В подкрепа на изграждането на АЕЦ "Белене"!
Модератор: Общи модератори
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Re: В подкрепа на изграждането на АЕЦ "Белене"!
Я по добре я заключете тая тема.
Аз съм твърдо за, защото това е най-евтината енергия. И освен това като предлага и друг да напрай. Аз нямам нищо против руснаците даже по добре от ония дето се едно пък те икономически интереси нямат, само некви ракети искат да слагат.
Все пак от Русия идва газта, оттам нефта, оттам металите. Да си изострят отношенията с Русия не си го позволяват супер силите, ние сме тръгнали тука ,дето като врътнат едно кранче и Бойко пада....
Аз съм твърдо за, защото това е най-евтината енергия. И освен това като предлага и друг да напрай. Аз нямам нищо против руснаците даже по добре от ония дето се едно пък те икономически интереси нямат, само некви ракети искат да слагат.
Все пак от Русия идва газта, оттам нефта, оттам металите. Да си изострят отношенията с Русия не си го позволяват супер силите, ние сме тръгнали тука ,дето като врътнат едно кранче и Бойко пада....
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
BMW_RIDER написа:Я по добре я заключете тая тема.
OK, aйде да се аргументирам, защо съм ПРОТИВ, защото виждам доста хора наистина се заблуждавате.
1. Както знаем от уроците по география, населението на България намалява, най-големите предприятия, ел. консуматори, вече отдавна са в историта. Следователно енергийните нужди на страната за последните 20 години са намалели, да не кажа на половина. Тогава за какъв чеп, ще правиме нова централа ?
2. Построяването на това чудо, ще изисква огромни инвестиции, които трябва да дойдат от бюджета. Като Дянков ви изпраска един данък АЕЦ Белене в размер 20% ще изпищите като заклани. Но за сметка на това като се построи, нито ще ви дигнат заплатите с 20%, нито пък тока ще стане 1 стотинка. Просто някои хора ще си пълнат гушките, като изнасят ток за турция, както е и в момента.
3. Ядрените отпадъци. Руснаците вече не ни ги искат, а ние нито имаме изградени хранилища нито нищо. Къде ще ги струпаме ? Ще ги хвърляме в Черно Море, или ще ги струпаме на камари на Мусала ?
4. Достатъчно информация изтече в медиите , за фалшивото ядрено гориво, с което работи в момента АЕЦ Козлодуй. Просто някой си е направил далаверата (то както знаеме в тая държава всичко става с далавера някаква) - купил рециклирано гориво. Един Бог знае как досега не е станал по сериозен инцидент , явно имаме късмет. Не забравяйте, че всички тея нещастници, дето си правят далаверките на наш гръб, има по едно две имения на другия край на света - ако стане нещо хващат самолета и се изнасят там. А ние тука ще изпукаме като кучета

5. Токът от АЕЦ наистиан е изключително евтин, в това няма спор. Само дето това не значи, че на нас сметките за ток ще ни станат по 5лв, а че някои хора отново ще реализират огромни печалби. Хора, НЕК е на загуба от 1 милиард лева.. Нека някой икономист, химик, физик, шаман, седне тук и ми обясни, как се е получило това нещо

Ае, това е от мене, помислете трезво, информирайте се по въпросите, и после изказвайте мнение, не бъдете деца идиотчета, както викаш учителката ми по математика

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
dimithur написа:BMW_RIDER написа:Я по добре я заключете тая тема.
OK, aйде да се аргументирам, защо съм ПРОТИВ, защото виждам доста хора наистина се заблуждавате.
1. Както знаем от уроците по география, населението на България намалява, най-големите предприятия, ел. консуматори, вече отдавна са в историта. Следователно енергийните нужди на страната за последните 20 години са намалели, да не кажа на половина. Тогава за какъв чеп, ще правиме нова централа ?
2. Построяването на това чудо, ще изисква огромни инвестиции, които трябва да дойдат от бюджета. Като Дянков ви изпраска един данък АЕЦ Белене в размер 20% ще изпищите като заклани. Но за сметка на това като се построи, нито ще ви дигнат заплатите с 20%, нито пък тока ще стане 1 стотинка. Просто някои хора ще си пълнат гушките, като изнасят ток за турция, както е и в момента.
3. Ядрените отпадъци. Руснаците вече не ни ги искат, а ние нито имаме изградени хранилища нито нищо. Къде ще ги струпаме ? Ще ги хвърляме в Черно Море, или ще ги струпаме на камари на Мусала ?
4. Достатъчно информация изтече в медиите , за фалшивото ядрено гориво, с което работи в момента АЕЦ Козлодуй. Просто някой си е направил далаверата (то както знаеме в тая държава всичко става с далавера някаква) - купил рециклирано гориво. Един Бог знае как досега не е станал по сериозен инцидент , явно имаме късмет. Не забравяйте, че всички тея нещастници, дето си правят далаверките на наш гръб, има по едно две имения на другия край на света - ако стане нещо хващат самолета и се изнасят там. А ние тука ще изпукаме като кучета![]()
5. Токът от АЕЦ наистиан е изключително евтин, в това няма спор. Само дето това не значи, че на нас сметките за ток ще ни станат по 5лв, а че някои хора отново ще реализират огромни печалби. Хора, НЕК е на загуба от 1 милиард лева.. Нека някой икономист, химик, физик, шаман, седне тук и ми обясни, как се е получило това нещо![]()
Ае, това е от мене, помислете трезво, информирайте се по въпросите, и после изказвайте мнение, не бъдете деца идиотчета, както викаш учителката ми по математика
Значи за далаверите си прав, то е ясно ,че те еб"ват всяко начинание независимо енергетика или друго.
Тока ,че няма да поевтинее няма, но няма и да се качи толкова ако има АЕЦ.
Щото както бях писал в една тема сме плащали сметка 3000лв ток и искам след 5 год да плата 3500 не 6000.
И щото от продажбата на ток в Турция явно някой ще си пълни гушата, но поне той после ше плати на някой друг, той на трети и така колелото макар и калпаво ще се върти.
И по добре наш тарикат да прай далавери отколкото турски тарикат. Щото вечер един турски тарикат политик достатъчно вреди ни нанесе.
Ядрените отпадъци не са като отпадъците у София. Всъщност те са много малко количество защото както знаете при този вид енергия от грамове се получават мегавати.
Могат да се циментират, да им се праят оловни ковчези и т.н
Иначе за останалото съм съгласен, ама нещо по добре да го има отколкото да го няма.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20, M57D30
- Мечтае да кара: MKA
- Детайли за колата: ниска и бърза
dimithur написа:BMW_RIDER написа:Я по добре я заключете тая тема.
4. Достатъчно информация изтече в медиите , за фалшивото ядрено гориво, с което работи в момента АЕЦ Козлодуй. Просто някой си е направил далаверата (то както знаеме в тая държава всичко става с далавера някаква) - купил рециклирано гориво. Един Бог знае как досега не е станал по сериозен инцидент , явно имаме късмет. Не забравяйте, че всички тея нещастници, дето си правят далаверките на наш гръб, има по едно две имения на другия край на света - ако стане нещо хващат самолета и се изнасят там. А ние тука ще изпукаме като кучета![]()
5. Токът от АЕЦ наистиан е изключително евтин, в това няма спор. Само дето това не значи, че на нас сметките за ток ще ни станат по 5лв, а че някои хора отново ще реализират огромни печалби. Хора, НЕК е на загуба от 1 милиард лева.. Нека някой икономист, химик, физик, шаман, седне тук и ми обясни, как се е получило това нещо![]()
Димитърчо, ми по твойта логика след като няма предприятия и нямаме нужда от АЕЦ, нека тогава си останем единствено евтина работна ръка за големите, нека се строят молчета, хипермаркетчета и тем подобни шитни
BMWdrivers написа:
Димитърчо, ми по твойта логика след като няма предприятия и нямаме нужда от АЕЦ, нека тогава си останем единствено евтина работна ръка за големите, нека се строят молчета, хипермаркетчета и тем подобни шитни
То па точно щото една 2 гигаватна руска централа, ще ни направи най-проспериращата нация в европа

BMW_RIDER написа:Тока ,че няма да поевтинее няма, но няма и да се качи толкова ако има АЕЦ.
