В подкрепа на изграждането на АЕЦ "Белене"!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Подкрепяме ли изграждането на АЕЦ "Белене"?

Да
72
74%
Не
25
26%

Общо гласове : 97
старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: В подкрепа на изграждането на АЕЦ "Белене"!

Мнение от Е.Димитров » 14 Юни 2010, 16:47

В отговор на колегата Лилов:
И стана тя следната-някой не иска ние да сме някаква енергиина сила на балканите,някой някъде си пече други проекти и така се получава,до сега 3 пъти руснаците да са построили Белене,до сега ако не беше еврозоната с която толкова се оправдават,не трябваше да има такива акцизи на цигари,горива и тн. и най-важното-нямаше да затворят Козлудуй
Ама да се върна на темата-ако Белене е държавна компания и се менажира в полза на държавата-това е златна мина в продължение на поне 30 години,ама ...ей ся Козлодуй се оказа че изнася ел.енергия на 3 пъти по-ниска цена,от колкото я продава в България на нас,балъците и пак некой е яко на далавера...така че тука нефт да почне да излиза,пак ще сме най-бедната и тъпа държава в света

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 14 Юни 2010, 16:53

Е.Димитров написа:ако Белене е държавна компания и се менажира в полза на държавата-това е златна мина в продължение на поне 30 години,ама ...ей ся Козлодуй се оказа че изнася ел.енергия на 3 пъти по-ниска цена,от колкото я продава в България на нас,балъците и пак некой е яко на далавера...

И НЕК е на загуба един милиард и некой е на още по-голема далавера :evil: И кой ще ги покрива тея загуби ? Пак ние балъците. Нема да се очудя ако и Козлодуй накрая излезе на загуба :evil: Никакви повече държавни предприятия - аман. Те не носят полза на наорда, а точно обратното. Веднъж си плащаш тока значи, после ти взимат пари и от данъците, че да пълнят дупките, дето некой червен нагушен лайн@р нещастен е изкопал. Абе какво съм седнал и аз да обяснявам на хора, които гледат биг брадър, слушат чалга и философията им е да прецакат Вуте. Не визирам никой конкретно, това са ни национални черти просто.
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 14 Юни 2010, 16:59

Точно затова говоря Димитров, че Бойко най-вероятно получава приемлива лична оферта, да не се случват някои неща и ние да не ставаме каквато и да е сила на Балканите, а просто малка държавица, заобградена от страни извън ЕС на няколко от границите.

В което принципно лошо няма, лобирането е признато и прието навсякъде по света. Но има дебела граница м/у лобиране и осиране на и без това вече осрано лозе.

Митко, хубаво де... как става така, че НЕК е на загуба?
Схемата с държавен енергиен регулатор и частни инвеститори в дружествата се прилага в много развити държави и работи отлично.
(Не ми е това философията, но е трудно да ме убедиш)

И ако Турците можеха толкова лесно да си построят Атомна централа, щеше да се случи, но не могат по много причини. Ти си умен човек, сещап се за няколко на първо четене, убеден съм.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 14 Юни 2010, 17:02

Ама пък виждаме и частните какво правят-тока,парно,горива...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 14 Юни 2010, 17:15

Тва като тъпото му оправдание за Бургас - Александропулис /полис ли е, кво е там/. Било тясно за танкерите и видиш ли еко катастрофа. Бе нали и сега, и от както го има нефтохим, танкерите си влизат на Отманли, що не ги спре тях.

Или ББ няма власт над тия фирми който могат да го направят, и им резва кранчето...Да не говорим, че и държавна фирма може да го направи и да взима дивиденти от там нататък.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е(90)335I
Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников

Мнение от OxoBoxo » 14 Юни 2010, 17:29

Бойко каза, че тъсим инвеститори които НЕ искат държавна Гаранция-->никъде не е казал, че се отказваме от строителството. Като е толкова печелившо гледам опашка има с инвеститори и Бойко ги разритва :mhihi: Аз си задавам следните въпроси?
Нека да видим финансовите резултати на АЕЦ-Козлодуй(плачевни са) ,като е толкова печелившо що ги няма в списъка с най-голями данъкоплатци :kuku: . Друго- никой не казва колко е релната цена на АЕЦ-Белене, а твърдението за 200 млн годишни разходи е СМЕХОТВОРНО - който има и халхабер от оценка на бизнес проект, знае как се прави и кави неща се включват. Колко ли е NPV- на 4млр. инвестиция, а колко са лихвите на год :roll: към 200млн в най-добрия случай, кога е БрейкИвън на тая инвестиция -->30год ? :idea: . Защо АЕЦ-козлодуй работи обикновено с 60-70% от капацитета си, защото Мини-Марица АЕС са подписали за 25г. напред държавата да има изкупува тока, няколко Пъти по-високо от цената на АЕЦ с/у инвестиция от 2-млрд. преди 7-8г.
Аз лично съм ЗА Аец-Белене, но не и при тези условия т.е липса на прозрачност. Някой цитираше по-горе Манов от РИСК Инжинеринг, тоя ако не е свил само той мин. 500млн. досега от енрегетиката и най-вече АЕЦ те па на. НЕК - красноречив пример как монополист може да бъде на загуба-само ако е държавна компания може. Айде да си построим пътища и магистрали за тея пари, и така те да са за всички а не да пълним джобовете на Р.Овч и др Червени Другари като Манов, Гоце и т.н.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 14 Юни 2010, 17:37

OxoBoxo написа:...

Еми и аз това казвам, колега. Като е такава далавера, дали нямаше вече да е построен тоя АЕЦ бре? Инвеститорите не са будала шарани. Правят си сметката и затова искат държавна гаранция. Правилно, че не им я дават - примерно не се получи, ебе си майката тая централа и к'во - държавата дава бахти сумата на тея инвеститори, които в крайна сметка могат да бъдат само на плюс. Еми не може така!!! Зат'ва и се отказваме от проекта докато намерим инвеститор. А па на тая анкета да гласувам оня белокосия може да забрави, то така написано... Аре, освен за БМВ-то въпроса имам и още един към автора на темата:
Ти регистрира ли се тук, за да пропагандираш червение?
Отговори:
-Да, защото ми платиха...
-Не, защото ми платиха и за това да излъжа...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 14 Юни 2010, 17:44

Ти инвеститора на минус ли очакваш да е?
За колко години според теб се формализира договор в такъв мащаб с няколко заинтересовани страни?
Държавните гаранции се изискват по много причини, но не означава обаче че трябва да покриват 100% негативите, затова се нарича партньорство... нормално е да се покриват определени параметри от сделка.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Юни 2010, 17:45

аз си позволих оня ден да съкратя малко въпросите в анкетата защото бяха написани много еднозначно и щяха да изкривят резултатите.

по темата- мисля, че аец-а ни трябва защото на практика нямаме в момента нищо което да можеме да изнасяме.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 14 Юни 2010, 17:50

Ryapoff-кой ше му плати бре,те са си олигофрени по дифолт,и не само "червени" ма и "сини","зелени" и всекакви сортове,трябва да си невероятен калъф за да скачаш и да се палиш на политически теми,че чак пяна да ти излиза от устата,от както стана модерно политиката да ръководи бизнеса-си е*ба мамата,некакви недоклатени политиканчета ,единственото което могат да ръководат,това са собствените им хемероиди,тръгнали да управляват държава и народ и на края нормалният извод е че е трябвало да гласуваме за техните роднини и жени,щото в крайна сметка именно техните роднини и жени,идвайки от село,очевидно имат огромен интелект,веднага стават собственици на компании,започват апартаменти и къщи да придобиват и са ебаси и печените консултанти...

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 14 Юни 2010, 17:55

Е.Димитров написа:...

Еми то ако беше толкова лесно да се оправи държавата и ако щеше да се оправи, нямаше да искам да емигрирам... Аз я приключвам темата за АЕЦ-а, бих отговорил само на лични нападки...

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 14 Юни 2010, 20:54

:D
Последна промяна [FF]GODFLESH на 14 Юни 2010, 23:56, променена общо 1 път
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 14 Юни 2010, 21:19

Колега, кой ти е дилъра...

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 14 Юни 2010, 21:31

А ето защо нема кандидат мераклии да инвестират http://e-vestnik.bg/5014 . Щото като тая грандиозна руска глупост стане готова, хората в европа ще си пльосват по една напълно безопасно реакторче и ще си се греят и топлят отново много по изгодно. Това е като искаш пари да разработваш карбураторен двигател в 21 век :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 14 Юни 2010, 21:44

liloff написа:Колега, кой ти е дилъра...

хехе
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата