Созопол-София: 3ч. 05 мин. - Mitsubishi Outlander 2.4 MIVEC
Модератор: Общи модератори
Re: Созопол-София: 3ч. 05 мин. - Mitsubishi Outlander 2.4 MIVEC
BMW_RIDER написа:.... сметайте преценявайте филосовствайте колкото искате, имам още един куп такива дето няма да ги повярвате ама ми е се тая.....
Колега не се заяждам ни най-малко но моя съвет е да не вярваш и ти ....
Явно не ти се е налагало или не си се опитвал да поддържаш висока скорост за по-дълго време (говорим за стандартен пътнически автомобил та дори и от висок клас)
1. Колата е на границите на възможностите си и това се отразява на функционалността на всички агрегати
2. Двигателя, скоростната кутия и диференциала се вкарват в някакви гранични режими на които дори и да са изчислени да издържат, то е за кратко при екстремни ситуации
3. Охладителната и мазителната система (и самите течности/масла) както и ролки, ремъци вериги се претоварват многократно
Всичко това увеличава заначително риска от блокиране (разрушаване) на двигателя, като дори и при дефектиране на на пръв поглед незначителен детайл последствията са пагубни ...
4. Спирачните системи (дискове/накладки) прегряват дори и при леко намаляване на скоростта и спирачния път се удължава в пъти (дори в някои случаи стара или неподходяща спирачна течност почва да кипи от температурата в корпусите на спирачните апарати)
4. Каквато и да е аеродинамиката на автомобила, гумите и пътната настилка, колата започва да губи сцепление с пътя и изисква значително повече усилия и внимание само да се задържи на пътя (камо ли да се управлява)
Има още много да се пише, но и от казаното до тук можеш да предположиш, че освен до някакви специални качества на машината, нещата опират и до качествата на шофьора, подчертавам шофьора а не пилота или батман. Дори и във F1 пилотите почиват макар и за кратко по време на Pit Stop-овете независимо, че карат по предварително поготвено и обезопасено трасе и около тях се движат със същата скорост коли и пилоти от същия ранг.
В реалните условия при тези скорости ти непрекъснато застигаш някой, чакаш този в лентата да се прибере, следиш някой да не мръдне в ляво докато прелиташ между него и мантинелата (или между него и нищото ако не си на магистрала), гледаш завои, кръстовища дупки каруци, крави, телета ......
Дори и да е възможно да се поддържа такава скорост на някакъв участък от нормалната пътна мрежа след 10-15 мин. очите ще са ти на палачинки от взиране, ще си се схванал от напрежение, и като спреш трябва да гърмят AIR BAG-а за да пуснеш волана .....
Изобщо не е като да се качиш на Витоша и да слезеш на ръчка и газ-спирачка за 10 мин. или да цъкнеш 180 km/h на темпомата на магистралата, да се опреш на подлакътника и тук-таме да натиснеш спирачка и да наругаеш този пред теб дето се влачи със 140 km/h ...
Ти си помисли да вярваш ли или не и на какво точно да вярваш
Иначе в един Български филм, едно дете попаднало на кораб много се ядосваше, че не е имало буря, за да разказва на приятелите, а един моряк му каза - ами разказвай кой ти пречи .....
Да ама в случая си мисля, че разказа пречи
Последна промяна tsb_bg на 29 Май 2010, 22:26, променена общо 2 пъти
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Написах ти още в един от първите отговори на "темата" ти,че ми изглежда безразсъдно,да не кажа идиотизъм да правиш такива изпълнения със семейството си в колата и то в продължение на толкова километри,погледни какво става,зачети се във отговорите които получаваш от колегите във форума.Вземи се в ръце и се благодари че не се е случило нещо непоправимо.Всички както каза един колега по горе сме правили някоя необмислена постъпка с колите,но попитай дали някой го прави когато детето му е вътре,а има и нещо друго,замисли се че в насрещното,в другата кола на пътя има друг шофьор със семейството си!!!
Хайде със здраве!!!
Хайде със здраве!!!
- gh0sts
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: малко
- Мечтае да кара: Е23 с много екстри
темата е много хубава, дано я прочетат повече хора, за да разберат че 99% от нормалните хорица не приемат постъпката като геройска и съответно да се замислят кому е нужно това състезание по нашите изкъртени пътища
все си мисля, че е по добре да стигнеш там за където си тръгнал, макар и с половин час закъснение
все си мисля, че е по добре да стигнеш там за където си тръгнал, макар и с половин час закъснение

Колега, само на светофарите за Созопол в Бургас в момента се чака по 15 минути средно, в самия град трафикът е вече "курортен" и това време и аз не го вярвам.
Но иначе в последните месеци ходя до Бургас почти всяка седмица и нормално се стига за 3-3,30 ч. до там и обратно, ако не се хванат много кервани след Сливен. Последно се върнах от там преди два дни - 3,30 ч, с кола 1,6, на газ и спиране на две бензиностанции. Времето за зареждане и спиране не го вадя, не сме на състезание, покрай всичките 9 камери карам в ограниченията, в селата не надвишавам скоростта с повече от 20-25 км/ч и не юркам колите.
Но това е до Бургас, за Созопол можеш да сложиш още един час и сметката ще излезе.
Но иначе в последните месеци ходя до Бургас почти всяка седмица и нормално се стига за 3-3,30 ч. до там и обратно, ако не се хванат много кервани след Сливен. Последно се върнах от там преди два дни - 3,30 ч, с кола 1,6, на газ и спиране на две бензиностанции. Времето за зареждане и спиране не го вадя, не сме на състезание, покрай всичките 9 камери карам в ограниченията, в селата не надвишавам скоростта с повече от 20-25 км/ч и не юркам колите.
Но това е до Бургас, за Созопол можеш да сложиш още един час и сметката ще излезе.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Браво
Ти си велик.
Как го направи, ебати.
След като написах това което очакваше автора при пускането на тази тема, защо някой модератор не я затрие. Току виж някой малоумник се опита да подобри рекорда а всички се каним да пътуваме след някой и друг ден по този маршрут.

След като написах това което очакваше автора при пускането на тази тема, защо някой модератор не я затрие. Току виж някой малоумник се опита да подобри рекорда а всички се каним да пътуваме след някой и друг ден по този маршрут.
- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
BMW_RIDER написа:SKISA написа:не е малко невероятно ,а напълно невероятно! такава скорост няма!
а тая ,дето е сънувала с мерца може да заложиме кола ,срещу кола ,че тва не може да се случи! ма в нотариус с големия талон.... не жена ,а бойко да е и или мики маус нема как да го направи тва. на 250 на прекъсвач и в германия повече от 10мин не се получава....камо ли тука.
понекога е хубаво да е пробвано как става и за колко става и после да се послъгва ,ма с мярка ,за да хване дикиш -иначе става смешно....
Както казах не задължавам никого да вярва, сметайте преценявайте филосовствайте колкото искате, имам още един куп такива дето няма да ги повярвате ама ми е се тая. Идеята ми беше ,че не си много голям мъж или шофйор като вдигнеш еди колко си на прав път, та затова реших да пусна "постижението" на жена. Та колко вярвате както казах си е ваша работа.
Скиса извади равностойна кола да заложиш и ще и пусна офертата. Ма имай впредвид ,че това и е слабия SL
да не би до мин година тази мацка да караше Х5 4.6ис???

scipo написа:да не би до мин година тази мацка да караше Х5 4.6ис???![]()
защото ако е тя и е русичка съм напълно съгласен и мога да потвърдя, че и е по възможностите да кара с 250... Мн е луда и мн добър шофиор, както на коли така и на АТВ-та
)))
Мисля, че знам за коя говориш. Но все пак ме съмнява и тази мацка да се справи!

MCar написа:scipo написа:да не би до мин година тази мацка да караше Х5 4.6ис???![]()
защото ако е тя и е русичка съм напълно съгласен и мога да потвърдя, че и е по възможностите да кара с 250... Мн е луда и мн добър шофиор, както на коли така и на АТВ-та
)))
Мисля, че знам за коя говориш. Но все пак ме съмнява и тази мацка да се справи!
дайте снимка на тази дама =)
No bling at the Ring
BadAngel написа:дайте снимка на тази дама =)
Аз нямам, но ако е тази, за която говори колегата, ми е съседка в Драгалевци в София.
Но предполагам, че е тя - руса мадама, караше синя Х5 4.6is, кара мотори и АТV-та и наистина е много, много добра шофьорка (даже не знам дали освен с мотори, не се състезаваше и с коли).

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
ако наистина е добра шофьорка никога няма да тръгне на екшън особено с тва нещо наречено сл600 с 250 нацепено по магистрала ако тук има шофирали този бенц ще ме разберат SLC, CLS., CL, C63 AMG по-може, но тухлата SL600 
Edit: с SLC-то ... искам и аз

Edit: с SLC-то ... искам и аз
Последна промяна Coulthard на 30 Май 2010, 0:02, променена общо 1 път
- gh0sts
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: малко
- Мечтае да кара: Е23 с много екстри
http://www.youtube.com/watch?v=k0aahh8AOYw&NR=1
челните тестове са с 64км. представям си с 100км. как ще реагира колата
смелчагата да гледа внимателно клипчето, да види на какви натоварвания е подложено човешкото тяло със скорост доста по ниска от 100км.
челните тестове са с 64км. представям си с 100км. как ще реагира колата

смелчагата да гледа внимателно клипчето, да види на какви натоварвания е подложено човешкото тяло със скорост доста по ниска от 100км.
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
с. и-р К. Костов написа:Dimo написа:...и поне 2-3 идиота с ТИР, кола и квото и да е които ще те накарат да намалиш драстично скоростта
Значи нормалните хора, които си караме колите с 90 сме идиоти?
При всички положения нашите пътища не са конструирани за скорост от над 120 км/ч (констуктивна скорост + 15% толеранс + българското самочувствие на най-добрите шофьори). При скорост от 200 км/ч изскочило куче или примерно каруца почти винаги ще доведат до катастрофа. Или пък в някой завой без видимост (примерно с храсти покрай него) кола, караща си със 70 ще предизвика ужас в каращия с 200 как да спре, за да не го удари.
Примери още много, но да се хвалите, че карате с 200 или 250 (макар че всички знаем това колко е вярно) не ви прави чест.
понеже късно одобрих това мнение,
заради актуалността му го копвам най отзад

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
а бе мацката ако ще и космически кораб да кара тва постижение от 2ч бургас-созопол няма как да го направи. единствено с много спортна кола може би ,но и там се съмнявам. и то не заради тва колко може-въпреки ,че едва ли толкова може, и не заради колата ,а заради условията!! посмъртно не може ако ще да е мацка с юй.....!
а който иска нека пробва-има много начини да се опитва....!
само за сведение на посрещачите АН-24 летеше с 400км/ч до горна за 45мин!! пуснете си гугъл-мапс и сметнете ако сте със завършен 4 клас...
а който иска нека пробва-има много начини да се опитва....!
само за сведение на посрещачите АН-24 летеше с 400км/ч до горна за 45мин!! пуснете си гугъл-мапс и сметнете ако сте със завършен 4 клас...
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
а така сипи им
Забравете ги тия филми с якото натискане вече на дълги разстояния камерите никнат като гъби бленда на номерата вече не спасява, Валентинката пищи през 1км пожелавам ви успех, а на пича с японското чудо на техниката приятно изкарване на следващите 3-6 месеца като пешеходец и да се радва че ще се отърве с това че другия вариант е гаден и е свързан с това "парче" евъргрийнче е
:
http://www.youtube.com/watch?v=rEX1dYyvmig

Забравете ги тия филми с якото натискане вече на дълги разстояния камерите никнат като гъби бленда на номерата вече не спасява, Валентинката пищи през 1км пожелавам ви успех, а на пича с японското чудо на техниката приятно изкарване на следващите 3-6 месеца като пешеходец и да се радва че ще се отърве с това че другия вариант е гаден и е свързан с това "парче" евъргрийнче е

http://www.youtube.com/watch?v=rEX1dYyvmig
Аз не казвам, че тя може. Според мен никой не може.
Два часа от София до Бургас са си сериозна средна скорост (който иска да я смята). Със средна скорост от малко над 200 км/ч, магистралата до Стара Загора се взима за 1 час! От Стара Загора до Бургас посмъртно не може да се вземе за още един час.
Да не говорим, че с тази скорост трябва да се зарежда поне веднъж или два пъти, което съсипва средната скорост.
И за сведение - във Формула 1 средната скорост е около 200 км/ч - на трасе, обезопасено, без дупки, без олигофрени по него и от пилоти!
Та, наистина няма как да се вземе за 2 часа от София до Бургас, каквото и ще да стане.
Два часа от София до Бургас са си сериозна средна скорост (който иска да я смята). Със средна скорост от малко над 200 км/ч, магистралата до Стара Загора се взима за 1 час! От Стара Загора до Бургас посмъртно не може да се вземе за още един час.
Да не говорим, че с тази скорост трябва да се зарежда поне веднъж или два пъти, което съсипва средната скорост.
И за сведение - във Формула 1 средната скорост е около 200 км/ч - на трасе, обезопасено, без дупки, без олигофрени по него и от пилоти!
Та, наистина няма как да се вземе за 2 часа от София до Бургас, каквото и ще да стане.