Напротив ще поскъпне !!! Щото ще кажат, требват инвестиции, требва да се дигне цената на тока, че да дойдат от некъде тея 26 милярда ! Ама после нема да му свалят цената, щото аз не знам досега на нещо, дето вече е било увеличено, да му е паднала цената. Ще ни го нагъзят много яко с тая централа, дето ще требва после и триглавите ни, осемръки внуци да я изплащат .
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Въпросите в анкетата са зададени по много хитър начин и не мисля ,че е от най коректните.
Колкото и да ми се иска да вярвам ,че няма политически нюански, лъха яко на червена пропаганда-и от там се о**** картината.
Поради тази причина и не гласувах.
Колкото и да ми се иска да вярвам ,че няма политически нюански, лъха яко на червена пропаганда-и от там се о**** картината.
Поради тази причина и не гласувах.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
laviatan написа:лъха яко на червена пропаганда
Нищо не лъха, авторът съвсем открито си говори за контрареволюционери и врагове с партиен билет

Аз съм за ядрената енергетика и съм казвал защо в стари теми. Но сега въпросът с централата и петролопровода според мен е следствие от нещо доста по-серизоно и неприятно за нас - ако искате ме обявете за подръжник на конспиративни теории.
Израел затрива няколко турци, опитващи се да пробият морска блокада. Отношенията между двата най-важни съюзника на Щатите в близкия изток рязко се влошават. Щатите правят всичко по силите си, за да си гарантират интересите в района и се обаждат на Бойко с поръчение - преди около две седмици шефа на ЦРУ беше в София, така че сигурно му имат номера на мобилния. В резултат на което ни прецакват и то много грубо, не само защото гарантират на Турция печалби от енергийни проекти, а и защото за пореден път ни използват за политически удар срещу Русия. Изобщо не съм почитател на грандоманската руска външна политика (срещу народа им нямам нищо против), но от 20 години Америка ни използва както намери за добре и в замяна получаваме потупване по рамото. Само за ракетата, която падна в София трябваше да искаме отмяна на визите, а за пропускането на самолети срещу Сърбия сигурно можехме да получим ежегодно финансиране като Израел. Централноевропейските страни винаги са били в обтегнати отношения с Русия и въпреки това намериха начин да спечелят от противопоставянето си. Ние, от най-верен съюзник на руснаците, изведнъж се превърнахме в проводник на американската политика в района, даже в ястреб по времето на Паси, и то напълно безвъздмезно.
Крайният резултат е, че България няма приятели и съюзници нито сред съседите си, нито в политическите и военни блокове, в които участва.
Естествено с Бойко Борисов нищо, никога не е сигурно, особено като се има предвид, че Станишев е приятел на Вагид Алекперов, а Бойко на българския му представител - шефа на Лукоил, така че руснаците също си имат своите средства за натиск. От това на нас естествено няма да ни стане по-добре, просто не е излючено да има още изненадващи изявления на премиера.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- rado_e30m40b16
- младши ентусиаст
-
ДА ..ток да има !
автора ни пробутва евтина пропаганда, само като прочетох възможните отговори на анкетата и реших, че ще е загуба на мозъчни клетки да чета самият пост
а dimithur е с обща култура колкото племенника ми...
точно в момента едва ли е времето да одобряваме или хулим решения като тези, защото нито виждаме какво има в държавната копанка, както вижда Бойко, нито пък някой от този форум си има повече от обща представа какво включва един такъв проект от огромна национална, стратегическа, икономическа, социална итн итн значимост
променливите са много, не е да се върже арматурата, да се налее бетона и да се сложи апаратурата и обогатения уран и аре имаме си ток... затова аз лично одобрявам решението и изказването му, защото в точно тази криза една такава колосална инвестиция не е премерена
за Бургас-Александруполис имаше референдум в Бургас, проведе се в изключително студен и ветровит зимен ден, беше слабо рекламиран и разбира се още бяхме под Станишев чехъл, та бабетата не наизлязоха да гласуват, щото нали Станишев го е подписал, аз ако имах бургаско жителство вместо софийско щях да отида да гласувам, бях там по това време : (
там екологичната рулетка е огромна, тоя разлив у залива още не могат да го удържат, в Черно Море ще цапаме у нефт след някое друго време, ама богати нема станем от това...
а dimithur е с обща култура колкото племенника ми...
