Китайския съд даде 16г. затвор на милиардер за подкуп!
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Китайския съд даде 16г. затвор на милиардер за подкуп!
Бе тоа да не е утепал некого бе?!? 16 години са ужасно много време. Т'ва е нормална присъда според мен, ако беше нанесъл средна или тежка телесна повреда на някого. Година, две, три... шес' - да, ама не и 16.
Демирев написа:saleen написа:Ние им се чудим, ама аз съм сигурен, че целият свят се смее на нашето "правосъдие", както и на нас, че ги търпим тия тунеядци.
Целия свят хич даже! Във всички страни има корупция, както виждаме дори и в комунистически Китай. Не си мисли че в Италия далавераджиите са по-малко от тук. Ако София не се прочу много навън с корупционните схеми около боклука и милиардите около него то Неапол не един път го даваха в негативен план по СНН преди 2г.
Проблема тук е всеобщ. Ако се осъдят всички за даване на подкуп 95% от българите отиват в затвора пък шофьорите 99% - не се сещам някой дългоггодишен шофьор да не е давал подкуп на полицай поне 1 път.

В Библията се разказва как разгневена тълпа селяни организирали пребиването с камъни на блудницата и грешница Мария-Магдалена.
Тогава на площада се явил Исус Христос и казал: "Който от всички вас е безгрешен - нека той хвърли първия камък".
И тогава селяните оставили камъните и гузни се разотишли.
Искрено се надявам обикновените селяни да вземат пример от библейските селяни.
Далеч съм от мисълта, че някой не трябва да влезе в затвора само защото и други заслужават, а са на свобода.
Но някак си лицемерно е да вършиш "мънички нарушения" и в същото време с пяна на устата да обвиняваш някой друг как е най-големият грешник.
Ryapoff написа:Бе тоа да не е утепал некого бе?!? 16 години са ужасно много време. Т'ва е нормална присъда според мен, ако беше нанесъл средна или тежка телесна повреда на някого. Година, две, три... шес' - да, ама не и 16.
flame написа:Но някак си лицемерно е да вършиш "мънички нарушения" и в същото време с пяна на устата да обвиняваш някой друг как е най-големият грешник.
На чужд гръб и 100 тояги са малко!
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
У нас за убийство е до 20 год. затвор 
Но погледнете и от друга страна. Едва ли в Китай се гарантират пълно процесуалните права на подсъдимия, едва ли действа презумпцията за невиновност , едва ли съдът е длъжен да събира по свой почин доказателства за изясняване на обективната истина .... и т.н. достижения на процесуалното право в съвременните правови държави.
Така че помислете какво си пожелавате

Но погледнете и от друга страна. Едва ли в Китай се гарантират пълно процесуалните права на подсъдимия, едва ли действа презумпцията за невиновност , едва ли съдът е длъжен да събира по свой почин доказателства за изясняване на обективната истина .... и т.н. достижения на процесуалното право в съвременните правови държави.
Така че помислете какво си пожелавате

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Демирев написа:saleen написа:Ние им се чудим, ама аз съм сигурен, че целият свят се смее на нашето "правосъдие", както и на нас, че ги търпим тия тунеядци.
Целия свят хич даже! Във всички страни има корупция, както виждаме дори и в комунистически Китай.
Има естествено, даже има една класациика

http://blog.transparency.org/wp-content ... gh-res.jpg
Китай е доста назад в борбата с корупцията, това че някакъв... оптимист се е опитал да подкупи висш член на китайската комунистическа партия - това не е просто подкуд, това е подкуп + адски голям оптимизъм и това въобще не е гаранция за липса на корупция. Във Китай има достатъчно корупция, на различни нива, това че един го е изял защото е бил "леко" нагъл е друг въпрос.
Викам ще изчакам още малко да възхвалим Китай ама... то пък нема интерес.

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Alexi написа:kiro_320 написа:Сега ли е момента да се прекланяме по комунизма или да изчакам 3-тата страница ?
сега е момента

И на въпроса зададен по горе: ДА все още има държави в които може да се лежи в затвора без значение колко пари имаш!

flame написа:.....
Но някак си лицемерно е да вършиш "мънички нарушения" и в същото време с пяна на устата да обвиняваш някой друг как е най-големият грешник.
Така че, мили деца, крадете само на едро

flame написа:Нагледен пример за прост и алчен човек...
Какво ако не беше давал подкупи - щеше да обеднее 3 пъти, да загуби 5 милиарда и да му останат само 2 милиарда?!![]()
Ей ся да си ги харчи 7-те милиарда на затворническата лавка като му е толкова акъла
Еми парите има свойството да промиват мозъците, в един момент се оказва, че живееш единствено за да трупаш още и още, като дрога са

22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2