София-Одеса, въпроси
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
София-Одеса, въпроси
Колеги този петък тръгвам за Одеса и тъй като ми е първо пътуване в тази посока имам нужда от някой съвети.
Маршрута смятам да е София-Плевен-Русе-Букурещ-Браила-Болград-Одеса. Не минавам през Кишинев за да избегна Повечето граници и Приднестровската република.
Бензина в Румъния дали е по-евтин от нашия за по-качествен е ясно?
Ксенона дали е ОК в Румъния,Молдова и Украйна?
За сега се сещам само това, но е сигурно, че пропускам много неща.
Предварително благодаря за помоща
Маршрута смятам да е София-Плевен-Русе-Букурещ-Браила-Болград-Одеса. Не минавам през Кишинев за да избегна Повечето граници и Приднестровската република.
Бензина в Румъния дали е по-евтин от нашия за по-качествен е ясно?
Ксенона дали е ОК в Румъния,Молдова и Украйна?
За сега се сещам само това, но е сигурно, че пропускам много неща.
Предварително благодаря за помоща

Re: София-Одеса, въпроси
До Румъния бях миналата година по това време и по спомен, горивото не бше по-евтино. Даже май беше една идея по-скъпо.
Само да ти кажа да внимаваш - в Русе има камера за скорост. След това, между границата и Букурещ имаш камери на три места, работят и пращат снимки у нас!
За ксенона в Румъния също нямаш проблем.
За по-нататък от Букурещ да казват хората, които са пътували.
Само да ти кажа да внимаваш - в Русе има камера за скорост. След това, между границата и Букурещ имаш камери на три места, работят и пращат снимки у нас!
За ксенона в Румъния също нямаш проблем.
За по-нататък от Букурещ да казват хората, които са пътували.

Маршрута ОК, Кишинев не си го и помисляй (въпреки че пак ще влезеш и излезеш от Молдова за 200метра при Рени, но нищо страшно). В Румъния не знам да са по-евтини горивата, в Украйна - чувствително по-евтини. За ксенона хич не ми се вярва някой да ти прави проблеми. Малко по-малко като километри (970 по gps-a) е да да излезеш през Силистра на ферибота. Ако искаш драсни на ЛС да ти напиша подробно маршрутите, по които съм минавал и т.н., често пътувам до Одеса.
- ils
- Потребител
-
- Кара: BMW 320i Touring
- Детайли за колата: Сток Е36-ца.
Лятото минавах през този маршрут, но в обратна посока. Значи на украинско-молдовската граница се е еб... майката. 180 евра ми взеха тъпите украински митничари
За свещи да са им дано
И колата искаха да взимат заради това, че уж не съм бил показал един нож и ми изкрънкаха и за него 20 евро ...
Иначе гледах, че с 20 евро минаваш и нямаш грижи ... ако ли не чакаш и след 2-3-4 часа решават да ти правят пълен обиск на колата... Явно от ЕС са ни разглезили доста, бях забравил каква мизерия е да се виси по граници и да се правят на цигани митничарите ...
Пътя от границата до Одеса не го бива, то като цяло пътищата в Украйна са зле ...
Бензина в Украйна е без пари
На 1.28 сипвах 98-ца
В Румъния цените са почти като в България.
За ксенон няма да ти правят проблеми, а в Украйна още по-малко ... там всеки е гъзар и колите са с тъмни стъкла и фолио по номерата, да не ги ловят камерите

Иначе гледах, че с 20 евро минаваш и нямаш грижи ... ако ли не чакаш и след 2-3-4 часа решават да ти правят пълен обиск на колата... Явно от ЕС са ни разглезили доста, бях забравил каква мизерия е да се виси по граници и да се правят на цигани митничарите ...
Пътя от границата до Одеса не го бива, то като цяло пътищата в Украйна са зле ...
Бензина в Украйна е без пари

За ксенон няма да ти правят проблеми, а в Украйна още по-малко ... там всеки е гъзар и колите са с тъмни стъкла и фолио по номерата, да не ги ловят камерите

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
E-31 написа:Маршрута ОК, Кишинев не си го и помисляй (въпреки че пак ще влезеш и излезеш от Молдова за 200метра при Рени, но нищо страшно). В Румъния не знам да са по-евтини горивата, в Украйна - чувствително по-евтини. За ксенона хич не ми се вярва някой да ти прави проблеми. Малко по-малко като километри (970 по gps-a) е да да излезеш през Силистра на ферибота. Ако искаш драсни на ЛС да ти напиша подробно маршрутите, по които съм минавал и т.н., често пътувам до Одеса.
Страшно ми помогна колега и искам и тук да ти благодаря за отделеното време и изчерпателната информация в Л.С.-то

Благодаря и на всички останали писали в темата. За пореден път нашия БМВ форум е на висота. Писах и в украинския и по-точно Одеския клон на БМВ клуба им и живот и здраве в събота ще пием бира с украинските фенове на БМВ заедно в Одеса.
5 мнения
• Страница 1 от 1