точно в момента едва ли е времето да одобряваме или хулим решения като тези, защото нито виждаме какво има в държавната копанка, както вижда Бойко, нито пък някой от този форум си има повече от обща представа какво включва един такъв проект от огромна национална, стратегическа, икономическа, социална итн итн значимост
променливите са много, не е да се върже арматурата, да се налее бетона и да се сложи апаратурата и обогатения уран и аре имаме си ток... затова аз лично одобрявам решението и изказването му, защото в точно тази криза една такава колосална инвестиция не е премерена
за Бургас-Александруполис имаше референдум в Бургас, проведе се в изключително студен и ветровит зимен ден, беше слабо рекламиран и разбира се още бяхме под Станишев чехъл, та бабетата не наизлязоха да гласуват, щото нали Станишев го е подписал, аз ако имах бургаско жителство вместо софийско щях да отида да гласувам, бях там по това време : (
там екологичната рулетка е огромна, тоя разлив у залива още не могат да го удържат, в Черно Море ще цапаме у нефт след някое друго време, ама богати нема станем от това...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Твърдо против ако се строи по сегашния начин - с държавно гарантиран кредит.
Иначе не съм против ядрената енергетика - щом е толкова изгодно, нека Белене се построи от частен инвеститор.
Проблемът е, че няма такъв, освен Атомстройекспорт, което повдига доста въпросителни.
По начина, по който комунистите искаха да се строи централата, щяхме да си я изплащаме още доста годинки от данъците ни.
Затова по този въпрос подкрепям премиера.
Андреев, гледам цитираш турската сделка - случайно да знаеш, че в Турция има недостиг на ток и ние винаги сме им продавали? А случайно да знаеш, че бъдещата консумация в Турция се очаква да нарасне значително? А случайно да знаеш, че в Турция живеят 70 милиона с потенциал да стават все повече, а не 7 с потенциал да станат 6?
А случйно да знаш, че в България нужда от толкова големи мощности няма да има в бъдещите 20 години, освен за износ, който се продава под себестойност?
А случайно да знаеш, че себестойността на тока от Белене се предвижда да бъде над сегашната цена на тока за бита? Кой ще плати разликата? Ти ли? С пенсията си?
Такъв тип пропаганда ходи да правиш по другите форуми. Тук хората мислят преди да кажат нещо.
Иначе не съм против ядрената енергетика - щом е толкова изгодно, нека Белене се построи от частен инвеститор.
Проблемът е, че няма такъв, освен Атомстройекспорт, което повдига доста въпросителни.
По начина, по който комунистите искаха да се строи централата, щяхме да си я изплащаме още доста годинки от данъците ни.
Андреев, гледам цитираш турската сделка - случайно да знаеш, че в Турция има недостиг на ток и ние винаги сме им продавали? А случайно да знаеш, че бъдещата консумация в Турция се очаква да нарасне значително? А случайно да знаеш, че в Турция живеят 70 милиона с потенциал да стават все повече, а не 7 с потенциал да станат 6?
А случйно да знаш, че в България нужда от толкова големи мощности няма да има в бъдещите 20 години, освен за износ, който се продава под себестойност?
А случайно да знаеш, че себестойността на тока от Белене се предвижда да бъде над сегашната цена на тока за бита? Кой ще плати разликата? Ти ли? С пенсията си?
Такъв тип пропаганда ходи да правиш по другите форуми. Тук хората мислят преди да кажат нещо.
Touring & windsurf club
Andreev1959 написа:Ние трябва да мислим надпартийно по тези въпроси. Някои ме обвиниха, че съм комунист, което не е вярно. Никога не съм бил комунист, аз съм обикновен демократ и голям патриот.
'Къв си?!? Патриот може и да си, не знам... Но демократ не си! Надпартийно да мислим по тез' въпроси казваш... Ми добре, казахме ти защо сме против, ние, противниците на строежа и тъпите овци, гласували за Борисов. Ама нали мислехме надпартийно, каква е таз' неоценима подкрепа на президента, на тоя, дет' се праеше на отворен и разду реплика в шоу на Дянков? Против строежа на АЕЦ-а сме, защото това е голяма инвестиция, инвестиция, която не е с гарантирана възвръщаемост и така... Доколкото знам до сега ни е излезнала уникална цифра пари, обаче не е достатъчно това, дай да налеем още. Аз съм за новата политика и мисля, че експерт като финансовият министър може да сметне плюсовете и минусите на този проект. Ама то сигурно и той не разбира, а? Бургас-Александруполис е проект, който в момента не е много удачен, с тези патърдии в Мексикансия залив, кой ни гарантира, че тук няма да се случи? серГей сигурно, той има много мъжка дума.
