Миете ли колата си...?
Модератор: Общи модератори
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
редовно я мия, някои път безконтактно някои път ако е с четка преди да я почнат бутам колко е мека четката 

krystal написа:Agande написа:Мия я цялостно всяка събота сутрин. На една и съща мивка. Процедурата се води някакво ВИП измиване с професионални препарати, със някакви специални гъби и парцали. Цената е 18.50лв , но поне си заслужава. Обичам да се оглеждам в капака и да ми е чистичко вътре.![]()
На мен за обикновенно измиване ми взимат 18,00лв..,но в Пловдив май е по-евтино.Там мисля взимат 10-тина лева за измиване..
На същата мивка за обикновено миене вътре и вънка взимат 13,00 лв.
Явно има разлика в различните градове.

- methanol
- Бобо Дебелия
-
- Кара: E30/E36/E34
2-3 пъти в седмицата, като задължително денят трябва да е слънчев. Слабо безконтактно на мокра основа, след което цялата с гъба и шампоанче, изплакване, вакса и накрая силиконче по лаисните и гумите
Подсушаване само с гюдерия без силиконово перо 

- bobi 318 is
- младши ентусиаст
-
- Кара: 8,5&10X17 Keskin KT1
- Мечтае да кара: Само Мки.
Мие се редовно,когато е топло през ден
оби4ам аз да си я мия,както си я мия аз на никоя автомивка не ми я мият така
имам си обурудване в кащи като за автомивка
зимата няма как ходя на автомивка.а за безконтактното,никога не давам да ми я мият така тея марзели
имам един Нисан и след едно безконтактно огледалата от 4ерни станаха сиви. 

- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
Agande написа:krystal написа:Agande написа:Мия я цялостно всяка събота сутрин. На една и съща мивка. Процедурата се води някакво ВИП измиване с професионални препарати, със някакви специални гъби и парцали. Цената е 18.50лв , но поне си заслужава. Обичам да се оглеждам в капака и да ми е чистичко вътре.![]()
На мен за обикновенно измиване ми взимат 18,00лв..,но в Пловдив май е по-евтино.Там мисля взимат 10-тина лева за измиване..
На същата мивка за обикновено миене вътре и вънка взимат 13,00 лв.
Явно има разлика в различните градове.
Къде си миеш колата???
- angel_ti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90;320si
- Мечтае да кара: m3 e30
- Детайли за колата: 320si;M-пълен пакет :)
Re: Миете ли колата си...?
Колеги,някой да е ползвал метода със сух лед-въглероден диоксид,и ако да,къде и колко струва таз процедура?Сваляло абсолютно всичко!!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- kokali praa vsiakvi
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
- Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
- Детайли за колата: Истинската 328ца
стефан13 написа:Колеги,някой да е ползвал метода със сух лед-въглероден диоксид,и ако да,къде и колко струва таз процедура?Сваляло абсолютно всичко!!
Моето мнение е : За добро измиване е нужна много вода и сапун.
Последна промяна kokali praa vsiakvi на 14 Юни 2010, 21:44, променена общо 1 път
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...

то тва, което има предвид не е за боята, за тва е и снимката
обаче тук не знам дали някъде има такъв айс бластер
обаче тук не знам дали някъде има такъв айс бластер
някой ползвал ли е услуга сухо миене?
с някаф препарат се напръсква после се забърсва само
имало 2-ен ефект хем чисти хем защитава и не се надрасква лака
http://www.topshop.bg/chisto_avto-68802-p.html
Принципно не вярвам на топшоп но виждам че има доста добри отзиви извън България
Нанася се като спрей върху повърхността и се избърсва с микрофибърна кърпа.
Да, действително, при избърсване с микрофибърна кърпа даже върху току що измита чиста повърхност могат да се нанесат драскотини. Но такива биха могли да се нанесат и при всеки друг метод! И в първите три варианта има избърсване, било с гъба, било с памучна кърпа или гюдерия. Съставът за сухо миене е съвсем различен. И драскотините са по-малко, понеже мръсотията се откъсва от повърхността на колата с ПАВ и се капсулира. Между пясъка и боядисаната повърхност се появява защитен полимерен филм. А освен това колата се полира!
Тъй като не са нужни нито вода, нито кофи, нито маркучи, флакон с такъв състав трябва да стои в багажника на всеки автомобилист. Става дума преди всичко за поддръжка, а не за генерално почистване. Последното, ако е необходимо, ще се прави веднъж на две-три седмици, а не 2 пъти седмично, както е правено по-рано. Каросерията и стъклата придобиват водоотблъскващи свойства, понижава се степента на полепване на нови замърсявания. Стойността на миенето е ниска – под 4 лв., тоест 3-4 пъти по-евтино, от обикновеното.
Недостатъци разбира се има. Например, проблеми с почистването на труднодостъпните места от корпуса, напр. вдлъбнатини, в които кърпата не може да проникне. Сухото миене не бива да се прилага при силно замърсени коли (не че не могат да се измият, но ще се изразходва много материал и време).
Като цяло, сухото миене е за тези, които търсят средство за редовно поддържане външния вид на колата си в идеално състояние.
http://www.topshop.bg/chisto_avto-68802-p.html
Принципно не вярвам на топшоп но виждам че има доста добри отзиви извън България
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
а за тея които ги е страх да забърсват колата с гидории и парцали ето това е начина, аз вече съм го изпитал - работи
http://www.youtube.com/watch?v=VtoWk9th ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=VtoWk9th ... re=related
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
DJJonny написа:някой ползвал ли е услуга сухо миене?
Сигурно ако са добри препаратите и ефекта би бил добър..нямам представа.
Мисля, че на паркинга на Хит, предлагат точно този тип услуга и на мен ми е интересно някой да сподели..
Цените са като при ръчното миене..разликата не е съществена..
Нееее, на паркинга на Хит е голяма глупост. Силни химикали и просто забърсват след тях, което според мен прави боята на гъз.
На паркинга на Била имаше нещо по-различно, но не съм ги питал как работят още.
На паркинга на Била имаше нещо по-различно, но не съм ги питал как работят още.