Аз ли съм карък или просто BMW се чупи постоянно???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Аз ли съм карък или просто BMW се чупи постоянно???

Мнение от cod-cdbp » 15 Май 2010, 22:47

Е точно така ми каза днеска и майстора - карайте си колите всеки ден, оправяйте нещата на време и ще пеете.
На мойта кола откак сложих тоя мотор със чистак нови маркучи и радиатор, единствено свещи му смених след първите 10к, един датчик на колянов вал и му отрязах ламбдата и настройх дебитомера.
Дава разхода който е посочен в книжката - 16.9л/100км.
Окачването леко се чува - 2 накрайника и един тампон на пружината отзад, които е нормално да започнат да си отиват след 2 години експлоатация, и 23 изобщо за тампона.
Да ама колата си върви и километрите се нижат неусетно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 15 Май 2010, 23:07

Целият проблем идва от това че се взимат коли на по над 300к км с неясен произход и на по над 10г. Това е цялата истина! Другото е че окачването не трябва да се коментира в нашата страна, с тея ями на всеки метър няма как да не се разбие, една кола го прави малко по-често, друга мааалко по нарядко, но в общи линий през немного време се налага всичко да се подмени. Ако ги карахме тези коли в германия, едва ли щеше да се налага това, евентуално след 10-15г да смениш някое прахозащитно и накой тампон нацепил се от старост.. Аз пък съм брал доста ядове с други марки коли и общо взето съм доволен от бмв-то като се има в предвид че е на 18г.... Със старите коли си е на късмет, няма как да се правиш изводи от кола , която незнаеш дали не е карана от някой мазен италианец без вода и масло, което някога е сменяно "редовно" през 50к.... Общо взето това е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
Мечтае да кара: Колело

Мнение от Sivako » 16 Май 2010, 1:27

dimithur написа:Сега се светнах, че това е колегата дето вдигал 230 с е38 тск-ата след като я чипнал :mhihi: Отделно сам си призна, че са ти взимали книжката - те на тея дето карат що годе нормално, не им взимат току така книжките :mhihi:

Колега не ми казвай че при ограничение 40 караш с 40 :kuku: А това че са ми вземали книжката не означава че съм се нанесъл в кръгово със 140 и съм се ударил в 3 коли :mhihi: Хубаво си се светнал че съм вдигал 230 ама се светни дали и собствениците на твоят автомобил не са вдигали такава скорост по Италия :yes:

dimithur написа:Иските мисля са коментирани доста, че се карат докато им се вземе душата, след това се замазват доколкото позволяват обстоятлствата и се проадват по най-бързия начин :mhihi:

Щом е така правя компромис за Is-ката все пак повечето коментари са от хора които още нямат кола а просто са чули от някаде :confused:
dimithur написа:Tука поне си призна :mhihi:

Не го отричам Виновен :oops:

dimithur написа:Само един ли е бил, или са били 15 на ден, като при последния най-накрая си е заминала скоростната кутия :mhihi:

Щом съм казал един значи е един Ако бяха 15 на ден нямаше и да пускам тази тема 8)

dimithur написа:A пък днеска чета новина, как някакъв катастрофил в дърво и загинал ... на пръв поглед нищо кой знае колко странно, само дето загиналия човецец е управлявал .... каруца :lol: Аз на това му викам карък, всичко друго си е надценяване на възможностите, или чисто и просто накадърност :mhihi:

Докато доста хора си седят във тях и си четят новини за каруци,коне,дърва и барат колата един път в седмицата да навъртят 50км няма да има произшествия :mhihi: но като излизат всеки ден и въртят минимум по 100-150 километра на ден в продължение на 10тина години ще спрат да се тревожат за хората с каруците :mhihi: но....... всеки си има интерес към нещо
И са какво освен да викна хора от пътното да ти дават обяснения защо не са почистили пътят от ледът и не са си запълнили дупките в които се пукат гуми и стават катастрофи ли ??? :roll:
Няма смисъл :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW E46/E39 MPower

