Аз ли съм карък или просто BMW се чупи постоянно???
Модератор: Общи модератори
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Re: Аз ли съм карък или просто BMW се чупи постоянно???
Следващите редове не са насочени пряко нито към колегата пуснал темата , нито към никой във форума - надявам се да няма никой тук ,който да влезе в графата ,която ще отворя всеки момент ...
1.Причината за ядовете от такова естество в държавицата ни се крият първо и най-вече в полето "Гражданство/nationality" в личните ни карти по доста причини
Първото и най-тежко подусловие е т.нар. мантилитет/mentality
Toва нещо, Българският манталитет е диагноза и сред безбройните интересни филми ,които се въртят по Discovery , липсва само такъв за "българщината"
Ей там ще се препънат доста сериозно ,убеден съм в това , за всичко друго са много в час , пари имат - шарят , ровят се ,изучават и правят открития ,но ако се захванат с нас съм сигурен ,че ще забуксуват доста сериозно
Няма смисъл да продължавам с останалите подусловия ...
2.Много ми е смешно когато в общия случай хората претендират ,че с покупката на автомобил от Германия са се сдобили с вещ/движимо имущество , която е гарантирана от проблеми за дълги години напред ... и лятото от края на Юни до краят на Август по дирекцията ГКПП Градина с.Калотина - ГКПП Свиленград в двете посоки напират тълпи от безброй много "Немски граждани" с мустаци и забрадки , претоварили микробуси, БМВ-та, Мерцедеси , Аудита лъскави пътуващи "за" и "от" Ориента. После пък същите тези коли се пускат в онлайн пазара и 'хоп" някой нашенец щастлив пие и черпи приятели наред , "вижте купих страшен автомобил , клима , кожа , първи собственик ,много изгодно и на реални километри да си *б* мамата , наздраве момчетаа
" , радоста обаче е твърде кратка ... сценарият е добре познат , първо се почва с приказките "абе има тук там по нещо дребно за оправяне ,нали е стара кола все пак" , преминава се през "абе нещо имам проблеми и ще видя кога ще имам време да ги оправям" и най-накрая се стигне до прототипа на типично разярения Българин ,който започва да плюе по марката , по автомобилите , по автомобилопроизводството и по всичко що се движи едва ли не
3.Когато обикновенно някой ми "тегли локуми" на тази тема и най-накрая го попитам за цената , веднага щом като чуя цифра от нормалния поръдък за общия пазар тук в страната , просто всички приказки избледняват в съзнанието и паметта ми , избледняват и приказките и дуенето от страна на събеседника - случаите са много , доста хора са ми се хвалили и после са ревали ... И всички тези тарикати са ми се подсмихвали ехидно когато на моменти лично аз съм искал малко от малко да им обясня какви са нормалните ценови граници за тази марка автомобил , истински гледан и обслужван - така както всеки ентусиаст иска да срещне своят автомобил втора ръка.Това не са таралясници евтини а класни автомобили искащи поддръжка ,която винаги се отблагодарява с дълъг експлоатационен пробег без аварии ! А за това ,че българския народ може да живее в колиба и да мръзне като куче ,но отпред трябва задължително да е паркиран класен Немски автомобил ,който ама как ще се поддържа , как ще се обслужва "а бе те са здрави 3 години не съм пипвал нищо ,после го продавам и взимам другата" и ето Ви господа ПУМИЯРСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ
не автомобилите са толкова виновни колкото стопаните , като взимат 800 лв заплата къде са тръгнали да се качват на такива автомобили ?! Какво искат от тях - да дават газ и да сипват гориво и всичко да е О'К по отвратително разбитите пътища
4.Аз по моята кола съм сменил части ,но някой да ме е видял да се оплаквам някога ? Никой и никога няма да ме види , защото това е машина ,която експлоатирам безмилостно много години и още повече километри , за което ТРЯБВА И ЩЕ СИ ПЛАЩАМ
Хора които реват постоянно , търсят само как да минат метър в тях удря контрата , то си има баланс в тая природа ,но ... български манталитет да го вземат дяволите
5.Няма истински "читави" екземпляри за малко пари господа
Немците ли са все тъпите , Швейцарците или Австрийците да си продават хубавата качествена стока за без пари питам аз ??? Като искаш скраб за без пари - имаш я навсякъде на момента.Въпроса е само да се окопитиш ,че за да вземеш нещо хубаво трябва да извадиш пари и да ги дадеш без много "болка" ...
п.с. Вчера в "Бау Макс" съм се наредил на опашката на касите и пред мен и около мен гледам ,гледам и се чудя на кой свят се намирам
Един реве пред мен ,че как може да е толкова скъпо ,като продавачката му каза ,че на всякъде са показани цените под стоката ама той продължава да бръмчи а ние висиме на опашката ли висимееее ... отдругата страна същата работа караници ,как клиента мислил ,че ще му струва еди колко си пък на касата е друго и част от стоката си оставаше масово при касиерките
Дойде реда ми , жената вече пребледняла въздъхна как вече е на прага пред лудницата и ,че се чуди на тоя народ какво му е
СОТ-аджийката началник на охраната явно , крещеше несвързани неща пред входа/изхода и някакви нейни колеги се лутаха като призраци ... Много е страшно и най-страшното е ,че нещата отиват на хептен зле
Георги Пенчев
1.Причината за ядовете от такова естество в държавицата ни се крият първо и най-вече в полето "Гражданство/nationality" в личните ни карти по доста причини

