Обира ли се луфта на рейката?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
64 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Re: Обира ли се луфта на рейката?
Тоя болт, както казах трябва да го пипа само човек, който наистина разбира какво прави. Болта в сложен там по-скоро за заводско дорегулиране (ако мога така да се изразя). При голямо износване на червяка и съответно луфт няма да помогне, а по-скоро както каза Пресли ще почне да затяга волана в крайни положения. Аз доколкото знам, максимално допустимото обиране на луфта с него е 15 грдауса (натяга се най-много на 15 градуса от заводското).
Колеги не си правете експерименти с важни агрегати от управлението на автомобила 
Каквото е можело да се прави по рейката, то е направено в завода ....

Каквото е можело да се прави по рейката, то е направено в завода ....
- bawdy
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW F07 535d
Здравейте колеги! Обикновено не си позволявам да давам мн мн мнения, а само чета, поне докато натрупам някаква представа за нашите лубими коли. В този случай обаче се сблъсках наскоро с този проблем- лек луфт в рейката. Решението на майстора беше следното (майстора е мой познат, който цял живот се занимава с коли, мотори, двигатели-всичко и му вярвам на 100%): Погледна рейката и каза че има луфт, Този луфт се получавал от изхабяването на втулките, и от някакви зъбни колела. Болчето, което е за натягане избутвало тези зъбни колела и съответно обирало луфта (както успяхме да го направим в моя случай, тъй като луфта беше съвсем лек). Нямам проблеми с колата, волана седи перфектно в завои, а спря да се усеща този луфт. В моя случай извадих късмет, че стана с натягане, но обикновено, ако е по голям луфта този болт няма да помогне. Дано съм бил полезен на някой.
Поздрави!!!
Поздрави!!!
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
През 2004 година си купих първата е39. Още като я закарах на оглед, имаше луфт в рейката, наистина доста малък. След месец го обрахме професионално и резултата беше както казва Пресли- затегна на обратен завой с огромно свирене от помпата...
На второто затягане на волана вече стана белата.....И то на подземен паркинг.....
Това беше автосервиз "Даскалов'' - Русе
По онова време най-скъпия и уж реномиран сервиз..... Кеф ми стана после като разбрах, че е наводнен от реката...
Колеги, с тази рейка шега наистина не бива.....Много майстори никога няма да се предадат, в стремежа си да ти вземат парите
На второто затягане на волана вече стана белата.....И то на подземен паркинг.....
Това беше автосервиз "Даскалов'' - Русе

Колеги, с тази рейка шега наистина не бива.....Много майстори никога няма да се предадат, в стремежа си да ти вземат парите

- vlado_882
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Кола и жена едновременно
Много си прав ..... на какво ли не е способен българинат за да ти зжеме парите 

...
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Да попитам и аз.... Имам е38 сьс доста неприятен луфт,отидох при човека който ми прави реглажа на преден мост и т.н. И го попитах дали може да се натегне,следователно да се намали луфта...Отговора бе че ефект няма да има....но го направии за да сьм сигурен в думите му..... Волана затегна (трудно се вьртеше)а луфта си остана... Ужас...... Както и да е ..да караме по сьщество... Имам една кутия перфектна от англичанка... Има ли начин да се ползва цялата...или частите от нея?
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Е то на е38 не е ли HYDRO STEERING BOX SERVOTRONIC. Това мисля да е друга бира 

На мойта кола, съм чувал че не е с рейка, а с кутия, но все пак да питам!Та с кутия или с рейка е Алпина Б10 4.6, понеже понякога, най често на място като въртя и ми затяга волана, после се отпуска и така!Дали не е това от слаба помпа?
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
mityo105 написа:На мойта кола, съм чувал че не е с рейка, а с кутия, но все пак да питам!Та с кутия или с рейка е Алпина Б10 4.6, понеже понякога, най често на място като въртя и ми затяга волана, после се отпуска и така!Дали не е това от слаба помпа?
Със секторна кутия е твоята,а за затягането не е изключено да имаш проблем със сервотроника .
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
mityo105 написа:Който се решава като.....
Ами като съдя по моята кола която е със сервотроник,се прави една адаптация на клапана на сервотроника и по принцип се решава проблема.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
mityo105 написа:Който се решава като.....
Като отидеш при колегата @ivanov 530d, защото той е един от малкото, които могат да доставят части за Алпина в БГ

Е то какво да ми внася, то май 99% от нещата са като на 540....Ето утре ще ми сменят биалетка, взехме за 540...
- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Както преди няколко дни ми каза колегата пресли, най-добре имаш ли възможност новичко с гаранция
така направих и аз днес и реших този проблем за сега с луфтове, тропане и каквото и да било там.

- vlado_882
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Кола и жена едновременно
64 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5