Аз ли съм карък или просто BMW се чупи постоянно???
Модератор: Общи модератори
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: Аз ли съм карък или просто BMW се чупи постоянно???
KoolyO написа:Само ще цитирам човек от НСО, на въпрос, "Добре де, защо при вас има само БМВ-та и Мерцедеси?"
Отговорът беше "Ако мислиш, че не сме пробвали други коли... Пробвали сме какво ли не. Разпадат се за нула време, особено при нашата ескплоатация."
Според мен причината е, че карат като дебили и си избират здрави коли, с които да не се потрошат при катастрофи, (които предизвикват често).
Никой не мое ма връне на селу!
- devil_vas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp
след две БМВ-та явно няма какво да се оплача явно Е36 М42 - взех го с разтракана верига, както съм сменил и ламбда сонда и свещи поради експолатация на газ. и това за 7-8000 км.
сегашното ми Е46 вече е на два месеца и 3000 км-тра съм сменил само спукано разширително казанче за антифриза. предстоят накалдки и дискове както и гуми, но това е засега да чукна на дърво. разбира се колата се кара нормално, без да се дава излишна газ и така нататък.
за срванение предната ми кола беше така прехвалената Астра ГСИ Ц20ХЕ (да точно тоя мотор дето е пратен в космоса заедна с парчето "Излел Дельо хайдутин" толкоз е прехвален). там за 3 години и 30 000 км-тра се случиха следните неща - изгоря половината инсталация както си карах в движение, счупих мотора, счупих скоростите, развали се АБС-а, развали се моторче празен ход, развали се тракшън контрола, тампони на макферсона, пукна се главата и маслото отиде във водата, спукаха се почти всички водни съединиения от старост, после почнаха да се късат и за маслените изпарения, скъса се жилото на километража, някакви тампони сменях по окачването, развали се задната чистачка, после се скъсаха маркучите за водата, която мие заднорто стъкло, в последствие се развали и моторчето за пръскалките на предното стъкло. тъкмо се закърпи технически и тръгна ръждата багажника отдолу и веждите и още какви ли не тъпотии. абсолютно всичко което съм изброил беше поправено, пари не са жалени. признавам си обаче, че колата не се караше нормално
така че не се оплаквайте чак толкоз, половината от нас карат за последно. когато ти е тежък крака, трябва да ти е дълбок джоба, личен опит 
сегашното ми Е46 вече е на два месеца и 3000 км-тра съм сменил само спукано разширително казанче за антифриза. предстоят накалдки и дискове както и гуми, но това е засега да чукна на дърво. разбира се колата се кара нормално, без да се дава излишна газ и така нататък.
за срванение предната ми кола беше така прехвалената Астра ГСИ Ц20ХЕ (да точно тоя мотор дето е пратен в космоса заедна с парчето "Излел Дельо хайдутин" толкоз е прехвален). там за 3 години и 30 000 км-тра се случиха следните неща - изгоря половината инсталация както си карах в движение, счупих мотора, счупих скоростите, развали се АБС-а, развали се моторче празен ход, развали се тракшън контрола, тампони на макферсона, пукна се главата и маслото отиде във водата, спукаха се почти всички водни съединиения от старост, после почнаха да се късат и за маслените изпарения, скъса се жилото на километража, някакви тампони сменях по окачването, развали се задната чистачка, после се скъсаха маркучите за водата, която мие заднорто стъкло, в последствие се развали и моторчето за пръскалките на предното стъкло. тъкмо се закърпи технически и тръгна ръждата багажника отдолу и веждите и още какви ли не тъпотии. абсолютно всичко което съм изброил беше поправено, пари не са жалени. признавам си обаче, че колата не се караше нормално

2 момента са определящи - сервизната книжка и регистрационната табела (първите 2 букви) 

- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
просто не са предвидени за Българските "пътища".....тук ти трее УАЗ
bedrock city racing
Е вие какво пък очаквате, некой немец/италианец/албанец му е взел душата за 10 години, след това чакате да не се троши
Плюс това всички коли са направени с цел да се трошат през определен период от време, за да си купиш нова, щото ако правеха вечни коли, досега всички автомобилни заводи да са фалирали 

///ivanE30 написа:просто не са предвидени за Българските "пътища".....тук ти трее УАЗ
Ако едно БМВ се кара (бримчи, юрка и т.н.

Също като ако един селянин си вземе изискана млада дама за съпруга - тя ще има чар и обноски, а той ще я кара да яде пръжки с лук и да копа на къра

БМВ си има особена харизма и поведение - и който не може да ги разбере по-добре да не се захваща, защото ще бере ядове (и ще разпраа кви са боклуци БМВ-тата)

- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
devil_vas написа:Астра ГСИ Ц20ХЕ (да точно тоя мотор дето е пратен в космоса заедна с парчето "Излел Дельо хайдутин" толкоз е прехвален). там за 3 години и 30 000 км-тра се случиха следните неща - изгоря половината инсталация както си карах в движение, счупих мотора, счупих скоростите, развали се АБС-а, развали се моторче празен ход, развали се тракшън контрола, тампони на макферсона, пукна се главата и маслото отиде във водата, спукаха се почти всички водни съединиения от старост, после почнаха да се късат и за маслените изпарения, скъса се жилото на километража, някакви тампони сменях по окачването, развали се задната чистачка, после се скъсаха маркучите за водата, която мие заднорто стъкло, в последствие се развали и моторчето за пръскалките на предното стъкло. тъкмо се закърпи технически и тръгна ръждата багажника отдолу и веждите и още какви ли не тъпотии. абсолютно всичко което съм изброил беше поправено, пари не са жалени. признавам си обаче, че колата не се караше нормалнотака че не се оплаквайте чак толкоз, половината от нас карат за последно. когато ти е тежък крака, трябва да ти е дълбок джоба, личен опит
Ахахах Почвам да се успокоявам малко
flame написа:2 момента са определящи - сервизната книжка и регистрационната табела (първите 2 букви)
То вярно че PK ми вдига 50 кончета

Sivako написа:flame написа:2 момента са определящи - сервизната книжка и регистрационната табела (първите 2 букви)
То вярно че PK ми вдига 50 кончетаама не знаех че толкова много ще вдигне въртящият момент та да заминат скоростите
Внимавай, че съм чувал, че свалял и 50 точки от талона

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
KoolyO написа:Мииии, като караме БМВ-та, няма как да ни се чупят примерно Ситроените...
А и какво ще ги сравняваме с легени, на които нищо не им е в ред, ама понеже са легени и си се карат така и собственика вика "от 3 години я карам и нищо не съм сменил". Ми то всичко е за смяна, ама то като си в леген, не ти прави впечатление.
Още повече че коли с двигател създаван в средата на миналия век и на които думата "екстра" им е чужда, какво да им се поврежда? Като си с карбуратор, как да ти се повреди ECU-то?![]()
Само ще цитирам човек от НСО, на въпрос, "Добре де, защо при вас има само БМВ-та и Мерцедеси?"
Отговорът беше "Ако мислиш, че не сме пробвали други коли... Пробвали сме какво ли не. Разпадат се за нула време, особено при нашата ескплоатация."
Та така... който е недоволен, да сменя марката, да се види в чудо.

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Хубава тема, от доста дълго време не бях виждал тема в която колегите да са се изказали обективно, коректно и съм съгласен с всички изказали се преди мен!
1.Караме стари кили всяка част си има определен живот, много хора се лъжат по върнатите километри и си мислят че карат е36 92-ра година на 88 000км имам такъв приятел не можеш го убеди че не е прав а колата му горката още малко ще се разпадне!
2.Както каза колегата по горе легените, вика перфектно състояние, здрава 4г. нищо не съм пипал, пак пресен пример с един такъв приятел полвината му свещи работят когато си поискат, няма компресия като хората на ни един цилиндър, буксува му съединителя обаче е префрктна и се смее на другите като сменят нещо обаче от града нещо не смее да излиза
!
3.С този лунен пеизаж какво да говорим за здравина на ходова част и т.н!
4.И разбира се че колкото повече електроника и екстри по-голям шанс с времето нещо да се развали!
5.И последно нашите въздесъщи сервизи който оправят едно чупят две!
1.Караме стари кили всяка част си има определен живот, много хора се лъжат по върнатите километри и си мислят че карат е36 92-ра година на 88 000км имам такъв приятел не можеш го убеди че не е прав а колата му горката още малко ще се разпадне!
2.Както каза колегата по горе легените, вика перфектно състояние, здрава 4г. нищо не съм пипал, пак пресен пример с един такъв приятел полвината му свещи работят когато си поискат, няма компресия като хората на ни един цилиндър, буксува му съединителя обаче е префрктна и се смее на другите като сменят нещо обаче от града нещо не смее да излиза

