Созопол-София: 3ч. 05 мин. - Mitsubishi Outlander 2.4 MIVEC

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Re: Созопол-София: 3ч. 05 мин. - Mitsubishi Outlander 2.4 MIVEC

Мнение от павката » 30 Май 2010, 7:44

steeN написа:
BMW_RIDER написа:Да ви засрама ли - една приятелКА е взимала София - Бургас за 2 часа. Колата - SL 600 която през повечето време е била на ограничителя на 250кмч.

Лично аз не съм много точно по тоя тип изпълнения, смисъл ,че с мощна кола на прав път не е толкова голяма философия, нали настрана оставяме полицията и това ,че не си сам на пътя. Предпочитам времето Драгалевци- Алеко, Бистрица - Панчарево, планинските пътища след Своге и Петрохан и т.н.

да да даааааааааа. поне m5 да беше казал, porsche да се позамислим за няколко секунди преди кажем BUUUUUUUUUUUULLSHIT... ма баш със sl 600 :)

може мерцедеса да е от ония с двете турбини...ама тя каката се оказа нещо по-тайно от джеймс бонд,че само недомлъвки.
първанката трябва я закичи с орден стара планина
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 30 Май 2010, 8:47

Pepper написа:
ktv написа:Към автора: приятелю, я кажи каква е максималната ти скорост, щото от Бургас може, ама от Созопол до София за такова време........... :shock:

Максималната е 195 по магистралата, но СУВ-а е нестабилен при тази скорост и не може да се поддържа.
Средната по магистралата е 200км/80мин=2,5км в мин= 150км/ч, което не е геройство. ;), а е само 20 над позволените 130

Братле, виж сега. Много хора ти го казха тук, ще ти го кажа и аз, ама ще пробвам по-лекичко. Безумие е да возиш семейството си, още повече детето, си така екстремно, защото ако стане нещо, да не чуе дявол, жестоко ще плачеш после. Молбата ми към теб е да не караш така- аз лично не толерирам този маниер на шофиране. И не само за това, а защото нещата, които можеш да причиниш на близките си хора по този начин, могат да застигнат и други, попаднали на пътя ти. Също невинни!!! А народът го е казал: откак се обърне колата- пътища много!!! Смятам, че си достатъчно разумен човек и дори да не се вслушаш в думите ни тук, ще караш внимателно. Ако сега не го разбираш, ще дойде време и ще го разбереш.
п.п. :driving: :!:
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 30 Май 2010, 9:18

с. и-р К. Костов написа:
Dimo написа:...и поне 2-3 идиота с ТИР, кола и квото и да е които ще те накарат да намалиш драстично скоростта

Значи нормалните хора, които си караме колите с 90 сме идиоти?
При всички положения нашите пътища не са конструирани за скорост от над 120 км/ч (констуктивна скорост + 15% толеранс + българското самочувствие на най-добрите шофьори). При скорост от 200 км/ч изскочило куче или примерно каруца почти винаги ще доведат до катастрофа. Или пък в някой завой без видимост (примерно с храсти покрай него) кола, караща си със 70 ще предизвика ужас в каращия с 200 как да спре, за да не го удари.
Примери още много, но да се хвалите, че карате с 200 или 250 (макар че всички знаем това колко е вярно) не ви прави чест.

Прочети цялата тема и цялото ми мнение преди да коментираш! Очевидно е че не си схванал какво имам предвид, но ше уточня! ДА ИДИОТИ са всички които карат ТИР или кола на магистралата с 90 и когат ги настигам със 140, защото не карам с повече не си гледат в огледалата и тръгват да изпреварват в последния момент. Тогава трябва да си изкъртиш спирачката от натискане и да изчкаш чинно малоумника да извърши изпреварването си което е започнал (а разликата в скороста на изпреварвания и изпреварващия не надхвърля 3-5км/ч)! Надявам се разба за кои малоумници говоря! Нищо лошо да си караш с 90 в дясна лента, но много глупаво да изпреварваш каращ с 89 в лява лента, когато имаш задаваща се кола в огледалото. Самоубийците каращи с 200+ са изключение защото се появяват много бързо дори и със 140 да караш и не веднага може да им направиш място.

До автора на темата: Освен че неможеш да караш имаш грешна представа и за разстоянията! Най-бързия път от София до Созопол е 435.4 км, а най-краткия по който със сигурност не си минавал е 414,5. Другите сметки от сега ти казвам, че няма да ги коментирам, но всички са грешни ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 30 Май 2010, 10:11

BMW_RIDER написа:Да ви засрама ли - една приятелКА е взимала София - Бургас за 2 часа. Колата - SL 600 която през повечето време е била на ограничителя на 250кмч.

Аз в това не виждам никакъв повод за гордост :no:
Никой не мое ма връне на селу!

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 30 Май 2010, 10:30

Винаги съм ви се изумявал кви коментари прайте във форум където най-слабата кола е поне 100к.с. А сега ме убедете, че тия коне ги ползвате само на Дино-стенда :mhihi:
Ако знаете колко хора ви се смеят щот има доста интересни цифри на хронометрите.
Имаш ли малко опит и акъл с 180 извън магистралата си опасен точно колкото бакшиша срещу теб с 90 не спал 24 часа и купил си книжката щот няма кво да работи.

ПП. Пич, времето ти е добро, подобно съм правил без усилие на времето, но от Бургас с кола на газ :mhihi: :mhihi: :mhihi: закъснявахме за среща по служба и бях доволен, че колегите не продумаха през цялото време :mhihi: . Лошото беше, че от входа на София до централна гара загубих още толкова и бях порицан.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 30 Май 2010, 10:41

павката написа:
steeN написа:

Лично аз не съм много точно по тоя тип изпълнения, смисъл ,че с мощна кола на прав път не е толкова голяма философия, нали настрана оставяме полицията и това ,че не си сам на пътя. Предпочитам времето Драгалевци- Алеко, Бистрица - Панчарево, планинските пътища след Своге и Петрохан и т.н.

да да даааааааааа. поне m5 да беше казал, porsche да се позамислим за няколко секунди преди кажем BUUUUUUUUUUUULLSHIT... ма баш със sl 600 :)

може мерцедеса да е от ония с двете турбини...ама тя каката се оказа нещо по-тайно от джеймс бонд,че само недомлъвки.
първанката трябва я закичи с орден стара планина

Кво викате 500кс не стигат за 250 км/ч. Това ,че не сте напълно запознати смоделите на Мерц си е ваш проблем. В права линия От колите дето сте изброили точно с Sl се подържа най -лесно висока скорост заради големия въртящ момент от двете турбота и това ,че колата е тежка и не ходи от едното платно в другото, Лично съм го пробвал с Sl 55 така ,че не голям проблем.

Saleen прочети ми постовете отначалото и ще видиш ,че идеята е точно обратната на "гордост"
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 30 Май 2010, 10:53

С мохер /алеко/,

София - Арапя - 10 часа
Връщане Арапя - София - 14 часа, че валеше и се подмокряше :mhihi: :mhihi:

П.п. За колегите дето, ааа с жената детето....вие никога не сте праили глупости с жената и детето, нъл тъй ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 30 Май 2010, 11:25

Аз съм взимал София - Варна и София - Бургас за 2 часа - с чакането преди излитане и чакането след кацането!!
Като си направиш и сметката с бензина при високите скорост ще разберете дали и кое излиза по-скъпо и кое излиза по-евтино :) Не забравяйте да калкулирате и риска за живота и съответно да дойде въпроса: На колко оценявате своя живот ;)
Който бърза има си самолет ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pepper » 30 Май 2010, 11:26

Няма какво да се лъжем - ВИСОКАТА СКОРОСТ Е РИСКОВ ФАКТОР. 8)

БЪРЗИ КОЛИ (BMW :bowdown: :bowdown: :bowdown: ) също се произвеждат, не ги СПИРАТ. :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:

И не само, че не ги спират, а правят все по-бързи. :clap: :clap: :clap: :clap:

[
Последна промяна Pepper на 30 Май 2010, 12:41, променена общо 3 пъти
BMW

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М6 G-POWER
Детайли за колата: BMW 330D M PAKET

Мнение от narcosan » 30 Май 2010, 11:33

Lenco написа:Винаги съм ви се изумявал кви коментари прайте във форум където най-слабата кола е поне 100к.с. А сега ме убедете, че тия коне ги ползвате само на Дино-стенда :mhihi:
Ако знаете колко хора ви се смеят щот има доста интересни цифри на хронометрите.
Имаш ли малко опит и акъл с 180 извън магистралата си опасен точно колкото бакшиша срещу теб с 90 не спал 24 часа и купил си книжката щот няма кво да работи.

ПП. Пич, времето ти е добро, подобно съм правил без усилие на времето, но от Бургас с кола на газ :mhihi: :mhihi: :mhihi: закъснявахме за среща по служба и бях доволен, че колегите не продумаха през цялото време :mhihi: . Лошото беше, че от входа на София до централна гара загубих още толкова и бях порицан.

Към автора на темата
Колега преди време и аз пусках тема точно еднаква на твоята и беше за същото трасе София-Созпол със време 2:40мин и мен ме направиха на неграмотен и пълен идиот колегите че било невъзможно при положение че имам и двама свидетели и точно те засякоха времето не аз :driving: :driving: :driving: а тогава карах е46 320ци 190кс. такаче според мен е напално възможно но за едно са прави болшинството от колегите че си е голям риск не само за теб но и за всички останали :ranting: :ranting: :ranting: вкраина сметка морето си е все там та било 2:40 или 5 часа все тая
Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pepper » 30 Май 2010, 11:54

narcosan написа:в краина сметка морето си е все там та било 2:40 или 5 часа все тая

Доброто време е следствие от решението да караш бързо :driving:

2:40 :bowdown: Е46 имахме преди Аутлендъра,
ако вземем Е90 твоето време ще ми е "target"
BMW

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 30 Май 2010, 12:01

Pepper написа:Говорихме си с един пич с CLS AMG от Созопол и го питах за колко взема разстоянието,
та тогава ми каза, че без да се напъва, ако няма движение, тоест да е извън летния сезон
е падал на 2ч и 30мин. Само не помня дали не беше Бургас - София.
Както и да е, пробвах се миналата седмица без да се напъвам, щото бях с жената и детето.
Мицубишито обаче качи много разхода 17,5л/100 и ми се наложи да зареждам, така че
от Тотала съм извадил 5мин зареждане.

Споделете ваши скоростни изпълнения.

кажи ми моля те, че написа тая тема, по този начин- със саркастични намерения...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 30 Май 2010, 12:19

земи си малка дървена кутия в багажника че бригадата "Сейко" да има де да ви събира .... ама се надявам след инцидента само ти да оцелееш да те видим тогава къв ще си мъж .....
1во - тоя кенеф клати като малко корабче
2ро - интересно как се справи с отсечката Сливен-Карнобат
3то - Ко прай с Бургас че успя да влезеш и излезеш толкова бързо
4то - Май детето не е твое а жената ша я сменяш
5то - Специално до Pepper тва че съм 170 коня примерно или 300 не ми дава правото да се осирам като прост комплексиран олигофрен на магистралата, много повече ме кефи да го изцепя от 50-130 на доускорение отколкото да играя зарчета с дявола за над 170 понеже дядо Ганчо с ладата изпреварва чичо Гошо с Даф-а
6то - тоя MIVEC съм го карал сложен на Galant и смея да твърдя че дори e36 320 или 318is сток така ще му сипи че чак звезди ще видиш (нарочно го сравнявам точно с тези мотори понеже и двата не ги харесвам въобще особено 4 цилиндровия)
7мо - тия времена бяха постижими и бяха ок едно време в диапазона 1998-2004 тогава когато колите бяха по-малко и когато когато се видеше яко засилен в огледалата и всеки свиваше в дясно, по тия времена (след 2000) и аз правих глупости докато един ден в Моравица щях да се набия на тълпа хора дошли на селски сбор и аз малкия селяндур летях с 180 в населено място щото знаех пътя и карах Варна-София-Варна всеки петък.
Извода поне за мен имаш 2 варианта или да спреш с глупостите или някой ден късмета да ти изневери и да се финишираш някъде, което ще е по-добрия вариант отколкото да блъснеш и убиеш някой, а ти останеш жив с това последното трудно се живее, ако имаш съвест и акъл де.

П.П относно тия всичките времена нека някой колега от Влас/Слънчев бряг/Несебър/Бургас сподели за времената на DBS-а че 2-3 пъти ме е минавал като спрял при положение че бях с 140
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 30 Май 2010, 12:25

alx написа:
кажи ми моля те, че написа тая тема, по този начин- със саркастични намерения...

Дано. Бах мама му - през няколко теми виждаме еднотипни пожелания за лека пръст на загиналият в катастрофа поради различни причини участник в движението, а тука обсъждаме как по-лесно да поддържаме безумни скорости. Евала! Ся ще почнете, ама то като ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш и други гупости, някои верни. Така е, но не предизвикваме ли сами злото като караме с 200+? К'во му е толкова хубавото бе, аре аз лятото ще ви пускам снимки от катастрофи, често съм всидетел, пък и ужасяващи кадри заснети от репортерите също са вдъхващи страх към скоростта. Колеги, това е като наркотик - като цигарите, алкохола, амфетите и другите. Но има хора, които спират. Спират да пушат, да пият, по-непълноценни ли са от вас??? Пробвайте, покарайте по-бавно, покарайте по някой второкласен път, абстрахирайки се от дупките има уникални гледки. Не убивайте себе си и околните. Поне околните!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 30 Май 2010, 12:47

едно време го взимаха за под 30 минути, но спряха да летат вече,че много пари излиза един полет на миг-овете :)
Не е невъзможно да се вземе и за по малко време ама смисъла е нулев. за 30 минути по малко рискът е неоправдан.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата