Нова тежка катастрофа с БМВ
Модератор: Общи модератори
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Re: Нова тежка катастрофа с БМВ
Shondy написа:Archangel написа: номерът му ми е ужасно познат отнякъде.
аз заради него се зачетох в статията..... обадиха ми се да ме питат кой е, ама и аз немога да се сетя
Струва ми се, че съм го виждал из Изток...който и да е - много лошо.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
ивчо написа:Казах ли ви че е с не-повече от 80!
70 км/ч !!!!
Просто ударът е бил много кофти!
Абе какво значи кофти?!
Тоя удар е с не по-малко от 150км/ч

Относно показанията на скоростомера, сети се че той е натиснал инстинктивно спирачка в един момент и показанията на скоростомера са били далеч от реалните

А да не говорим че като гледам той се е завъртял на 180 градуса, и е имало и странично ускорение

Да почива в мир момичето

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
трудно идват думите след последното видео, нека почива в мир.
И понеже всички знаем за какво става дума и ако все пак паметта ни е къса, този линк ще ни донесе спомена за едни момчета, които бяха адски добри зад волана но уви и при тях късметът не проработи.
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=224757
Все си мисля, че има няква надежда да се вразумят хората и трябва да се почне от някъде..особено батки дето взимате завоите с по 50 60 + километри на врати или карате с по 160 в гонките с разни... хубаво да се замислите за околните, както и за примера, който давате на верните последователи, особено с БМВ.
Всеки младеж с БМВ още не научил се да тръгва иска да върти гуми, да дрифти, да е както в Токио Дрифт, да го гледат и да викат "ее супер е". И аз бях така.
Улиците и булевардите не са Писта Дракон, нито пък Лесново, Божурище и тн. Лично аз дрифт на улица с над 30 не съм правил защото ме е страх. Случвало ми се е да попадам в ситуация в която само Господ ми е помагал и от тогава съм си наложил ако правя нещо, то да е в максимално безопасна ситуация.
Дано тази тема се види от всички тук предразположени към Уличен Дрифт, Драг и всякви видове Улични, Нелегални автомобилни спортове и дано всеки от вас си спомни за този клип преди да влезне в завоя на врати защото не се знае какво чака на изхода.
И понеже всички знаем за какво става дума и ако все пак паметта ни е къса, този линк ще ни донесе спомена за едни момчета, които бяха адски добри зад волана но уви и при тях късметът не проработи.
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=224757
Все си мисля, че има няква надежда да се вразумят хората и трябва да се почне от някъде..особено батки дето взимате завоите с по 50 60 + километри на врати или карате с по 160 в гонките с разни... хубаво да се замислите за околните, както и за примера, който давате на верните последователи, особено с БМВ.
Всеки младеж с БМВ още не научил се да тръгва иска да върти гуми, да дрифти, да е както в Токио Дрифт, да го гледат и да викат "ее супер е". И аз бях така.
Улиците и булевардите не са Писта Дракон, нито пък Лесново, Божурище и тн. Лично аз дрифт на улица с над 30 не съм правил защото ме е страх. Случвало ми се е да попадам в ситуация в която само Господ ми е помагал и от тогава съм си наложил ако правя нещо, то да е в максимално безопасна ситуация.
Дано тази тема се види от всички тук предразположени към Уличен Дрифт, Драг и всякви видове Улични, Нелегални автомобилни спортове и дано всеки от вас си спомни за този клип преди да влезне в завоя на врати защото не се знае какво чака на изхода.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
VesoPesa написа:ивчо написа:Казах ли ви че е с не-повече от 80!
70 км/ч !!!!
Просто ударът е бил много кофти!
Абе какво значи кофти?!
Тоя удар е с не по-малко от 150км/ч![]()
![]()
![]()
Относно показанията на скоростомера, сети се че той е натиснал инстинктивно спирачка в един момент и показанията на скоростомера са били далеч от реалните![]()
А да не говорим че като гледам той се е завъртял на 180 градуса, и е имало и странично ускорение![]()
Да почива в мир момичето
А ти нормален ли си!?Това да не е на Аладин килимчето,по въздуха да се движи,или викаш натиска,не натиска,с колкото си бил с толкова

Електронно измервана скорост,различна от тази на движение!
Слез на земята бе човек!
Има го и момента в който при пълен блокаж на колелата,спидомера не отчита!
Просто пада до 0!
Обясни ми сега кога на Е46 ще му се блокират всите колела?!
И като е натиснал спирачките,ко?!
Вместо със 80,се е ударил със 180,дето всички разправят?!
Къде ще се върти таз кола?!
Аз като се завъртях с Мерцедеса на 90,3 платна не ми стигнаха,ти го изкарваш това пумпал ...
На 10 метра се е завъртял бил,720 градуса,с 3 лупинга!
Опитал се е да избегне нещо,навил е на ляво,и в стълба!От кинетичната енергия колата се къса,и се увива около стълба!
Колата от клипчето на колегата е Е38!!! Имайте го впредвид!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
ивчо написа:...
А ти всъщност мислиш ли какво пишеш?
Въпроса беше риторичен

И имай в предвид че колкото и да си пишем глупости и да спорим дали се е ударил със 80 или със 180, 1 момиче го няма вече, а едно момче бере душа и най-вероятно няма да оцелее.

Та всъщност ако се е ударил с 80км/ч, е хубаво да си направим сметка една такава скорост която изглежда ужким никаква какво причинява

Ако пък удара е бил при скорост от 180км/ч, то тогава мисля че трябва да си помислим хубаво дали си заслужава да караме с подобни скорости

Аз повече спорове няма да водя, мисля че е безсмислено...
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
колеги, просто не ми се вярва така да се разцепи при 70-80 км. ако приема, че се е разцепила от удара, а не е дорязвана с флекс, не мога да преценя . при всички случай е брутално.
много кофти, е така да си отидеш от едната глупост.
много се блъскат с бмв-та имам чуството че тая марка е "първенец" в черната класация у нас.
много кофти, е така да си отидеш от едната глупост.
много се блъскат с бмв-та имам чуството че тая марка е "първенец" в черната класация у нас.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
Хора не виждам за какво спорите, няма значение дали са били 80 или 180, там ограничението, както и на 99% от улиците в София и градовете е 50км/ч. Това, че някоя улица има 2 и повече платна в една посока, не и увеличава максимално разрешената скорост автоматично
Дори и 80 да са били , пак са много като се има предвид, че там е кръгово , където си без предимство .
На който му се струват 80км малко, да си купи един москвич , там дори и при тая скорост си има доволно адреналин ... от факта, че всеки момент може да се разпаднеш

Дори и 80 да са били , пак са много като се има предвид, че там е кръгово , където си без предимство .
На който му се струват 80км малко, да си купи един москвич , там дори и при тая скорост си има доволно адреналин ... от факта, че всеки момент може да се разпаднеш

- terorero
- младши ентусиаст
-
- Кара: M4 (F83)
Тоя бил виновен, оня бил виновен. Вината си е само и единствено на шофъора!! Няма опит, не е преценил ситуацията, не си познава колата, не познава пътя избива комплекси, всъщност няма значение. Жалко за детето, отишло си без време.
- HeBePeH
- Lulin Boys Cska Sofia
-
- Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
- Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG
След клипа , просто нямам какво да кажа
, просто много мъчно ми стана , жалко за два млади живота

Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Сондьора написа:При 35 mph (56 км/ч):
http://www.youtube.com/watch?v=o5sLfULSADQ
Така, че може и да е 80
Тва от видеото е далеч от картинката в София, тва доказва че скороста на удара е поне 2х56км
http://www.euroncap.com/tests/bmw_3_series_2001/98.aspx ето ти и други видео, просто при скоростите допустими в града - катострофата щеше да изглежда така
Последна промяна nelim на 27 Май 2010, 15:28, променена общо 1 път

