Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Apokalypsis
- Потребител
-
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 - за всички модели
Здравейте, интересува ме разликата в разхода между 320d-110kW и 330d-150kW фрапираща ли е в полза на единия?Само исках да вметна, че визирам автомобилите със 6-ст.ск.кутия.Интересуват ме мнения на колеги, които притежават такива автомобили.Благодаря Ви!
toper78 написа:Здравейте.
Нали реших да сменям колата и тръгнах по автокъщите да се оглеждам за Е46, 320, дизел, комби. И попаднах на ето това:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Направо ми грабна душата тая машина. Вътре салончето готинко с бежова кожа, махагонче, ТВ си има, навигация, по купето няма забележки, ксенон, 17-ки и т.н. Да не говорим, че е 4х4 и си е почти 200 коня. Почнах да се навивиам, но ме притесняват някои неща:
1. Колко ще е различен разхода в сравнение със сегашния на 320-ката ми?
2. Как стои въпросът с данъци, застраховки и акцизи/евентуално/?
3. Много ли е по-скъпа поддръжката в сравнение с Е46 320д?
4. Моля хората с опит да ме посъветват заслужава ли си човек да си даде парите за такава машина и да знае, че кара кола, която му лежи на сърцето или да направя компромис със себе си и да продължа да търся някой скромен дизелак?
- freehippie
- Потребител
-
- Кара: '00 330ci
Здравейте колеги!От 3 години следя форума и от две си мечтая за Е46, колебаейки се между двигатели и модели.Мечтата за Е46 ме накара да започна да работя и да събирам пари за блянуваната кола.Тази пролет след преглед на спестеното и на изхарченото се оказа че съм събрал нужните пари и съм на една ръка разстояние да се сдобия с тази кола.След дълго лутане сред моделите, четене на форума и прочие се спрях на 330ci(ръчни скорости) като избор - не кой знае колко разумен ,но мечтата си е мечта ,а кеф цена няма както казват колегите във форума.Прочел съм общо взето всичко и съм наясно с повечето неща, та пиша като последна стъпка преди покупката ако по-опитните сред вас има какво да ме посъветват ще им бъда благодарен.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Колега насочил си се към най-якото цивилно Е46 (М-ките са в друга графа).
Щом си прочел съветите за покупка, мисля че с малко повече късмет ще си вземеш префектна 330ка
И после задължително да се похвалиш
ПП: аз ще си позволя последно нещо да те посъветвам - да поогледаш добре повечко коли и тогава да купуваш, а не да се метнеш на първата .
В последствие може и първата да купиш, но е хубаво да имаш база за сравнение.
Успех
Щом си прочел съветите за покупка, мисля че с малко повече късмет ще си вземеш префектна 330ка

И после задължително да се похвалиш

ПП: аз ще си позволя последно нещо да те посъветвам - да поогледаш добре повечко коли и тогава да купуваш, а не да се метнеш на първата .
В последствие може и първата да купиш, но е хубаво да имаш база за сравнение.
Успех

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Здравейте. Става въпрос за Е46 разбира се.
Нормално ли е колата да има 4 ключа уж всички купени с колата, вашите бимета така ли са? (2 дистанционни и 2 само пластмаса за ръчно октлючване)
Ако колата се закара в Дару Кар и Камор могат ли ТАМ да установят дали кимотетрите са превъртани? Къде е по добре да се закара от двете места? колко струва ако някой знае? И може ли за тях да остане нещо скрито след този цялостен преглед който правят?
Някакви мнения за този екземпляр?
http://www.cars.bg/u103697
Тези 2 снимки са на 318CI и 2те от 2002г. но има разлика в предната броня, която забелязвам.
Повечето са така
Но тази въпросната в cars.bg е без тези..нз как да ги нарека с цвета на купето.
Нормално ли е колата да има 4 ключа уж всички купени с колата, вашите бимета така ли са? (2 дистанционни и 2 само пластмаса за ръчно октлючване)
Ако колата се закара в Дару Кар и Камор могат ли ТАМ да установят дали кимотетрите са превъртани? Къде е по добре да се закара от двете места? колко струва ако някой знае? И може ли за тях да остане нещо скрито след този цялостен преглед който правят?
Някакви мнения за този екземпляр?
http://www.cars.bg/u103697
Тези 2 снимки са на 318CI и 2те от 2002г. но има разлика в предната броня, която забелязвам.
Повечето са така
Но тази въпросната в cars.bg е без тези..нз как да ги нарека с цвета на купето.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
Колега погледни го линка. Пише всичко за датите и двигателите.
http://autokatalog.autoscout24.de/bmw/3 ... 1999-2006/
http://autokatalog.autoscout24.de/bmw/3 ... 1999-2006/
- kriso85
- старши ентусиаст
-
Здрасти колега,
по първото ти питане - нормално е да е с 4 ключа. Даже мисля че е мн. хубаво всички ключове да са налице, защото масово не е така (мойта е само с 1 ).
А относно реалните километри - няма начин да се установят. Просто гледай колата да е запазена и читава, а километрите не са толкова определящи
по второто питане : датата на производство на колата се вижда чрез проследните 7 символа от ВИН кода на автомобила. Често продавачите пишат "грешни" години. С броните на купетата не съм запознат, но знам че през 2001 г. (когато е фейс-лифта на седана) при купетата има някакви дребни промени. Може тази лека разлика в бронята да е точно от тези дребни промени. Дано се включи някой колега с купе да потвърди , но си мисля че това е разликата. Явно едната кола е 2001 г. преди тези промени
по първото ти питане - нормално е да е с 4 ключа. Даже мисля че е мн. хубаво всички ключове да са налице, защото масово не е така (мойта е само с 1 ).
А относно реалните километри - няма начин да се установят. Просто гледай колата да е запазена и читава, а километрите не са толкова определящи
по второто питане : датата на производство на колата се вижда чрез проследните 7 символа от ВИН кода на автомобила. Често продавачите пишат "грешни" години. С броните на купетата не съм запознат, но знам че през 2001 г. (когато е фейс-лифта на седана) при купетата има някакви дребни промени. Може тази лека разлика в бронята да е точно от тези дребни промени. Дано се включи някой колега с купе да потвърди , но си мисля че това е разликата. Явно едната кола е 2001 г. преди тези промени

kriso85 написа:Здрасти колега,
Благодаря и на двамата колеги. Линка ми беше полезен също.
Уж и двете 318CI са от 2002 пък има малка разлика в бронята и точно тази която ми предлагат единствена е без тези елементи в цвета на купето, точно за това ме притеснява да не би да е удряна и бронята да е по различна заради това. Надявам се наистина някой колега с Е46 Coupe да се включи.
Тва за ключовете ми беше мн важно, мерси че ме успокои

- ivak_86
- Потребител
-
- Кара: e39 530d
- Мечтае да кара: 6 hurricane
Здравейте колеги нов съм във форума и нищо не разбирам от коли
,но съм решил да си купя БМВ,просто много ми харесва и дори и да немога да я подаржам поне да си я имам
Та... въпроса ми е дали е възможно цената на този автомобил да е реална ??
и ако може някой колега с бмв 320д е46 136 к.с. да сподели дали съм се насочил към правилния модел
или да купувам Голф 

и ако може някой колега с бмв 320д е46 136 к.с. да сподели дали съм се насочил към правилния модел

...Troublesome 19 mother f***a 96...
- kriso85
- старши ентусиаст
-
ivak_86 написа:Здравейте колеги нов съм във форума и нищо не разбирам от коли![]()
,но съм решил да си купя БМВ,просто много ми харесва и дори и да немога да я подаржам поне да си я имам
![]()
и ако може някой колега с бмв 320д е46 136 к.с. да сподели дали съм се насочил към правилния моделили да купувам Голф
От тук няма как да ти кажем колега...
Отиди и го виж на място автомобила. Ако ти не разбираш въобще от коли , вземи някой приятел който малко от малко ги отбира нещата.
Една диагностика би показала доста неща.
Иначе всички тези съвети сме ги писали в тая тема. Прочети я цялата. Поразгледай и форума като цяло да видиш какви са болешките на 320д 136к.с. и как да познаеш признаците им.
Направи си сметка и за цената на поддръжката от темата за частите.

- ivak_86
- Потребител
-
- Кара: e39 530d
- Мечтае да кара: 6 hurricane
Мерси колега! ! ! разбира се, че ще взема някой който разбира от коли с мен
да, прочетох за частите на модела
не е кой знае какво ако разбира се не си поговорим с турбото тогава е по сериозно,но като цяло ме интересуваше дали модела е здрав,от там нататъка аз ще се оправям както мога (ако мога)
А за една диагностика горе долу каква е цената ??

не е кой знае какво ако разбира се не си поговорим с турбото тогава е по сериозно,но като цяло ме интересуваше дали модела е здрав,от там нататъка аз ще се оправям както мога (ако мога)

...Troublesome 19 mother f***a 96...
ivak_86 написа:Мерси колега! ! ! разбира се, че ще взема някой който разбира от коли с менда, прочетох за частите на модела
не е кой знае какво ако разбира се не си поговорим с турбото тогава е по сериозно,но като цяло ме интересуваше дали модела е здрав,от там нататъка аз ще се оправям както мога (ако мога)![]()
Да и аз това попитах по горе, каква е цената на пълната диагностика в Камор и Дару кар, съответно има ли разлика в цената на двете места и къде бихте препоръчали да се отиде? Записва се час предполагам предварително? Колко време грубо трае тази диагностика?
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
S.Kostov написа:ivak_86 написа:Мерси колега! ! ! разбира се, че ще взема някой който разбира от коли с менда, прочетох за частите на модела
не е кой знае какво ако разбира се не си поговорим с турбото тогава е по сериозно,но като цяло ме интересуваше дали модела е здрав,от там нататъка аз ще се оправям както мога (ако мога)![]()
Да и аз това попитах по горе, каква е цената на пълната диагностика в Камор и Дару кар, съответно има ли разлика в цената на двете места и къде бихте препоръчали да се отиде? Записва се час предполагам предварително? Колко време грубо трае тази диагностика?
В Дару кар е 130лв, в Камор ауто е 220лв или 240 не си спомням точно. Какво включва диагностиката не знам, понеже не си закарах колата там, което мисля беше голяма грешка.
Нека колегите, които са ходили да кажат повече.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Mи...почти всичко...
Ел. модули, данни от турбо, дюзи, дебитомери, съпротивления...абе почти всичко.
Друг е въпроса, че половината неща трябва да се диагностицират В ДВИЖЕНИЕ, за да са верни "живите данни"
Ел. модули, данни от турбо, дюзи, дебитомери, съпротивления...абе почти всичко.
Друг е въпроса, че половината неща трябва да се диагностицират В ДВИЖЕНИЕ, за да са верни "живите данни"

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Здравей колега, аз мойта ч взех преди няма и седмица, но не ходих на диагностика в камор или дару ами в друг сервиз при приятел. хубав сервиз, намира се в света тройца близо до трета градска, другя вариант е да погледнеш ето тук:
viewforum.php?f=63
Има доста специализирани BMW сервизи и немисля че ще ти вземат колкото в камор и дару.
viewforum.php?f=63
Има доста специализирани BMW сервизи и немисля че ще ти вземат колкото в камор и дару.