На кои шофьори им пука

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Ходите ли на истински ГТП?

Да, проверяват ми всичко, даже светлините и питат за аптечка;
72
54%
Не, плащам на познат и той ми носи талончето;
15
11%
Просто плащам и си взимам документа без да минавам на канал;
31
23%
Важното е за пред КАТ да имам документ;
13
10%
Не ходя на ГТП.
3
2%

Общо гласове : 134
старши ентусиаст
Аватар

На кои шофьори им пука

Мнение от bmw325tds » 20 Май 2010, 10:20

На кои шофьори им пука за живота и живота на другите участници в движението по пътищата.
В България всеки гледа да мине тънко. И се хвали с това.
Е то хубаво, но в някои случаи не е добре.
Много се дразня, когато някой ми каже: "Отидох на ГТП, дадох 30лв. и директно минах без проверка".
Колко от вас са си проверили накладките в какво състояние са?
Спирачните маркучи напукани ли са?
Кормилната уредба?
Изгорелите газове?
Най-тъпото в случая е че тези хора не минават тънко. Те си плащат, а в замяна не получават нищо.
Това е все едно да отидеш в магазина и да си платиш за покупката, но понеже не ти се чака на опашката направо взимаш касовата бележка и си излизаш.
ГТП не е за пред КАТ като те спат и всичко да ти е изрядно. Това е за всички участници в движението.
И "някакви" печелят пари от такива хора. Ей тъй взимат пари без да работят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: На кои шофьори им пука

Мнение от saleen » 20 Май 2010, 10:31

На моята 30 годишна Шкодичка мога да кажа, че и гледаха всичко на ГТП, включително някакви екзотики като газове в разширителното казанче+ центровка със стробоскоп, за спирачки и пр. дори не го конентирам и съм доволен от начина по който минава прегледа, даже прегледа го почват със светлините :!: Ако на тези прегледи проверяваха и газовите уредби, щеше да е още по- добре, защото на практика там контрол липсва.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 20 Май 2010, 10:42

аз ходя и си плащам, но държа да ми се прегледа всичко за да видя ако имам нещо за ремонт или корекция. :yes: :yes: :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 20 Май 2010, 10:45

Ми един път си платих на прегледа че нямах гражданска, един път че газовете не са в нормата това след като махнах катализатора, сега един приятел ми каза едно място където се ходи само с документите без колата минаваш преглед.
Не мога да разбера каква е ползата да ходя при някакви тъпунгери да ми гледат какво не ми е наред по колата, аз колата си я проверявам основно 2 пъти в годината и засега вече 3г. под 1000лв за части на година не съм падал, така че може би има полза ако някой който не се грижи за колата си и не е технически грамотен е полезно да му кажат ''Слушай не ти държат спирачките отзад иди си и оправи'' и т.н.
п.с:Последния път не можахме да качим колата на канала защото е много ниска, добре мойта си има tuf за окачването а интересно ми е те в сертефицирания пунк за ГТП дали им е сертифициран измисления канал, то от пръв поглед си личеше че го е зидал някой си измислен бай Иван.
За мен трябва да се промени коренно целия ГТП, да се гледат фаровете, принципно често карам вечер ми на полвината коли единия фар свети в космуса другия вади очите на насрещното движение, на всички им е ясно че сигурно 60% от колите в Бг. не могат да минат коректен преглед интересно ми е до кога ще продължава този цирк наречен ГТП.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 20 Май 2010, 11:03

bmw325tds написа:...

Амиииии...какво да ти кажа..като цяло пък и много хора нямат половин час да отделят за за гтп, но това не е оправдание. Други пък карат коли пред разпад, и най-вече "неизправни" без грам дори да се замислят...

Лично аз гласувах за 1) - държа колата ми винаги да е в перфектно техничеко състояние така или иначе, и компромиси с това не допускам, съответно гтп-то не ме бърка. Винаги мога да отделя 30-40-50минути или час за прегледа, просто за себе си знам, че е минала всичко както си му е реда. А, че имам опцията само да платя и да ми донесат новия талон - имам я, просто не ме устройва и винаги съм била анти :nono:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 20 Май 2010, 11:14

bmw325tds написа:...
Колко от вас са си проверили накладките в какво състояние са?
Спирачните маркучи напукани ли са?
Кормилната уредба?
...

това си го правя сам, нон стоп + много други проверки... :mhihi:
с кола на 13 години, мисля, че е задължително

ГТП-то е просто формалност ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 20 Май 2010, 11:28

Всеки един собственик на каквато и да е кола, трябва да си направи сметката има ли възможност я поддържа изправна. Наскоро се возих в 320-ката на един приятел, с която той изключително много се гордее, защото си е фен на марката и винаги е искал да кара БМВ. Пали той колата и мен понеже ми е интересно, гледам на таблото свети лампата за износени накладки :shock: "Викам трябва да ги смениш", а той " Накладките отпред в дясно ги знам, че са износени, ама ще карам докато спира" :shock:
На празех ход се чува някакъв шум като от клапани, моят човек вика "маслото трябва да го сменям, вече съм му направил 12 хил. км, отпреди това има няколко хиляди" , питам го с какво масло я кара "еди каква си марка, клас 15w40", питам го ами защо не сложиш синтетика, хем за двигателя по- добре, хем повечко километри ще изкара, а тия километри за минерално масло не са ли доста?! доста-Отговор-"няма да и подгъзувам аз на тая кола" :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 20 Май 2010, 11:58