ПС: К'во става тука бе, дееба... Всеки втори, дет се регне, само в политически теми пише, много сте се оплашили бе, червените... Заболя ли ви? Хах... Ама нека да е, Андреев, пич, само да те питам, пък ти ако искаш ми отговаряй, какво те накара да избереш БМВ пред другите автомобили, изобщо БМВ виждал ли си? Карал ли си?
Georgieff написа:Твърдо против ако се строи по сегашния начин - с държавно гарантиран кредит.
Аз в доста теми питам комунягите във форума, как го напрайха тоя номер, да дават по 10% на всеки проект и сега държавата да дълги X милиона лева?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Aбе какво часно,тука в България не трябва да има никакви часни монополисти щото еба*ват майката на народа с алчноста си,примери:лукойл.чез,еон.ейвиен,всички топлофикации и тн айдуци,и ако Белене и Козлудуй станат часни-ойде та се невиде,ония измамници у парламента ще гласуват закони под натиска на парата и на края ще сме задължени да купуваме от монополистите,иначе некакви акцизи ако внесеш...мммм...чакай бре,ми че то и сега са го направили така 

2 млрд., ЗА ДА ЗАПОЧНЕ почти от нулата централата, но това е един вид първоначална вноска, която трябва да се изплати СЕГА при постоянно набъбващ дефицит.2млрд. неустойка на кого трябва да изплатим, при положение, че има само кандидат инвеститор за сега и финансирането на проекта не е изяснено още.Не се подвеждайте на измишльотините на Бойко Борисов. България трябва да даде 2 милиарда долара, за да започне реално изграждането на електроцентралата, а ако се откажем-дължим обезщетение също в размер на 2 милиарда. Държавата да прецени за какво да даде 2 милиарда
Ти кога и къде прочете договорите и видя какви са условията при положение, че вeроятно не са публично достояние, като повечето договори и условия по енергийните проекти.
Дори и да има плащане на неустойка при отказване съществува и замръзяване на проекта до осигуряване на сигурно финансиране.
Не познавам автора, но като гледам около мен на светофарите пъпчиви тинейджъри седнали в скъсаната седалка, но търкалящи лъскави джанти със изтрити гуми, ново кастофонче на изплащане и празен поглед... направо не знам какви мнения ще се появят тука.
Атомната енергия е хубаво нещо колеги. Не разбирам защо Бойко е толкова против тази сделка... Нали е мениджър. Трябва да разбира от тези работи. Не викайте сега че били куци договорите. Той управлява държавата и е клиент на руснаците. Клиентът е винаги прав, т.е. Бойко може да седне да предоговори условията и всички да са доволни... ама той го прави да изглежда все едно дяволът е слязал на земата.
Ние сме колко... 6 милиона.
По статистически данни, грубо 1.5М работещи официално, от тях поне 300х. в бюджетните сфери, останалите допускам половината на доста ниски осигуровки (щот може).
И кво стана ся... няма приходи и затова сме на тоя хал. Демек едно че общините нямат пари, щото не се плащат данъци, второ че държавата няма достатъчно приходи... ми за какви болници, пътища и глупости говорим... Иначе да, поток на пари има, но държавата не може да направи нищо, понеже тези пари не минават през нея.
И принципно имаме възможност да имаме 2 АЕЦ-а... ама не ставало, тука вредно било, кво било, що било.
И да не намесваме старата тема за дупките и всичко останало, но осъзнавате ли че населението на България е един малък квартал на Лондон... или на Париж?
Тая погранична територия и трябват няколко яки проекта, да почнем да изнасяме гориво и може и да видим светлината в тунела, че нали се сещате колко много индустрия има в тая държава и един мениджър, който а си свърши работата... е нали го има мениджъра, всички качества притежава, чак и експертен екип е събрал.
