Животните по пътя!!!
Модератор: Общи модератори
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Re: Животните по пътя!!!
Аз съм удрял само гарван, с около 80-90км/ч и нямаше никакви поражения по колата.
По-големите животни имат някакъв инстинкт за самосъхранение и можеш да ги опазиш, птиците са като камикадзета.
В случая това чудо подскачаше по платното, видях го, тръгнах да минавам в другата лента за да го заобиколя...то взе че изтича точно пред колата.
По-големите животни имат някакъв инстинкт за самосъхранение и можеш да ги опазиш, птиците са като камикадзета.
В случая това чудо подскачаше по платното, видях го, тръгнах да минавам в другата лента за да го заобиколя...то взе че изтича точно пред колата.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
То има повече колеги-животни на пътя,отколкото самите животни
Е.Димитров написа:То има повече колеги-животни на пътя,отколкото самите животни

- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
ха, веднъж щях да се очистя заради едно коте, ама при много от случайте е по добре да караш направо през котката или кучето, нали заради куче си отиде кембала.
един познат ми разправяше , че сина му едвам оцелял при сблъсък с КОН
, колата е била е36, след удара е била тоталка, а коня почти влязъл в купето
един познат ми разправяше , че сина му едвам оцелял при сблъсък с КОН

-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
akula написа:ха, веднъж щях да се очистя заради едно коте, ама при много от случайте е по добре да караш направо през котката или кучето, нали заради куче си отиде кембала.
един познат ми разправяше , че сина му едвам оцелял при сблъсък с КОН, колата е била е36, след удара е била тоталка, а коня почти влязъл в купето
Кембъла си отиде заради пиян като куче шофьор
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
Е.Димитров написа:akula написа:ха, веднъж щях да се очистя заради едно коте, ама при много от случайте е по добре да караш направо през котката или кучето, нали заради куче си отиде кембала.
един познат ми разправяше , че сина му едвам оцелял при сблъсък с КОН, колата е била е36, след удара е била тоталка, а коня почти влязъл в купето
Кембъла си отиде заради пиян като куче шофьор
е , върти ми се нещо че искочило куче пред колата, при 180 и куче в комбинация, и трезвен и пиян , ситуацията е кофти, може и аз да съм в грешка
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
Много сте ми интересни всички: ще газите животните, за да не рискувате човешки животи - драги колеги, някой от вас замисля ли се че в тези 1-2-3 секунди МАКС в които можете да реагирате едва ли бихте успяли да прецените толкова добре ситуацията, за да решите дали да сгазите животното с цел "обезопасяване" на пътниците или да го избегнете? Не ми се вярва някой като види животно на пътя да почне да разсъждава: абе да го газя ли сега, да не го ли газя и така разсъждения в няколкото секунди, в които го приближава с бясна скорост ... Предполагам всеки от вас реагира строго индивидуално спрямо ситуацията и ако рефлекса му е да избегне сблъсък ще завие без да го мисли предварително, а ако не се реши да завие, тогава ще продължи каквото ще да става ... Това се решава за секунда или части от секундата и едва ли някой е подготвен, по-скоро е въпрос на индивидуална преценка и психическа нагласа. Сигурен съм че има хора, които ще направят избягваща маневра механично, независимо дали това ще свърши добре или зле за тях и спътниците им, но има и такива, които няма да се решат на маневра и ще продължат директно към опасността! И в двата случая едва ли някой ще мисли докато "лети" към животното кое е по-добре - ще стори това, което адреналина и мигновената му реакция продиктуват!
Аз например когато видя животно мигновенно се опитвам да избегна сблъсъка с маневра, без да го обмислям преди това известно време (да кажем няколко секунди) - въпрос на индивидуален рефлекс и психика. Това си е лично мое мнение, не ангажирам никого да се съгласява с мен!
Аз например когато видя животно мигновенно се опитвам да избегна сблъсъка с маневра, без да го обмислям преди това известно време (да кажем няколко секунди) - въпрос на индивидуален рефлекс и психика. Това си е лично мое мнение, не ангажирам никого да се съгласява с мен!
Аз имам слабост към животните и по-специално към кучетата. Както и да е...
Един ден пътувах до Пловдив и на магистралата изкочи едно куче. Откъде - не знам. Аз бях в най-лява лента, изпреварвайки една кола. Кучето по някакъв начин успя да мине пред колата, която изпреварвах и да се озове пред мен - нито можех да дам наляво - имаше мантинела, нито можех на набия рязко спирачки - зад мен се беше лепнала една Х5-ца и щеше да се паркира при мен, нито можех надясно - имаше кола.
Тогава дори не пипнах спирачките, просто хванах волана и колкото и да ми беше гадно, ударих кучето, за да не рискувам живота на хората с мен и на тези около мен.
Иначе винаги, винаги гледам да пазя животните, било то птички, кучета, котки...
Но съм ставал свидетел на случаи, в които не би имало никаква опасност ако се избегне удрянето на животното и въпреки това, са размазвали животни пред мен. Е, тогава вече полудявам направо!
Всеки може да направи усилие да опази животните, но както споменах по-горе, приоритет трябва да бъде човешкият живот!
Един ден пътувах до Пловдив и на магистралата изкочи едно куче. Откъде - не знам. Аз бях в най-лява лента, изпреварвайки една кола. Кучето по някакъв начин успя да мине пред колата, която изпреварвах и да се озове пред мен - нито можех да дам наляво - имаше мантинела, нито можех на набия рязко спирачки - зад мен се беше лепнала една Х5-ца и щеше да се паркира при мен, нито можех надясно - имаше кола.
Тогава дори не пипнах спирачките, просто хванах волана и колкото и да ми беше гадно, ударих кучето, за да не рискувам живота на хората с мен и на тези около мен.
Иначе винаги, винаги гледам да пазя животните, било то птички, кучета, котки...
Но съм ставал свидетел на случаи, в които не би имало никаква опасност ако се избегне удрянето на животното и въпреки това, са размазвали животни пред мен. Е, тогава вече полудявам направо!
Всеки може да направи усилие да опази животните, но както споменах по-горе, приоритет трябва да бъде човешкият живот!