Нова тежка катастрофа с БМВ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Re: Нова тежка катастрофа с БМВ

Мнение от BMWALPINA » 29 Май 2010, 3:07

Burningparis написа:
BMWALPINA написа:Това може да се случи на всеки. Просто никой не вярва, че може и да му се случи на него. Всички се изкарват, че не дават газ и карат с 30 в града.

Брат колко пъти си ме видял да излизам с компанията на дрифт из Люлин и наоколо..или пък да се суча на 60 км по улиците??? и все ти казвам, че за мен това е ненужно щото може да стане мазало. Колко пъти съм ти казвал, че по сбирки не ми се ходи заради тези изцепки.

Днес се видях с един приятел, който е бил в насрещното по време на удъра. Думите му бяха " Тоя караше много бързо, поне 180, не можда да вземе завоя, 2 гуми му останах във въздуха щото се качи на островчето, продължи по картер и се плесна в стълба. Мислих, че ще падне долу но не успя. Момичето вътре беше на 2.

Еми каквото и да говорим повече за мен работата е ясна и все повече ги разбирам и полицаите дето ни спират и репортажите дето ги дават .... вече не ми се и говори.

Мисълта ми е, че всеки си е вдигал адреналина, като кара безрасъдно. Просто трябва да се мисли, когато си зад волана. Преди няколко вечери се "захапах" с един голф, но като видях, че стрелката подминава 140 натиснах спирачката, защото ме хвана страх. Според мен това е доста глупаво изпълнение от моя старана да се движа с такива скорости. Но това е, че понякога адреналина има сила над човека и в такива моменти не мислим трезво и за съжаление се случват и такива неща... За това трябва мислим преди да дадем газ, да помислим, какво би могло да се случи и дали си заслужава тоя риск, да помислим за близките и как ще се чувстват те, ако недай си боже се случи...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 29 Май 2010, 5:24

езък за момичето.горките родители...не дай си боже никому.
Момчета само мога да ви помоля да внимавате.И ако ви се влиза в завой с вратите напред или ви се кара до прекъсвач не го правете поне с други хора в колата и когато има опасност за околните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 29 Май 2010, 22:02

BMWALPINA написа:
Burningparis написа:
BMWALPINA написа:Това може да се случи на всеки. Просто никой не вярва, че може и да му се случи на него. Всички се изкарват, че не дават газ и карат с 30 в града.

Брат колко пъти си ме видял да излизам с компанията на дрифт из Люлин и наоколо..или пък да се суча на 60 км по улиците??? и все ти казвам, че за мен това е ненужно щото може да стане мазало. Колко пъти съм ти казвал, че по сбирки не ми се ходи заради тези изцепки.

Днес се видях с един приятел, който е бил в насрещното по време на удъра. Думите му бяха " Тоя караше много бързо, поне 180, не можда да вземе завоя, 2 гуми му останах във въздуха щото се качи на островчето, продължи по картер и се плесна в стълба. Мислих, че ще падне долу но не успя. Момичето вътре беше на 2.

Еми каквото и да говорим повече за мен работата е ясна и все повече ги разбирам и полицаите дето ни спират и репортажите дето ги дават .... вече не ми се и говори.

Мисълта ми е, че всеки си е вдигал адреналина, като кара безрасъдно. Просто трябва да се мисли, когато си зад волана. Преди няколко вечери се "захапах" с един голф, но като видях, че стрелката подминава 140 натиснах спирачката, защото ме хвана страх. Според мен това е доста глупаво изпълнение от моя старана да се движа с такива скорости. Но това е, че понякога адреналина има сила над човека и в такива моменти не мислим трезво и за съжаление се случват и такива неща... За това трябва мислим преди да дадем газ, да помислим, какво би могло да се случи и дали си заслужава тоя риск, да помислим за близките и как ще се чувстват те, ако недай си боже се случи...

Това дето го правехме, правим и ще продължаваме да го правим, хич не е правилно. Именно поради тази причина наистина постоянно сме по репортажите и са ни хванали на подбив, защото сами си го правим. До голяма степен и колите ни предизвикват, 150-200+ коня, не са обичайните всекидневни А4ки, голфове и астри по 100 коня, но все пак всичко зависи от шофьора.

И въпреки това си мисля, че хората се успокояват на определена възраст и малко по-малко започват да връщат газта. Сега се замислям, че едно време ходехме към Бояна с по 15 км/ч по бул. България, а ограничението е 70 --> над 2 пъти... безумни бяхме. Не искам и да си помислям, ако на някого от нас му беше свършил късмета и с тези 15-16 км/ч по България беше минал през локва и се беше омотал около уличните стълбове. Слава на Бог или там който ни е предпазил.

Сега, като идвах на Сф, видя ли ме да вдигна някъде повече от 50-60 км/ч? Не, защото се случват неприятни неща. Мъчно ми е за тези хора, мъчно ми е и за много други и единственото нещо, което можем да направим е да спасим самите НАС и ДРУГИТЕ около нас, като върнем педала на газта.

Много има да се напише, много се написа! Жалко е, че в момента в който влезем в гадните 15 годишни кошници, забравяме за форума и постовете, забравяме за темите призоваващи към спокойно каране, забравяме и ужасните гледки. Единственото, което ни интересува е звука на чудовището под капака и опиянението от адреналина.

Направо не знам! :dunno:

:( :( :(
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitak_88 » 29 Май 2010, 22:16

Много жалко за момичето...каквото и да се напише...никой от нас няма да я върне или ще намали мъката на близките и приятелите и...!!!А с момчето какво стана?Ако някой знае нека да сподели....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 30 Май 2010, 0:29

mitak_88 написа:Много жалко за момичето...каквото и да се напише...никой от нас няма да я върне или ще намали мъката на близките и приятелите и...!!!А с момчето какво стана?Ако някой знае нека да сподели....

с момчето каквото и да е станало,и да оживее и да се оправи неговото вече нямя да е живот... :(

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 30 Май 2010, 0:43

Абе, хора, за какво си говорим въобще???

viewtopic.php?f=4&t=206454

Човекът бил с жена си и детето...мамин убавец!!! :kuku: :kuku: :kuku:
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fenka85 » 30 Май 2010, 2:04

Pitbull_Germany написа:Абе, хора, за какво си говорим въобще???

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=206454

Човекът бил с жена си и детето...мамин убавец!!! :kuku: :kuku: :kuku:

" Честно казано, признавам, че ми беше малко притиснено заради жената и детето " ... :bowdown: :bowdown: :bowdown: ... щом му е било МАЛКО притеснено направо не искам да мисля :dunno:
"Бейби кажи ми къде ти е сърцето? ... Да не го забрави в на ония BMW-то?"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 30 Май 2010, 10:14

Вероятно жената и детето също са били лееееекинко притеснени от това, по какъв начин главата на семейството цени живота и здравето им.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 30 Май 2010, 10:36

То ясно, ама що ли по нормалните държави няма такъв стълб около улиците дето да разцепи кола на две
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 30 Май 2010, 10:40

Sharo написа:То ясно, ама що ли по нормалните държави няма такъв стълб около улиците дето да разцепи кола на две

Айде сега ... на кривата ракета космоса и пречи ... не е баш така.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 30 Май 2010, 10:46

///vlado написа:
Sharo написа:То ясно, ама що ли по нормалните държави няма такъв стълб около улиците дето да разцепи кола на две

то ясно, не е само там въпроса, но истината не е черна или бяла .... всички сме в сивия сектор ...
Дори и при челен/сраничен удър с 60км/ч или 80км/ч каквито са позволените из София например в стълб от този тип това може да е фатално и то не само за колата.
При "нормалмните" стълболе събориш ли го с такава скорост колата ти е за тенекеджия не за надин, да не говорим на теб да ти има нещо.
За скорости от 200км/ч не говорим там ясно, че като отсечеш стълба отзад ще има нещо друго...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 30 Май 2010, 10:59

Sharo написа:
///vlado написа:

то ясно, не е само там въпроса, но истината не е черна или бяла .... всички сме в сивия сектор ...
Дори и при челен/сраничен удър с 60км/ч или 80км/ч каквито са позволените из София например в стълб от този тип това може да е фатално и то не само за колата.
При "нормалмните" стълболе събориш ли го с такава скорост колата ти е за тенекеджия не за надин, да не говорим на теб да ти има нещо.
За скорости от 200км/ч не говорим там ясно, че като отсечеш стълба отзад ще има нещо друго...

Да в интерес на истина така са направени .. при определена скорост направо се кършат и последствията не са
толкова страшни ... ама за сега,тук .. това е реалноста и няма какво да направим.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 30 Май 2010, 11:04

То в нормалните държави изобщо няма стълбове и законите на физиката не важат, затова там всички карат със 180+ км/ч.....
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар
Кара: си двойката че е най-сигурна

Мнение от Shondy » 30 Май 2010, 11:26

Само за уточнение, гледам че много се спори по въпроса с физиката на мястото на катастрофата. В четвъртък минах от там спецялно и по страничният паваж няма и следа гума или джанта да се е търкала в него :idea: имаше следи от спирачки преди бабуната :idea: и следващите бяха директно в тревата непосредствено преди стълба :idea: преди 3 месеца (може и повече) лично аз минах от там с е34 м5 с койл овъри, което седи като лагерна количка и отскача от най-малката повърхност. На мястото минах със 130+ км/ч (има хора от форума които могат да потвърдят) колата съвсем леко отскочи и след това продължи в права посока. Колата която се удари, бе оставила спирачни следи под формата на дъга, според мен явно е била с изключено DSC скорост над 140 км/ч и просто е завил рязко от едното платно в другото заради бакшиша (най-вероятно спящ между двете ленти) колата при тази скорст се е занесла зверски ,последвали са спирачки и отскок (без докосване на земята) и удър в стълба ....
ИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 30 Май 2010, 14:48

Какво е станало можем само да гадаем. Фактите са налице и те не са никак приятни. В каква държава живееме - ами в такава. Или активно трябва да се опитаме да я променим, или да си биеме камшиците навън, или просто трябва да се примириме, че стълбовете тук на са ламаринени, а бетонени и пътните условия са клапави, и трябва да започнем да караме по-предпазливо. Това са ни условията, така че трябва да се нагодим спрямо тях.
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата