil_vas
- кандидат ентусиаст
-
е що филм. колата, която е на всноски и се прави предварителен договор. даваш му само малкия талон. на договора пише как ще се изплаща колата, кога ще са вноските, по колко пари и така нататък. цената на този договор мисля е 70 лева. с него може само да кара до изтичането му, но не и след това. ако не е изплатил колата според предварителния договор имаш законовото право да си е вземеш обратно.
след изплащане на цялата стойност на колата, отивате пак двамата и се пише същинския договор. просто е!
автомобила който е на предварителен договор, мисля не трвябва да представя документ за платен данък!
дефакто се получава, че ти си получаваш неговата кола веднага с нормален договор за покупко продажба. (гледайте да ви пишат ниски цени на колите, защото после влияе на данъчната оценка). а другия получава твойта кола с предварителен договор, с който не може да е прехвърля и който договор има краен срок и така нататък
след изплащане на цялата стойност на колата, отивате пак двамата и се пише същинския договор. просто е!

автомобила който е на предварителен договор, мисля не трвябва да представя документ за платен данък!
дефакто се получава, че ти си получаваш неговата кола веднага с нормален договор за покупко продажба. (гледайте да ви пишат ниски цени на колите, защото после влияе на данъчната оценка). а другия получава твойта кола с предварителен договор, с който не може да е прехвърля и който договор има краен срок и така нататък

Колега devil_vas добре си го обяснил,но ми е интересна и другата страна.
Когато дойде време за прехвърляне на лизинговия автомобил и се окаже,че му е наложена забрана за прехвърляне.
Човека си е дал неговата с договор за покупко-продажба,а неможе да си получи вече изплатената кола.
И какво се случва оттук нататък?
Лизингодателя е гарантиран от всякъде,а другия какво прави?
Когато дойде време за прехвърляне на лизинговия автомобил и се окаже,че му е наложена забрана за прехвърляне.
Човека си е дал неговата с договор за покупко-продажба,а неможе да си получи вече изплатената кола.
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
devil_vas написа:е що филм. колата, която е на всноски и се прави предварителен договор. даваш му само малкия талон. на договора пише как ще се изплаща колата, кога ще са вноските, по колко пари и така нататък. цената на този договор мисля е 70 лева. с него може само да кара до изтичането му, но не и след това. ако не е изплатил колата според предварителния договор имаш законовото право да си е вземеш обратно.
след изплащане на цялата стойност на колата, отивате пак двамата и се пише същинския договор. просто е!![]()
на приказки всичко е просто,нензам дали си видял преди време пусках друга тема точно за този вариант с предварителен договор, колата ми беше изплатена и още си е на мое име ,човека така и немога да го накарам да дойде да я прехвърлим.
ето линк към другата ми тема да видиш дали не е филм

viewtopic.php?f=4&t=199127
www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
- devil_vas
- кандидат ентусиаст
-
mbemo написа:Колега devil_vas добре си го обяснил,но ми е интересна и другата страна.
какъв е тоя филм. ако си изплатил всчико по описания договор имаш пълното право да си искаш колата, да стане на твое име. каква е тази забрана за прехвърляне. тука вече ми е мътна, как ще си изплатя цялата кола и няма да мога да си е прехвърля на мен.

8 мнения
• Страница 1 от 1