3.С този лунен пеизаж какво да говорим за здравина на ходова част и т.н!
4.И разбира се че колкото повече електроника и екстри по-голям шанс с времето нещо да се развали!
5.И последно нашите въздесъщи сервизи който оправят едно чупят две!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
vld написа:А на мен ми се струва, че попадаш все на някакви тотални кочини.
Другия вариант е да си прекалено голям душманин, ма при второто другите марки ще се предават около 3 пъти по бързо
Е това май беше най-точното мнение

Сега се светнах, че това е колегата дето вдигал 230 с е38 тск-ата след като я чипнал
Отделно сам си призна, че са ти взимали книжката - те на тея дето карат що годе нормално, не им взимат току така книжките
Иските мисля са коментирани доста, че се карат докато им се вземе душата, след това се замазват доколкото позволяват обстоятлствата и се проадват по най-бързия начин
Tука поне си призна
Само един ли е бил, или са били 15 на ден, като при последния най-накрая си е заминала скоростната кутия
A пък днеска чета новина, как някакъв катастрофил в дърво и загинал ... на пръв поглед нищо кой знае колко странно, само дето загиналия човецец е управлявал .... каруца
Аз на това му викам карък, всичко друго си е надценяване на възможностите, или чисто и просто накадърност 

Sivako написа:4-Е36 318is M42 Двигател ремонт заради доливането на литър масло на 1000км,изгоря дебитомера,ламбда сондата и тя замина,ходовата част само два шарнира смених (защото ми бяха взели книжката за 6 месеца и не я карах много иначе съм сигурен че и другите работи щяха да си заминат)
![]()
Иските мисля са коментирани доста, че се карат докато им се вземе душата, след това се замазват доколкото позволяват обстоятлствата и се проадват по най-бързия начин

Sivako написа:5-Е39 525tds М51 Двигателя го сполетя воден удар за което аз съм виновен
Tука поне си призна

Sivako написа:7-Е38 735IA M62B35 Купих я преди около 2 месеца карах я около 15тина дни направих един малък бърнаут и счупи скоростите![]()
Само един ли е бил, или са били 15 на ден, като при последния най-накрая си е заминала скоростната кутия

Sivako написа:6-Е38 725tds Двигател глава вериги и няколко ремонта на гнп Ходовата част Преден амортесьор,4 носача,2 биалетки и накрая пак под влиянието на каръка се ударих![]()
A пък днеска чета новина, как някакъв катастрофил в дърво и загинал ... на пръв поглед нищо кой знае колко странно, само дето загиналия човецец е управлявал .... каруца

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Вие какво искате като половината кола е палстмаса. И като се загледаш какви технически малоумщини има в новите модели. И накрая като и сложиш и оригинални консумативи, произведени в Турско и си готов отвсякъде. Има и един друг момент, майсторите. Преди една седмица ми се наложи да си сменя заден лагер на Е46-цата, сам. Шлиците на полуоската влизаха с голяма стегнатост. Ако го правеше майстор най-лесно е яко с чука да набие главината, после се чудиш защо ти е заминала полуоската и дифа. И колко майстори знаят момента на затягане на главата или лагерите на различните модели. Всичко е комплексно. И най здравата кола, която съм имал е Ескорт, чист дизел, без ел стъкла, без усилване на волана, без клима, без нищо електронно освен радиото.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Sivako написа:...
повечето неща, които си изброил са консумативи... м40 и тдс-а са просто лоши двигатели на bmw, нищо каръшко няма и там, да се случи нещо с тях е неизбежно, няма никаква изненада... другото за толкоз коли си е в рамките на нормалното...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
купете си Т34 и може да не се налага да сменяте окачване, бах маам вии ко искате да карате 20 години по тез пътища без да барнете ли???