Значи февруари минах на преглед,отивам,ами те даже вътре не ме поканиха,направо написаха там каквото трябва и ми вика "сега да почерпиш"-викам...аааа...за какво да почерпя????тя колата си е перфектна,има си катализатор,не пуши грам (за сега),нови гуми,накладки,дискове,нямам счупени неща по колата...за какво точно да почерпя???
Минавал съм и в по-стар автомобил-дръпни ръчна,дай това-онова,ръгни спирачки...и накрая...да почерпиш :kuku: ,от цялата тая работа следва извода-ако отидеш да "почерпиш" може и по пощата да ти пуснат прегледа...
Прегледите не са това което бяха преди години,бе казвам ви,проверяваха преден мост,гледаха колко са изтъркани гумите,даже налягане на гуми са ми гледали,пипа волана,гледа луфтове,ръчка с щангата по шарнири...и ако си ок те пуска...ама нали се сещате колко ще отцелее тоя пункт и колко ще минат през него,докато не се направи така че примерно живееш в някой квартал,и само там минаваш преглед,а там да имат досие на колата ти-няма да се оправят нещата,сега като не минеш еди къде си,отиваш там където имаш познат и където може да си платиш...друг е въпроса и с измамата,щото примерно,имах една стара тойотка с газова уредба,вадя паспорти,ала бала за прегледа...и ония ми вика,трябва да се премери плътността на бутилката на всяка година-викам "мери",пък ония ми вика че не ставало така,трябвало да си я сваля и да я нося на замерване с вода,което струвало около 200 лева,ама те понеже били пичове,за 70 лева щял да "оправи нещата",казах му "довиждане" и отидидох в друг пункт,където ми уважиха паспорта (газовата беше на една година) и направиха необходимите измервания...абе Българска работа

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 20 Май 2010, 12:05

Верно е това за газовата бутилка, нарича се хидротест, ама никой не го прави :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 20 Май 2010, 12:12

вие майтапите ли се, дядката е сложил газ на жигулатора за 100лв., вие ще го накарате да даде 2 (с думи - две) пенсии за хидро-тест ... хайде малко по-сериозно! :smoke:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 20 Май 2010, 12:22

Е аз сега за кое да гласувам :dunno: Едни спирачки ми тестваха и изгорелите газове... Некви дЕдки... :dunno: фЪйдЪ.. :dunno:
П.С. Имах чувстовото, че повече се счупи до де се нагнезди на стенда, отколкото да е за добро... :paranoid:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Мнение от sharksfin » 20 Май 2010, 12:25

Прегледа го м инавам по документи, защото нямам време да вися по опашки. Но всеки път като изляза в отпуска (тоест поне два пъти в годината) отивам в сервиза, където ми поддържат колата на пълен преглед + диагностика. Имах газово, което в момента е разкачено, но бутилката си стои в багажника - газовото ми е заверено, щото ушатия като ме спре и ако иска да се заяде, няма да ме пита дали карам на газ или бензин, дали газовото е разкачено или не, а ще иска заверка. Та така...
Карам си със чиста съвест, защото колата ми е изрядна, документите също.
Акълът е нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 20 Май 2010, 12:35

[quote="uCnaHeTcA"]Е аз сега за кое да гласувам :dunno: Едни спирачки ми тестваха и изгорелите газове... Некви дЕдки... :dunno: фЪйдЪ.. :dunno:...
[quote]
Май и алармата ми провериха :confused: Трябва да е по-сериозне и обстоен прегледа....

Ходя вече две години, каквото искат, да проверяват... Знам къде не ми е наред Пантерката... Общо-взето я поддържам, хубаво масло, редовно филтри, накладки, амортесьори, иам си един майстор дет я гледа отвреме навреме и ... все има по нещичко... Но е учудващо здрава за кола на 19 години :lalala:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 20 Май 2010, 12:36

проверямваме всичко което каже чичото с очилата :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 20 Май 2010, 12:43

saleen написа:Верно е това за газовата бутилка, нарича се хидротест, ама никой не го прави :dunno:

Е как ти попълват паспорта на газовата. И там ли си плащате за да ви лепнат просто стикера?
Правят се тестове и коректни прегледи, но не в кварталните гаражчета.
Мисля че през година носих бутилката за такъв тест (когато карах на пропан-бутан).

Nukem написа:п.с:Последния път не можахме да качим колата на канала защото е много ниска, добре мойта си има tuf за окачването а интересно ми е те в сертефицирания пунк за ГТП дали им е сертифициран измисления канал, то от пръв поглед си личеше че го е зидал някой си измислен бай Иван.

Ами и аз съм със спортно окачване и нямам проблем с канала. Просто трябва да ходиш в истински контролни пунктове.

Следваща

Назад към Извън Темата