Няма смисъл да продължавам с останалите подусловия ...
2.Много ми е смешно когато в общия случай хората претендират ,че с покупката на автомобил от Германия са се сдобили с вещ/движимо имущество , която е гарантирана от проблеми за дълги години напред ... и лятото от края на Юни до краят на Август по дирекцията ГКПП Градина с.Калотина - ГКПП Свиленград в двете посоки напират тълпи от безброй много "Немски граждани" с мустаци и забрадки , претоварили микробуси, БМВ-та, Мерцедеси , Аудита лъскави пътуващи "за" и "от" Ориента. После пък същите тези коли се пускат в онлайн пазара и 'хоп" някой нашенец щастлив пие и черпи приятели наред , "вижте купих страшен автомобил , клима , кожа , първи собственик ,много изгодно и на реални километри да си *б* мамата , наздраве момчетаа

3.Когато обикновенно някой ми "тегли локуми" на тази тема и най-накрая го попитам за цената , веднага щом като чуя цифра от нормалния поръдък за общия пазар тук в страната , просто всички приказки избледняват в съзнанието и паметта ми , избледняват и приказките и дуенето от страна на събеседника - случаите са много , доста хора са ми се хвалили и после са ревали ... И всички тези тарикати са ми се подсмихвали ехидно когато на моменти лично аз съм искал малко от малко да им обясня какви са нормалните ценови граници за тази марка автомобил , истински гледан и обслужван - така както всеки ентусиаст иска да срещне своят автомобил втора ръка.Това не са таралясници евтини а класни автомобили искащи поддръжка ,която винаги се отблагодарява с дълъг експлоатационен пробег без аварии ! А за това ,че българския народ може да живее в колиба и да мръзне като куче ,но отпред трябва задължително да е паркиран класен Немски автомобил ,който ама как ще се поддържа , как ще се обслужва "а бе те са здрави 3 години не съм пипвал нищо ,после го продавам и взимам другата" и ето Ви господа ПУМИЯРСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ

4.Аз по моята кола съм сменил части ,но някой да ме е видял да се оплаквам някога ? Никой и никога няма да ме види , защото това е машина ,която експлоатирам безмилостно много години и още повече километри , за което ТРЯБВА И ЩЕ СИ ПЛАЩАМ

Хора които реват постоянно , търсят само как да минат метър в тях удря контрата , то си има баланс в тая природа ,но ... български манталитет да го вземат дяволите

5.Няма истински "читави" екземпляри за малко пари господа

п.с. Вчера в "Бау Макс" съм се наредил на опашката на касите и пред мен и около мен гледам ,гледам и се чудя на кой свят се намирам

Георги Пенчев
Последна промяна Penchev на 17 Май 2010, 14:19, променена общо 1 път
- gh0sts
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: малко
- Мечтае да кара: Е23 с много екстри
надявам се доста хора да се замислят над думите на Пенчев, нашето семейство от 7 месеца притежава един невероятен автомобил който е гледан с меко казано любов и аз заплатих цената на тази обич която бе пропита в колата.. и никъде не съм споменавал колко ми струва това удоволствие защото ме беше страх че ще ми се смеят
но явно не съм единствения който плаща ( изкарани пари с много труд) за да получи това което търси.
п.п. колата която закупихме с баща ми е 735и 97' г. на 320 000км. реални, само да кажа че след като платихме колата тя влезе за ПЪЛНО сервизиране което беше платено от продавача
без да сме го карали, той сам пожела
а за удоволствието платихме 13к евро, но ако ви кажа , че ги дадох с кеф няма да ми повярвате... 

