Без колан...?
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Без колан...?
Здр имам едно запитване кьм запознатите сьс закона! Вчера ми писаха акт за без колан,а чета че по новия закон за глоби до 50 лв може да се пише само фиш ,но тьпия .... ми писа направо акт,без да ме попита,акт или фиш да пише... Вьв вьзраженията писах че ще ги представя в 3 дневен срок. Как мислите ще има ли резултат ако напиша това мое вьзражение? Нека се изказват само запознати ,без догадки....
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: Без колан...?
viewtopic.php?f=1&t=181272&start=345
п.с. още не мога да повярвам, че има хора, които карат без колани
п.с. още не мога да повярвам, че има хора, които карат без колани

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
50 лв глоба + 8 точки от сега да знаеш
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
Без колан е акт защото се отнемат точки,фиш не може да ти отнеме точки
- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
можело е да ти пишат фиш за 50лв и ако не го платиш в 7-дневен срок тогава става на акт
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
пиши бе братле... патрулката е била скрита, служителят се е държал неуважително, ти колана си го свалил точно като си спрял...
Най-вероятно няма да се приеме възражението, ама при всички случаи е по-добре да опиташ...
И наистина...карай с колан...за добро е
Най-вероятно няма да се приеме възражението, ама при всички случаи е по-добре да опиташ...
И наистина...карай с колан...за добро е
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
Gone, but not forgotten:
*E60 530d+ 2004
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
iliew написа: чета че по новия закон за глоби до 50 лв може да се пише само фиш
Може ли някакъв линк да пуснеш къде го четеш това, защото за пръв път чувам за такова нещо

Пък и нещо не ми се връзва, спират примерно полицаите водач без колан, той казва, че няма нищо да подписва, по тая логика нямат право нито да му пишат акт (щото е до 50 лева глобата), нито фиш (защото във фиша задължително трябва да има подпис на нарушителя, докато в акта не е задължително). Излиза, че такъв трябва да го пускат да си ходи без нищо

Колкото до въпросът ти-шансът да ти го отменят е малък, но можеш да опиташ с възражения, пък каквото стане.
Никой не мое ма връне на селу!
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Не е като да го пускат... пишат му акт при всички положения
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
Gone, but not forgotten:
*E60 530d+ 2004
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
Gone, but not forgotten:
*E60 530d+ 2004
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
saleen написа:iliew написа: чета че по новия закон за глоби до 50 лв може да се пише само фиш
Може ли някакъв линк да пуснеш къде го четеш това, защото за пръв път чувам за такова нещо![]()
Пък и нещо не ми се връзва, спират примерно полицаите водач без колан, той казва, че няма нищо да подписва, по тая логика нямат право нито да му пишат акт (щото е до 50 лева глобата), нито фиш (защото във фиша задължително трябва да има подпис на нарушителя, докато в акта не е задължително). Излиза, че такъв трябва да го пускат да си ходи без нищо![]()
Колкото до въпросът ти-шансът да ти го отменят е малък, но можеш да опиташ с възражения, пък каквото стане.
Фиша ако ще и за 5 лв. да е, като откажеш да го подпишеш ти пишат акт.

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Това, което аз знам е, че с фиш може да се наложи глоба до 50 лева и то само на такова нарушение, за което в ЗДвП не е предвидено лишаване от правоуправление; това обаче не значи, че е задължително полицая да се напише точно фиш, макар, че за шофьора е по- удобно, не му отнемат точки, спестяват му разкарването заради контролния талон...Обратно на очакванията обаче събираемостта на глобите не се е увеличила, понеже много хора си казват "щом талона е в мен, няма да го плащам тоя фиш, нищо не могат да ми направят" и предполагам се набляга повече на актовете
Някой ако има по- нова информация ... 
Ето едно четиво по темата: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=385175

Ето едно четиво по темата: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=385175
saleen написа:Това, което аз знам е, че с фиш може да се наложи глоба до 50 лева и то само на такова нарушение, за което в ЗДвП ........Обратно на очакванията обаче събираемостта на глобите не се е увеличила, понеже много хора си казват "щом талона е в мен, няма да го плащам тоя фиш, нищо не могат да ми направят" и предполагам се набляга повече на актоветеНякой ако има по- нова информация ...
ако фиша не се плати до една седмица става на акт
- saleen
- старши ентусиаст
-
Счита се за влязло в сила наказателно постановление, т.е. ако не го платиш навреме фиша, може да се отнемат и точки.
Въпрос:
В момента книжка нямам, открадната е, но имам подадени документи за нова. Мога ли да карам така(има ли наказание, предвидено в закона)?
ПС: Сори, колега, че ти използвам темата.
В момента книжка нямам, открадната е, но имам подадени документи за нова. Мога ли да карам така(има ли наказание, предвидено в закона)?
ПС: Сори, колега, че ти използвам темата.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
С протокола че ти е открадната-можеш,и аз така карах преди няколко години,спирали са ме милиция и нямало е грижи
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
cherepa83 написа:saleen написа:Това, което аз знам е, че с фиш може да се наложи глоба до 50 лева и то само на такова нарушение, за което в ЗДвП ........Обратно на очакванията обаче събираемостта на глобите не се е увеличила, понеже много хора си казват "щом талона е в мен, няма да го плащам тоя фиш, нищо не могат да ми направят" и предполагам се набляга повече на актоветеНякой ако има по- нова информация ...
ако фиша не се плати до една седмица става на акт
И като талона си е в теб какво правиме?

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2