Пътуване до Хърватска и Черна Гора

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Пътуване до Хърватска и Черна Гора

Мнение от deyan-enchev » 25 Май 2010, 17:29

Четвъртък ще отиваме натам за разходка малко и искам да питам тези от вас които имат преки впечатления от този път. Знам че е опасен, тесен и с доста инциденти. Крайнтата точна на пътуването е Дубровник.

Изображение

Засега през Косово и Албания не ми се минава затова и този път сме харесали.
ПС. Разходката ще е придружена с 3 нощувки в Будва.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Re: Пътуване до Хърватска и Черна Гора

Мнение от NeoPrint » 25 Май 2010, 18:55

Здрасти колега. Пътувах го този път миналата година, но минах през Крагуевац. Така ме посъветваха приятели сърби. За Косово правилно си преценил да го избегнеш!
Пътя е тежък, но красив и с БМВ е удоволствие. Имай предвид, че по принцип се пътува с преспиване. Аз го взех и на отиване и на връщане на веднъж за по около 15 часа в едната посока. Добре ще е ако има кой да те сменя.
Ето малко мой снимки от там:
http://picasaweb.google.bg/pa4nik/Dubrovnik#
Спазвай ограниченията, че глобите в Сърбия вече са големи.
Посетете и Котор на път ви е и си заслужава. После към Дубровник ферибота мисля, че беше 4 евра. Ще минете и покрай полуостров св.Стефан много баровско място.:
http://picasaweb.google.bg/pa4nik/Dubrovnik#5361940122082918530
Обновете си картите на навигацията, че мен по какви третокласни пътища ме прекара точно преди границата с Хърватска не е истина просто.
Весело изкарване дестинацията е чудесна!

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 26 Май 2010, 9:34

Уникално място колега, което определено си заслужава да се види, НО пътя е кошмарен.. миналата година го пътувахме и на отиване го взехме за 16 часа а на връщане за 18, така че не се подвеждай по малкото километри. Аз не бих го направил втори път без преспиване и те съветвам и ти да го направиш така.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 26 Май 2010, 11:22

вай вай, момци. Благодаря за инфото и ЛСтата които получих.

Бе гледам на виа мишелин - пише 9 часа :kuku: , гледам пътя завой до завой - не мое да е 9, добре че казахте.
Предвидил съм около 14-15 часа път, и сме 2ма шофьори. Няма да разходя бавареца до там - взехме си рент-а-кар Опел виваро :mhihi: .

Пътя предполагам че е кошмарен, но качваме на гармина сега карти, и ще си принтна от виа мишелин маршрута.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 26 Май 2010, 13:32

По-миналата година бяхме в Будва /уш на концерта на Мадона :mhihi: / и до Дубровник се разходихме/... Доколкото си спомням тръгнахме в 8 оттам и пристигнахме в София към 10 вечерта... Смятай... Аз не карах, но пътя наистина е доста... абе с две думи разбрахме защо са се кръстили " Черна гора"... И едни тунелиии и завойчета, край нямат... Но пък иначе е такава красотаааа...
Към Дубровник обиколихме целия Которски залив... много красиво и някаква особена атмосфера има там.... Но пък е и доста досадно - може би час и половина... На връщане ферибота... За цени не помня да са ни стреснали, иначе е спокойно, местни споделяха, че почти няма престъпност и кражби...
Както казаха колегите, посетете Свети Стефан и крепостта в Будва ;) А до нея какви яхти имашеее... :shock:

И още нещо, ако си със скъпа кола... провери си МНОГО добре застраховката... Че в някои застрахователни компании каското при кражба не важи в страни извън Европейския съюз... Аа, рента а кар :mrgreen:

Приятно пътуване, на мен пак ми се ходи там... Особено в Будва... :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 26 Май 2010, 13:43

Някой да е спал в района? Препоръки?
Селото се оказа точно във града

РазБОЙниКА
Аватар

Мнение от Apassionata » 26 Май 2010, 13:50

paxaH написа:Някой да е спал в района? Препоръки?

