Кожен салон Е46-възстановяване с малко средства

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Кожен салон Е46-възстановяване с малко средства

Мнение от Rosendo » 05 Юни 2010, 13:07

Здравейте Колеги,
днес успях да възстановя кожения салон на колата и най вече волана,който беше доста износен точно в сектора между 9 и 12 часа,където най много се държи с лявата ръка срещу скромната сума от 7лв.(седем лева).Единственно съжалявам че не направих снимки преди процедурата,защото уж слязах да пробвам как става,и като видях резултата не спрях докато не приключих с целия салон.Упортребените материали са закупени от Испания защото живея тук,но съм сигурен че в България ги има също.
- Боя освежител за кожени изделия(чанти,якета и т.н.)- цена 1,50 евро
- Тампони за махане на грим - цена 0,75 евро
- Медицински спирт не по силен от 70% цена 0,80 евро
- Гъбичка за почистване на обувки (не е задължителна) цена 0,50 евро
И чашата с кафе която се вижда на снимката също :lol:

Процедурата е следната(не повече от два часа работа за целия салон)
Важно-не трябва да е на пряка слънчева светлина или на много топло защото боята засъхва преди да сме я размазали
Със спирта и тампоните за махане на грим се почиства добре повърхността на седалките или волана,ще останете учудени колко мръсотия ще излезе от седалките.След това забърсвате със суха кърпа и пристъпвате към боядисването.Съветвам ви да боядисвате на сектори,така както са разделени от шевовете на седалката за да ви даде време да размажете добре продукта,защото ако се намаже цялата седалка после засъхва преди да е приключена работата и остава на черти.Ако е много износена,повторете боядисването неколкократно,аз така направих с волана.Да поясня,колата е на 150 000км.така че преценете колко се беше изтрила кожата.След като засъхне добре,въпрос на не повече от 20тина минути се минава с гъбата за обувки и готово
Ето и резултата
IMG00088-20100605-0916.jpg
IMG00086-20100605-0915.jpg

Имам още снимки но не мога да ги кача не зная защо.
Важно е да се знае че след процедурата карах колата с бяла тениска и няма поражения :mhihi:
Надявам се да съм бил полезен.Поздрави на всички!!!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Rosendo на 16 Авг 2011, 19:14, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Re: Кожен салон Е46-възстановяване с малко средства

Мнение от Archangel » 05 Юни 2010, 14:01

По принцип и това е вариант, но защо, като има специализирани продукти за автомобилна тапицерия, между 15 и 20лв., на реномирани марки, които вършат същата(ако не и по-добра работа).
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rosendo » 05 Юни 2010, 14:05

Archangel написа:По принцип и това е вариант, но защо, като има специализирани продукти за автомобилна тапицерия, между 15 и 20лв., на реномирани марки, които вършат същата(ако не и по-добра работа).

Защото купувах от тези специализирани прехвалени продукти,хем маркови и скъпи и нямаше особен ефект,да не кажа никакъв.Те според мен са за подхранване и поддържане на кожа,а не за възстановяване.Особенно волана,както се беше изтрил със тези специализирани продукти ефекта беше "0"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 05 Юни 2010, 14:12

аз ползвам от години боя за кожени якета - не е скъпа и има отличен ефект върху кожата на волана и ск. лост

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 05 Юни 2010, 14:21

Веднъж като докарвах една кола от Германия и ръцете ми станаха като на миньор :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 05 Юни 2010, 20:51

Според мен е станало мн добре !! Въпроса е до колко ще е трайно... боята няма да цапа директно но ще се изтърка или поне така си мисля :roll:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Мнение от Kalinski » 06 Юни 2010, 16:48

Станало е много добре. Хареса ми. Мисля да пробвам тия дни . Само , че при мен ще е трудничко с боята тъи като съм полу кожа . Демек едното е тапицерия , а другото кожа.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: M 40
Мечтае да кара: M 54

Мнение от domata » 06 Юни 2010, 21:38

Хубава тема! Добре е станало, въпросът е до кога ще изкара :?: Ще бъде интерестно ако споделиш колко време ще ти изкара в това състояние.

PS Някой пробвал ли е да почисти кожата първо с бебешки шампоан и после обилно мазане с крем за ръце NIVEA? Ако има такъв ентусиаст нека сподели дали има добър ефект :mhihi:

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 06 Юни 2010, 23:18

Тази тема сме я расисквали в "Сервизно обслужване на БМВ" достатъчно е трайно и изглежда много добре нищо че продуктите не за авто,крайният резултат е доста задоволяващ ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rosendo » 07 Юни 2010, 0:31

domata написа:Хубава тема! Добре е станало, въпросът е до кога ще изкара :?: Ще бъде интерестно ако споделиш колко време ще ти изкара в това състояние.

PS Някой пробвал ли е да почисти кожата първо с бебешки шампоан и после обилно мазане с крем за ръце NIVEA? Ако има такъв ентусиаст нека сподели дали има добър ефект :mhihi:

По принцип на седмица правя най малко 1000км.така че към края на седмицата спокойно мога да дам инфо. относно това дали държи или се трие.От събота до сега не е мръднало,но не съм и карал толкова много.Истината е че особенно с волана се боря от доста време,защото много ме дразнеше този износен участък,пробвал съм със какви ли не скъпи пасти за кожени авто тапицерии и нямаше никакъв ефект,докато сега промяната е драстична.
Относно "NIVEA",не съм пробвал никога,но от многото изчетено по въпроса във наши и чужди форуми виждам че масово се отхвърля и не са добри отзивите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rosendo » 14 Юни 2010, 16:22

Здравейте Колеги,
миналата седмица обещах да дам информация относно ефекта от боядисването на салона.След една седмица и почети 1300км равносметката е следната,
боята не се изтрива,дори и по волана където има най голямо триене и не цапа.Единственното е че като правя процедурата за първи път на места се личи посоката в която е нанасян продукта,въпреки че е съвсем леко и трябва да се вгледам и колата да е на слънце за да се види.
Поздрави на всички!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kalinski » 22 Юни 2010, 19:52

Днес и аз пробвах като теб. Засега изглежда доста добре. Ще видим дали ще цапа но смятам че Не... :) инак моите материали струваха има няма 4-5лв.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: докато има!
Мечтае да кара: Steptronic
Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)

Мнение от inseCT » 22 Юни 2010, 20:21

Kalinski написа:Днес и аз пробвах като теб. Засега изглежда доста добре. Ще видим дали ще цапа но смятам че Не... :) инак моите материали струваха има няма 4-5лв.

Колега волана ми е в мн лощо състояние..като го въртя и напрао ми остава на ръцете мръсно...дали ше се поправи малко с тази процедура?!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rosendo » 22 Юни 2010, 21:47

inseCT написа:
Kalinski написа:Днес и аз пробвах като теб. Засега изглежда доста добре. Ще видим дали ще цапа но смятам че Не... :) инак моите материали струваха има няма 4-5лв.

Колега волана ми е в мн лощо състояние..като го въртя и напрао ми остава на ръцете мръсно...дали ше се поправи малко с тази процедура?!

Здравей Колега,
според мен ако пробваш по лошо няма да стане.Много е важно преди да нанесеш продукта много хубаво да почистиш със марля и спирт,особенно когато става въпрос за волан.Нека Колегата от горния пост ти каже каква точно марка боя е купил от България щом е доволен от резултата.
Успех и да кажеш как е станало!!!
Поздрави

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kalinski » 23 Юни 2010, 0:15

В интерес на истината моя волан не съм го пипал тъй като е чисто нов. Мацах само седалките още не мога да кажа дали цапа тъи като днес след обед правих процедурата и не съм се качвал в колата. Според мен почисти волана както каза колегата и пробваи с черна боя за кожени изделия. Аз купих 2 вида - течна и паста. С пастата не ми хареса как стана.. гъсто и трудно се разнася. А течната е шишенце най отгоре с тампон и е по удобно. После минах и с гъбичката за повечко блясък.

Нищо не губиш да опиташ след като така и така волана ти в момента цапа :) Ако стане ( дано) качи снимки преди и след процедурата.
Изображение

Следваща

Назад към E46