BTC и Рутер
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
BTC и Рутер
Здравейте. Имам рутер на който ползвам стария си интернет, обаче от няколко месеца имам БТК което се ползваше на един лаптоп обаче сега, този лаптоп не е тук и искам да си го вържа към рутера. Четах разни теми из гугъла, пробвах на рутера като задам автоматични настройки, пробвах с ръчни настройки и интернет не получавах нито на моя лаптоп, нито на настолния. Сега се обръщам към вас ако можете някак да ми помогнете ... Благодаря предварително 

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: BTC и Рутер
Я обясни по-просто, че аз нищо не разбрах... Кой ти е доставчик- БТК или друг, рутера към БТК ли ще свързваш, дай и модела на тоя рутер...
Аз не че ще ти помогна с нещо- БТК никога не съм ползвал и си нямам идея кое как е...
Аз не че ще ти помогна с нещо- БТК никога не съм ползвал и си нямам идея кое как е...
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
Така имам си рутер, който е свързан със старият ми интернет и продължава да си работи на него, обаче имам и БТК което е от старите само модем и искам да си го свържа с рутера, защото стария нет нещо куца през повечето време. Задавах на рутера автоматични настройки, задавах и ръчни настройки тези, които са на БТК-то обаче не тръгваше. Въпроса ми е ако някой знае нещо допълнително, което трябва да пипна в рутера или други настройки да пиша.
Модела на рутера е: Asus WL530g-V2

Модела на рутера е: Asus WL530g-V2

Демек искаш да вържеш рутера след адсл модема, с цел да си ползваш безжичен нет ? Ако е така, значи на ВАН порта на рутера задаваш адрес 192.168.1.2 примерно, или най добре пробвай на автоматични, мисля че модемите са настроените да раздават по дхцп. На вътрешната мрежа на ЛАН портовете, задължително обаче трябва да зададеш мрежа, различна от 192.168.1, инак няма да работи
Най добре 192.168.0... Дано да съм те разбрал правилно 

- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
БТК нямат ли РРРоЕ връзка? Или бъркам.
Ако имат, настройваш РРРоЕ от рутера с юзера и паролата и си на 6.
Ако нямат, колегата димитър го е обяснил.

snipermkd написа:БТК нямат ли РРРоЕ връзка? Или бъркам.![]()
![]()
![]()
Нямат доколкото знам, зад модема си е чиста локална мрежа ТЦП/ИП в4
Бтв що не ползваш рутера като суич ? Вкарваш кабела от модема в некой ЛАН порт, пък на другите ЛАН портове си включваш компютрите, май ще ти е по лесно ? Ако не си хване автоматични настройки задаваш 192.168.1.2 и нататък, маската е 255.255.255.0 гейтуей и днс са ти 192.168.1.1 . Не съм сигурен обаче, че на домашните тарифи става тоя номер щото май има ограничение за едно ПЦ
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Според мен БТК и рутера му се бият за ай-пи адреси,на БТК по дефолт е 192,168,1,1 и на рутера е такъв,влез колега в рутера и направи192.168.10.1 и нагоре
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
Е.Димитров написа:Според мен БТК и рутера му се бият за ай-пи адреси,на БТК по дефолт е 192,168,1,1 и на рутера е такъв,влез колега в рутера и направи192.168.10.1 и нагоре
Благодаря колега мисля, че това беше проблема, благодаря и на всички отзовали се. До колегата dimithur не искам да го ползвам като суитч, защото лаптопа си го ползвам в леглото(като някой шеф съм

Тръгна си бтк-ато само където, скоростта на теглене нещо неми се одисва за тарифата, която ми казаха, че е

п.п: Нека темата да остане отключена още.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
По дефулт мрежата след БТК рутера е 192.168.1.1, на рутера след него тябва да я конфигурираш 192.168.0.1.
Мини през някой БЦ да си оптимизираш скоростта, даже ще ти сменят рутера със безжи4ен и няма да имаш нужда от втория
Мини през някой БЦ да си оптимизираш скоростта, даже ще ти сменят рутера със безжи4ен и няма да имаш нужда от втория

- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
Така. Задай статично външно IP на рутера 192.168.1.2 и маска 255.255.255.252, щото понякога DHCP-то на тея модемчета на БТК не ще да дава IP. Вътрешната мрежа си я прави както искаш, примерно IP: 192.168.100.1 и маска 255.255.255.0 с DHCP и там безжичните настройки си ги направи както ти е кеф с пароли, криптиране и тем подобни. И да не забравиш да вкараш кабела от модема във WAN порта на рутера 

---
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
vld написа:По дефулт мрежата след БТК рутера е 192.168.1.1, на рутера след него тябва да я конфигурираш 192.168.0.1.
През какво да мина БЦ ?! чудех се и аз да попитам за нов рутер от техните си където са рутер/модем обаче дали няма да искат такса пък и другото нещо е, че нямат пароли и ще ми крадът, пък сега от моя си рутер няма кой да пипне, то не че и има много кой де

theraven_nz засега съм ги пуснал на автоматични и работи уш, но може да пробвам и така с ръчни настройки. Вътрешната мрежа си я направих на .10.1 както каза колегата по-горе

Ето и резултат от SpeedTest, като гледам не е ли доста високичък пинга?

- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
c7aH4eB написа:vld написа:По дефулт мрежата след БТК рутера е 192.168.1.1, на рутера след него тябва да я конфигурираш 192.168.0.1.
През какво да мина БЦ ?! чудех се и аз да попитам за нов рутер от техните си където са рутер/модем обаче дали няма да искат такса пък и другото нещо е, че нямат пароли и ще ми крадът, пък сега от моя си рутер няма кой да пипне, то не че и има много кой де![]()
theraven_nz засега съм ги пуснал на автоматични и работи уш, но може да пробвам и така с ръчни настройки. Вътрешната мрежа си я направих на .10.1 както каза колегата по-горе
Ето и резултат от SpeedTest, като гледам не е ли доста високичък пинга?
Като вземеш рутера на бтк-то кажи какъв модел е и ще ти обясня как да си сложил парола.

Като гледам модема ти се е вързал на 2 мегабита и едва ли има шансове да се върже наповече. Веднагически минавай на най-ниската тарифа ако можеш, че инак плащаш само за тоя дето духа 
П.С Не си взимай рутер от бтк щото са ПРЪЧКИ
П.С.2 Дори и като суич да го вържеш пак ще си ползваш безжичния нет, но щом си се управил вече не го пипай повече

П.С Не си взимай рутер от бтк щото са ПРЪЧКИ

П.С.2 Дори и като суич да го вържеш пак ще си ползваш безжичния нет, но щом си се управил вече не го пипай повече

- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
dimithur написа:Като гледам модема ти се е вързал на 2 мегабита и едва ли има шансове да се върже наповече. Веднагически минавай на най-ниската тарифа ако можеш, че инак плащаш само за тоя дето духа
П.С Не си взимай рутер от бтк щото са ПРЪЧКИ![]()
Т.е. азък, че се плащат по 40 ли 44 лева беше не се сещам точно

П.П.: Ами и аз не искам много да си взимам рутер от тях пък и без тва трябва хода до Стара Загора, защото тука няма офис на Виваком, а само каси в пощата

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2