Впечатление от смяна на масло на скоростите

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520

Re: Впечатление от смяна на масло на скоростите

Мнение от fANTONa » 11 Фев 2010, 23:47

tiulena написа:Здравеите колеги.Чудна работа стана при мен,карах си кполата 1м след като я зех викам да и да проверя маслото на дифа и на скоростите.Развивам дифа сичко ток до горе и хубаво червено,развивам скоростите бъркам нема никои :shock: айде за смяна.Търсих тъабелка питах гледах ,последно ми казаха АТФ че е.зех и го налях вчера.И какво забелязвам че сега при определини обороти,незнма точно кога,но втора скорост ми влиза по-трудно.сякаш че се срещат двете зъбни колела.и това го забелязвам когато сваля от 3 на 2 примерно.А до сега не съм осетил такова нещо.Някои ако има идея от какво е да помага.Мерси предварително.Налях Фукс,колата е 520и 94г. комби

по каталога на Фухс дават TITAN ATF 3000 или TITAN ATF 5005 - ти такова ли си налял ? Има ли някакви спецификации написани на тубата на маслото от рода на Dextron II D , Dextron III ?
БМВ

Потребител
Аватар
Кара: 520i vanos 94г.

Мнение от tiulena » 23 Фев 2010, 11:05

TITAN ATF 3000 Това е маслото което налях.Явно някои синхронизатор се е преебал вече,или зех да се замислям да не съединителя да ми праи дертове.Иначе маслото е същото.
Живей на ръба,иначе заемаш много място.Карай за удоволствие,а не защото трябва.

Потребител
Аватар
Кара: 316 compact

Мнение от markoni_ » 28 Апр 2010, 22:20

ето малко снимки и от мен след смяната на маслото в скоростите.колата е 316 компакт 97г. м43.
маслото за скоростите е ATF D2.иначе в диференциала съм с "comma" 75w90
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530D

Мнение от bmw20009 » 29 Апр 2010, 23:37

Joro_Paveto написа:Понеже скоростната кутия нещо работеше шумно или поне така си въобразявах....в последствие се оказа, че не съм си въобразявал...
...та днес си смених въпросното "lifetime" масло според BMW...като развих пробката от кутията изтече нещо напомнящо...тежък човешки дрисък...от тоя най-редкия...общо взето и на цвят и на гъстота беше същото...даже цвета биеше малко към изгоряло двигателно масло...
Налях новото с цвят "малинка" :mhihi:, запалих колата и "О чудо" скоростите започнаха да влизат мнооого по-леко, скоростната кутия работи много по-тихо...лекото жужене при вотра скорост си остана :mhihi:
Ето и какво ви трябва за смяната:
1-канал или подемник
2- 1ключ 17 за двете пробки.
3- 2л масло BMW ATF DIII с цена около 25лв мисля за литър. Скоростната ми кутия побра около 1.050-80л тъй, че ако някой иска да си спести 25лв, може да си вземе литър и да долее около 0.050-0.080л. от старата течност,но имайки предвид на какво приличаше аз не бих... :mhihi:
4-и всичко това за около 20-25мин с чистенето на свинщината.
Успех!

Колега да питам,кутията на мойта е46-ца нещо към опашката се е омазала с масло, явно хвърля от някъде, някой да знае от къде, има ли някаква симерина или нещо такова

Потребител
Аватар
Кара: 318-тдс
Мечтае да кара: 319-тдс :)

Мнение от 4irepa » 10 Май 2010, 22:48

Наистина полезна тема...но съм чувал че пробката за изтичане имала магнит които да събира стружките които понякога изпадат при "неуцелване",или нещо такова на някоя предавка,има ли такова нещо?? И другото е че било хубаво като се източва старото масло да се остави поне 4-5 часа за да излезне колкото може повече от боклуците които има вътре а както всички тук казват-боклуци наистина има много...пак казвам не претендирам да е истина това просто слухове,дали има нещо вярно в това??
...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-to nastrani

Мнение от diqn_bs » 11 Май 2010, 18:46

ЗДР колеги искам да попитам какво масло да си взема за моята машинка тя е е36 320i 91година с M50B20 гледам пишете ATF DIII такова ли трябва да взем и кажете ми една це за литар.благодаря ви предваително.
Българска ДРИФТ Федерация
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 11 Май 2010, 18:56

