Защо по пътищата на България всеки мрази другите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Въпроса е в черния текст в началото:

Да, винаги
37
26%
Да, но само ако кара по правилата
90
63%
Не, защото мразя по дефолт "еди-какви-си" коли
5
4%
Към всички на пътя се отнасям еднакво (не)колегиално
10
7%

Общо гласове : 142
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Защо по пътищата на България всеки мрази другите?

Мнение от acho.rs » 03 Май 2010, 15:13

Неориентираните

Стига колега , не всеки има ГПС и не всеки знае картите наизуст . Не мисля , че трябва да се притискат такива шофьори . Лично аз като в така ситуация карам с 30-40 градско или 70-80 извън града и не мисля , че преча кой знае колко .

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 03 Май 2010, 16:52

Нещо не схващам защо трябва да мразим някой? Тунингован автомобил или сток няма никакво значение. Голфаджии, хондаджии, бмв-исти, семки, банани няма никакво значение. Естествено се дразня като някой ми се залепи за бронята... но тогава натискам педала. :mhihi:

За пресветването съм забелязал, че най-много присветкат колегите с новите бмв-та. Въпреки, че без да ми пука кой с, каква кола е пресветвам. Особено като видя някой по-засилен и след завоя има куки...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 03 Май 2010, 17:17

acho.rs написа:
Неориентираните

Стига колега , не всеки има ГПС и не всеки знае картите наизуст . Не мисля , че трябва да се притискат такива шофьори . Лично аз като в така ситуация карам с 30-40 градско или 70-80 извън града и не мисля , че преча кой знае колко .

Не ти говоря за неориентирани в аспекта с посоките и местонахожданието, а за тези, дето изобщо не знаят къде са тръгнали и карат тип "иииииии докатооооо се наведааааааа, охлюва се шмугна в храстите" - сиреч аз обратен ли щях да правя/ да се включвам в движението ли, какво!?... :puke: :puke: :puke:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 03 Май 2010, 17:40

Face написа:Винаги отстъпвам на "по простите" и съм си спестил куп неприятности.Карам по правилата доколкото това е възможно и си свиркам.Вече някой трябва да прояви свръх наглост на пътя,та да ме развълнува със съществуванието си.

:yes:

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 03 Май 2010, 22:03

Хаха в темата има стилична грешка, трябва да е "Защо в България всеки мразни другите " :mhihi: А отговора е много прост. Навремето в България е имало една малка част шопи и една голяма част всички останали. Шопската поговорка за Вуте я знаеме всички. Та проблема е, че когато всички останали "нешопи", отишли на гурбет при шопите, и те прихванали от тях. Пък и аз никой не мразя, просто сакам на Вуте да му е зле :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3er E90

Мнение от Naiob » 03 Май 2010, 22:40

В България завистта е толкова голяма, особено на пътя. А друг е въпросът, че 90% от шофиращите постоянно си мислят, че някой иска да се състезава с тях :driving: и само чакат някой да ги предизвика :kuku:
Не искам да апелирам никой към нищо, но ако сме малко по-толерантни един към друг, без начение дали другия кара по правилата или не, ще се промени картинката на пътя. Просто искам всеки да си гледа него си и да помисли как изглежда в очите на другите. Супер грозно е как винаги, когато някой ме изпреварва като съм с Е90-ката, всички са обърнати и ме гледат :kuku: и едва ли не ми се присмиват, как те с техните коли ме минават :dunno: . В тая държава всеки иска да си го мери с другия и естествено това рефлектира на пътя. Мъкааа, мъкаа......

