Защо не се ползва масово буквата "Ъ"?
Модератор: Общи модератори
Re: Защо не се ползва масово буквата "Ъ"?
защо да не се използва само "ъ"? аз лично мисля, че много други букви не се използват а други се използват по особено трагикомичен начин... младото поколение е неграмотно защото..... си мисли, че да пишеш вярно не е необходимо за да прокопсаш... което е... мъчително невярно
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
Демирев написа:Все по-често срещам и сред по-възрастни от 20 г. да пишат:
- званете на еди кой си телефон
- каде е това?
- навсякаде /насякаде/
- маж /мажат/![]()
![]()
![]()
![]()
- трагвам
Най-бруталното е студентка да ти напише:
- ас сам вишистка мажат ми е инжинер!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Отдавна съм спряла да се напрягам по повод на правописа тук, а и в интернет пространството като цяло.
Само искам да ти кажа, че си в голяма грешка с това "Ъ" - според мен е точно обратното - ползва се масово вместо А. Даже и конкретно в момента се досещам за един индивид, който дори се вихри в тази тема, и общо взето навсякъде пише "сякЪш, нЪли, инЪче" и т.н.

Няма безгрешни хора, нали?! Но, едно е да направиш елементарна грешка и то от бързина, и друго е да правиш същата тази елементарна грешка всеки път...

АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- sharksfin
- младши ентусиаст
-
- Кара: МБ W140 V8
Неизползването на Ъ се компенсира от прозиволното прилагане на Й (например кой, който, употребени в множествено число). Така картинката става все по-цветна и ти е необходимо силно въображение и здрави нерви, за да четеш из форумите 
п.п.: голям фен съм на употребата на цифри вместо букви...

п.п.: голям фен съм на употребата на цифри вместо букви...
Акълът е нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.
Don_Emilio написа:... защото много малко хора пишат на БДС. Повечето праскат фонетиката. Много хубаво ще бъде вместо да се учат на някакви глупави предмети като свят и личност и тем подобни, да учат в средните училища навсякъде да набират текстове на печатни машини или компютри, а не само в икономическите гимназии.
Няма значение дали пишеш на фонетика или БДС. Ако не знаеш коя буква да сложиш все си е грешка.
Аз пиша на фонетика с 10 пръста без да гледам клавиатуратата и се справям много добре.
Сам се учих с една програмка, защото на работа пиша много, и сега ми е полезно. Имам повече време за форума:bchug:
И пак като незнам как се пише някоя дума няма как да я напиша правилно. Човек няма как да сбърка 'а' с 'ъ' и 'и' с 'й'.
Това си е незнаене.
Хора старайте се.
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
krystal написа:The_Ancient написа:Не знам кво се нареждате като половината мнения в тая тема въобще не са в час с правописа.
Е, и?
Или реши и ти да ни последваш на опашката..
Започваш да остроумничиш - значи си се усетила, че си посгазила лука, което само по себе си е напредък!

Темата е напълно безсмислена. Кофти е, че хората пишат с грешки, но е нормално - различни хора, различен правопис

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
The_Ancient написа:Темата е напълно безсмислена. Кофти е, че хората пишат с грешки, но е нормално - различни хора, различен правопис
Не си прав. Идеята е именно правописът да е еднакъв - за да няма неясноти и да се улесни общуването. За целта не трябва да се толерират по никой начин неграмотните писаници, за което пък подобни теми могат да помогнат, струва ми се.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Feanor написа:The_Ancient написа:Темата е напълно безсмислена. Кофти е, че хората пишат с грешки, но е нормално - различни хора, различен правопис
Не си прав. Идеята е именно правописът да е еднакъв - за да няма неясноти и да се улесни общуването. За целта не трябва да се толерират по никой начин неграмотните писаници, за което пък подобни теми могат да помогнат, струва ми се.
Нищо и няма на идеята, но тук аудиторията е от 20-40 годишни господа с различни нива на образование и грамотност. Толкова ги е грижа всички, че от утре всеки с речника в ръка ще си проверява поста в темата "м42 работи на два цилиндъра".
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
The_Ancient написа:Feanor написа:The_Ancient написа:Темата е напълно безсмислена. Кофти е, че хората пишат с грешки, но е нормално - различни хора, различен правопис
Нищо и няма на идеята, но тук аудиторията е от 20-40 годишни господа с различни нива на образование и грамотност. Толкова ги е грижа всички, че от утре всеки с речника в ръка ще си проверява поста в темата "м42 работи на два цилиндъра".
И ти какво предлагаш? Да си траем, защото...? Някой ще се загрижи, защото е получил послание свише?
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
masali написа:...
Място на което може да се види колата -Пловдивско
телефон за връска-0897837133
Колата беше 318ис сменен е двигателя с м50б25 смукателен колектор е от м52б28 обаче тия дни ще го сменям с неговият си колата е в добро състояние двигателя и той интериора е бая зле в смисал седалките и корите на вратите забелешки няма фрапиращи
може и бартер с доплащане за е30 няма значение от састоянието наи вече от двигателя даже ако няма по добре да не надвишава 1000лв или друг газов автомобил пак става стига да нее нат 1000лв.
за повече информация по телефона или на ЛС.

Как беше?! "От неграмотници, коли не купувам"

"смукателен" - ще го преживея
"смисал" - точно по темата
"забелешки" - започвам да се фрапирам
"нат 1000лв." - наистина ли има човек, който си мисли, че наД (върху, отгоре) се пише с "Т", WTF?!
п.с. Аз също не съм от най-грамотните, ама моля ви се?

You said: "Time will change!" What if it changes you?
vicho написа:...
Мен лично ме измъчи липсата на пунктуация..едвам си поех дъх към края..

- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
Винаги се старая да пиша правилно, но не се получава щот не съм учил Български език. Имах съквартирант от Стара Загора и го наговорих да занесе един учебник по Българска граматика, за колкоз-толкоз да бидам грамотен и да не се излагам (много често се случва да се излагам
) когато говоря или пиша на Български.
пс. Македонец съм ама учих в България.

пс. Македонец съм ама учих в България.
- sharksfin
- младши ентусиаст
-
- Кара: МБ W140 V8
snipermkd написа:Македонец съм ама учих в България.
и пишеш по-грамотно от масата потребители във форума...
Акълът е нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.
sharksfin написа:snipermkd написа:Македонец съм ама учих в България.
и пишеш по-грамотно от масата потребители във форума...
На мен на няколко пъти ми идва да те поздравя и тази тема е особено подходяща за целта.
Поздравявам те за старанието и уважението към езика ни.

А по темата: въпрос за собствен избор. Грешки всеки прави, а акъл в пробита лейка няма смисъл да се налива.
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
не се използва Ъ защото или са от нашеско или пишат по никое време да ги ева 

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info