Енергоспестяващи ламБи - кой има какви и по колко издържаха?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

BMW Performance
Аватар

Re: Енергоспестяващи ламБи - кой има какви и по колко издържаха?

Мнение от MCar » 01 Юни 2010, 16:01

В нас ползваме на Филипс - баща ми много им се кефи, мен ме дразнят малко докато загреят и започнат да светят добре. Работят ужасно много време - от когато почне да се стъмня до изгрев слънце. Държат по около година и няколко месеца и засега няма да ги махаме. Даже ще се слагат и на други места в къщата.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: -ше Е34 525 м50

Мнение от gi4o » 01 Юни 2010, 16:13

ползвам няколко "кучи" марки, все китайски - филипс, реалукс, витоон, маи лайф и още нзнам си кви, единствено съм доволен от филипса, китайско производство, с цени от 2.50 до 8лв, зависи как ги намериш. другите или светят мн бяло-дразнещо, или бавно "загряват", или горят на 2 ден. филипса светва веднага с около 70% от мощността и до около 10 сек. е на максимум, но това почти не се усеща. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 01 Юни 2010, 17:05

Скоро разбрах за диодни /лед/ с 28 или повече диода ....цена 5 лв .
Взех 5 броя пробно ,производството незнам какво е но светят като ксенон 6000 - синьо.
Сега търся с топла светлина .
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B20, M57D30
Мечтае да кара: MKA
Детайли за колата: ниска и бърза

Мнение от BMWdrivers » 01 Юни 2010, 17:24

Аз чух, че тези енергоспестяващи крушки били нещо вредни...

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 01 Юни 2010, 17:30

BMWdrivers написа:Аз чух, че тези енергоспестяващи крушки били нещо вредни...

дам, вредни са - за Енергото :mrgreen:
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар
Кара: 328

Мнение от brax » 01 Юни 2010, 19:12

Във всяка стая съм сложил различни крушки но марката си е марка филипса свети най-добре, от другите един от ментаците изгоря за 5-6 месеца но това го отдавам на това че беше в коридора и се палеше по 10+ пъти на ден.Във къщата навсякъде сложих филипс 11в. и съм доста доволен на полилея са по 3 и осветяват доста добре като почти няма разлика от стандартната крушка от 60в. Единствено ме дразни че не светват веднага на 100% от капацитета си. Равносметката е от 20бр. е изгоряла 1 за около 9 месеца.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 01 Юни 2010, 20:25

Имам няколко филипса вкъщи на по 10-15 години ;)
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 01 Юни 2010, 21:00

BMWdrivers написа:Аз чух, че тези енергоспестяващи крушки били нещо вредни...

Ами да правилно си чул. Първо щото треперят понеже тока е променлив. Волфрамената жичка се нагрява и е доста по инертна , демек не може да изстине за 1/50 от секундата, че да мига, но тея енергосестяващите положително си треперят. Другото е, че самата бяла светлина има доста тесен светлинен спектър, което определено дразни очите на някои хора ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 01 Юни 2010, 21:50

Бялата светлина, освен това, държи мозъка в напрежение и затова е подходяща за офиси, коридори, лаборатории и т.н. Особено студено бялата.

За вкъщи е подходяща жълтата.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 01 Юни 2010, 22:54

И аз съм с около 10тина енергоспестяващи куча марка, но светят някои по 20часа в денонощието за сега нямам изгоряла за 1 година ползване. Този който ми ги доставя дава 5 години гаранция при изгаряне подменя с нова? Пък да видим още не съм ползвал гаранцията.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Юни 2010, 23:11

Най-старата ми Филипс изгоря след 12 години вярна служба. По-новите са Осрам и няма жертви за сега. Вредни са за кожата, ако са близо до човек, докато светят, дето питаше колегата. Иначе по света вече минават на диодни ма ние май пак ще се усетим с леко закъснение :mhihi:
Изображение

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 02 Юни 2010, 0:35

Вече пета година ползвам Филипс без смяна. За това време започна да се усеща като разлика по-бавното загряване на крушките при запалване (при палене свети жълтеникаво и по-слабо, като за няколко минути се оправя). Купих за около 10-15 лв. с мощност 12-18 вата, които светят за 100-120 вата (което е истина). Пробвал съм и по-евтини варианти - например 20 вата (Vito), които (трябва да) светят като 100 вата, но светят като 30 вата.
Определено мисля, че си заслужава да се купят качествени енергоспестяващи крушки, за да има ефект. Всичко друго е некачествен експеримент.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 02 Юни 2010, 5:07

Аз не вярвам да имате кой знае каква сметка от тия крушки, ама като искате да сте модерни, слагайте.
От един супер в Чикаго си взех 8бр. Дженерал Електрик за $2.88, май ги били пуснали с някаква държавна субсидия. Тези бяха топъл цвят, студените са малко по-скъпи. От горе долу 3-4 месеца ги ползвам, още не съм имал проблеми, даже си взех и още един комплект, да си имам резервни.
Тогава се огледах и за диодни, но цената им не е оправдана все още, освен ако не е с цел различна от икономия.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Юни 2010, 9:49

Е как да няма сметка, 20 вата консумация и светлина като за 100. 80 вата печалба един вид ;) Друг е въпроса, че цените тук са нереални. Аз като си купувах за Гърция, че и там тока скъп за 3 стаи + баня и тераса дадох 80лв за крушки в Метро, а после ги видях на 1/2 от тая цена в нета с все доставката от Англия :dummy:
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 02 Юни 2010, 10:35

The_Ancient написа:Аз не вярвам да имате кой знае каква сметка от тия крушки, ама като искате да сте модерни, слагайте.
От един супер в Чикаго си взех 8бр. Дженерал Електрик за $2.88, май ги били пуснали с някаква държавна субсидия. Тези бяха топъл цвят, студените са малко по-скъпи. От горе долу 3-4 месеца ги ползвам, още не съм имал проблеми, даже си взех и още един комплект, да си имам резервни.
Тогава се огледах и за диодни, но цената им не е оправдана все още, освен ако не е с цел различна от икономия.

Aз не съм ги слагал с цел икономия, а с цел да не ми горат през неколко месеца и да сменям като идиот крушки, щото тея уж ги дават, че работат по 5 години :mhihi: Ма не знам, явно при мен нещо тока ли е кофти, та толкова често ми горят :dunno: Дано са тея филипси да са по читави, че от Осрам-а дето колегито го фалат, съм крайно недоволен.
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата