странен шум Е46 след фейса=EGR="Пеперуди"
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
73 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: странен шум Е46 след фейса
Утре ще кажа със сигурност, но в сервиза казаха, че 99% е от него.
"Ампулата" (каквото и да значи) е натрошена и при над 2000 оборота вибрира (от това идва и шума) - интересното е, че го прави само при загряла кола!
"Ампулата" (каквото и да значи) е натрошена и при над 2000 оборота вибрира (от това идва и шума) - интересното е, че го прави само при загряла кола!
Каточели и моято като загрее става малко по шумна,ама незнам може и да си внушавам.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Не става въпрос за по-шумен мотор...
Става въпрос за шум ОТ МОТОРА когато загрее.
Ако бях махнал корите (ИЛИ АКО В ДАРУ КАР ГИ БЯХА СВАЛИЛИ!) нямаше да се чудя дали не е нещо по мотора!!
След като излезнах от Дару Кар в петък - малко преди да тръгна показвах звука на 1 приятел.
При вдигането на капака имаше фин слой прах по всички кори - просто в Дару Кар ми взеха пари "само да я чуят как работи" явно
Разбира се диагнозата беше - ще трябва да отваряме мотора
Става въпрос за шум ОТ МОТОРА когато загрее.
Ако бях махнал корите (ИЛИ АКО В ДАРУ КАР ГИ БЯХА СВАЛИЛИ!) нямаше да се чудя дали не е нещо по мотора!!
След като излезнах от Дару Кар в петък - малко преди да тръгна показвах звука на 1 приятел.
При вдигането на капака имаше фин слой прах по всички кори - просто в Дару Кар ми взеха пари "само да я чуят как работи" явно

Разбира се диагнозата беше - ще трябва да отваряме мотора

Dimitroff написа:Утре ще кажа със сигурност, но в сервиза казаха, че 99% е от него.
ти нали го беше изолирал ... какво се е натрошило?
поразпитай малко по подробно и да видим какво ще излезе
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Ех и при мен ще е ЕГР сигурно. А пречи ли нещо на колата да е така или ще настъпат по фрапиращи ремонти 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Що не си сложиш вместо ЕГР-а една права тръба като мене - повече няма да имаш каквито и да било грижи.
Si non confectus, non reficiat.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Това с трабата винаги го има като вариант, но първо искам да разбера какво точно е различното при преди и след фейса, та се е случила случката.
Всъщност ЕГР-а е поръчан...няма да има траби...просто любопитство - утре ще досаждам доста на собственика на сервиза
Всъщност ЕГР-а е поръчан...няма да има траби...просто любопитство - утре ще досаждам доста на собственика на сервиза

И аз да се включа по темата, става дума пак за Е46 след фейса. Онзи ден махахме "пеперудките" и използвахме възможността да почистим ЕГР. След като всичко беше сглобено, решихме да пробваме да го изолираме. Направихме го, качих се на колата за проба, покарах, нямаше никакъв проблем - не светна лампа, колата си вървеше перфектно, без грам да пуши. След като спрях и изгасих двигателя обаче, изпод под капака се чу точно звука, който описва колегата - на мен ми заприлича на някаква перка, която опира някъде. След 3-4 секунди този звук изчезна. Вдигнахме капака, отпушихме ЕГР-а и си го върнахме както е стандартно. Запалих, поработи малко на място, гася - няма никакъв звук. Пак вдигаме капака, изолираме ЕГР, паля, гася и пак тоя звук 3-4 секунди и пак спря. Вдигнахме капака за последен път, отпушихме ЕГР-а, върнахме го на мястото му, сега си карам така и въпросния звук го няма. 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Пристигна новия ЕГР клапан...
Монтираха го...запалиха...колата загря...подадоха газ - няма шум.
Пак подадоха газ - няма шум...колата работи още малко...подадоха газ....и нещо изтропа!!!
Преди да загасят мотора - беше ми ясно какво се е случило...поредния в клуб "Изпатил от пеперуди"...
Първи цилиндър - след сваляне на колектора - клапата я нямаше - останалите 3 бяха в перфектно здраве...видимо...
Тъпото е, че следващата седмица бях запланувал да ги махна...
"Добрата новина"...ако може да се нарече добра - всичко стана не в движение а на място и колата беше моментално загасена...
ТАЗИ ще се прави...пали - едва ли има надран цилиндър, но пък от тук нататък:
- гарнитура глава
- гарнитура капак
- дифтунги и уплатнения на дюзите
- 4 клапана (в най-лошия случай)
- челен шлайф глава
- филтър картерни газове (нали "обслужвам мотора"
)
- масло (сменено е преди 1200км - сега пак)
- маслен филтър (сменен преди 1200км - сега пак!!)
- труд
Чудя се...да рева ли или да се радвам, че не се случи на магистралата със прилична скорост....
Монтираха го...запалиха...колата загря...подадоха газ - няма шум.
Пак подадоха газ - няма шум...колата работи още малко...подадоха газ....и нещо изтропа!!!
Преди да загасят мотора - беше ми ясно какво се е случило...поредния в клуб "Изпатил от пеперуди"...
Първи цилиндър - след сваляне на колектора - клапата я нямаше - останалите 3 бяха в перфектно здраве...видимо...
Тъпото е, че следващата седмица бях запланувал да ги махна...