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 03 Май 2010, 23:47

Прясна история от днес: в една тясна уличка се срещаме с някакъв с една баничарка Фолксваген. Няма как да се разминем, ако някой от нас не отстъпи, понеже от двете страни на улицата има паркирани коли. Зад него всичко е свободно, зад мен има кола на еконт, а вдясно до мен има едно празно място, но няма как да вляза, трябва ми да мръдна около метър напред и за да мога да си вляза назад и да се разминем. Тоя кретен бие аварийки, скръсти демонстративно ръце и няма намерение да отстъпва. Викам си айде аз ще мръдна, все пак по-умният отстъпва и не ми се разправя със селяни. :lol: Прозореца е отворен и му казвам, като същевременно му правя знак да мръдне съвсем малко назад за да мога да паркирам. Тоя се пени, вика нещо, ръкомаха и в крайна сметка не мърда. Съответно и аз си стоя. След малко тоя слиза, ама целия разпенен, зачервен, плюнчи се и крещи: "Ко чакаш ве? Аз ли да ти я паркирам? Голяма ти е колата ли, не може да се събере на мястото?" И хем се засилва към мен, хем спира, колебае се сякаш дали да нападне. :lol: Аз си седя кротко в колата, гледам го и му се чудя на акъла. Приятелката ми седи до мене и вика: "Тоя човек нещо не е добре, не се занимавай" :lol: Изчаках го да се изговори и му викам съвсем спокойно: "Добре бе, аз те помолих съвсем човешки да мръднеш един метър назад, а ти още малко ще ме набиеш". И тоя както се беше надъхал изведнъж спече. Мисли, мисли и вика: "Ми тя тая улица свършва ей там и е забранена нататък, къде ше идеш?". Викам "Ами ще обърна и ще се върна тогава, не съм оттука, не познавам улиците". През това време еконта отзад се мръдна назад човека, аз дадох малко назад и влязох на празното място. При което тоя кретен с баничарката се запътва към колата си и процежда през зъби: "Качил се вече на БМВ и голяма работа!" :shock: :shock: Наистина само затова ли беше целия тоя театър, при положение, че се държах съвсем културно и се опитах да говоря човешки с него? :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Мнение от Нено Б. » 04 Май 2010, 0:40

Не се чудете, момчета.
Всичко това идва от времената в които живеем-напрегнати, на недоимък, тревожни.
От всичките ядове и мизерия човек озверява. Оскотява.
US филмите имат ИЗКЛЮЧИТЕЛНО лошо влияние върху поведението ни, колкото и глуповато да звучи.
Това са 2-та основни фактора за мен.
rwd фен

Потребител
Аватар
Кара: CLK 2.3kompressor

Мнение от Jessy » 04 Май 2010, 0:57

аз пък съм забелязала че от анкетата, всички вкупом мразят КАТ :mhihi:
[url="http://www.nikgrey.com/smokefree/"]
Изображение
[/url]

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 06 Май 2010, 12:51

Бе като покарах 10 дни в Италия, установих, че по толерантни и обичащи се един друг шофери от нашите няма. Не се мразим, даже напротив, много се обичаме, ама не ни личи от пръв поглед. :lol:

Потребител
Аватар

Мнение от gmania » 06 Май 2010, 13:02

Нено Б. написа:Не се чудете, момчета.
Всичко това идва от времената в които живеем-напрегнати, на недоимък, тревожни.
От всичките ядове и мизерия човек озверява. Оскотява.
US филмите имат ИЗКЛЮЧИТЕЛНО лошо влияние върху поведението ни, колкото и глуповато да звучи.
Това са 2-та основни фактора за мен.

е тва е така - някой си пусне на DVD-то "Бързи и яростни" и си вика " защо пък и аз да немога да карам така "

А колкото до омразата към другите марки поне при мен не е така ... уважавам много Хонда защото са Японски, голфаджии пък имам много приятели, джипове и велосипеди не мразя, със нищо не ми пречат. Обаче от всичко най-мразя мотористите. Е това просто немога да го търпя и ме избива на лудост :ranting:

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 06 Май 2010, 13:06

ferdy написа:Бе като покарах 10 дни в Италия, установих, че по толерантни и обичащи се един друг шофери от нашите няма. Не се мразим, даже напротив, много се обичаме, ама не ни личи от пръв поглед. :lol:

Пхаха те и гърците като дойдат в София и се кефат на "спокойния" трафик :mhihi: Не съм бил в Атина, ама сигурно там е некакъв ужас, некакъв ад :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 06 Май 2010, 13:11

В Атина и аз не знам, но Солун си е доста по-натоварен от нас. А ако дойде у нас един скутерист от Рим, направо ще вика Ура и ще си кара, няма такъв трафик и безобразно каране, чак се чудя как не се ударих нито веднъж, все едно караш на някоя компютърна игра, ама от тия, където извънземните те нападат и ти трябва да се пазиш от всички страни от тях. :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Май 2010, 18:45

Jessy написа:аз пък съм забелязала че от анкетата, всички вкупом мразят КАТ :mhihi:

И КАТ мразят всички :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MaNiNC » 06 Май 2010, 19:01

Караш, свиркаш си в такт с песента от радиото и не те бърка някой идиот, който направил еди какво си ...
Търпението е добродетел :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата