ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Мнение от Top Gun Maverick » 29 Май 2010, 0:20

Много хубава тема, но аз имам една препоръка към всички.Преди да стигнете до услугите на колегата по всякакъв начин гледайте да минете с ''почерпка'' от 20-ка да кажем.Не знам до колко го осъзнават повечето хора, но ВИНАГИ когато се стигне дотам си на далавера, защо си спестяваш купища главоболия от рода на ходене до КАТ, следене кога ще излезне акта, губене на пари, точки, а ако имаш малко точки, но ти остава да кажем няколко месеца до 2-те години без акт за да станат отново 39 и те нарисуват за едно настъпване на непрекъсната линия дори, хич не е приятно!Всички правим нарушения малко или много и не знам каква е тази мания да се топят куките, че вземат рушвети, да се звъни на телефони за корупцията и тем подобни тъпотии.Нали така ако се постигне крайната цел да не вземат рушвети ще почнат да ни шият постоянно и нон-стоп по пътищата за най-малкото нещо и все с тях ще се разправяме?Вместо да се възползваме от остатъците на комунизма и добрата стара свобода с ''черпенето'', ние напук ще си усложняваме ситуацията!Искате да станем като в Щатите ли, да не взема никой рушвети и да се спазва закона на 100%, а БМВ-тата да си ги караме само на Пелйстейшъна както искаме?Не, мерси!Спре ли ме кукер ще направя и невъзможното да му бръкна в мозъка за да ми вземе ''почерпката'', защото така хем той е доволен, хем аз!А това, че някой си ушат избива комплекс на пътя и се заяжда...нека да го прави, все пак не са всички така и дори смея да кажа, че повечето са разбрани.Буташ и минаваш, това е.Единствено е трудно когато си в по-малък град и всички те познават, тогава не смеят защото не си преминаващ(но и без това в града е по-добре да спазваме повчеко закона защото нещастията стават много бързо, дори заради някой друг, не заради нас) и може да се похвалиш на някой.Затова моя съвет го знайте, цакай и нямаш проблеми.Е ако вече си пиян според мен трябва да ти вземат книжката доживот защото е друга категория нарушение и рушвета не помага, но така и трябва!Във всички останали случаи обаче от нас си зависи да убедим кукера да си вземе своето и всички доволни.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Bugatti Veyron

Re: Български автомобилен съюз - ние знаем всичко за закона

Мнение от bau.bg » 29 Май 2010, 14:14

djkita написа: Та въпроса ми е има ли право така да ми пише акт без да е измерил нивото на шум и т.н.По тая логика можеше да ми пише акт ''че карам бързо''....

Има право да ти напише акта - така е видял, така е чул .... по слух
После ти отиваш на съд за да докажеш че ти си прав..... което означава да минеш на тест, теста да определи че шума е в границите на нормалното за този модел кола.....и тогава печелиш
Общо взето хипотетично може да ти напишат акт и за изгорелите газове..... стига да се сети

поздрави
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 30 Май 2010, 16:20

DJJonny написа:Искам да попитам относно една много болна тема а именно винетките.
При положение че пътищата ни неотговарят на никакъви стандарти за качество, да не говорим за безопастност защо трябва да купуваме винетки да пълнем само на някой гушата...
Конкретния ми въпрос е:
ако те спрат без винетка по какъв начин чисто формално и законно може да напишеш възражение че пътя не отговаря на никакви изисквания и че затова не си си купил винетка. С две думи някой знае ли задна вратичка.

Мен преди малко ме спряха от движение заради винетка,това нормално ли е :ranting:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Bugatti Veyron

Мнение от bau.bg » 30 Май 2010, 21:14

Нормално е .... да те спрат от движение, можеха и книжката да ти вземат.... и още нещо.... готина държава имаме !
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 31 Май 2010, 9:19

bau.bg написа:Нормално е .... да те спрат от движение, можеха и книжката да ти вземат.... и още нещо.... готина държава имаме !

Глобата че нямаш винетка не е ли 100лв кви са тея спирания от движение?
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е90 320d

Мнение от Tzveto » 31 Май 2010, 18:21

Днес ми вдигнаха автомобила от една пряка и ми съставиха акт за неправилно паркиране , защото не съм спазил отстоянието от 5м от кръстовище.Пред мен имаше още един автомобил , който също нямаше 5м от кръстовището, но този автомобил също нямаше 5м от кръстовището.Също така нямаше никъде знак , че не мога да паркирам.Писал съм възражение по акта и искам да ги съдя тези паяци за противозаконно отнемане на автомобил, защото никъде не успях да намера закон , който да им позволява да ми вдигат автомобила.Има някакви наредби , до колкото знам , с които действат тези нещасници , но закон няма.Какъв съвет ще ми дадете , как да постъпя и към кой да се обърна?

Благодаря предварително. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blackgod » 31 Май 2010, 18:45

Tzveto написа:....

Понеже и аз съм го ял този ... , от сега да ти кажа, че са ти вдигнали колата без законово основание, но освен да пийнеш една студена водица, друго не ти остава... Закона е на твоя страна, но няма да имаш шанс да го докажеш в съда, по простата причина, че НП ще ти е 50лв. глоба + точки..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е90 320d

Мнение от Tzveto » 31 Май 2010, 19:27

Ама аз съм съгласен , че по закон не съм паркирал правилно , щото сега го гледах и наистина е така , не съм спрял според закона, но те нямат право да ми вдигат автомобила.Това е Кражба и ще ги съдя до дупка тия смешници. :censored:

Потребител
Аватар
Кара: е39 530i

Мнение от nivo » 31 Май 2010, 20:56

Колеги, да коментираме следния казус. Имам фолио на предните прозорци, спира ме катаджията и иска да пише акт , цитира параграф и алинея че нямам право да ограничавам видимостта и да намалявам прозрачноста им. Та въпроса е как той разбира че е намалена прозрачността и дали само му се стува че е намалена? Не трябва ли да го докаже с някакво техническо средство? В закона не пише че не трябва да се слага фолио на предните стъкла а само да не се намаля прозрачноста. Напълно ясно ми е че ако му го кажа това ще ми спре колата от движение и да се оправям, но не би трябвало да е така . И последен въпрос как се определя прозрачноста на стъклата?

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 31 Май 2010, 21:00

Tzveto написа:Ама аз съм съгласен , че по закон не съм паркирал правилно , щото сега го гледах и наистина е така , не съм спрял според закона, но те нямат право да ми вдигат автомобила.Това е Кражба и ще ги съдя до дупка тия смешници. :censored:

Отде си чадо? Ко е кражба? Сади ги, ше си първи!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 31 Май 2010, 21:29

Vlados написа:
Tzveto написа:Ама аз съм съгласен , че по закон не съм паркирал правилно , щото сега го гледах и наистина е така , не съм спрял според закона, но те нямат право да ми вдигат автомобила.Това е Кражба и ще ги съдя до дупка тия смешници. :censored:

Отде си чадо? Ко е кражба? Сади ги, ше си първи!

Имаше случай при който на един човечец му вдигат колата неправомерно който после си изкара епикриза от лекар че е получил някакво нервно и здравословно отклонение от притеснение че са му откраднали колата и ги беше осъдил доста сериозно.
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на цигари
Мечтае да кара: само на пури
Детайли за колата: и тя пуши

Мнение от ivan83 » 31 Май 2010, 21:37

преди няколко дни 2-ма полицая ми докараха 4-5 актчета(или наказателни ли там както се казват) които не съм платил, но последния съм си го платил и талона си е в мен.Та въпроса ми е какво става със сумата която дължа, трябва ли да ги платя, тече ли някаква лихва?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 01 Юни 2010, 22:05

Здравеите! Имам един въпрос-кога катаджия има право да спре кола от движение???

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 01 Юни 2010, 23:59

Stoqnov_1979 написа:Здравеите! Имам един въпрос-кога катаджия има право да спре кола от движение???

http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2134649345
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от maci24 » 04 Юни 2010, 22:02

бате ваобште не спираи на такиба

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум