Подновяване на книжка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Подновяване на книжка

Мнение от DJJonny » 09 Юни 2010, 16:31

Искам да попитам каква е процедурата по подновяване на книжката
Какви документи искат
искат ли още медицинско?
снимки там ли правят, трябва да си нося, ползват старата или от личната карта
Такси ала бала
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Подновяване на книжка

Мнение от Е.Димитров » 09 Юни 2010, 16:40

Ако си с професионална книжка-требе да се мине неколко прегледа-в поликлиниката знаят,а ако си с любителска-пак в поликлиниката-само очен и с тоя документ и физиономията си отиваш в кат и си ок или в районното

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 09 Юни 2010, 16:53

Е.Димитров написа:Ако си с професионална книжка-требе да се мине неколко прегледа-в поликлиниката знаят,а ако си с любителска-пак в поликлиниката-само очен и с тоя документ и физиономията си отиваш в кат и си ок или в районното

Сигурен ли си, че е само очен ? Че и аз скоро требва да си я подновявам, не искат ли пак медицинско със всичките 1001 прегледа ?
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 09 Юни 2010, 16:57

Я и аз да питам по един въпрос дето ме вълнува - понеже живях в Германия доста години, си изкарах там немска книжка, но като ми я даваха се наложи да им дам българската, един вид размяна се прави. Доколкото знам те я връщат тук в КАТ. Та сега вече от близо година си живея в България и си карам с немската, дори са ме спирали няколко пъти и няма проблеми. Немската книжка е безсрочна. Междувременно обаче българската ми книжка вече не е валидна. Сега нещо се присетих и се чудя дали да ходя да я подновявам? Ако си я взема трябва ли да им дам пък немската? И друго - ако не дай си Боже има някакво ПТП, немската ми пак ли си важи, или застрахователя ще каже трябва ти валидна българска книжка? :roll: :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 09 Юни 2010, 17:06

Джони, и аз ще си я подновявам сега, единствено трябва да минеш през личния лекар за медицинско...
от там в кат и там те снимат, ама опашки големи има, около 100 човека :banghead:
Изображение

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 09 Юни 2010, 17:10

DJJonny написа:Искам да попитам каква е процедурата по подновяване на книжката
Какви документи искат
искат ли още медицинско?
снимки там ли правят, трябва да си нося, ползват старата или от личната карта
Такси ала бала

пиши си или помни :mhihi:

1. отиваш 2 месеца преди да ти изтече наказанието в ДАИ да се запишеш за психо... казвам ти 2 месеца понеже винаги групите са запълнени с по 2 месеца напред :mhihi:
2. отиваш 1 седмица преди психото... черпиш даяджията който ще води курса за да не те скъса и след това си го взимаш :mhihi:
3. намираш си инструктор, записва те на курс по теория, в същото време си вадиш медицинско
4. минаваш вътрешни листовки
5. минаваш външни листовки
6. минаваш кормуване
7. отиваш в кат вадиш си разпечатка на актовете ( разбира се след няколко дни си я взимаш чак :mhihi: )
8. отиваш в инвест банк... откриваш си сметка ( безплатно ) вкарваш парите в сметката и си плащаш актовете ( защото така ти излиза по 1.30 на акт ) + 26 лв. за такса издаване на документ ( може в инвестбанк може и в КАТ )
9. отиваш отново в КАТ с медицинското, психото, копие от дипломата, личната карта, заповедта за отнемане и платежните от инвестбанк... ( може да забравям нещо ) редиш се на опашката... снимат те... съответно вече си изгубил няколко часа в опашки и си ти...
10. след 30 дни отиваш да си вземеш книжката

П.П. сега като се загледах се осетих че става на въпрос за подновяване а не за възстановяване на права :oops: :oops: :oops:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 09 Юни 2010, 17:14

оги, джонито си има книжка, иска само да си я поднови!
и психото мисля, че беше само за ц кат ???
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Юни 2010, 17:22

dimithur написа:
Е.Димитров написа:Ако си с професионална книжка-требе да се мине неколко прегледа-в поликлиниката знаят,а ако си с любителска-пак в поликлиниката-само очен и с тоя документ и физиономията си отиваш в кат и си ок или в районното

Сигурен ли си, че е само очен ? Че и аз скоро требва да си я подновявам, не искат ли пак медицинско със всичките 1001 прегледа ?

Псолютно ( :mhihi: ),те така си взех моята книжка

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 09 Юни 2010, 17:39

Stanchev написа:Джони, и аз ще си я подновявам сега, единствено трябва да минеш през личния лекар за медицинско...
от там в кат и там те снимат, ама опашки големи има, около 100 човека :banghead:

ми освен да ходим заедно поне да става моабета :) знам че почват от 8 и било по добре по рано да се отиде

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 09 Юни 2010, 17:41

DJJonny написа:
Stanchev написа:Джони, и аз ще си я подновявам сега, единствено трябва да минеш през личния лекар за медицинско...

ми освен да ходим заедно поне да става моабета :) знам че почват от 8 и било по добре по рано да се отиде

да, ама аз ще видя кога ще успея да излезна от работа... със сигурност ще е тези дни, но ще видим.
ако ти се чака аз ще ти се обадя да ти кажа кога точно :mhihi: ще има смях :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 09 Юни 2010, 19:04

По интернет някак си нема ли как да си подам документите, нещо отвикнах вече ходя по гишета, хващаме каустрофобията :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 09 Юни 2010, 19:05

Stanchev написа:
DJJonny написа:

да, ама аз ще видя кога ще успея да излезна от работа... със сигурност ще е тези дни, но ще видим.
ако ти се чака аз ще ти се обадя да ти кажа кога точно :mhihi: ще има смях :mhihi:

ок, аз утре че си изкарам медицинско

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 09 Юни 2010, 19:19

значи медицинското от личния не ви върши толкова работа... така или иначе ЗАДЪЛЖИТЕЛНО минавате очен... който не е личния :!:
моя опит от преди 3 седмици... медицинско от рецепцията на медико-диагностичния център, преглед при очен с подпис и печат, обратно на рецепцията удариха другите 4-5 печата и подписи :mhihi: , 15 лева, и готово... тва за б категория :!:
оттам в кат, у софето добре е организирано, подавате документите, плащате таксата, дремете 1 час, снимки, подаване на документи 2 :mhihi: ... после може да следите и в нета га ще излезе тескерето :mhihi: ...
ми това е :lalala: :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 09 Юни 2010, 22:38

колега, лекарите знаят какво трябва да има на медицинското за "б" категория. щтракат там печатите и не се занимаваш с глупости, българска работа :no:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 09 Юни 2010, 23:39

Кажете за категория С каква е разликата, че скоро ще трябва и аз да я подновявам. Достатъчно ли е да се вземе бележка от психото, че не се водя на отчет или ще трябва пак да се минава целия тест - логическия и машинките ?
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Следваща

Назад към Извън Темата