Изчисляване на максимална скорост на Е36 с диф от Е30.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Самолет и мечтае да кара подводница
Re: Изчисляване на максимална скорост на Е36 с диф от Е30.
Ogi написа:vicho написа:Laverita написа:Момчета, дайте малко да разширим темата и да поговорим за въртящия момент в този случай с диф 4.10 от Е30![]()
1. Като начало знам, че въртящия момент на моя мотор м44б19 е 180 nm. при стандартния диф 3.45. На базата на какво е изчислен този въртящ момент?
2. При диф 4.10 този въртящ момент ще се покачи ли и с колко? Как мога да разбера горе-долу?
въртящият момент, май, беше характеристика на мотора, а не на дифа и скоростите, знам ли и аз?![]()
п.с. а за пренареждане на скоростите никой нищо не каза - 1;2;3;4 къси, 5 овердрайв, па си карай извънградско
За това и аз се бях сетил и разпитвах и т.н. исках да ми пренаредят скоростната така че 5-тата да ми е извънградска а от 1-ва до 4-та да си останат както са си... за съжаление не получих достатъчно информация а и като чух че приблизително към 300-400 лв. струва едно пренареждане на кутия тотално се отказах
Колеги, а не може ли да сложим 6-скоростна кутия

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
може... ако си сложиш и м-ка 

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Laverita написа:BiTurbo написа:Laverita написа:Момчета, дайте малко да разширим темата и да поговорим за въртящия момент в този случай с диф 4.10 от Е30![]()
1. Като начало знам, че въртящия момент на моя мотор м44б19 е 180 nm. при стандартния диф 3.45. На базата на какво е изчислен този въртящ момент?
2. При диф 4.10 този въртящ момент ще се покачи ли и с колко? Как мога да разбера горе-долу?
aз и на лично ти го обясних, ама кой да чете, не знам за какво питаш изобщо като не искаш да си направиш труда да почетеш малко и сам да се сетиш за кво иде реч, няма как някой от форума да ти го налее в главата
ей ти малко материал от 1ви клас да прочетеш
http://en.wikipedia.org/wiki/Gear_ratio
Интересуваше ме този въртящ момент, който имам сега - 180 с диф 3.45, на колко ще стане с новия диф 4.10; а не сметки от вишата математика![]()
Прочел съм какво си ми писал, но не е толкова лесно да се схване, след като го виждам за първи път.
Все едно да ти дам да разбереш богословки материал, тъй като съм магистър по богословие и да те видя ти колко ще разбереш независимо от това колко ще си блъскаш главата![]()
Не е нужно да ми го налива някой в главата, а да ми го напише с прости думи като краен резултат, и да ми каже как е стигнал до него, ако може да се обясни разбира се. Или с две думи: как новия диф 4.10 ще повлияе на въртящия момент - 180, ако изобщо повлияе?
To па и умножение и деление, ако е висша математика, ай остави

Кво толкова не разбра не знам, ти предполагам все пак до 6ти клас имаш и можеш да умножиш 2 числа ? Като имаш от едната страна въртящ момент, който минава през редуктор (примерно скоростната кутия или доференциала) този въртящ момент се умножава по предавателното число и резултата е това което ти излиза след редуктора респективно диференциала. И сега за да не е висша математика дето и Коши няма да разбере

Имаме на 1ва предавка от таблицата предавателно чиско от 4.23, а диференциала ни е 3.81. В този случай мотора закачен на скоростите им дава съответно 180Нм на входа. Ти си включил първа, следователно имаш въртящ момент вече на изхода (на кардана) 180х4.23=?????????????????? После вече излисления въртящ момент го УМНОЖАВАШ и по предавателното число на доференциал и така получаваш коло имаш на полуоските. ЕЕЕЕЕЕ, надявам се да ме разбра вече

Аз исках да ти обясня, как да си ги сметнеш сам тези неща, тъй като както и сам каза си експериментираш, а това значи че трябва да се направят малко изчисления щом не си го правил до сега и да се избере. Щото ти после ше питаш и за 3.15 диф и за 2.93 от дизел и така един ше пита другия ще му умножава 2 числа през форума

Айде успех с експеримента, толкоз от мен

- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте, днес сложих късия диф 4.10 и да ви кажа мак.скорост падна но с много малко. Преди на 2-ра на 7000 об. бях към 92, а сега съм 80, което не е никак зле - само 10-12 км., но пък колата е доста по-пъргава. Не знам защо, но на 3 скорост от 80 нагоре направо откача. Не знам как ще е при другите 4 и 5-та, защото нямах къде да ги изпробвам, но и като я тествам напълно ще пиша. Сега във вторник или сряда ще сложа и лекия маховик (6.500) и ще видим какво ще се получи
С две думи не съжалявам за интервенцията, дори малко се замислих дали не сгреших, че не сложих 4,27 

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Това е добре , че на теб ти харесва , ако имаш възможност направи едно филмче как върви колата 

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
Ами ще сложа и лекия маховик и ще пробвам да направя един клип. Ще наредя до мен една X3 една X5 една 325 и една 328 и ще се дръпем на 400 метра да видим с колко коли ще ги скъсам

- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
Само пиньона и короната ли смени?
- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
Ами не знам на кое се вика пиньон и корона, но имах една кутия от диф на е36 3.45 и в нея мушнахме дифа от е30 4.10 

- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
Аха добре,ае честито и дано много те кефи новия диф 

- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
petio_bmw 318is написа:Аха добре,ае честито и дано много те кефи новия диф
Мерси, колега.
Хората са казали една много вярна поговорка: "Всяко чудо за три дни"

Ще покарам, пък ще мисля я да сложим компресорче, я някое турбо да качи 50-тина коня

Само ме е яд, че не си взех м42, когато смених мотора (то тогава и нямаше оферти), ама де да знам, че ще ми се родят такива идеи. Все си викам това правя и спирам и след месец съм на друга вълна

- aisikterix
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: самолет с педали
- Детайли за колата: BMW E 36 coupe 316i M43
Абе момчета нека ми каже някой кои дифове имат датчик .За Е36 става дума.ето това имам на предвид:

- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
aisikterix написа:Абе момчета нека ми каже някой кои дифове имат датчик .За Е36 става дума.ето това имам на предвид:
Здрасти, колега, това е за километража - отчита с колко се движиш

- aisikterix
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: самолет с педали
- Детайли за колата: BMW E 36 coupe 316i M43
МНого ти благодаря за отговОРА.Сто пъти съм се завирал под колата ама не съм му обръщал внимание.видех го на свален диф .Мислех че датчика за километража е на скоростната кутия .Благодаря още веднъж 

- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
aisikterix написа:МНого ти благодаря за отговОРА.Сто пъти съм се завирал под колата ама не съм му обръщал внимание.видех го на свален диф .Мислех че датчика за километража е на скоростната кутия .Благодаря още веднъж

- chalafa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 is
- Мечтае да кара: M6
супер тема,много нещо научих.разбира се останаха и няколко въпроса.1.как да разбера дифа с какво пред.число е?каде го пише?
Има само два вида коли, BMW и всички останали .