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
dimithur написа:Хора не виждам за какво спорите, няма значение дали са били 80 или 180, там ограничението, както и на 99% от улиците в София и градовете е 50км/ч. Това, че някоя улица има 2 и повече платна в една посока, не и увеличава максимално разрешената скорост автоматично

"Видите ли, аз карам БМВ и то сравнително нов модел, колата е стабилна, има един куп електроника, която да ми помага, ламарините и все пак са супер- здрави, не като на някой Голф, или Опел и що да не покажа на мацките колко много бяга, нали съм гъзар". И резултата е налице-уви. Странно е, че когато возим някоя жена с нас, обикновено проявяват повече благоразумие и ни карат да намалим, а повечето шофьори все се опитваме все със тая пуста скорост да ги впечатлим...
Никой не мое ма връне на селу!
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
VesoPesa написа:ивчо написа:...
А ти всъщност мислиш ли какво пишеш?
Въпроса беше риторичен
И имай в предвид че колкото и да си пишем глупости и да спорим дали се е ударил със 80 или със 180, 1 момиче го няма вече, а едно момче бере душа и най-вероятно няма да оцелее.![]()
Дааа,това е жалкото в случая

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
nelim написа:Сондьора написа:При 35 mph (56 км/ч):
http://www.youtube.com/watch?v=o5sLfULSADQ
Така, че може и да е 80
Тва от видеото е далеч от картинката в София, тва доказва че скороста на удара е поне 2х56км
Като гледам как и се опъват ламарините при теста, незнам.....няма значение тва, трагедия си е....но точно на тия години трудно ти увира акъла, добре че едно време карахме соц. возила и набираха трудно, а след 25-6, простотиите са сведени до мин.
Да почива в мир момичето.
Дано момчето се оправи.
Жалко, че в тази тема трябва да пусна това, но понеже и друг път съм чел в този форум и подраздел, колко сигурни са бмв-тата и дума да не става да се сравняват с други коли......опел...голф и т.н.
И може би е добре да видят някои хора, които си мислят, че при сблъсък са много повече защитени от останалите участници в движението.
Синтезирано - тестове на EURO NCAP, без пешеходци и деца в детски столчета, където не се различават данните особено от останалите:
BMW E46: 4 звезди, 25 т.
BMW E90: 5 звезди, 35т.
Голф 6 : 5 звезди, 36т.
Опел Корса: 5 звезди, 34т.
Ауди А4 2001 год.: 4 звезди, 30т.
Линковете:
http://www.euroncap.com/tests/audi_a4_2001/88.aspx - А4 2001
http://www.euroncap.com/tests/vw_golf_2008/338.aspx - Голф 6 2008
http://www.euroncap.com/tests/bmw_3_series_2001/98.aspx - бмв 3 серия - 2001
http://www.euroncap.com/tests/opel_vauxhall_corsa_2006/261.aspx - опел корса 2006
Дано момчето се оправи.
Жалко, че в тази тема трябва да пусна това, но понеже и друг път съм чел в този форум и подраздел, колко сигурни са бмв-тата и дума да не става да се сравняват с други коли......опел...голф и т.н.
И може би е добре да видят някои хора, които си мислят, че при сблъсък са много повече защитени от останалите участници в движението.
Синтезирано - тестове на EURO NCAP, без пешеходци и деца в детски столчета, където не се различават данните особено от останалите:
BMW E46: 4 звезди, 25 т.
BMW E90: 5 звезди, 35т.
Голф 6 : 5 звезди, 36т.
Опел Корса: 5 звезди, 34т.
Ауди А4 2001 год.: 4 звезди, 30т.
Линковете:
http://www.euroncap.com/tests/audi_a4_2001/88.aspx - А4 2001
http://www.euroncap.com/tests/vw_golf_2008/338.aspx - Голф 6 2008
http://www.euroncap.com/tests/bmw_3_series_2001/98.aspx - бмв 3 серия - 2001
http://www.euroncap.com/tests/opel_vauxhall_corsa_2006/261.aspx - опел корса 2006