Зимни гуми

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 14 Окт 2005, 15:57

Зимните гуми имат по-добро сцепление от летните само на СНЯГ. Не слагам зимни гуми докато не падне първия сняг :) или поне не стане толкова студено че да има излгеди за сняг :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KaLoSoFt » 14 Окт 2005, 17:33

Верно ли че зимните се износват много бързо в тия температури над 10 градуса?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 14 Окт 2005, 17:37

KaLoSoFt написа:Верно ли че зимните се износват много бързо в тия температури над 10 градуса?

Вярно си е. Поради разликата в състава на каучука зимните в топло време се износват бързо, а летните при ниски температури стават твърди като пластмаса.
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от videlov » 15 Окт 2005, 9:31

GIORCETO написа:Зимните гуми имат по-добро сцепление от летните само на СНЯГ. Не слагам зимни гуми докато не падне първия сняг :) или поне не стане толкова студено че да има излгеди за сняг :)

в грешка си пич .. слагай ги като стане под 10 градуса .. да не съжаляваш някой път .. ;)

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 16 Окт 2005, 21:23

BABATA написа:в грешка си пич .. слагай ги като стане под 10 градуса .. да не съжаляваш някой път .. ;)

Питай някой гумаджия дето не те вижда за първи път за да ти вземе парите и ще разбереш че съм прав ;)
Даже може да проглднеш на страницата на www.adac.de теста за гуми че зимите са по-добри само на сняг и кал ;)
Айде и със здраве :D
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 17 Окт 2005, 1:31

Аз ще си карам нивата :D
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 17 Окт 2005, 22:15

GIORCETO написа:
BABATA написа:в грешка си пич .. слагай ги като стане под 10 градуса .. да не съжаляваш някой път .. ;)

Питай някой гумаджия дето не те вижда за първи път за да ти вземе парите и ще разбереш че съм прав ;)
Даже може да проглднеш на страницата на www.adac.de теста за гуми че зимите са по-добри само на сняг и кал ;)
Айде и със здраве :D

не е нужно да има сняг за да сложиш зимна гума по принцип лятната е по твърда и като паднат температурите става още по твърда и :arrow: си губи до някаде своиствата като контактува с пътя.Същото се отнася и за зимната когато е още топло по мека е и на по топъл асфалт се износва прекалено бързо.Лично аз кам края на месеца мисля да се поогледам за някви гумета но ако има някви намаления при масова покупка може и аз да се влюча

Предишна

Назад към Извън Темата