В Будва спахме 4-5 нощи в някаква вила / малко спретнато хотелче/ с много хубав изглед, но тряя да се разровя да намеря координати.. Ако въобще пазя брошури...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 26 Май 2010, 14:09

значи ние сме в района там 3 нощувки. Спи се в Будва - >

http://www.booking.com/hotel/me/tatjana ... 2010-05-30

Пакета за ношувките за 2ма включва, закуска, вечера и спане за 162Евро за 2мата. Апартамент за двама е офертата, то по скоро ще е стая ма как да е, значение няма.
Тоя сайт е много харабийски щото се случват нещата през него - миналата година правих резервации за Рим през него никакви проблеми.

Единия ден след пътя съм планирал лежане на каменист плаж именно в будва. Втория ден ще е разходка с корабче из которския залив - НЕ ферибот подчертавам корабче. То си има маршрут и спира в Котор, Тиват и там други градчета - цял ден е тва с корабчето и струва някви 20 евро на глава мисля.

Другия ден сме в Дубровник, даже днеска си купих малко куни та да харчим местна валута и сме готови за път. Няма бързаме - лошото е че се пътува през вечерта, ама на тоя вариант се спряхме.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 26 Май 2010, 16:28

Това е мойта най-любима морска дестинация.Обиколил съм наред Черна Гора,Босна (Република Сръбска в т.ч.) , по този маршрут по дългото дефиле в Черна Гора ,през Кралjево и Cacak (който е отвсякъде по-препоръчителен път) - Sarajevo и Mostar , отгоре през Bjelina BH за Zenica и пр ... Леле на целия Балкан там е уникалната красота (поставям нашата държава на трето място и то най-много) и пътя е път и хората са адски готини и добронамерени , за храната и цените й смятам ,че изобщо и не трябва да се говори :angel:

Колегите и колежките са написали къде какво да се види , хубаво е на север до Макарска и Сплит да отидете , до националния парк с езерата между Metkovic и Makarska.Островите Хвар,брач и Бол с онзи уникалния плаж :shock: Навсякъде е пълно с фериботи.

С право цяла Европа с караваните ,кемперите ,колите и мотоциклетите ходи там на почивка , освен всичко хората си пазят реномето на културно-туристическа дестинация :) Аз мисля налято като се прибираме от Швейцария живот и здраве да минем през Словения и цяла Хърватска по адриетическия бряг за някой ден за море

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 26 Май 2010, 22:27

Благодаря за съветите, но не се изказах правилно.
Ако се "форсира" планината с 16 часов маратон, някой може ли да препоръча междинна спирка.
Селото се оказа точно във града

РазБОЙниКА
Аватар

Мнение от Apassionata » 26 Май 2010, 23:52

Хехе, ето и "пресни" мои впечатления от онова пътуване, спеделени пак тук... Ако ви е интересно и ви се чатат романи...

....а впечатления...не знам от къде да започна. С кофтито или... Всъщност това беше една супер готина екскурзийка, като концерта на Мадона беше само повод за тръгване...Бяхме 4 дни в Будва и околността. Както каза колегата Пенчев невероятно красиво място, има умопомрачетилни гледки, това съчатание на високи планини и море е убийствено / стига да не те е страх от високо, че има едни каньони и пропасти... / Пътя до там по маршрута, по който минахме е точно 700 км. Между 12 и 13 часа, смятайте каква е средната скорост. Едни завойчета, по някое време си казваш, абе тая Черна Гора верно само гора да го е..а Сигурно в цялата държава има 10 града, в малко по-равни места, останалото планини. С пътища почти в перфектно състояние. И тунели, тунелчета и арки, поне 150 на брой. Пътните знаци едни огромни и сложени много ниско, на метър макс, щи извадят очите, светофарите... зеленото примигва преди да се превключи в жълто, но пък интервалът на жълтото малко по-къс от при нас. Ченгета бол, с радари и без, с бели Пежа и некви тъмни патрулки, вечер няма вижданката. И там, като в Гърция свалат номерата като сгазиш лука... Такситата по 0.55 евро на км... нови, лъскави, апаратите са вградени в огледалото... Таксиметраджиите учтиви и разговорливи, един взе да ни обяснява, че Черногорците били с 50 години напред от нас, Хехе, на мене малко ми се спеше, иначе само щях да му кажа, че за един ден в Столицата Подгорица никва Х6 не видях, само 6-7 петици, две три Х5ци и Голфовееее милиарди... Нека дойде в София да види кво става по улиците, не моеш се разминеш от последни модели лимузини... Пък нека сме по-зле... А тия Голфове там, не е истина направо... абе всяка втора, глупости, от 10 коли осем са ГОЛФ... Сериозно! Всякви, стари, нови, раздрънкани...Отврат, още повече ги намразих, особено след две ситуации коит имах там... И карат супер невъзпитано и рисково, може и да са поизнервени от тия завойчета там... ма... това мигача го нямат за нищо... Ускорил си на някъв извънградски път и пред теб поредния Голф... яко спирачки, и ти се чудиш кво става... и хоп "пича" завива в некво селско пътче, нема мигач, нема нищо... А клаксона на Шкодата не ни работеше...и само псуваш.
Но пък като видиш изключително редките Е36ци там... усмивкаааа
Иначе ... заведенията са ОК, обслужването също, приветливи сервитиори, които обикновено ни взимаха за Македонци...Там българи май не ходят много. Откъм салати мноо зле, пет вида, една краставици, една домати, една мешана и ... Шопска. Петата неясно, маслини с лук сигурно, хахахха Никаква фантазия. Храната, ОК, дежурната тяхна плескавица, вешалица и разните там филета на скара... Алкохола, в заведенията скъпичък. 4 евро 30 грама Джак Даниелс. Там твърдия алкохол е по 30 грама / е познайте по колко си поръчвахме... 3 по 30/ Коктейл Ламборжини, дет го донесоха в три чаши / хахах/ 12 евро, 7 евро е нормален алкохолен коктейл... Цигарите, всичко вносно - Боро, Парламент и пр. евро и 60...
В стария град - Крепостта си заслужава да се види... всичко каменно, но някак модерно, боцнати климатици навсякъде, едни бутичета готини / дамските обувки са отврат, по-грозни само в Гърция имаше.../, уютни спретнати заведения, и много усмихнати млади хора... В един клуб бяхме "Хасиента", до култовата има дискотека "Трокадеро", много приятно, клубна музика яко, зеленина, люлчици, сепаренца... Изпихме половината бар...
На пристанището в Стария град... е това беше най-луксозното и лъскаво нещо, което видях... 15-на яхти, не е истина!!! Лъхаше на Холивуд отвсякъде. Чудех се дали в търбуха на някоя от тия яхти няма и гараж- за Ферарито, да разцъка баровеца кат му писне да се лашка.
Май забравих Мадоната, нали за тва тръгнахме уш...
................................
Ходихме и до Дубровник, често казано Будва ми хареса повече. Которския залив е уникален... И на нещо като фериботче се качихме на връщане, спестяват се така 50-60 км. виене около залива/ и на шлепа до нас бум няква Албанска делегация с бурканите, охраната и прочие... и умряхме от смях - министър ли беше тоя, не знам, ма щом имаше перденца и скочиха да му отварят вратата...ма беха с дърт Мерцедес - пура, некъв опел и Роувър Маестро...А наще тука... май в новички седмички ги возят. Нека сме бедна държава...
Хайде стига, че ми стана най-дългото мнение в живота, хахахах
Дестинацията наистина е много красива, пожелавам на всеки да я види...

Лек път и весело изкарване :smoke:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 27 Май 2010, 13:48

Абе дайте някакъв линк за Гармин карти на Нувито, че за Черна Гора има само бейсик. Даже БУДВА го няма на гармина ...

пС. Намерих една карта - Adriaroute3.0 - супер е за черна гора и хърватска.

Назад към Извън Темата