Или какво... туристическа дестинация сме били? Осъзнайте се моля ви. 5 села на черноморието и 3 ски курорта, които са по-скъпи от Алпите, и всичкото тарикат там за по 2-3 месеца... ден година храни.
=======
И докато не се появят истинските договори, всички си лаем за милиардите и глупостите.
Ама няма да се появят, понеже има клаузи за конфиденциалност, и ако някога сте се занимавали с проекти, ви е ясно за какво става въпрос.
Така че какви комунисти, какви 5лв... да се прави проекта и държавата да почва с двоен контрол на енергийните дружества.
Ама това че Бойко така се опъва... намирисва ми че има другаде файдичка в работата. Освен това премиер така да реже енергийния си министър... Не знам колко енергийния министър разбира от икономика и енергетика, но съм убеден, че Бойко не е по-голям капацитет...
И ко стана ся?
Атомната енергия е хубаво нещо колеги. Не разбирам защо Бойко е толкова против тази сделка... Нали е мениджър. Трябва да разбира от тези работи. Не викайте сега че били куци договорите. Той управлява държавата и е клиент на руснаците. Клиентът е винаги прав, т.е. Бойко може да седне да предоговори условията и всички да са доволни... ама той го прави да изглежда все едно дяволът е слязал на земата.
Ние сме колко... 6 милиона.
По статистически данни, грубо 1.5М работещи официално, от тях поне 300х. в бюджетните сфери, останалите допускам половината на доста ниски осигуровки (щот може).
И кво стана ся... няма приходи и затова сме на тоя хал. Демек едно че общините нямат пари, щото не се плащат данъци, второ че държавата няма достатъчно приходи... ми за какви болници, пътища и глупости говорим... Иначе да, поток на пари има, но държавата не може да направи нищо, понеже тези пари не минават през нея.
И принципно имаме възможност да имаме 2 АЕЦ-а... ама не ставало, тука вредно било, кво било, що било.
И да не намесваме старата тема за дупките и всичко останало, но осъзнавате ли че населението на България е един малък квартал на Лондон... или на Париж?
Тая погранична територия и трябват няколко яки проекта, да почнем да изнасяме гориво и може и да видим светлината в тунела, че нали се сещате колко много индустрия има в тая държава и един мениджър, който а си свърши работата... е нали го има мениджъра, всички качества притежава, чак и експертен екип е събрал.
Или какво... туристическа дестинация сме били? Осъзнайте се моля ви. 5 села на черноморието и 3 ски курорта, които са по-скъпи от Алпите, и всичкото тарикат там за по 2-3 месеца... ден година храни.
=======
И докато не се появят истинските договори, всички си лаем за милиардите и глупостите.
Ама няма да се появят, понеже има клаузи за конфиденциалност, и ако някога сте се занимавали с проекти, ви е ясно за какво става въпрос.
Така че какви комунисти, какви 5лв... да се прави проекта и държавата да почва с двоен контрол на енергийните дружества.
Ама това че Бойко така се опъва... намирисва ми че има другаде файдичка в работата. Освен това премиер така да реже енергийния си министър... Не знам колко енергийния министър разбира от икономика и енергетика, но съм убеден, че Бойко не е по-голям капацитет...
И ко стана ся?
liloff написа:........
Oх добре, как да ти го обясня. На нас ток не ни требва, имаме си предостатъчно. Ако ще го правиме това, ще е за да изнасяме за Турция. Нема лошо. Само дето Турците ако и те си направят , тогава какво правиме ? Продаваме ток на марсиянците ? Айде некой по окомуш в сметките, да сметне, за колко години ще се избият парите от инвестицията , ама аз не вервам да са по-малко от 20. Имаме една много подходяща поговорка за случая - на гол тумбак, чифте пищови. Е това е тая централа, поне на първо време. Сам даде пример с общините и нямането на пари , а инвеститор затова нещо няма => що няма ? щото явно нещо не е оферта. Те хората са си го сметнали и са преценили, че немат сметка . Ма ние понеже сме прекалени патриоти (най-вече от глупост) айде да строиме централи, заводи, ТКЗСта и прочие глупости, останали в народното съзнание още от една време като нещо "хубаво". Ма ББ не е толкова кьорав и си е сметнал и преценил нещата .