п.п. колата която закупихме с баща ми е 735и 97' г. на 320 000км. реални, само да кажа че след като платихме колата тя влезе за ПЪЛНО сервизиране което беше платено от продавача

- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
gh0sts написа:надявам се доста хора да се замислят над думите на Пенчев, нашето семейство от 7 месеца притежава един невероятен автомобил който е гледан с меко казано любов и аз заплатих цената на тази обич която бе пропита в колата.. и никъде не съм споменавал колко ми струва това удоволствие защото ме беше страх че ще ми се смеятно явно не съм единствения който плаща ( изкарани пари с много труд) за да получи това което търси.
п.п. колата която закупихме с баща ми е 735и 97' г. на 320 000км. реални, само да кажа че след като платихме колата тя влезе за ПЪЛНО сервизиране което беше платено от продавачабез да сме го карали, той сам пожела
а за удоволствието платихме 13к евро, но ако ви кажа , че ги дадох с кеф няма да ми повярвате...
да де, ама това май не се е случило в бг?

-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
"като взимат 800 лв заплата къде са тръгнали да се качват на такива автомобили ?! "
Penchev каква заплата ще препоръчаш, че да го имам в предвид? (ама много се дразня от самозабравили се...)
Penchev каква заплата ще препоръчаш, че да го имам в предвид? (ама много се дразня от самозабравили се...)
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Пенчев според мен "под такива автомобили" имаше предвид седмицата и изобщо високите класове предполагам
- едва ли е говорил за Е30 или Е36
и за БМВ изобщо
. Не се дразни излишно
- има много истина в думите му 

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
С 800-те лева на прима виста имах напредвид най-вече горния клас лимузини 5 и 7-ма серия
Думите ми си тежат на мястото отвсякъде ,аз казах , че това не е персонално насочено към никой тук.
Няма как да съм се самозабравил защото не съм милионер ,нито съм богат , нито ако един ден пък забогатея финансово ще си вирна носа и ще се отнасям презрително към изнемогващите финансово
Мисля ,че доста хора от тук ме познават и лично
Прочетете два пъти поста ми спокойно и се замислете глобално
Успех и здраве на всички желая
Георги Пенчев

Думите ми си тежат на мястото отвсякъде ,аз казах , че това не е персонално насочено към никой тук.
Няма как да съм се самозабравил защото не съм милионер ,нито съм богат , нито ако един ден пък забогатея финансово ще си вирна носа и ще се отнасям презрително към изнемогващите финансово

Прочетете два пъти поста ми спокойно и се замислете глобално

Успех и здраве на всички желая

Георги Пенчев
- nik4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м я някак си.
Абе колега да ти кажа честно не си ти чак толко галям карък
определено старите ни коли които караме си се чупят доста и винаги каго оправиш едно веднага или след време си се появява нещо друго макар и понякога нещо малко за оправяне.Аз към мойта се относям като с писано яйце и въпреки това все и изниква по нещо за оправяне и процеса вадене не е спрял почти от както съм я взел,на моменти само дето се забавя само.Така че 15 год кола както и да я поддържаш все ще се намери още какво да изникне.Но пък кефа от карането на любимата марка трябва все пак да си има няква цена
за теб просто тя е била маалко по голяма заради несполучливите екземпляри на който си попадал.Успех след като оправиш 7-цата 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Колгата Пенчев(мойте уважния,требе пак да минавам през салона
) е прав,но моето мнение че че се сравняват БМВ с други марки...ако сложим Тойота ланд крузер до Х5,ако сложим Мерцедес старата ЕС класа до старата 7 мица-извинявай,но губят безславно като цена на подръжка и пробег,както и "детски заболявания",поне съм карал тези автомобили и са подържани само при оторизираните представители,основното е че ние тук не сме Германия,колите в германия се карат 5 години и след това "ганц ное",те толко са ги изчислили безавариино...просто нещата са такива,основното сравнение ,което има автора според мен е в новото производство и старото такова,старите Е30,Е36 са "кучета",новите са "фейк",просто това е "икономиката в действие"...
Естествено сега ми трябва джип,и естествено че няма да си взема Х5 поради доста причини,ще си взема тойота ланд крузер,колкото и да обичам марката...