"Добрата новина"...ако може да се нарече добра - всичко стана не в движение а на място и колата беше моментално загасена...
ТАЗИ ще се прави...пали - едва ли има надран цилиндър, но пък от тук нататък:
- гарнитура глава
- гарнитура капак
- дифтунги и уплатнения на дюзите
- 4 клапана (в най-лошия случай)
- челен шлайф глава
- филтър картерни газове (нали "обслужвам мотора"

- масло (сменено е преди 1200км - сега пак)
- маслен филтър (сменен преди 1200км - сега пак!!)
- труд
Чудя се...да рева ли или да се радвам, че не се случи на магистралата със прилична скорост....
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Определено си "късметлия" (ако може така да се нарече) - ако ти се беше случило на път кой знае кво още щеше да се случи - я да запече мотора и да смелиш скорости, я да се пречукаш някъде.
Отваряй я и гледайте какво е станало - дано да е малкия дявол и да няма нужда от сериозни ремонти.
Много кофти...
Отваряй я и гледайте какво е станало - дано да е малкия дявол и да няма нужда от сериозни ремонти.
Много кофти...
Si non confectus, non reficiat.
Re: странен шум Е46 след фейса=EGR="Пеперуди"
Ужас!
И моите бяха във видимо добро здраве, чак се усъмних, че изобщо е възможно да се откъснат. Но явно е възможно. Дано се разминеш с възможно най-малко финанси, колега.

много ме е яд, че по такъв начин трябва да се убеждаваме за тези пеперудки ...
поне си имал късмет до някаква степен
дано се разминеш леко

дано се разминеш леко
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
© написа:много ме е яд, че по такъв начин трябва да се убеждаваме за тези пеперудки ...![]()
дано се разминеш леко
Най-тъпото е, че бях се навил да ги сменям веднага след събора...някой уйкенд...отложих веднъж, отложих втори път...после нямах изобщо свободно време (разбира се, че е оправдание

Най-лекото разминаване е около 800-900 лева.
Докато не отворят мотора (утре) няма да бъде потвърдена тази цена...може да понабъбне

По моргите колега,има достатъчно много качествени мотори като наште,защо не провериш как вървят цените-поне няма да ти се отваря мотора.
Става въпрос само за блока де,а не за целия мотор
Става въпрос само за блока де,а не за целия мотор
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
БЕгай Бегай , ебати пеперудките за*бии .....незнам БМВ трябва да се бръкнат за тия помийй дето стават с ДВГ-тата им !!!
Колега горе главата дано да не е толквоа сериозно! Колата ще се оправи пак живи и здрави пари се изкарват!
имаш и ЛС
Колега горе главата дано да не е толквоа сериозно! Колата ще се оправи пак живи и здрави пари се изкарват!
имаш и ЛС
73 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5