Животните по пътя!!!
Модератор: Общи модератори
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
И като стана въпрос за животни колеги ако някой идва към морето и по-специално по пътя Лозенец- Царево да внимава на влизане в Царево.Тази година циганите пак са пуснали конете и вечер пресичат главният път. Онзи ден като се прибирахме към Приморско пак някой се беше тряснал и коня лежеше мъртъв в канавката . Миналата година -лятото само аз като съм минавал вечер от там бях очевидец поне на 7-8 случая на удари между добитък и автомобили. Конете се черни и явно изскачат изневиделица на планото, а хората гледам че все са със софийски номера или пловдивски и не знаят ,че там излизат животни-то няма и знам де .....Така, че внимавайте !
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
И като стана въпрос за животни колеги ако някой идва към морето и по-специално по пътя Лозенец- Царево да внимава на влизане в Царево.Тази година циганите пак са пуснали конете и вечер пресичат главният път. Онзи ден като се прибирахме към Приморско пак някой се беше тряснал и коня лежеше мъртъв в канавката . Миналата година -лятото само аз като съм минавал вечер от там бях очевидец поне на 7-8 случая на удари между добитък и автомобили. Конете се черни и явно изскачат изневиделица на планото, а хората гледам че все са със софийски номера или пловдивски и не знаят ,че там излизат животни-то няма и знак де .....Така, че внимавайте !
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
sineok_pi4_ написа:И като стана въпрос за животни колеги ако някой идва към морето и по-специално по пътя Лозенец- Царево да внимава на влизане в Царево.Тази година циганите пак са пуснали конете и вечер пресичат главният път. Онзи ден като се прибирахме към Приморско пак някой се беше тряснал и коня лежеше мъртъв в канавката . Миналата година -лятото само аз като съм минавал вечер от там бях очевидец поне на 7-8 случая на удари между добитък и автомобили. Конете се черни и явно изскачат изневиделица на планото, а хората гледам че все са със софийски номера или пловдивски и не знаят ,че там излизат животни-то няма и знам де .....Така, че внимавайте !

- x-ekutor
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 оригинал
- Мечтае да кара: недокосната Е30
Е.Димитров написа:...
Колега,имам предвид следната ситуация.Карам по магистралата с 120км/ч.Изведнъж зад някой храст излиза животинче пред мен.Ако направя някакво движение с волана,рискът за мен и останалите в колата нараства с много проценти,не само с 1/1000000.Затова единственото правилно решение е да стъпиш на спирачките и каквото остане от животинчето.Пак ти повтарям,че никога няма да рискувам човешки живот заради животно.През това време спираш ти и виждаш прегазеното животно и както си описал по-горе се опитваш да счупиш нечие канче.С оглед на годините и килограмите ми обаче резултатът от чупенето ще е ДРУГ.И тогава помисли кой ще е в нарушение-дали животното,което изобщо не знае за какво става на въпрос,дали аз,който карам в ограничението на скоростта,дали ти,който идваш неподготвен с изказванията и действията си.
А относно за Германия

Не се заяждам с теб,но малко ми влезе под кожата с писанията си.
Поздрави
Re: Животните по пътя!!!
Лекичко с бялото котенце, да не станe червено петно !!!
BMW е автомобил но и девойкосъбирач !!!
http://jega123.hit.bg/angel%20eyes.html
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
По принцип ги пазя животинките, извън населените места е трудно да избегнеш удар (няколко врабеца имам "отсреляни"), обаче да газиш котките и кучетата в града си е варварство, защото днес е животно, утре ще е човек. 

Никой не мое ма връне на селу!
- bimer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320i
Точно днес на три пъти ми изкачат кучета изневиделица,и трите пъти се молех някой рацер да не се шибне в мен.Но животинките ги опазих,първото ми куче го сгазиха пред очите ми,а миналият месец и котката ми сгазиха.Затова правя всичко възможно да ги пазя.Но за жалост съм виждал шофери които явно спът и карат,миналата седмица един тираджия блъсна едно куче пред работата без да му пука от нищо,а го е видял със сигурност.Така че има и такива шофьори.
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Както си карах с 180км/ч и едно зайче,изкочи пред мен,какво да правя да маневрирам ли?
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
С такава скорост все едно те е уцелил снаряд
Ако е бил дядото на зайчето предтавям си какви щяха да са пораженията 

Никой не мое ма връне на селу!
Аз оная вечер щях да патна едно сърненце, но видях две очи на пътя и намалих !!!
Няма да казвам каде съм го видял щото има мн бракониери на последък
Няма да казвам каде съм го видял щото има мн бракониери на последък

BMW е автомобил но и девойкосъбирач !!!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
pistata9889 написа:Както си карах с 180км/ч и едно зайче,изкочи пред мен,какво да правя да маневрирам ли?
Нищо лично,ама успя с ТОВА да вдигнеш 180 ли?

- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Е.Димитров написа:pistata9889 написа:Както си карах с 180км/ч и едно зайче,изкочи пред мен,какво да правя да маневрирам ли?
Естествено,трябва ли да споменавам,че имах попътен наклон и вятър!
Димитров от любимците си ми

Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
pistata9889 написа:Е.Димитров написа:pistata9889 написа:Както си карах с 180км/ч и едно зайче,изкочи пред мен,какво да правя да маневрирам ли?
Димитров от любимците си ми

pistata9889 написа:
A корабно платно имаше ли

По темата - на пътя ако ти изкочи животинче и си с 90-100+ нямаш много шансове да реагираш

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Хич не обичам да удрям каквото и да е на пътя, вкл. животни. Удрял съм куче със Лада Самара, строши се десния фар и се огъна калника, кучето и то пострада, скоростта беше около 60. Дрънвал съм и разни птици ама птица по никакъв начин не можеш избягна мисля. Камикадзета животни винаги ще има, ако някой очаква да види интелект у животните, който да ги пази да не излизат на пътя..... За мене по-голем проблем са разни каруци по пътищата, отколкото животни. Еле като изскочи след някой завой и отсреща идва кола, дръжте ма спирачки че стана к'вото стана.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.