Естествено сега ми трябва джип,и естествено че няма да си взема Х5 поради доста причини,ще си взема тойота ланд крузер,колкото и да обичам марката...
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ma ти си си фен на тая тойота и това си е, мине немине и само я хвалиш.
Е нема как да е по-добре от Х5 та какво ще да е.
Бахти как ги оплюхте набързо, аз па не съм чул или видял да са чак толкова чупливи, карат си ги близки познати и приятели и обслужват редовно, освен нормалните неща друго не се повреждало.
Те и за Е60 ми говореха, че на 10к км. хвърляла турбо, на 20к кутия...., а досега нито един мой познат с такава не е имал подобен проблем, а колите им станаха на по 200-250 000км.
Така, че Пенчев е много прав поддръжката е много важно нещо за един автомобил и когато тя се пренебрегне после те предава.
Е нема как да е по-добре от Х5 та какво ще да е.
Бахти как ги оплюхте набързо, аз па не съм чул или видял да са чак толкова чупливи, карат си ги близки познати и приятели и обслужват редовно, освен нормалните неща друго не се повреждало.
Те и за Е60 ми говореха, че на 10к км. хвърляла турбо, на 20к кутия...., а досега нито един мой познат с такава не е имал подобен проблем, а колите им станаха на по 200-250 000км.

Така, че Пенчев е много прав поддръжката е много важно нещо за един автомобил и когато тя се пренебрегне после те предава.

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Съжелявам наистина,че се намесвам в темата,но все повече и повече оставам с впечатлението,че хората, които се оплакват,уж правили едно,друго,а пък после счупени скорости и тн.При въпрос какво си правил "еми малко бърнаут,малко я напънах на магистралата" и вече,за него/нас потребителите тази кола почва да е "чуплива" и тн.Започва едно плюене на самата марка,което не е правилно и не е така.Явно "модерният" българин иска кола за 1000лв,която да е с ревизиран мотор преди 200км и вече,евентуално ако не скочи в някоя яма и не сцепи гума или джанта ще е доволен.Вечни неща няма,и на нашият гръб да се юрне някой и да ни рита в г*за по цял ден и ние ще се разваляме......Защо хора,които си купуват колички за по 5000лв примерно,правят си ревизия мотор,предница,задница и не се чуват във форума,ако се обади такъв де,ще го питам защо си е правил колата с турски части
За заплати и цени в БГ няма какво да се споменава,просто сме си проста държава и това си е.Не обиждам никой,но човек като се спре малко и се огледа, какво може да види освен че примерно ......по телевизията фърчат кур*и в часа на лека нощ деца,педе**си се барат по канал 1,а пък по нова най-дивите селяни от цяла българия се псуват в 18ч следобяд примерно,е после детето се закачало със сестра си,как нема,побъркана работа.Малко се отклоних,но просто искам да кажа,че съм много млад и забелязвам тези неща и най-обезпокояващото, е че вече всички са свикнали,а НЕМОГА да си представя по "възрастните" от мен какво мислят,чудно ми е не си ли задават въпроса: "абе тия мойте деца утре какви ще станат в тая наша родина".
п.п съжелявам ако съм обидил някой с нещо,но просто изказвам мнение,аз така виждам нещата,защото вече всеки само реве как му се чупела колата,след време като пуснат танкове позволени за физ.лица може и да сме по доволни,кой знае.
пп2 абе тежеше ми чувствам се по-добре като споделих
живи здрави М.П.

п.п съжелявам ако съм обидил някой с нещо,но просто изказвам мнение,аз така виждам нещата,защото вече всеки само реве как му се чупела колата,след време като пуснат танкове позволени за физ.лица може и да сме по доволни,кой знае.
пп2 абе тежеше ми чувствам се по-добре като споделих

живи здрави М.П.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
Не искам да ме разбирате погрешно Никога не съм и няма да плюя по марката
Исках да разбера само на мен ли ми се чупат толкова много колите

Исках да разбера само на мен ли ми се чупат толкова много колите

- gh0sts
- кандидат ентусиаст
-
Sivako написа:Не искам да ме разбирате погрешно Никога не съм и няма да плюя по марката![]()
Исках да разбера само на мен ли ми се чупат толкова много колите![]()
никой не казва че плюеш марката-напротив, факта че си имал доста БМВ-та доказва че си фен, просто Пенчев го каза доста ясно и точно което аз си преведох така: " да се простираш според чергата си" и е прав

нямам предвид никой от вас поради причината че не ви познавам, виждал съм и знам такива хорица с доста по скъпи коли от БМВ и ми става чак смешно като ги гледам скъсани, пък иначе с А8-ца

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Ще следя раздела продава с набито око за да не си взема кола от тебе колега.. 

- gh0sts
- кандидат ентусиаст
-
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
поддръжката си е поддръжка, нея никой не я оспорва, ама се пак нали за тва е бмв- да е кораво. ако на секи месец прекарва една седмица у сервиза- какво го отличава от кошниците- ако е само цената- по- добре дет вика колегата една е30ка за мания и нещо дет си се знае че е кошница.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34