Как става тоя номер с БГ автокъщите?
Модератор: Общи модератори
57 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
Re: Как става тоя номер с БГ автокъщите?
Nukem написа:Аз един път се набутах от Бг. автокъщите, но при следващата ми покупка се отиде до Германия видяхме се със собственика, човека имаше 4 коли, каза си всичко, даде ми летни гуми, зимни гуми, ски багажник,цд-то + оригиналния касетофон, фланци, резервни болтове, сервизни книжки, фактури аве въобще всичко с което си е колата, от тогава си казах никога от автокъща повече, отиваш до Германия, говориш си със собственика обяснява ти всичко, правиш едно кръгче и си заминаваш.
Аз не успях да се набутам от автокъща в БГ, но пък сериозно се набутах с кола на човек от форума и то доста известен и стар форумец

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Са ако си говорм честно, iS-а ми беше точно от Горубляне, баш внос от Италия... ама явно бях попаднал на 'талианец-поддържач, щото колата верно си беше екстра и за 2 години дето я кара си остана екстра... е, стана още по-екстра след няколкото подобрения от моя страна, но като мотор и интериор си беше... но струваше (тогава) с около 1000лв над останалите подобни предложения...
Compacta ми също е от автокъща и е просто перфектен автомобил все още.
Истината е че като се търси компромис за максимално нова година, максимален брой екстри, перфектно състояние и цена поне 500-1000лв. под пазарната се покачват залозите и шансът да си го натресеш голям и квадратен става доста по-реален.
Затова като се търси такава кола, се ходи с някой, който познава идеално моделът, който търсиш и без оглед на километрите, можеш да вземеш доста читава кола за малко пари.
Пасивните съпътстващи разходи обаче редовно надвишават келепира, от тези 500лв. надолу в последствие, защото сте обиколили примерно едни бързи 1000км. из България и сте изпили 30 сокчета, изяли 20 кебапчета, загубили сте много време, което в реалния живот струва доста пари, вместо да лежите по гръб на някой шезлонг и да се радвате на отпуската си.
И така
всеки си преценя, факт е че масово хората купуват емоционално, също е факт че е почти невъзможно да се намери читаво Е36, което да не е "облагородено" с чипове, спортни филтри, накриво разпробити прагове и висящи кабеляци из мотора 
Истината е че като се търси компромис за максимално нова година, максимален брой екстри, перфектно състояние и цена поне 500-1000лв. под пазарната се покачват залозите и шансът да си го натресеш голям и квадратен става доста по-реален.
Затова като се търси такава кола, се ходи с някой, който познава идеално моделът, който търсиш и без оглед на километрите, можеш да вземеш доста читава кола за малко пари.
Пасивните съпътстващи разходи обаче редовно надвишават келепира, от тези 500лв. надолу в последствие, защото сте обиколили примерно едни бързи 1000км. из България и сте изпили 30 сокчета, изяли 20 кебапчета, загубили сте много време, което в реалния живот струва доста пари, вместо да лежите по гръб на някой шезлонг и да се радвате на отпуската си.
И така

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Ако колегата реши нека да ми прати л.с. за да му кажа към кой да се обърне за автомобил нов внос от една много хубава страна и да свърши работа без да се притеснява
Георги Пенчев
Георги Пенчев
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
_65536_kb_sec_ написа:Е.Димитров написа:Аз пък даже се хваля че моята е на 390000 километра
и аз също![]()
Моята не искам да ви казвам че ще изпитате комплекс за малоценост

п.с.Напълно съм сериозен!
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- HeBePeH
- Lulin Boys Cska Sofia
-
- Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
- Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG
Mollov написа:Са ако си говорм честно, iS-а ми беше точно от Горубляне, баш внос от Италия... ама явно бях попаднал на 'талианец-поддържач, щото колата верно си беше екстра и за 2 години дето я кара си остана екстра... е, стана още по-екстра след няколкото подобрения от моя страна, но като мотор и интериор си беше... но струваше (тогава) с около 1000лв над останалите подобни предложения...
И аз ако трябва да съм честен , колата ми е от Бг и от Дупница . Преди да я звема аз беше на един човек , който я кара 1 месец , и беше минал към 1000км , но я беше обслужил напълно.Докато аз търсех кола имаше много ис-ки и 20-ки за по 5000 5500 и 6000 , ноо пълен одврат само като се кача вътре и ми става ясно какво е правено с нея. Таа и аз дадох доста пари за 318-ка , но вече година и 7/8 месеца несъм слезнал от нея , но и нищо несъм правил