Някой може ли да ми каже масло Титан 3000 дали става за ръчни скорости?
Изображение

Аватар

Мнение от mafia » 07 Сеп 2010, 16:40

Наистина добра тема....за втори път я прочитам цялата :D Но този път вече не информативно, а така или иначе сменям лагер на първичният вал и съединител и разни други компонентчета....таааа цялата скоростна кутия съм я разглобил :mhihi: Маслото обратно на очакванията не е като "дрисък" :mhihi: нооо като съм почнал да си подмладявам колата....мисля да направя всичко :yes: Та въпроса ми е къде в София продават доказано качествено масло на добра цена?
Мерси предварително :yes:

Колата е с двигател M43B16...и мисля да сложа ATF D3 :yes:
Подписът не служи за рекламно пано. Иво.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от mafiata_ » 07 Сеп 2010, 18:53

поне с тая тема си отговорих какво масло да си сипя :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 08 Сеп 2010, 11:23

bmw20009 написа:
Joro_Paveto написа:Понеже скоростната кутия нещо работеше шумно или поне така си въобразявах....в последствие се оказа, че не съм си въобразявал...
...та днес си смених въпросното "lifetime" масло според BMW...като развих пробката от кутията изтече нещо напомнящо...тежък човешки дрисък...от тоя най-редкия...общо взето и на цвят и на гъстота беше същото...даже цвета биеше малко към изгоряло двигателно масло...
Налях новото с цвят "малинка" :mhihi:, запалих колата и "О чудо" скоростите започнаха да влизат мнооого по-леко, скоростната кутия работи много по-тихо...лекото жужене при вотра скорост си остана :mhihi:
Ето и какво ви трябва за смяната:
1-канал или подемник
2- 1ключ 17 за двете пробки.
3- 2л масло BMW ATF DIII с цена около 25лв мисля за литър. Скоростната ми кутия побра около 1.050-80л тъй, че ако някой иска да си спести 25лв, може да си вземе литър и да долее около 0.050-0.080л. от старата течност,но имайки предвид на какво приличаше аз не бих... :mhihi:
4-и всичко това за около 20-25мин с чистенето на свинщината.
Успех!

Колега да питам,кутията на мойта е46-ца нещо към опашката се е омазала с масло, явно хвърля от някъде, някой да знае от къде, има ли някаква симерина или нещо такова

На "опашката" на кутията,изходящия вал,има уплътнение.Сменя се за около 1,5-2 часа,лесно в сервиз.всичко става тип-топ!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 08 Сеп 2010, 12:23

Колеги, в крайна сметка кое масло е най-подходящо за моята скоростна кутия - Е36 М52Б20 97г. ?
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от mafiata_ » 10 Сеп 2010, 18:11

bmw20009 написа:Колега да питам,кутията на мойта е46-ца нещо към опашката се е омазала с масло, явно хвърля от някъде, някой да знае от къде, има ли някаква симерина или нещо такова

при моя случаи изтичаше от датчика за задната скорост и от там си е*а мамата

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 10 Сеп 2010, 21:01

krisu написа:Колеги, в крайна сметка кое масло е най-подходящо за моята скоростна кутия - Е36 М52Б20 97г. ?

и аз така и не разбрах от цялата тема, явно и д2 и д3 стават
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 11 Сеп 2010, 10:50

ATF Dexron II
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520

Мнение от fANTONa » 12 Сеп 2010, 19:35

lowrider написа:
krisu написа:Колеги, в крайна сметка кое масло е най-подходящо за моята скоростна кутия - Е36 М52Б20 97г. ?

и аз така и не разбрах от цялата тема, явно и д2 и д3 стават

Д2 е много стар стандарт , Д3 покрива изискванията на Д2 и го надвишава , но пак е стар ... има и нови по-високи АТФ стандарти, които покриват споменатите Д2 и Д3 .... така че каквото и да сложите - покрива изисквания стандарт Д2, а ако искате най-доброто вземете най-новия АТФ стандарт ... аз карам с такова и съм предоволен.
БМВ

ПредишнаСледваща

Назад към E36