Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 - за всички модели
Колеги нов съм във форума,а и BMW koто явтомобил ми е непознато.Никога несам имал такава кола но карах на един приятел и доста ми допадна.Навил съм се на Е46 купе 1,8 куб?Ако някой има наблюдения върху този мотор моля за съвет?
Благодаря предварително
Благодаря предварително

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Прочети тази тема - има писано и за този мотор.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
lubaka__ написа:Колеги нов съм във форума,а и BMW koто явтомобил ми е непознато.Никога несам имал такава кола но карах на един приятел и доста ми допадна.Навил съм се на Е46 купе 1,8 куб?Ако някой има наблюдения върху този мотор моля за съвет?
Благодаря предварително
Трябва да кажеш и година на производство... има значение. М43 мотора е доста здрав, има някои слаби места, но те се отстраняват сравнително безболезнено. Наистина поразгледай темата, това е един от най-обсъжданите двигатели.
Si non confectus, non reficiat.
- tomalie
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 523i
- Мечтае да кара: BMW E60 M5
3 series Face Lift
Колеги да ви питам,има ли 3-та серия фейслифт 136кс. или започват от 150 commonreal?

- Stefanov_simeon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: NISSAN PATROL 2.8 GL&OPEL OMEGA
- Мечтае да кара: Alpina / B7 (E65/E66L) / 4.4 i V8 32V L (500 Hp)
Колеги къде може да се види в нета дали дадено БМВ е с верига или с агренажен ремък ?!?
По конкретно ме интересува за момента Е46 318is 143 к.с. 2003 год.

По конкретно ме интересува за момента Е46 318is 143 к.с. 2003 год.

:-)
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: 3 series Face Lift
tomalie написа:Колеги да ви питам,има ли 3-та серия фейслифт 136кс. или започват от 150 commonreal?
Според realOEM новият мотор се вгражда заедно със стария (136 к.с.) до фейслифта паралелно за няколко месеца.
Но след 9.2001 година (моментът на фейс-лифта) се вгражда само новия комънреъл мотор.
Така , че фейс-лифт със стария мотор няма. Или ако има са насаждани новите елементи , така че по-далечко от такива коли

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Stefanov_simeon написа:Колеги къде може да се види в нета дали дадено БМВ е с верига или с агренажен ремък ?!?
По конкретно ме интересува за момента Е46 318is 143 к.с. 2003 год.![]()
![]()
С верига си.
- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
Въпрос относно двигатела на е46 316 1.9 105 hp?
Колеги въпроса ми е такъв един приятел иска да ми тава въпросната кола,но ни6то нз за този двигател..някой ако кара такъв или знае закакво става въпрос нека да ми обясни,добре ли работи,има ли проблеми на климатик?ако се сложи газов инжекцион добре ли ще се движи колата..това са ми въпросите просто искам някои да ми помогне с малко информация
благодаря предварително.. Поздави 

- bateto_bul
- Потребител
-
Е46 избор
Колеги моля ви за малко помощ! Твърдо съм решил да си копувам BMW 318 Е46, но не мога да разбера от форумите как да позная дали е 46 или някаква друга. Моля да ми помогнете с малко инфо. Благодаря предварително.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Ми...ок...
Е46 излиза от 98 до 05 година.
Е46 е обозначение за трета (3) серия в този период.
Ако пише 318i - значи е трета серия с кубатура 1.8, а i означава, че е бензин.
Ако пише 320d - значи трета серия с кубатура 2.0, а d означава, че е дизел.
И т.н. за различните варианти на мотора.
2.0d има 2 разновидности - 136 и 150 коня - различават се и по външен вид на колите, и по корите на мотора.
1.8i - също.
Всъщност...няма как да объркаш Е46 с някой друг модел
Е46 излиза от 98 до 05 година.
Е46 е обозначение за трета (3) серия в този период.
Ако пише 318i - значи е трета серия с кубатура 1.8, а i означава, че е бензин.
Ако пише 320d - значи трета серия с кубатура 2.0, а d означава, че е дизел.
И т.н. за различните варианти на мотора.
2.0d има 2 разновидности - 136 и 150 коня - различават се и по външен вид на колите, и по корите на мотора.
1.8i - също.
Всъщност...няма как да объркаш Е46 с някой друг модел

- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
Влизаш в някои от сайтовете за автомобили и в критериите за търсене задаваш Mарка: BMW, Модел: 3(серия), Година от 1999 до 2004 и ще видиш всички разновидности на E46. Не съм написал 98 и 05 понеже в тези години влизат и Е36 за 98, и Е90 за 05.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Wolfeye написа::wave: Здравейте всички !
Имам и въпрос относно финансите и подръжката на колата. Парите за първоначална покупка ги имам, но искам мнения от собственици на е46 - дали ще се справям с подръжката на ЗАПАЗЕН автомобил от класа, с доход около 800-900 лева месечноИзчел съм почти всичко и ако продължавам да чета , "сигурно ще си купя АВДИ"
Колега, цялата работа е много условна. Много зависи на колко точно "запазен" автомобил ще попаднеш. Освен това зависи колко караш и къде караш. Ако си вземеш нов внос, имай предвид, че на тези коли обикновено са им сменяни само консомативи (масло, филтри и др), а ако е от Италия и тва не е гарантирано

Зависи също така до колко си склонен да правиш компромиси с качеството на резервните части и консомативите.
Аз моята я карам 4-та година и до сега нямах някакви кой знае какви значителни харчове по нея. За последните 8 месеца обаче попътувах повече и минах над 30 хил км само в България. Не знам има ли някаква връзка или просто и е дошло времето но зимата похарчих почти 6 хил лв за поддръжка.
Така че всеки автомобил си е индивидуален толкова колкото и собственика му. Ако питаш мен БМВ в надеждно състояние трудно се поддържа с 800 - 900 лв заплата. Лошото в твоя случай е, че и при АУДИ е горе долу същата работа, само дето се чупят повече

Не искам да ти чупя хатъра, просто си споделям мнението. Ако питаш мен, пробвай да си намериш нещо не нов внос, което е карано известно време в БГ от свестен собственик и вече са вложени известно количество пари в него, а цената ще ти бъде като на нов внос примерно

Успех и късмет

- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D
Здравейте,
От доста време чета темите по форума, научих доста дори без да съм си закупил Е46 (макар, че търся вече от 2 месеца и все не мога да намереря моята :/ ).
Та да попитам за мнение за тази кола в "Мобилето" една Е46 http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Та стана ми любопитно:
1) Как така е Декември 2003 и е с 5 скорсти а не 6 (бях прочел, че всички над Юни-Юли 2003 са с 6 скорости и може би просто тогава е регистрирана колата а не произведена).
2) Какво мислите за тази кола? (със сигорност не е на 98 000 км за 10 години). Нали се проверяваха реални километри по ключовете ?
Благодаря Ви предварително,
Слави
Eдит: Единственото което адски много ме дразни са тия "М" на задния капак и на лайсната отвътре
От доста време чета темите по форума, научих доста дори без да съм си закупил Е46 (макар, че търся вече от 2 месеца и все не мога да намереря моята :/ ).
Та да попитам за мнение за тази кола в "Мобилето" една Е46 http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Та стана ми любопитно:
1) Как така е Декември 2003 и е с 5 скорсти а не 6 (бях прочел, че всички над Юни-Юли 2003 са с 6 скорости и може би просто тогава е регистрирана колата а не произведена).
2) Какво мислите за тази кола? (със сигорност не е на 98 000 км за 10 години). Нали се проверяваха реални километри по ключовете ?
Благодаря Ви предварително,
Слави
Eдит: Единственото което адски много ме дразни са тия "М" на задния капак и на лайсната отвътре
Последна промяна Amatior4o на 16 Юни 2010, 18:23, променена общо 1 път
най-вероятно лъжат или казват някаква дата на регистрация
вземаш ВИН и проверяваш, не им вярвай за нищо
със сигурност е преди март 2003г.
за километрите се ориентирай по т.нар. външни белези и разни дребни детайли, но щом са 98 000 със сигурност са връщани и твърде вероятно е да е направено така че да не се разбере лесно
иначе изглежда добре, цената не мога да я коментирам, защото въобще не съм в час
а тези М лепенки въобще не говорят добре за предишният собственик, никой от този форум няма да ги залепи така - сигурен съм
вземаш ВИН и проверяваш, не им вярвай за нищо

със сигурност е преди март 2003г.
за километрите се ориентирай по т.нар. външни белези и разни дребни детайли, но щом са 98 000 със сигурност са връщани и твърде вероятно е да е направено така че да не се разбере лесно
иначе изглежда добре, цената не мога да я коментирам, защото въобще не съм в час
а тези М лепенки въобще не говорят добре за предишният собственик, никой от този форум няма да ги залепи така - сигурен съм