Мойто мнение е ако взимаш колата поинтересувай се колко варви и купи тази която е с към 1000 лв по скъпа

Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Най-вбесяващото е че на всяка втора 318-ка 99 г. или подобна седи табела с надпис "Уникат" влизаш вътре в униката и се натрисаш на грозни врътки за мануел климатик и стерео с касетка...пръснати със спрей ръждясалите и надрани джанти и вече е уникат за 9000 лв. въпросната!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
madpetio написа:_65536_kb_sec_ написа:Е.Димитров написа:Аз пък даже се хваля че моята е на 390000 километра
и аз също![]()
Моята не искам да ви казвам че ще изпитате комплекс за малоценост![]()
Е кажи де,ама това дето пише на километража
- foxmobilebg
- Потребител
-
Не е въпроса как го направиш, а дали е било с желание... Имаме една Корвара в сервиза - досега е глътнала над 40 000лв по нейния тунинг... много преправяне, много и скъпи неща... става за чудо и приказ. надяваме се скоро да може да се види и на живо!
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Е.Димитров написа:madpetio написа:_65536_kb_sec_ написа:Е.Димитров написа:Аз пък даже се хваля че моята е на 390000 километра
и аз също![]()
на километража пише 125 000 примерно нещо такова ама ДДС-то е над 1000%
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
madpetio написа:Е.Димитров написа:madpetio написа:_65536_kb_sec_ написа:Е.Димитров написа:Аз пък даже се хваля че моята е на 390000 километра
и аз също![]()
на километража пише 125 000 примерно нещо такова ама ДДС-то е над 1000%
Ааа ,това не се брой,на повечето колеги са им на 130-170к километра,на малко колеги пише реалният като на мен-390725км

Е.Димитров написа:Ааа ,това не се брой,на повечето колеги са им на 130-170к километра,на малко колеги пише реалният като на мен-390725км
Е това наистина е уникат

Да намериш кола в BG над 150 000 км. трябва да правиш специална поръчка и да гледаш да не те прекарат, като превъртят километража на някоя обикновена кола 1995 г. на 100 000 км. напред....
Много мошеници се навъдиха и трябва да се внимава

В Бг.кола на малко километри може да се намери единственно ако е купена блъсната от някоя чужда морга и тук е оправена.Имам познат майстор тенекеджия който прави чудеса от тотално смлени коли и имам приятел който ги купува такива смлени коли и след намесата на майстора стават като от магазин,е има и много части които се поръчват от магазина и наистина после дори и аз не мога да я позная колата при положение че съм я виждал блъсната преди това.Другия вариант колата да е на малко километри е в семейството да има няколко коли и да се карат по-малко като например, дядото джипа го кара само когато ходи в месеца 1-2 пъти за риба, през другото време кара друга,аз моята кола сега не я карам защото е топло и карам мотора,а жена ми не кара нейната защото и харесвало да върви пеша(женска работа).Така че има и изключения от правилото за въртяния километраж но и аз не вярвам за стария дядо германец който ходел веднъж месечно с колата за хляб,или за бабата която толкова отдавна не е изкарвала колата от гаража че чак едно дърво е израсло пред вратите на гаража
.

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Има ли някакви начини да се разберат сравнително реалните километри на автомобил при покупка?
Нека компетентните да попишат
Нека компетентните да попишат

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Има, но трябва да си запознат с амортизацията на съответният модел т.е. компонентите по него как точно деградират и при какви условия... но една супер запазена кола (собственика й си я е гледал като писано яйце) няма как да я познаеш дори и да е на 250к...
Що се отнася до електрическо разпознаване - ако е била "върната" както трябва може да забравиш. Въпреки че някои модели притежават повечко места за записване на километрите, като например във светлинният модул... а някои джамбази не го знаят и го пропускат...
Що се отнася до електрическо разпознаване - ако е била "върната" както трябва може да забравиш. Въпреки че някои модели притежават повечко места за записване на километрите, като например във светлинният модул... а някои джамбази не го знаят и го пропускат...
57 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4