Мнение от chl » 16 Май 2010, 2:26

Аз мин. година февруари си взех мойта Е46-ца 320и от Германия от собственик със сервизна книжка. До сега(за година и 2-3 месеца) съм и навъртял 60 000 км+, 5 000 км да са били само по селски и черни пътища ..оффроуд напрао...а колата е на 5-6 санта от земята, смятайте колко съм опирал и съм я удрял отдоло и нищо по сериозно само пластмаски... На всеки 10к км съм и сменял всички масла + филтри и е преглеждана по ходовата част оптред.. вече на 50 000 почнаха да се чупят разни раоти... 1 амортисиор отпред и 1 отзад... и 4те напрао с нови тампони като ги взех , и тампони на носачи отпред само, те си стоят здрави(носачите) само 1 смених рпеди 1 седмица щот го бях изкривил малко преди кат ми изпусна амортисиора... 2 датчика на АБС - бях ги скъсал като съм ходил в драките и горите.. 2 датчика на разпр. вал(здадоха багажа) и 1 на колянов, кора под двигателя, подкалници, въздуховоди по 1 път от чупения в дупки О.О,Бъбреци и основа на броня ( бях ударил чакал мн грубо) Дискове си взех, не че мойте бяха много зле, ама викам ай по големи надупчени, общо взето съм много доволен за мойто каране... ръчкане, черни пътища и тн. Така че, не мисля че са чупливи ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: малко
Мечтае да кара: Е23 с много екстри

Мнение от gh0sts » 16 Май 2010, 4:51

ееее, колега, хубава ти е колицата :yes: и много надеждна, еле пък с тоя моторрр.. :angel: просто с тея автомати трябва малко повече внимание че има големи виртуози... незнам какво слагат(може би добавки?) и замазват положението яко.. не си помислял че предишният собственик може да е правил всеки ден по 15 бърнаута и какво ли още не.
здрави коли са БМВ-тата, просто 80 на 100 от тях влизат в Бг. напудрени и славата им на чупливи не закъснява.само за справка виж в нащо мобиле кви кошари има за по 10 000лв 750-ки, 40-ки и т.н.
оправи автомата и ти казвам че по здраво БМВ не си карал, за мотора няма да говорим :arrow: там почти няма аналог.
успех колега и да те слуша колицата от сега нататък :yes:
Изображение
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 16 Май 2010, 8:37

[quote]Докато доста хора си седят във тях и си четят новини за каруци,коне,дърва и барат колата един път в седмицата да навъртят 50км няма да има произшествия но като излизат всеки ден и въртят минимум по 100-150 километра на ден в продължение на 10тина години ще спрат да се тревожат за хората с каруците но....... всеки си има интерес към нещо/quote]
доста въртиш :shock:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 16 Май 2010, 8:43

Просто политиката на производителите е такава,а пък и БМВ е много или малко надценена марка,но пък е комфортна и престижна,все пак предпочитам БМВ пред ауди,като казвам БМВ пред ауди,имам в предвид един и същи клас коли...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 16 Май 2010, 10:06

Моята лична катафалка, Е39 525D 2001, дойде лично на собствен ход от Германия през декември 2008 г. Беше уж на 218 000 км., взех я от автокъща собтвеност на някакъв сърбин. От тогава досега, това е равносметката: 5 смени на масла, филтри, два предни амортисьора, нафтова помпа (под седалката), биалетки 3 бр., спирачни дискове и накладки, три комплекта, чисто нови винаги (тук май аз съм виновен), два термостата, гуми, летни зимни. Навъртени над 50 000 км, колата в момента е на 270 000. Отделно аз с мойте изгъзици хвърлих един кош пари за навигация МК4, ТВ, DSP и още разни неща (щото нямаше), които струваха повече, отколкото текущата поддръжка. Не мисля, че до момента се е случило нещо фрапантно с колата, дай Боже и така да е.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Мнение от BMWgiunter » 16 Май 2010, 11:25

Колега незнам как ги трошиш тези двигатели ,компютри .. явно ги караш много душманската :banghead:
Изображение Изображение

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 16 Май 2010, 15:52

Незнам, явно все целиш кофти коли.
На мойта 20ка Е34 М50 съм я скъсал от каране 2 години и повече стана, колата не я спирам, не зима, не лято, изобщо.
Редовно посещава лютеницата, даже прекалено редовно според мен.
Досега освен масла и филтри съм сменил, термостат, виско, бензинова помпа, накладки...
Сега има един кормилен накрайник за смяна ляв ... и това е.
Поради факта, че и навъртам найстина много километри има ГИ, който (да чукна на дърво) също работи много безпроблемно. Изобщо не съм се надявал да излезе толкова здрава колата, за мен си е направо учудващо, а си я карам доста сериозно, пързалям завойчета редовно, мачкам си я колкото душа има.. :)
Изображение
E34, E38

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 16 Май 2010, 21:49

Ами нека се включа и аз в тази тема и да споделя моите впечатления и опита който имам с марката БМВ. Карам автомобили от тази марка от 2001 година. Първо имах е30-ка . За 70 000 км на този автомобил смених бензинова помпа и то поради незнание,че трябва да се кара с повече от 20 литра в резервоара. В далечната 2001 г. кой да ми каже за тази особеност на БМВ, че помпите са потопяеми . Сменял съм предни амортисьори, накладки, виско, ремъци и там редовнити си консумативи -масла, свещи и филтри. След това си взех 5-цата с М50 двигател. За около 200 000 км съм сменил две бобини, кабели, лули , свещи, виско,ролки и ремък, предни амортисьори , задни и предни накладки по два пъти,накладки на ръчната , компресор на климатика и пълнене на климатичната системата -колата е взех с дефектирал компресор . Веднъж съм сменял и предни дискове на спирачките , биалетки, десен носач.Преди месец смених и термостат -беше си оригиналният. В момента автомобила е на около 470 000 км . Карам го на Газ от около 150 000 км. Редовно сменям свещи и филтри -това са си консумативи . Имам приятел който кара Пасат 3. Взе го когато аз си взех 5-цата.т.е преди 4 години. Навъртял е двойно по-малко км от мен-около 80 000км . За този период е сменял почти всичко по предницата. Напоследък дори не му се отварят и стъклата и там май нещо бъзикаше , А да не говорим, че редовно ми се оплаква от некадърни техници,който му оправят едно,а развалят две неща.
Така, че сами си правете изводите. В заключение мога да обобщя следното ,а именно,че моделите на БМВ до 1999 г. са едни от най-здравите автомобили,но те са като жената -искат внимание .Ако се отнасяш с любов и внимание към тях и на време отстраняваш дребните повреди, ще ти служат дълго и вярно и най-важното никога няма да те оставят на пътя.
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Май 2010, 21:55

... ако мислиш, че старите бмв-та се трошат... просто си нямал директни впечатления от "новите"...

такива бездънни ями за проблеми са... имаше един период когато бяха предимно електрически проблемите, сега са.. навсякъде. електроники, ваноси, дифове, скоростни кутии, охлаждане...

много ги обичам защото са най-готините за каране компромисни коли на света ..... ама новата генерация бмв-та (и мерцедесите) са ... меко казано проблематични. фолксвагените - нямам директни наблюдения защото не ги долюбвам но знам че за всяка гаранционна подръжка са страшни хайдути по дилърите и много се дърпат... докато бмв и мерцедес правят без да питат много много...

като се замисля- аз лично не бих държал и минута нова немска кола без пълна гаранция.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 17 Май 2010, 7:43

Явно е въпрос да попаднеш на кола. От 2007 до сега съм сменил бая работи...
Всичко по предницата (на 3-тия месец се разтропа), задни биалетки, строши се мотора - оправихме го (строши клапан, криви биели и главата я порази), като това беше повод да се сменят гумички на клапани и вериги + оптегачи, 4 спирачни диска + накладки, че бяха накрая, протече ГНП и смених всички гарнитури, свещи и масла, радиатор воден + капак на термостат съвсем скоро. Рециклирах и курмилната кутия - поради луфт. Маслата и филтрите + подгревните свещи са ясни. Разни маркучета и спирачна течност също. Има и доста ъпгрейди, които изобщо не се включват в сметката.

Като цяло гледам, че едни 100-200лв за части на месец си вървят, като за сега, което е сменено не се е скапвало. Значи са корави машини. Преди това имахме Опел Вектра А за семеен автомобил. Почти никакви ядове с нея. 2 диска + накладки и масла са сменяни, но накрая вдигнах мокета на багажника и като видях как е плъзнала раждата и излезна в мобилето. А й смени бащата праговете и веждите, че бяха тръгнали.

Явно си има значение собствениците преди теб как са яздили кенефа и как са го подържали, като на определен пробег си се смазва колата и ако знаеш цифрата на този пробег я продаваш и Ганьо реве :)

Поздрави и не се отчайвайте светлината в тунела е от насрещно идващия влак.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 17 Май 2010, 11:12

Zubcho написа:Явно е въпрос да попаднеш на кола. От 2007 до сега съм сменил бая работи...
Всичко по предницата (на 3-тия месец се разтропа), задни биалетки, строши се мотора - оправихме го (строши клапан, криви биели и главата я порази), като това беше повод да се сменят гумички на клапани и вериги + оптегачи, 4 спирачни диска + накладки, че бяха накрая, протече ГНП и смених всички гарнитури, свещи и масла, радиатор воден + капак на термостат съвсем скоро. Рециклирах и курмилната кутия - поради луфт. Маслата и филтрите + подгревните свещи са ясни. Разни маркучета и спирачна течност също. Има и доста ъпгрейди, които изобщо не се включват в сметката.

Като цяло гледам, че едни 100-200лв за части на месец си вървят, като за сега, което е сменено не се е скапвало. Значи са корави машини. Преди това имахме Опел Вектра А за семеен автомобил. Почти никакви ядове с нея. 2 диска + накладки и масла са сменяни, но накрая вдигнах мокета на багажника и като видях как е плъзнала раждата и излезна в мобилето. А й смени бащата праговете и веждите, че бяха тръгнали.

Явно си има значение собствениците преди теб как са яздили кенефа и как са го подържали, като на определен пробег си се смазва колата и ако знаеш цифрата на този пробег я продаваш и Ганьо реве :)

Поздрави и не се отчайвайте светлината в тунела е от насрещно идващия влак.

Зъбе, твоята работа е : Тоя месец се чудя от къде и какво да сменя по колата :mhihi:
Това е болест мой човек :D Не ме питай от къде знам :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 17 Май 2010, 11:51

малко :OT: сетих се, преди 5-6 години четох в нета за некъв пич, Хамериканец ли беше , канадец ли, едно от 2-те, сектант на МБ,явно човека с възможности, пишеше че щял да си запази 124ката и дебелата берта ( модела след 126- пурата, не му знам номера), ама следващата му кола , колкото и да не му се искало щяла да бъде лексус, щото последните 2 Ес класи прекарвали повече време по сервизите, отколкото по пътищата. тва в подкрепа на предишния ми пост, че всички марки са кекави вече.
за пример: 315-ката ми дето е 1.6 и е 75 коня, заводски разреден и декомпресиран мотор- ми почти вси4ко в тоя скопен мотор е КОВАНО,
ново 8цил бмв с вентилиран и изпържен мотор -ми биелите с гола ръка можеш да ги огънеш, освен ако не е М естествено, вала и той като гумен.
видяхте поста на колегата с чисто новия Х3, избушил му диференциала???
ввъпреки всичко, обаче аз бих заложил на наща си марка
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата