Какво правите като ви застига моторист ?
Модератор: Общи модератори
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Какво правите като ви застига моторист ?
Да ама нали се сещаш, че с 250 стигаш до него за 2 секунди след като си бил просто пиксел в огледалото - ай мислете с тия глави бе хора.
ПС: тва "Пазете мотористите" ми звучи като "Пазете децата" - само дето едните си заслужава да ги пази човек.
ПС: тва "Пазете мотористите" ми звучи като "Пазете децата" - само дето едните си заслужава да ги пази човек.
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава
Re: Какво правите като ви застига моторист?
Мотористи,
ако не се пазите сами, ние та дори и Хазяйна не можем да ви опазим.
Вие сте шибани уачастници в движението, както и автомобилистите. Набите си го в празните глави натикани в шарените каски.
Никой не е длъжен да ви прави място по светофарите
и да се съобразява с вас, понеже се движите с няколко пъти по-висока скорост от разрешената.
Нямам нищо против никого и нищо докато то не започне да ми се пречка!
Имам няколко случки с мотористи, в който те са за притеснили детето ми, жена ми и мен.
От тогава много мразя лепенките по колите 'Пази моториста'!
Кампания 'Пази детето' или 'Пази пешеходеца" ДА, но пази празноглавеца тръгнал да се пребива... Ша ма извинявате!
Тема с въпроса от следващия постер трябва да пуснем във форума:

ако не се пазите сами, ние та дори и Хазяйна не можем да ви опазим.
Вие сте шибани уачастници в движението, както и автомобилистите. Набите си го в празните глави натикани в шарените каски.
Никой не е длъжен да ви прави място по светофарите
и да се съобразява с вас, понеже се движите с няколко пъти по-висока скорост от разрешената.
Нямам нищо против никого и нищо докато то не започне да ми се пречка!
Имам няколко случки с мотористи, в който те са за притеснили детето ми, жена ми и мен.
От тогава много мразя лепенките по колите 'Пази моториста'!
Кампания 'Пази детето' или 'Пази пешеходеца" ДА, но пази празноглавеца тръгнал да се пребива... Ша ма извинявате!
Тема с въпроса от следващия постер трябва да пуснем във форума:

Последна промяна Alien на 10 Юни 2010, 15:46, променена общо 1 път
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
spacepl написа:Да ама нали се сещаш, че с 250 стигаш до него за 2 секунди след като си бил просто пиксел в огледалото - ай мислете с тия глави бе хора.
И пиксел да е - Обърни внимание на тоя пиксел, затова си шофйор да може да прецениш.
Пък хубаво с 250, а ти карай със 100 аз в другото платно ше съм с 30 и ше свия рязко пред тебе да видиш оферта ли е, щото се получава същата работа само дето цифрите са други.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
BMW_RIDER написа:И с 400 да карат всеки който се изнася да задминава в лявото е длъжен да си погледне в ш"баното огледало.
Пич, като искаш да караш с 400км/ч и да не ти се пречка никой, купи си самолет и си хвъркай на воля!
Ш'баното огледало на моята кола не е от кристалната топка на някоя вещица и не може да предвиди, че мотоджия каращ с 200+ ще ме застигне в следващата половин секунда.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
ok като обърнем цифрите аз съм със 100 и свивам пред теб, а ти си с 300, Ти кво искаш да излезна през джама в движение и да погледна с бинокъла назад за да видя дали ТИ (господи) идваш ?????
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
spacepl написа:ok като обърнем цифрите аз съм със 100 и свивам пред теб, а ти си с 300, Ти кво искаш да излезна през джама в движение и да погледна с бинокъла назад за да видя дали ТИ (господи) идваш ?????
Това беше добро попадение!

- spacepl
- старши ентусиаст
-
В гората. Кумчо Вълчо се върти с новия си мотор в кръг на една гума.
Наобиколили са го горските животни. Кумчо Вълчо крещи:
- Кой има такъв мотоoooр! Кой има такъв мотоooooр!
Лъвът се ядосал и казал:
- Аз имам такъв мотор!
- Как се спираааааааааааааааааааааа?
Наобиколили са го горските животни. Кумчо Вълчо крещи:
- Кой има такъв мотоoooр! Кой има такъв мотоooooр!
Лъвът се ядосал и казал:
- Аз имам такъв мотор!
- Как се спираааааааааааааааааааааа?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
BMW_RIDER написа:spacepl написа:Да ама нали се сещаш, че с 250 стигаш до него за 2 секунди след като си бил просто пиксел в огледалото - ай мислете с тия глави бе хора.
И пиксел да е - Обърни внимание на тоя пиксел, затова си шофйор да може да прецениш.
Пък хубаво с 250, а ти карай със 100 аз в другото платно ше съм с 30 и ше свия рязко пред тебе да видиш оферта ли е, щото се получава същата работа само дето цифрите са други.
Според закона не е разрешено да се кара на магистрала със скорост над 130 километра/ч!
Бях отворил преди време такава тема,та карам аз със 120-130 и отминавам камион,в следващият момент ме настигат 3 ма мотористи а аз съм по средата на камиона,и почват даже да ми светкат

BMW_RIDER написа:И пиксел да е - Обърни внимание на тоя пиксел, затова си шофйор да може да прецениш.
Обръщам внимание на пиксела винаги, но за мен той означава, че е на километър зад мен, и че имам предостатъчно време да тръгна да изпреварвам, както и пиксела има предостатъчно време да ме види и да намали ако се налага... това, че пиксела се оказва че се движи с 250+ не е мой проблем, не съм длъжен да имам радар и да засичам нисколетящите обекти по пътя.. Припомни си малко математиката, и пресметни при тези скорости с колко метра в секунда се движиш, и да осъзнаеш колко време за реакция оставяш на другите участници на пътя да те пазят..
Когато карам извън правилата, никога не считам, че останалите са длъжни да ми правят път...
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Е.Димитров написа:BMW_RIDER написа:spacepl написа:Да ама нали се сещаш, че с 250 стигаш до него за 2 секунди след като си бил просто пиксел в огледалото - ай мислете с тия глави бе хора.
гледам 2 мата без номера а третия сложил черно тиксо на номера-НИКАКВА ТОЛЕРАНТНОСТ за такива,няма ли номер,кара ли като идиот-никаква толерантност,ако бех милиционер-директно с конфискация на мотора и евентуално арест,за некакви мафиоти ли се мислят???
Е сигурен бях ,че тука е проблема на всички теми за мотористите. Как може тия хем да карат с 250, хем нали да са без номера съответно без глоби, хем и като се опитат да ги спрат да бягат,че даже и не им обръща много внимание полицията а мен ме съспиват от глоби и актове. Еми така става, и в прочем не само тука е така.
Да беше милиционер мислиш ли ,че щяха да ти спрат?
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Я пак помисли дали е същата работа-щото аз си мисля, че ако карам с 100 и ме засече някой, по ще мога да реагирам, а ако ми налетиш с 250 само Господ ще е с теб!?Да, моторите се карат бързо, защото просто си го искат особено извънградско, но като караш с 200+ и някой ти изкочи, не може да го обвиняваш, че не те е видял!!!Сърдиш, се само на себе си при такива случаи-"Кеф цена няма"!!!BMW_RIDER написа:spacepl написа:Да ама нали се сещаш, че с 250 стигаш до него за 2 секунди след като си бил просто пиксел в огледалото - ай мислете с тия глави бе хора.
П.П. Махам си лепенката от служ.кола-"Пазете мотористите"!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
BMW_RIDER написа:Е.Димитров написа:BMW_RIDER написа:spacepl написа:Да ама нали се сещаш, че с 250 стигаш до него за 2 секунди след като си бил просто пиксел в огледалото - ай мислете с тия глави бе хора.
гледам 2 мата без номера а третия сложил черно тиксо на номера-НИКАКВА ТОЛЕРАНТНОСТ за такива,няма ли номер,кара ли като идиот-никаква толерантност,ако бех милиционер-директно с конфискация на мотора и евентуално арест,за некакви мафиоти ли се мислят???
Е сигурен бях ,че тука е проблема на всички теми за мотористите. Как може тия хем да карат с 250, хем нали да са без номера съответно без глоби, хем и като се опитат да ги спрат да бягат,че даже и не им обръща много внимание полицията а мен ме съспиват от глоби и актове. Еми така става, и в прочем не само тука е така.
Да беше милиционер мислиш ли ,че щяха да ти спрат?
Именно тука е проблема,аз покарвам мотора на зет ми,малко и бавно,не съм опитен и нямам това самочуствие,но нима законите не са за всички???нима мотористите са над закона и трябвало да ги пазиме???,какво означава "да пазим мотористите"
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Като бивш(има ли такова понятие
) моторист съм имал момент, в който много ясно съм осъзнавал, че израза "да пазим моториста" означава да му дадем път да се пречука без да му помагаме за това...редки моменти са били, но ги е имало...
Тук гледам мотористите се опитват да изтъкнят няколко аргумента в тяхна полза - на тях искам да им кажа само няколко неща:
Да прави сте, че Вас (вече не казвам нас, защото не карам) ни засичат, отнемат ни предсимството и т.н....факт е! Просто българина като застане на кръстовището - последното нещо за което гледа е моторист!
Първо са камьони и автобуси, след това гледа за бусове, след това за леки коли, а накрая за пешеходци...мотористите и колоездачите...сякаш не ги отразява.
Да прави сте, че Вас ви третират като камикадзета - всичките до един, но това е благодарение на факта, че болшинството се проявяват като такива!
До тук с "ДА" - сега НЕ.
Не не сте прави, че на пътя сте безмъртни, че да присветваш на изпреварваща кола, която изпреварва със 140+, която ТИ си застигнал, защото караш с 230!
Аз и с 200 да карам - пак ще се намери кой да ми свети къси-дълги отзад, но...не се местя докато не си завърша изпреварването, ако трябва и на 5-6-7-8-20 коли - щом се движа по-бързо от тях значи не съм за тяхната лена!Закона си е закон - решил съм да не го спазя в този момент и АЗ си нося отговорността!Докато не видя, че мога да се прибера в дясна лент , без да свалям от 160-170 до 100 - карам в лява! - Какво да направя - искате да набия спирачки, за да може колата която съм запознал да изпреварвам да се отдалччи, за да се върна в дясна лента...това ли искате???
Като видите, че някой е излезнал да изпревари - ми ше чакате - ако няма да чакате - излитайте вертикално и никой няма да ви пречи!
Запознат съм и с плюсовете на мотора и с минусите - ако и мотористите пазеха себе си колкото автомобилистите пазят тях - нещата щяха да се къде къде - по добре!
А, да ... и още нещо - като Ви видя по къси панталонки, тениска, джапанки и без каска...ми идва да избърша 1 огледало на някой!
Гореописаният не пази себе си, аз ще го пазя...да, бе да!
От скутера на 600-ката е лесно...ама няма нищо общо едното с другото!
Това, че до вчера е карал скутер, а днес мотор...ме плаши най-много!!

Тук гледам мотористите се опитват да изтъкнят няколко аргумента в тяхна полза - на тях искам да им кажа само няколко неща:
Да прави сте, че Вас (вече не казвам нас, защото не карам) ни засичат, отнемат ни предсимството и т.н....факт е! Просто българина като застане на кръстовището - последното нещо за което гледа е моторист!
Първо са камьони и автобуси, след това гледа за бусове, след това за леки коли, а накрая за пешеходци...мотористите и колоездачите...сякаш не ги отразява.
Да прави сте, че Вас ви третират като камикадзета - всичките до един, но това е благодарение на факта, че болшинството се проявяват като такива!
До тук с "ДА" - сега НЕ.
Не не сте прави, че на пътя сте безмъртни, че да присветваш на изпреварваща кола, която изпреварва със 140+, която ТИ си застигнал, защото караш с 230!
Аз и с 200 да карам - пак ще се намери кой да ми свети къси-дълги отзад, но...не се местя докато не си завърша изпреварването, ако трябва и на 5-6-7-8-20 коли - щом се движа по-бързо от тях значи не съм за тяхната лена!Закона си е закон - решил съм да не го спазя в този момент и АЗ си нося отговорността!Докато не видя, че мога да се прибера в дясна лент , без да свалям от 160-170 до 100 - карам в лява! - Какво да направя - искате да набия спирачки, за да може колата която съм запознал да изпреварвам да се отдалччи, за да се върна в дясна лента...това ли искате???
Като видите, че някой е излезнал да изпревари - ми ше чакате - ако няма да чакате - излитайте вертикално и никой няма да ви пречи!
Запознат съм и с плюсовете на мотора и с минусите - ако и мотористите пазеха себе си колкото автомобилистите пазят тях - нещата щяха да се къде къде - по добре!
А, да ... и още нещо - като Ви видя по къси панталонки, тениска, джапанки и без каска...ми идва да избърша 1 огледало на някой!
Гореописаният не пази себе си, аз ще го пазя...да, бе да!
От скутера на 600-ката е лесно...ама няма нищо общо едното с другото!
Това, че до вчера е карал скутер, а днес мотор...ме плаши най-много!!
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
Я верно някой моторист да обясни, какво точно разбира под това да ги пазим?
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
1 - поучително за тъпите кратуни - http://fishki.net/comment.php?id=70852
2 - още по-поучително за по-тъпите кратуни http://fishki.net/comment.php?id=70867
2 - още по-поучително за по-тъпите кратуни http://fishki.net/comment.php?id=70867
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.