Гражданска отговорност в криза
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Re: Гражданска отговорност в криза
adovet написа:ALiGaToR написа:Каква е тая оферта за 2500сс да е 150 лева гражданската? Аз тука за едно продънено голфче с 1600сс платих последния път 140 лева. И то беше най-ефтината оферта от всичките възможни.
Взех сериозно да се замислям за кола с по-голяма кубатура.
Прав е колегата.Най евтината в момента за 1,6 е 140лв.Вчера правих гражданска на Фиата ми.Направих я в ДЗИ.Там беше най евтино.
Колата ми е 2.5 с регион на управление и регистрация София и гражданската ми е 150, НО през приятел.
Това обаче не е фактор защото само за 19 лева отгоре може да бъде сключена онлайн застраховка в същата фирма с безплатна доставка до дома, което като го сметнеш пак ти идва на същите пари - дали ще дам пари за гориво и да губя време да ходя до брокера или ще ми я донесат до нас е горе-долу едно и също като разходи. Всеки сам си преценява къде и какво да застрахова. Аз винаги съм си правил гражданската където е най-евтино. Преди беше в Български имоти, сега е в Булстрад, а догодина който изкара по-тънка оферта.
Сега разгледах и другите цени
1600 кубика - 149.62
2000 кубика - 161.52
2500 кубика - 169.17
Това са цени за коли със софийска регистрация, за другите регистрации е по-евтино.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- BMWPetio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Съветски зърнокомбайн
- Мечтае да кара: ///М3 E36
- Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....
Понеже съм брокер и правя застраховки ГО няма да кажа към коя компания за да не правя реклама мога да кажа , че има много променливи които могат да променят общия размер на застраховката. Факторите от който влияе са :
1. Местоположението където е регистрирана колата.В големите градове като София , Пловдив , Варна , Бъргас цените са най-високи.За по-малките градове цените са по-ниски.Има и трета категория МПС регистрирани в селата , там застраховката е най-ниска.
2. Шофьорски стаж под 5г. или над 5г./в тази застрахователна компания няма ограничение за възрастта , дали си над 25г или под 25г. както споменават повечето колеги/
3. Дали на вноски или еднократно ще я заплатиш.Естествено , че ако е еднократно цената е по-ниска от тази която ще е на вноски.При еднократно заплащане се издава безплатна зелена карта.
4. И не на последно място много зависи от това дали имаш ПТП в което е виновен собственика на застраховащия автомобил.
Поздрави !
1. Местоположението където е регистрирана колата.В големите градове като София , Пловдив , Варна , Бъргас цените са най-високи.За по-малките градове цените са по-ниски.Има и трета категория МПС регистрирани в селата , там застраховката е най-ниска.
2. Шофьорски стаж под 5г. или над 5г./в тази застрахователна компания няма ограничение за възрастта , дали си над 25г или под 25г. както споменават повечето колеги/
3. Дали на вноски или еднократно ще я заплатиш.Естествено , че ако е еднократно цената е по-ниска от тази която ще е на вноски.При еднократно заплащане се издава безплатна зелена карта.
4. И не на последно място много зависи от това дали имаш ПТП в което е виновен собственика на застраховащия автомобил.
Поздрави !
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
BMWPetio написа:4. И не на последно място много зависи от това дали имаш ПТП в което е виновен собственика на застраховащия автомобил.
Винаги ми е било интересно застрахователя как проверява това нещо или разчита на честната ни дума?

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Май може да се провери ако си бил при същата компания... иначе трябва да имат връзка с КАТ...
- BMWPetio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Съветски зърнокомбайн
- Мечтае да кара: ///М3 E36
- Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....
X-citer написа:BMWPetio написа:4. И не на последно място много зависи от това дали имаш ПТП в което е виновен собственика на застраховащия автомобил.
Винаги ми е било интересно застрахователя как проверява това нещо или разчита на честната ни дума?
Разчитат на честната ти дума.
- vlado_882
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Кола и жена едновременно
не разчита... всичко си е под номер не случаино както знаят повечето колеги след като се одариш се обаждаш на кат казват ти номер след което този номер се записжа на 2-страния портокол и след като отидеш в компанията те там го вкарват в тяхната система (системата включва всички компанни така те имат достап за всеки клиен без значение каде е застраховал колата или си е направил каското ) данните се пазят 2г след което се преместват в архивите на мвр там се пазят 7г след което автоматично се изтриват.
...
36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3