Какво правите като ви застига моторист ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 11 Окт 2008, 18:31

SKISA написа:
Spit-Fire написа:Не знам що всеки все още е на шибаният принцип "не е важно аз да съм добре, важно е оня да е зле". Какво ви пука да речем, че някой ви изпреварва, някои ви прережда на светофара, някой ви минава на задна гума и тн. ? Аз лично когато имам възможност да карам автомобил където и да е, винаги си гледам огледалата през 1 мин. и когато видя, че някой моторист ме застига се изнасям плавничко на дясно без да си променям скороста и тн. и се стремя максимално да го пропусна безпрепятствено. Що ми е да го засичам или да го гоня или да се правя на олигофрен на пътя? И той е човек и той гони мечти или цели, по-бързо или по-бавно - негова си работа.

,освен че ше требва да му гледам мъките на асфалта и да го влача до банкета със се кървищата му може и мене да претрепе...!
така че определено ме касае като някой прави глупости на пътя....

да ти имам мисленето :twisted:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 11 Окт 2008, 18:55

ми...нямаш го!
за тва са измислили езика да си говорим и нета ,та да се чуваме кво си говорим. всеки си има мнение-мойто е такова!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 11 Окт 2008, 23:33

Тази тема е чиста провокация, може би не нарочно но... няма определени действия за правене когато те изпреварва моторист! Колкото и невероятно да звучи когато ме изпреварва моторист, не правя нищо.. повечето мотористи преценят много добре скоростта си и дали ще минат, с моите маневри най-много да се усера пейзажа в опита си уш да му помогна.
И... мотористите.. мотористите това мотористите онова. По скоро българите това и българите онова.. ще звучи по-добре. Аз съм сигурен че ако на всички раздадат коли с по 300 коня, 90% от тях ще са точно като мотористите. Не е до мотора, просто болшинството е такова, даже имам съмнения че Кубрат е имал връзка с немкиня от рода на шумахер. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Какво правите като ви застига моторист ?

Мнение от kando » 14 Окт 2008, 0:47

HateMeNow написа:Така де как реагирате като ви настига мотор ?

разковничето на проблема колеги е дали изобщо разбираш че те застига моторист та да реагирваш.Евала правя на повечето хора във тази тема,макар че повечето които засека със марката БМВ по пътя се опитват да ми докажат нещо фактически невъзможно,ала както има кретени със БМВ-та така има и такива със мотори.

п.п.никой не казва че трябва да има някакво специално отношение към мотористите,но едно просто подаване на десен мигач е перфектната сигнализация от страна на автомобилиста,че е видял моториста,в такъв случай дори не е обходимо да се свива към десния банкет,достатъчен е само този мигач (е изключение е ако се създава опасна ситуация заради неблагоразумието на моториста)

ЖИВИ И ЗДРАВИ

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 14 Окт 2008, 1:56

Ми гледам да му направя път обикновено.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 14 Окт 2008, 17:06

Когато съм с колата му правя път, защо да му развалям кефа на човека.
Когато съм с мотора не ме застигат мотористи :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kando » 14 Окт 2008, 19:44

Breyton написа:Когато съм с колата му правя път, защо да му развалям кефа на човека.
Когато съм с мотора не ме застигат мотористи :mhihi:

Защото не съм те срещал :winky:
Когато съм с колата не им правя път - помисли братле,щом изпреварваш кола или каквото и да е МПС ти предварително трябва да си си направил преценка дали можеш да минеш ...... има го и фактора изпреварване отдясно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 14 Окт 2008, 19:47

когато ме застига моторист минавам в дясно и му се наслаждавам... преди БМВ-то исках да си купя Ямаха Р1 и затова им се кефя много на мотористите

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 09 Май 2010, 18:21

Ако съм в задръстване винаги сe опитвам да им направя път да минат , ако съм с бързото бмв и има достатъчно широко пространство давам газ и ги наказвам ;) например както този тук :) http://www.youtube.com/watch?v=-HT5390UWuI
Последна промяна ludiagsm на 09 Май 2010, 18:41, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 09 Май 2010, 18:26

Вдигам телефона и звъня на адвоката си :mhihi:
Не, де, свивам се в дясната лента ии го пропускам напред :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 09 Май 2010, 20:13

Като цяло гледам У всички възможни огледала за да го пазя, понеже никой не пази мотористите в България.Вярно ,че има много ненормалници каде праят глупости ама като цяло никой не ги бръсне затва се избиват аз лично съм имал инцидент и знам кво е, а и карам чат пат в италия и съм свикнал да ги пазя :yes:
п.п. ЛЯТО ИДВА КОЛЕГИ ОГЛЕЖДАЙТЕ СЕ ЗА МОТОРИСТИ 2 Пъти повече от обичайното
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 09 Май 2010, 20:14

А какво правите като ви застигне мотокарист? :mhihi:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 09 Май 2010, 22:07

ludiagsm написа:Ако съм в задръстване винаги сe опитвам да им направя път да минат , ако съм с бързото бмв и има достатъчно широко пространство давам газ и ги наказвам ;) например както този тук :) http://www.youtube.com/watch?v=-HT5390UWuI

Май му беше първото каране на тоя пич с Ямахата :mhihi:
До колегата с мощното БМВ, колко мотора си успял да накажеш, ама честно!?

По темата, понеже съм и от двете страни на барикадата (карам и кола и мотор), гледам да им давам път (коагто съм с колата). Аз самия предпочитам да изпреварвам колите само от лявата страна. Понякога се налага да поизчакам докато ме видят, но е по сигурно и безопасно за всички. Друг път, като сме повече, някой от групата решава да изпреварва наред (ляво, дясно, бус ленти, банкети) и си става доста рисково за всички защото се шашкат шофьорите на автомобили и се почва едно местене по лентите.... Старателно избягвам да карам в група с такива фрикове.
И накрая да споделя едно свое наблюдение: най много се пънат шофьорите на БМВта, не знам защо, но най-често типове с БМВ решават да доказват, че колите им вървят, ако не по-бързо то, поне колкото пистов мотор! Досега никой не е имал успех (освен колегата по-горе де). Пресния пример е от миналата седмица, магистрала Тракия. Карахме (сравнително) бавно с един приятел (ще рече 190-200), че нямаше много бензин и след като изпреварихме едно 530д (което си вървеше кротко и спокойно с около 150) нещо се повъзбуди драйвера и газ след нас. Аз се дразня много като ми се лепне някой на 5-10 метра зад мен и то със скорост около 200 и подадох още газ, но той упорит, пак се пъне (вече карахме с 220-230). Не се съгласих на този сценарий и рЕзко смених скороста на 280-290 и... чао, не го видях повече. И аз карам БМВ и аз ги харесвам, ама... да върви, да върви... колко да върви!?!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: passat b5
Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира

Мнение от lowshow » 09 Май 2010, 23:25

(bubsa) написа:А какво правите като ви застигне мотокарист? :mhihi:

потеглям :lol: :lol: :lol:

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 10 Май 2010, 1:23

Кво мога да направя... ако няма достатъчно пространство, му го осигурявам, и продължавам да карам равномерно с една и съща скорост по еднаква траектория... Иначе... кофти... Изключваме идиотите, които карат с 300 и те застигат секунда след като си свалил поглед от огледалото... Те трябва да карат с черен костюм, вратовръзка и прилежно лъснати обувки...да са готови без много зор :dummy:
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата