На кои шофьори им пука
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
На кои шофьори им пука
На кои шофьори им пука за живота и живота на другите участници в движението по пътищата.
В България всеки гледа да мине тънко. И се хвали с това.
Е то хубаво, но в някои случаи не е добре.
Много се дразня, когато някой ми каже: "Отидох на ГТП, дадох 30лв. и директно минах без проверка".
Колко от вас са си проверили накладките в какво състояние са?
Спирачните маркучи напукани ли са?
Кормилната уредба?
Изгорелите газове?
Най-тъпото в случая е че тези хора не минават тънко. Те си плащат, а в замяна не получават нищо.
Това е все едно да отидеш в магазина и да си платиш за покупката, но понеже не ти се чака на опашката направо взимаш касовата бележка и си излизаш.
ГТП не е за пред КАТ като те спат и всичко да ти е изрядно. Това е за всички участници в движението.
И "някакви" печелят пари от такива хора. Ей тъй взимат пари без да работят.
В България всеки гледа да мине тънко. И се хвали с това.
Е то хубаво, но в някои случаи не е добре.
Много се дразня, когато някой ми каже: "Отидох на ГТП, дадох 30лв. и директно минах без проверка".
Кормилната уредба?
Изгорелите газове?
Най-тъпото в случая е че тези хора не минават тънко. Те си плащат, а в замяна не получават нищо.
Това е все едно да отидеш в магазина и да си платиш за покупката, но понеже не ти се чака на опашката направо взимаш касовата бележка и си излизаш.
ГТП не е за пред КАТ като те спат и всичко да ти е изрядно. Това е за всички участници в движението.
И "някакви" печелят пари от такива хора. Ей тъй взимат пари без да работят.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: На кои шофьори им пука
На моята 30 годишна Шкодичка мога да кажа, че и гледаха всичко на ГТП, включително някакви екзотики като газове в разширителното казанче+ центровка със стробоскоп, за спирачки и пр. дори не го конентирам и съм доволен от начина по който минава прегледа, даже прегледа го почват със светлините
Ако на тези прегледи проверяваха и газовите уредби, щеше да е още по- добре, защото на практика там контрол липсва.

Никой не мое ма връне на селу!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
аз ходя и си плащам, но държа да ми се прегледа всичко за да видя ако имам нещо за ремонт или корекция.

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Ми един път си платих на прегледа че нямах гражданска, един път че газовете не са в нормата това след като махнах катализатора, сега един приятел ми каза едно място където се ходи само с документите без колата минаваш преглед.
Не мога да разбера каква е ползата да ходя при някакви тъпунгери да ми гледат какво не ми е наред по колата, аз колата си я проверявам основно 2 пъти в годината и засега вече 3г. под 1000лв за части на година не съм падал, така че може би има полза ако някой който не се грижи за колата си и не е технически грамотен е полезно да му кажат ''Слушай не ти държат спирачките отзад иди си и оправи'' и т.н.
п.с:Последния път не можахме да качим колата на канала защото е много ниска, добре мойта си има tuf за окачването а интересно ми е те в сертефицирания пунк за ГТП дали им е сертифициран измисления канал, то от пръв поглед си личеше че го е зидал някой си измислен бай Иван.
За мен трябва да се промени коренно целия ГТП, да се гледат фаровете, принципно често карам вечер ми на полвината коли единия фар свети в космуса другия вади очите на насрещното движение, на всички им е ясно че сигурно 60% от колите в Бг. не могат да минат коректен преглед интересно ми е до кога ще продължава този цирк наречен ГТП.
Не мога да разбера каква е ползата да ходя при някакви тъпунгери да ми гледат какво не ми е наред по колата, аз колата си я проверявам основно 2 пъти в годината и засега вече 3г. под 1000лв за части на година не съм падал, така че може би има полза ако някой който не се грижи за колата си и не е технически грамотен е полезно да му кажат ''Слушай не ти държат спирачките отзад иди си и оправи'' и т.н.
п.с:Последния път не можахме да качим колата на канала защото е много ниска, добре мойта си има tuf за окачването а интересно ми е те в сертефицирания пунк за ГТП дали им е сертифициран измисления канал, то от пръв поглед си личеше че го е зидал някой си измислен бай Иван.
За мен трябва да се промени коренно целия ГТП, да се гледат фаровете, принципно често карам вечер ми на полвината коли единия фар свети в космуса другия вади очите на насрещното движение, на всички им е ясно че сигурно 60% от колите в Бг. не могат да минат коректен преглед интересно ми е до кога ще продължава този цирк наречен ГТП.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
bmw325tds написа:...
Амиииии...какво да ти кажа..като цяло пък и много хора нямат половин час да отделят за за гтп, но това не е оправдание. Други пък карат коли пред разпад, и най-вече "неизправни" без грам дори да се замислят...
Лично аз гласувах за 1) - държа колата ми винаги да е в перфектно техничеко състояние така или иначе, и компромиси с това не допускам, съответно гтп-то не ме бърка. Винаги мога да отделя 30-40-50минути или час за прегледа, просто за себе си знам, че е минала всичко както си му е реда. А, че имам опцията само да платя и да ми донесат новия талон - имам я, просто не ме устройва и винаги съм била анти

АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
bmw325tds написа:...
Кормилната уредба?
...
това си го правя сам, нон стоп + много други проверки...

с кола на 13 години, мисля, че е задължително
ГТП-то е просто формалност

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Всеки един собственик на каквато и да е кола, трябва да си направи сметката има ли възможност я поддържа изправна. Наскоро се возих в 320-ката на един приятел, с която той изключително много се гордее, защото си е фен на марката и винаги е искал да кара БМВ. Пали той колата и мен понеже ми е интересно, гледам на таблото свети лампата за износени накладки
"Викам трябва да ги смениш", а той " Накладките отпред в дясно ги знам, че са износени, ама ще карам докато спира"
На празех ход се чува някакъв шум като от клапани, моят човек вика "маслото трябва да го сменям, вече съм му направил 12 хил. км, отпреди това има няколко хиляди" , питам го с какво масло я кара "еди каква си марка, клас 15w40", питам го ами защо не сложиш синтетика, хем за двигателя по- добре, хем повечко километри ще изкара, а тия километри за минерално масло не са ли доста?! доста-Отговор-"няма да и подгъзувам аз на тая кола"

На празех ход се чува някакъв шум като от клапани, моят човек вика "маслото трябва да го сменям, вече съм му направил 12 хил. км, отпреди това има няколко хиляди" , питам го с какво масло я кара "еди каква си марка, клас 15w40", питам го ами защо не сложиш синтетика, хем за двигателя по- добре, хем повечко километри ще изкара, а тия километри за минерално масло не са ли доста?! доста-Отговор-"няма да и подгъзувам аз на тая кола"

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Значи февруари минах на преглед,отивам,ами те даже вътре не ме поканиха,направо написаха там каквото трябва и ми вика "сега да почерпиш"-викам...аааа...за какво да почерпя????тя колата си е перфектна,има си катализатор,не пуши грам (за сега),нови гуми,накладки,дискове,нямам счупени неща по колата...за какво точно да почерпя???
Минавал съм и в по-стар автомобил-дръпни ръчна,дай това-онова,ръгни спирачки...и накрая...да почерпиш
,от цялата тая работа следва извода-ако отидеш да "почерпиш" може и по пощата да ти пуснат прегледа...
Прегледите не са това което бяха преди години,бе казвам ви,проверяваха преден мост,гледаха колко са изтъркани гумите,даже налягане на гуми са ми гледали,пипа волана,гледа луфтове,ръчка с щангата по шарнири...и ако си ок те пуска...ама нали се сещате колко ще отцелее тоя пункт и колко ще минат през него,докато не се направи така че примерно живееш в някой квартал,и само там минаваш преглед,а там да имат досие на колата ти-няма да се оправят нещата,сега като не минеш еди къде си,отиваш там където имаш познат и където може да си платиш...друг е въпроса и с измамата,щото примерно,имах една стара тойотка с газова уредба,вадя паспорти,ала бала за прегледа...и ония ми вика,трябва да се премери плътността на бутилката на всяка година-викам "мери",пък ония ми вика че не ставало така,трябвало да си я сваля и да я нося на замерване с вода,което струвало около 200 лева,ама те понеже били пичове,за 70 лева щял да "оправи нещата",казах му "довиждане" и отидидох в друг пункт,където ми уважиха паспорта (газовата беше на една година) и направиха необходимите измервания...абе Българска работа
Минавал съм и в по-стар автомобил-дръпни ръчна,дай това-онова,ръгни спирачки...и накрая...да почерпиш

Прегледите не са това което бяха преди години,бе казвам ви,проверяваха преден мост,гледаха колко са изтъркани гумите,даже налягане на гуми са ми гледали,пипа волана,гледа луфтове,ръчка с щангата по шарнири...и ако си ок те пуска...ама нали се сещате колко ще отцелее тоя пункт и колко ще минат през него,докато не се направи така че примерно живееш в някой квартал,и само там минаваш преглед,а там да имат досие на колата ти-няма да се оправят нещата,сега като не минеш еди къде си,отиваш там където имаш познат и където може да си платиш...друг е въпроса и с измамата,щото примерно,имах една стара тойотка с газова уредба,вадя паспорти,ала бала за прегледа...и ония ми вика,трябва да се премери плътността на бутилката на всяка година-викам "мери",пък ония ми вика че не ставало така,трябвало да си я сваля и да я нося на замерване с вода,което струвало около 200 лева,ама те понеже били пичове,за 70 лева щял да "оправи нещата",казах му "довиждане" и отидидох в друг пункт,където ми уважиха паспорта (газовата беше на една година) и направиха необходимите измервания...абе Българска работа
- saleen
- старши ентусиаст
-
Верно е това за газовата бутилка, нарича се хидротест, ама никой не го прави 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
вие майтапите ли се, дядката е сложил газ на жигулатора за 100лв., вие ще го накарате да даде 2 (с думи - две) пенсии за хидро-тест ... хайде малко по-сериозно! 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Е аз сега за кое да гласувам
Едни спирачки ми тестваха и изгорелите газове... Некви дЕдки...
фЪйдЪ..
П.С. Имах чувстовото, че повече се счупи до де се нагнезди на стенда, отколкото да е за добро...

П.С. Имах чувстовото, че повече се счупи до де се нагнезди на стенда, отколкото да е за добро...

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- sharksfin
- младши ентусиаст
-
- Кара: МБ W140 V8
Прегледа го м инавам по документи, защото нямам време да вися по опашки. Но всеки път като изляза в отпуска (тоест поне два пъти в годината) отивам в сервиза, където ми поддържат колата на пълен преглед + диагностика. Имах газово, което в момента е разкачено, но бутилката си стои в багажника - газовото ми е заверено, щото ушатия като ме спре и ако иска да се заяде, няма да ме пита дали карам на газ или бензин, дали газовото е разкачено или не, а ще иска заверка. Та така...
Карам си със чиста съвест, защото колата ми е изрядна, документите също.
Карам си със чиста съвест, защото колата ми е изрядна, документите също.
Акълът е нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
[quote="uCnaHeTcA"]Е аз сега за кое да гласувам
Едни спирачки ми тестваха и изгорелите газове... Некви дЕдки...
фЪйдЪ..
...
[quote]
Май и алармата ми провериха
Трябва да е по-сериозне и обстоен прегледа....
Ходя вече две години, каквото искат, да проверяват... Знам къде не ми е наред Пантерката... Общо-взето я поддържам, хубаво масло, редовно филтри, накладки, амортесьори, иам си един майстор дет я гледа отвреме навреме и ... все има по нещичко... Но е учудващо здрава за кола на 19 години

[quote]
Май и алармата ми провериха

Ходя вече две години, каквото искат, да проверяват... Знам къде не ми е наред Пантерката... Общо-взето я поддържам, хубаво масло, редовно филтри, накладки, амортесьори, иам си един майстор дет я гледа отвреме навреме и ... все има по нещичко... Но е учудващо здрава за кола на 19 години

saleen написа:Верно е това за газовата бутилка, нарича се хидротест, ама никой не го прави
Е как ти попълват паспорта на газовата. И там ли си плащате за да ви лепнат просто стикера?
Правят се тестове и коректни прегледи, но не в кварталните гаражчета.
Мисля че през година носих бутилката за такъв тест (когато карах на пропан-бутан).
Nukem написа:п.с:Последния път не можахме да качим колата на канала защото е много ниска, добре мойта си има tuf за окачването а интересно ми е те в сертефицирания пунк за ГТП дали им е сертифициран измисления канал, то от пръв поглед си личеше че го е зидал някой си измислен бай Иван.
Ами и аз съм със спортно окачване и нямам проблем с канала. Просто трябва да ходиш в истински контролни пунктове.
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3